התייעצותעברי אנכי

טוב. אנחנו לא ככ דוסים.

אצלי הייתה בעיה. איכשו יצאתי כן.

אמנם לא כמו שצריך. יש יותר מידי מה לעבוד בשביל באמת להיות גאה בעצמי. אבל..

בגדול. ביחס לבית. לסביבה. אני דוס.

אחי הקטן עוד מעט ברמצווה.

בחודש האחרון התחיל קצת להניח תפילין.. מה שמחייב אותו להתפלל שחרית (כן. זה מצוות נפרדות אני יודע. לא הנושא כרגע)

ו.. נניח יום אחד חזרנו מאפיית מצות והוא הודיע שהוא לא יקום למניין של 8

היום, חבר שלו ישן אצלנו והם הודיעו שהם לא יקומו.

והיו עוד פעמים.

כשאני מנסה לשדל אותו.. בקטע טוב. אמא שלי צועקת עלי לחנך את הילדים שלי. לא את שלה.

ו.. לצערי לפעמים אמרתי לו לבוא להתפלל ערבית והוא כמעט בכה לי.

הוא יודע שזה חשוב. זה לא שנוא עליו. אבל הוא עצלן.

מה עושים? מישו?

אי אפשר לצפות שתוך שניה הבחור יסכים לדעתך וילך איתך לתפילותנגרינסקי
ואמא שלך גם צודקת, הוא לא הבן שלך, אל תחנך אותו...
תמשיך בדרכך שלך, תגדל ותהיה תלמיד חכמים בעל מידות טובות ואם תעשה את זה טוב, אחיך ירצה להיות כמוך וילמד ממך... וזה לוקח זמן...
הרב שלי בישיבה נוהג לומראריאL

שבעניין הזה יש רק דרך אחת להצליח: פשוט תאהב אותו!

תדבר איתו,תשחקו,תצחקו,תטיילו. אבל:

לא בשביל שהוא בסוף יהיה צדיק כמוך ולא בשביל שהוא יתחיל להתפלל במניין וללמוד כל היום תורה .

אלא פשוט לאהוב אותו כי הוא אח שלך..!

אם תהיה עסוק כל הזמן רק בלהיות השומר שלו אז זה לא יגדיל במיוחד את אהבת התורה ומצוות שלו.

אתה נציג התורה בשבילו ואם נציג התורה בעולם נותן לו אהבה היא תיתפס לו בתור משהו חיובי וזה יפעל מתי שהו כן,צריך המון סבלנות..)

רבנו הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל היה נוהג להזכיר את המשנה באבות : "אוהב את הבריות ומקרבן לתורה". והיה מדייק: אוהב את הבריות בשביל לאהוב, לא בשביל שום דבר אחר! ומתוך כך הוא גורם לכך שהוא מקרבן לתורה בעז"ה!

ועוד דבר, תתפלל עליו! סייעתא דשמיא אף פעם לא מזיקה 

בהצלחה גיבור! 

כל מה שלא ינבע ממנו גם לאyagel

שווה הרבה. וגם לא אמיתי ככ. כדי שישמור מרצון לע"ד תעזור לא במצווה ספציפית אלא תלמד איתו משו. שיאהב את התורה ומתוך כך תורה מביאה לידי זהירות וכו' עד לידי רוח הקודש! ותחיית המתים!

זה שתכריח אותו לבוא לתפילה לא יעזור לו ללכת לשוליים עלייכםם

לתפילה.. זה לא נראלי התפקיד שלך...(אמא שלך קצת צודקת..) תחשוב על דרך לגרום לו לבוא להתפלל אם זה ממש חשוב לך בדרך שבאמת תגרום לו לבוא לבית כנסת.. ולא בדרך שתגרום לו רק לא לרצות לבוא לבית כנסת..

אני לא מכריח!!! שלא יהיו ספקות!!! פשוט אומר לו בוא.עברי אנכי

פעם אחת אמרתי לו לבוא לערבית כי הוא היה עייף ובדיעבד בסוף בכה מזה.

כבתחילה
תגובה יפה!! @אריאL
נראלי שבקטע הזה אז הדבר הכי טוב- זה דוגמא אישית. וכשהוא שואלהאלן

אותך שאלות ומתעניין- תשבו, תדברו, תסביר לו וכו'...

תנסה לקרב אותו- אבל לא בצורה לוחצת.

וכמו שאמרו- אז תראה לו שאתה אוהב אותו, ושהוא חשוב לך!

אשרייך!!!!! ובהצלחה

אני מסביר לו תמיד על תפילה, איך מניחים תפילין. הכל.עברי אנכי

אם יש לו שאלות הוא שואל אותי. וזה טוב.

אבל.. כל הסביבה והחברה שלו פשוט לא מגיעה לתפילות

הוא כנראה לא רואה את זה כבעיה..

מרן הרב שטיינמן זצוק"לתכלית הכוסף

היה רגיל לומר, שבדורנו אין להורים(לענ"ד במקרה הזה גם נכון לגביך) תפקיד לחנך.  התפקיד היחיד הוא- להעריף אהבה. רק אהבה אהבה אהבה.

לדעתי,משיח!!!

אתה תעשה את ההשתדלות שלך בתפילה עליו ותראה לו שזה כיף ושאתה ממש אוהב אותו בזה אתה עושה את ההשתדלות שלך וכל השאר הכל בידי שמיים!!!

אשריך!!!

בירוקרטיה.yoyod

בירוקרטיה.yoyod

יש דבר שנקרא הבירוקרטיה של ההלכה. יש מצוות שצריך לקיים בין אם הן מוצאות חן בעיניך ובין אם לאו. כשזה מגיע לתפילה, אם זה לא מגיע מתוך רצון ומהלב, זה לא שווה הרבה. (לא אומר שאין חובת מצוות תפילה, אך הערך המהותי שלה תופס מקום הרבה יותר גדול). הייתי בסיפור דומה, ללחוץ עליו זה לא הפתרון. תרעיף אהבה כמה שתוכל ומתוך כך יתכן ויימשך לתפילה.

חזק ואמץ חיוך

אתה לא אחראי עליומתופפתאחרונה

אני ממש מבינה אותך איך זה קשה לראות אותו מפספס תפילות אבל תחשוב שאתה לא אחראי עליו וזה אומנם כאב לב להסתכל עליו ככה אבל אין מה לעשות אתה לא אבא שלו ואתה לא ממונה על החינוך שלו אז אל תעיר לו ואולי אפילו אל תסתכל עליו בתור אח שמפספס תפילות אלא בתור בנאדם או חבר רחוק זה יכול לעזור.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך