אוף!! פשוט נמאס לי לחיות!!!אחת מכם

אני פשוט סובלת!!! כל שנייה שאני בבית בא לי לפצפץ ראש של מישו!! [מישו מאד מסויים כמובן!!]

אני רוצה כבר לבנות את הבית שלי את הקן החמים שלי, לבנות משפחה חדשה ולשכוח מהעכשווית [לא מכולה כמובן] אבל אני מפחדת שאני לחוצה רק בגלל שרע לי!! אני מפחדת שזה נובע מרצון לברוח!!

יש בי איזשהו רצון לברוח אבל יש בי גם רצון אמיתי להקים משפחה ולבנות לי בית...

שבי עם עצמךקשלש
תעשי רשימה של מה הכי חשוב לך בבחור
ואחרי כל דייט או אחרי כל בחור
תראי שאת לא סוטה מהעקרונות

כי הרגע גובר על הכל ויכול לגרום רק בגלל רצון מסויים לתת רצון לברוח

הנייר לא משקר זההכי חשוב !!!!

בהצלחה !
מה ההתלבטות?אנונימי (פותח)

חוץ מזה שאת רוצה לברוח ויש בך רצון באמת להקים בית ...

יש התלבטות לגבי הבחור?

מישהי ממש קשה לה ואין לה למי לספר את זהאליהועיני

והיא בוחרת לספר את זה לכם כדי לפרוק מה שנקרא

לא בהכרח שיש לה התלבטות

איפה אתם רואים התלבטות?עדיאל
אם תתחילי לחיות, אולי לא ימאס לך...אבא שמואל
במקום לחיות, את בוחרת להתייצב לצידו של היצר הרע=עצבות/דכאון.

למה את מענישה את עצמך על טעויות של אחרים? אל תקחי ללב הכל! (אני מניח שאת לא מדברת על סבל גופני)

קחי אחריות על חייך/ שמחתך. מותר לסנן כל מה שאומרים לך, בפרט אם את לא יכולה לקחת זאת למחוזות חיוביים.

ואחרון חביב: למה את חושבת שכל בעיותייך יפתרו עם נישואייך? אני לא רוצה לדכא אותך, אך עם הנישואין נוספים עוד התמודדיות.

בהצלחה!

וכמובן, כל מה שאני כותב כאן, מתוך שאני מאמין ביכולתך לקחת אחריות על חייך!

ושוב, בהצלחה רבה!!
קצת מצטרפת...נמו.
לפחות ממה שאני מכירה על עצמי באמת חשבתי פעם שאם אני אתחתן זה יוריד הרבה מההתמודדות מול ההורים שלי למשל אבל היום כשב"ה  יש לי קשר מצוין עם ההורים שלי, אני רואה במבט לאחור שאם הייתי מתחתנת אז זו הייתה בריחה -אולי לא הייתי צריכה להתמודד על בסיס יומיומי אבל ההתגברות על הקושי בסופו של דבר הביאה אותי למי שאני היום - וזה שינה גם את מה (ויותר נכון מי) שאני מחפשת
וחוצמזה - אני חושבת שכשזוג צעיר בונה בית כדאי תמיד שזה יתחיל מבסיס יציב של תמיכה של המשפחות וגם יכולת של כל אחד מבני הזוג להתמודד מול קשיים - אני מניחה שלא תמיד זה אפשרי וזה תלוי בקושי שקיים בכל משפחה  אבל אם אתה יוצא לדרך אתה צריך לדעת שאתה רוצה בשביל את עצמך את נקודת הפתיחה הכי טובה - וזה ממש לא תמיד 100% תמיכה ואושר אבל לפעמים גם לדעת שאתה שלם עם המקום שלך זה מספיק בתור התחלה
לדעתי לא שייך להגיב בלי להכיר את המקרהעדיאל
אני חושבת שכדאי שתחפשו קצת בהיסטוריהבתאל1
היא כתבה פה בעבר למה... ומה קורה... אם אני זוכרת נכון.. תקנו אותי אם אני טועה (שלא יהיו פאדיחות)
את צודקתאחת מכם
איפה קראת במה שכתבתי שאני חושבת שהצרות ייפתרו?אחת מכם

אני בטוחה שהצרות לא ייפתרו לגמרי, אבל לפחות אני כבר לא יגור בבית אם אנשים שאני לא סובלת וזהו צעד ע-נ-ק מבחינתי! זאת אחת הצרות הכי גדולה שלי וע"י נישואין היא כן תיפטר

אבל בכלל לא התכוונתי שהדברים שלי יובנו בצורה כזאת שע"י חתונה הצרות שלי ייפסקו ממש לא!!

נראה אותך גר אם אנשים שאתה שונא, ששונאים אותך, שמפלים אותך לרעה ושאתה מרגיש שם עבד נרצע! [אפילו מוזיקה שאני אוהבת אסור לי לשמוע, רק בחדר שלי!! - איפה שמעתם דבר כזה??]

אני ממש לא מתכננת חתונה כמתכון להפסקת הצרות! אני רוצה להקים משפחה בלי קשר! כל אחד רוצה להקים משפחה, בין אם טוב לו ובין אם לא. אז מה? למי שרע הוא לא יכול להתחתן כי "ככה הוא חושב שיגמרו לו הצרות"???

אני לא בטוח שכתבת כאן משום שאת מצפה לתגובה..אבא שמואל
אם את תולה את הסבל המרכזי שלך, במגורים בבית, אני מתאר לעצמי שלא מחזיקים אותך שם באזיקים. ואולי אכן תעזבי את הבית, לא צריך בשביל זה להתחתן. ישנן אפשרויות רבות, חלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות.

נכון, זה ידרוש ממך קצת יותר אחריות על חייך, לפרנס את עצמך, כאשר את משלמת את הוצאותייך, כולל מגורים, זה לא זול במיוחד, ודורש הרבה. אבל אם את כ"כ סובלת בבית, זה לא בלתי אפשרי לעמוד ברשות עצמך.

אבל תעשי טובה לעצמך, ואל תתלי את ההרגשה (הטובה או רעה) שלך, באחרים, ובאופן התיחסותם אלייך.

אני מקווה שאני לא עונה לילדה בת 14! אם את אכן צעירה מכדי לעזוב את הבית, נסי להתעלם מהתבטאויות שליליות כלפייך, עד שתגיעי לגיל שאת יכולה לעזוב.

אני ממש מבינה אותךאליש123

דרך לעוף מהבית:

לעשות שרות לאומי

ואני מסכימה עם אבא שמואל עם כל מילה

אני בתהליכים כאלה...אחת מכם
עדיין אפ אחד לא יודע אבל הראש לא מפסיק לחשוב...
התחושות הללו מאוד אופייניות לגיל הזהיהודית פוגל
ומובן שיותר מכל את שואפת לפינה משל עצמך ויכולת לחיות את חייך כרצונך. אולי יש מקום לחשוב על עזיבת הבית גם לפני הנישואין? אולי לשכור עם חברות /אחות במצבך ? אפשר גם להזמין את מי שמעצבן אותך כ"כ (ההורים?) לכוס קפה במסעדה ולהבהיר להם את הצורך שלך בעצמאות, בשקט, בפרטיות, שזה אומר נסו לנסח מין מסמך הבנה הדואג פחות או יותר לענות לצרכי כולם כדי לעבור את התקופה בשלום יחסי ושלא ישארו לך טראומות. אם פותחים את מה שכואב ומפריע בצורה מכבדת ויפה יש סיכוי טוב להיענות. בהצלחה!
"לגיל הזה"?אחת מכם

אני מעל גיל 20...

וחוץ, אין מצב שאני מדברתם איתם! בטח לא איתו!

זה ממש נשמע מצב לא פשוט....נמו.
אני מקווה שבכל מקרה מה שלא יהיה תמצאי פתרון בקרוב - לפחות כזה שיאפשר לך לחיות באמת בצורה שתהיה לך נעימה...
אין לי פתרון לדברים האלו ואני מניחה שאת היחידה שיש לה את הכח למצוא מקום שטוב לה אבל חשבתי שאולי כדאי לנצל את המצב הקשה הזה כדאי לבנות קומה מקדימה לבית שלך שתבני בעז"ה... ברור שאי אפשר לעשות השוואה אבל גם במעבר לגור עם בעל, שגדל במשפחה שונה עם הנהגות שונות ואופי אחר וכו', יש הרבה התנגשויות שצריך לעבוד עליהן... אני מקווה שמתוך זה שתצליחי לחזק את עצמך יהיה לך יותר קל להתמודד עם הקשיים שאחרי חתונה...
בכל מקרה אני ממש מקווה שיהיה לך טוב... אומרים שבחודש ניסן עתידין להיגאל - וגם גאולה פרטית זו סוג של גאולה....
זה ממש לא אותו דבראחת מכם

כשאת עוברת לגור עם בעלך, אז נכון שיש קשיים ויש חילוקי דעות על הדרך שבה חיים, זה טבעי לשני בני אדם שלא התרגלו באותם הרגלים

אבל כשאת עוברת לגור עם בעלך אתם שני אנשים שאוהבים אחד את השני שמנסים לבנות משו משותף ביחד ולמען היחד הזה כל אחד מוותר בשמחה פחות או יותר, בשונה מהורים וילדים שלא מנסים לבנות משו יחד אלא הילד צריך להשתלב במנהגי הבית, ואין לו אפשרות [בד"כ - לפחות לא אצלנו] לשנות ממשו מההרגלים. כשאת עם בעלך אתם שווים במעמדכם ואין מישו שהוא "המחליט" וכולם צריכם ללכת אחריו, אם זה מוצא חן בעינהם ובין אם לא, ולכן אני לא חושבת שיש להשוות בין מערכת יחסים של בני זוג, למערכת יחסים של הורים וילדים, זה כ"כ שונה!!!

אני אישית באמת ממליצה לךבתאל1
לשכור איזה דירה.. אם את לומדת אז ליד הלימודים או אם את עובדת אז ליד העבודה...
נכון שזה לא בדיוק אותו הדברנמו.אחרונה
אבל גם בחיי נישואין הולכים ראש בראש לפעמים (בדיוק היום אמא שלי סיפרה לי על מה היא ואבא שלי התווכחו בשנה הראשונה) ולצערנו זה אומנם אידיאל שבן הזוג יהיה וותרן אבל הרבה פעמים זה לא קורה - לכולנו יש שטיקים שקשה לנו לוותר עליהם.... בכל מקרה רק הצעתי שאולי דווקא התמודדות קשה כמו מול משפחה תעמיד התמודדויות קלות קצת יותר כמו מול בעל באור נעים יותר וכן גם ההתמודדות תהיה קלה יותר.
מזדהה איתךאנונימי (פותח)
אני ממש מזדהה איתך..... זה נראה לי רק בגלל שרע לנו......
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך