חכי קצת זמן..פעימה
בס"ד
ואז תנסי שוב..
אולי תבקשי מחברה לדבר איתה? תכתבי לה מכתב עם התנצלות?
כנסי >>>אח..
זו ה - בעיה היום בין חברות.
פתאום משומקום - נופל עלייך ה- בום הזה.
טוב , אז ככה...
קודם כל רציתי לומר כך:
חברה לא עוזבים בקלות!!
מה אני מתכוון?
חברה אמיתית לא עוזבים בקלות.
חברה שהיא ממש כמו "אחות" שלך [וגם אם לא] - תשמרי על זה.
ו...אני אישית מציע לך ש "עזבי אותה , אם היא ככה מתנהגת היא לא שווה ליחס ממך" - שכחי מהמשפט מזה.
למה? כי היא הייתה באמת חברה שלך.
אבל עדיין....היא מתנהגת אלי....
"הוי דן את כל האדם לכף זכות"
כך אמרו חכמים. עצרי שניה. תעשי חושבים עם עצמך!!
למה שהיא תקום פתאום יום אחד ותחשוב שאני התחלתי....
למה? מה קרה לה?
התשובה: את יודעת אותה. בפירוש: עשית משו שלא מצא חן בעיניה!
מהו? לא יודע. תחשבי. עוד...עוד...
הבעיה העיקרית היום בין חברויות זה ש....
לפעמים , חברות אחת פוגעת בשניה , כי...בגלל שאני חברה של מיכל , אני צריכה לספר
לה מה הולך עם רחל. ו....הופס , בטעות אמרת לה משו ש....רחל [החברה הכי טובה שלך] לא
רצתה שתגידי...ומאז? את כלשונה - התחלת.
נכון , נכון שגם היא הייתה צריכה לדון אותך לכף זכות. אבל...תדוני אותה לכף זכות גם על זה שהיא לא
דנה אותך לכף זכות...
תחשבי. תחשבי. תחשבי. ב...כל התחומים בחיים.
תעברי על ה-כ-ל.
את חייבת למצוא דבר שלא מצא חן בעיניה - את תמציאי.
יופי , עכשיו מה עושים?
אמממ...שאלה קשה.
אחרי שמצאת את ה"בעיה" דבר ראשון.
תתחרטי. תבקשי סליחה. תסבירי לה למה עשית כך - בין אם זה מוצדק ובין אם לא - את מבקשת סליחה על זה
שזה פגע בה....את לא התכוונת לפגוע בה.
אוקי. שלב אחד עברנו. את ה-חרטה.
עכשיו צריך להגיע פה - ה - חיבוק שיפתור את ה-כ-ל.
ווא ווא כמה זה קשה...
אבל , אחת מכם חייבת לעשות את זה בשביל שתחזרו לחברות באמת טובה.
מי? את. למה? "אם אין אני לי מי לי"
כשאת רואה שהיא קצת נרגעה. קצת...
תבואי אליה בסוף שבוע ותגידי לה - "שבת שלום" עם איזה חיבוק חמים.
או אם היא צריכה איזה משו - תהי הראשונה שמביאה לה.
היא , לא תבין מאיפה זה בא לה ו...הדרך לשלום - קצרה מאוד.
כל זה...כמובן לאחר שהיא קצת נרגעה. מצאת מה הטעות ו....בקשת סליחה.
ו...תזהרי , אל תשתפי בזה חברות כאשר את צריכה לספר להם דברים עליכן... וזה יכול לגרום ליותר מתח...
תנסי לשמור על שקט. שקט שיוביל לתקומה.
אני אשאיר לך פסוק אחד - תעיני בו טוב טוב - כדאי לך , טמונה בו התשובה -
"אם רעב שונאך [כל שכן - חברה טובה שלך] האכילו לחם , ואם צמא , השקהו מים - כי גחלים
אתה חוטה על ראשו וה' ישלם לך" [משלי , פרק כה' , פסוק כא']
מקוה שקצת עזרתי.
בהצלחה!!
פסח כשר ושמח - אמן!

אווו כמה מוכר..(אהמ.אהמ)אוהבת את אבא
בס"ד
אני לא מכירה את החברה ואני לא מכירה אותך.
אבל אם הגעת עד למצב לכתוב את זה בפורום כנראה שהיא חשובה לך.
שאמרת "היא אומרת שאת התחלת"- היא אומרת את זה מאינטרס או מזה שבאמת פגעת בה?
תנסי דיבור בטלפון..תגידי לה שאת נורא מצטערת ותגידי לה את מה שאת באמת חושבת.
אפילו שהכי כדאי פנים מול פנים- זה הכי אמיתי.
ואם ממש היא בכלל לא רוצה לראות אותך או לדבר איתך אז יש דבר כזה שנקרא 'מכתב'.
תכתבי לה פשוט בדיוק מה שאת חושבת ומה שאת רוצה להגיד.
אם את ממש מוכנה להוריד מהכבוד שלך..אז יהיה לך קל לעשות את הדברים הנ"ל.
ב"הצלחה אחותנו!
יקירה, כנסילהבת-כוח
לפעמים אדם צריך לוותר, למרות שאולי הוא צודק.
לדעתי, את צריכה לנסות קודם כל לתת לה את הזמן שלה. יכול להיות שהיא באמת פגועה ומה שהיא צריכה זה פשוט זמן. אל תרגישי רע, זה טבע האדם שיצטרך לחשוב על הריב, לבסס הכל בראש, הפרוצדורות האלה עוזרות לאדם להתגבר על הכעס.
יש מקום לפנות אליה ולדבר איתה פעם פעמיים, אבל אם את רואה שזה לא עובד, קחי את הזמן. בסופו של דבר היא תתגבר על הכעס.. לפעמים פשוט צריך זמן להירגע.
יש לי חברה שמידי פעם אנחנו נתקלות באי הבנה, והדיבור ביננו פוסק לזמן מה. אני נותת לה את הזמן שתתגבר על הכעס כי אני יודעת שאם היא לא תתגבר על הכעס אין עם מי לדבר. יכול להיות שחברה שלך זה אותו הדבר, היא צריכה לחשוב קצת ורק אז היא תוכל לסלוח.
אם היא טוענת שאת התחלת, אולי באמת לוותר לה יהיה טוב. פשוט תגידי לה שהיא צודקת, ושלא התכוונת. השאלה היא כמה חשוב בעיניך שתבררו את האי הבנה במקום פשוט להחליק עליה. אם את חושבת שהמריבה הזאת צריכה התייחסות, וצורכת דיבור עליה, אז תגידי שאת ממש מצטערת אבל שלדעתך זה אשמת שניכן (תכניסי את עצמך לתמונה, אחרת היא בטח לא תהיה מוכנה לשמוע לך- מכיון שהיא מאשימה אותך ורק אותך.) ותנסו באמת לדבר על זה. --- כל זה, מומלץ לעשות אחרי כמה זמן, לא מיד על ההתחלה.
המון ב''הצלחה. ואם תוסיפי עוד פרטים, אולי נוכל לעזור ביתר דיוק...
אני יודעת על מה רבנו..על משו מטומטם ובלי ערך..אנונימי (פותח)
ולכן מייד ניסיתי להשלים איתה.. אבל היא לא מוכנה.. כשאני מדברת אליה היא מתעלמת.. ולא עונה לי.. לא מתייחסת אלי.. אני יכולה לשאול שאלה והיא פשוט לא עונה.. ואני מנסה להיות איתה נחמדה.. אבל היא לא מוכנה להשלים.. ומלכתחילה זאת אני שבצעם נפגעה ממנה ולא היא ממני ולכן זה די טיפשי שהיא זאת שיוצרת את כל הריב.. ושאני זאת זאת שמנסה לעשות שולם ועוד מבקשת סליחה על כלום!!! אבל זה בכל מקרה מפריע לי להיות בריב עם מישי...
סליחה על כל החפירות!!! 
תגובהלהבת-כוח
ממש מובן שמפריע לך להיות בריב עם מישהי. אבל נשמע לי שאת פשוט צריכה לתת לזה זמן.
מה שלמדתי אחרי הסתכלות על חברתי שיצא לה לריב עם הרבה, היא פשוט התרפסה לבנות האלה וההערך שלה בעיניהם רק ירד. לא שזה אומר כלום עליך, אבל תני לה את הזמן. אם נפגעת, ממש אשרייך שאת לא שומרת בלב טינה, אבל יכול להיות שמשהו הפריע לה נורא ולכן היא מתנהגת ככה.
בינתיים פשוט תני לה את הזמן, בעז''ה היא תחזור אליך ותחזרו להיות חברות!
ב''הצלחה!
חברה [שלה] -אח..
תראי , אתן כבר במצב עמוק של שקיעה.
נסיונות מאכזבים להשלים בניכם - הלכו לתוהו.
ככה...שעכשיו זה ידרוש ממך הרבה יותר - הרבה הרבה יותר...
כי זה כמו לישר אדמה שיש בה חריצים אחרי שהאדמה התיבשה.
ואת , אם היא באמת חברה אמיתית שלך - את חייבת להשלים בניכם - כי....
בתוך הלב שלה - גם היא רוצה - אבל יש משו שבצדק חוסם אותה.
והמשו הזה - המחשבות שלה.
טוב אז - את עכשיו הולכת בדרך חכמה. ח-כ-מ-ה לפתור את הבעיה.
עוד משו - תזהרי לשתף בזה חברות אחרות...מילה אחת שלך להן עליה כמו "מה הבעיות שלה?
אני רוצה להשלים" יכולה לשבור הכל.
זו את מולה.
את עומדת מולה. עומדת ממש.
היא עכשיו לא רוצה - תנסי כל איזה כמה ימים להגיד לה "מתי נפגשים?" - זהו.
לא מעבר לזה. יקח לה זמן לתת לזה צ'אנס אבל בסוף היא בעז"ה תסכים.
זהו. היא הסכימה אחרי הרבה עמל - עכשיו , אתן קובעות ביום שיהיה לה פנוי.
לא שתהיה עסוקה בזה...ובזה...יום שקט שלה. תפגשו במקום דיי רחוק מהבית שלכן -
ככה שאין "וואי , מצטערת - אני חייבת לחזור הביתה" - ושם דברי איתה. שפכי מולה את מה שבלבך.
את זה שאת באמת מצטערת , את מבינה שטעית ואת רוצה לחזור להיות באמת חברה שלה.
זה כואב לך שאת לא חברה שלה - דברי איתה ממש שיחת נפש.
תחשבי חמש פעמים לפני שאת מוציאה את המשפט הבא...תחשבי אם היית אומרת אותו
מול האישה שאת הכי מעריכה בעולם - אם כן - תגידי לה. לא - כנראה שלא...
תראי לה שאת כן רוצה להיות חברה שלה , והחברות בינכם לא תלויה בשום דבר. שום דבר. חוץ מהאהבה בניכן.
בכל השיחה תראי לה חמימות ואהבה. ממש כמו אחות.
תני לה גם לדבר...
ואל תנסי להצדיק את עצמך בטענות משונות - חוץ מ - או שאת טעית ואת מבקשת סליחה.
או - את לא חשבת שזה יפגע בה - ואת מצטערת. את תשתני.
מזכיר לך - "אל תהיה צודק , היה חכם" - ח-כ-ם.
חוכמה עדיפה על צדק. הרבה יותר עדיפה.
תלכו לאכול באיזה מקום פיצה...שקט...תסתובבו לא במקומות רועשים שאין לכם זמן לדבר -
אלא בסתם גינה שקטה. את איתה עכשיו וכל העולם לא פה.
תשתדלי בכל הפגישה שלכן - חיוך. לא צחוקים. רצינות. יחס חם אליה. והכי - חוכמה שלך בינך לבין עצמך -
תחשבי על המשפטים שלך.
תראי לה שכל מה שהיא אמרה עלייך "מגעילה" וכו' - זה התבטל בעינייך. שוב , רק תראי לה. אל תגידי לה את זה בפירוש...
בסיום הפגישה שלכם , אני חושב שהמילים שתגידי לה יפגעו לה בלב...
יפגעו חזק חזק גם אם זה לא נראה כך - ומי יודע אולי הבכי שלה יהיה מתחת הסמיכה בלילה
ולא מולך. בסוף הפגישה שלכן - חיבוק ענקי של חום ותדאגי לה - איך היא חוזרת הביתה.
כמובן שאל תעשי אותה ילדה קטנה...אבל תהי את אחות קטנה...אחות חמה אוהבת ,
שגם אם קרתה אי הבנה...תמיד חוזרים לאהבה.
סורי שאני מזכיר לך שוב אבל - תזכרי - "אל תהיה צודק - היה חכם"
מקוה שקצת עזרתי.
בעז"ה את תצליחי. עם ההשתדלות , וכמובן - תפילה ליושב מרומים.
בהצלחה!

לאח-אנונימי (פותח)
זה לא הולך ככה..
זה לא כזה פשוט... היא לא ילדה שתקבל את זה.. ואני לא יכולה לעשות איתה שחנ"ש.. היא לא ילדה של שחנ"שים.. ואני גם לא הולכת להיפגש איתה.. למה שאני ארצה להשפיל את עצמי ככה?? ניסיתי כל כך הרבה פעמים להשלים והיא לא רוצה!! היא מתעלמת ממני!! וזה מעליב כשמתעלמים ממך!! וזה יהיה סתם השפלה מצידי ללכת ולהתרפס לפניה ככה.. תאמין לי...
טוב ,אח..
מצטער , לא מכיר דרך אחרת.
אם את באמת חברה שלה [במיוחד אצל בנות] -
את תרצי להתחבר אליה.
ו...לא , ממש לא בגלל ש -
"אבל זה בכל מקרה מפריע לי להיות בריב עם מישי..."
"במקום להיות שלמה עם עצמי וזהו.."
זו לא חברות שלימה.
אמור להפריע לך שהיא לא מרגישה טוב.
נכון , גם את , אבל בעיקר החברה.
תחשבי שוב על - "אל תהיה צודק תהיה חכם".
יודעת משו , בדיוק עכשיו אני מחליף חתימה.
[לא בגלל המקרה שלך. פשוט קראתי את זה בחג והתחברתי.]
תקראי. תחזרי על זה שוב.
אל תשפילי את עצמך.
אבל , להיות חכם אין פירושו להיות מושפל.
אגב , שחנ"ש יכול להיות גם דקה.
העיקרון זה ש - "דברים היוצאים מן הלב - נכנסים אל הלב"
בשורות טובות.
בהצלחה! 
תגובתי:מישי' מאפושו'
את כותבת שהיא מתעלמת, זה גם אולי הגיוני, היא פגועה, בהתחלה היא התעלמה ועכשיו, היא פשוט חסה על הכבוד העצמי שלה (אני לא אומרת פה משו' נגדה) , תמשיכי לדבר, אבל את תציקי, היא לא מראה את זה, אבל היא שומעת. ואת לא יכולה לדעת מה קורה שם בפנים.
אם את נותנת לה את הזמן שלה, אל תעזבי לגמרי, בטח לא אחרי שעכשיו את מבקשה סליחה, של תחשוב משו' כמה 'אהה, היא כבר לא רוצה להשלים, פתאום התחרטה'.
אפילו שהסיבה ניראת מטומטמת (ויכול להיות שזה מה שהיא), אל תיתיחסי לזה ככה, פעם אני וחברה שלי רבנו על משו' ממש ממש מטומטם, אבל כניראה שהיא לא ראתה את זה ככה, לא יודעת למה, כנראה נתתי לה את הזמן, וזה לקח שנה+... עכשיו אנחנו ב"ה שוב חברות, אבל זה לא אותו דבר.
אני לא אומרת שאל ץיץני לא זמן, אולי זה מה שהיא צריכה, את בכל זאת מכירה אותה יותר מימני... אבל תחשבי על זה.
ב"הצלחה.
*תיתנימישי' מאפושו'
תגובהרעותיי
לדעתי הפתרון הכי חכם עכשיו הוא לתת לה את הזמן, אל תנסי לרדוף אותה
כי כשיעבור איזשהוא זמן ( אפילו אם הוא יהיה לך קשה...) היא בסוף תרצה לחזור להיות חברה שלך מעצמה!
אם היא לא רוצה עכשיו, אז תרפי ואני בטוחה שמתישהו זה כבר יבוא ממנה!
בהצלחה
אני ג"כ בדיעה של רעותיי...(=טליה=)
הזמן יעשה את שלו.
אם באמת היא היתה חברה טובה שלך,היא אמורה להכיר אותך ולדעת שזו לא היית את ושזה קרה בלי כוונה. וכשהיא תגיע לזה היא תחזור אלייך בעז"ה!!
בינתיים,לעניות דעתי,את לא צריכה להתחנף,להידבק וכו'.. תני לה ת'זמן לחשוב על מה שקרה והיא תגיע לזה בכוחות עצמה..
ואם לא,כנראה משמים היא לא צריכה להיות חברה שלך.. תראי את זה שהכל משמים והכל לטובה!!!
הרבהצלחה!!
רעותיי וטליה...פפריקה מתוקה
זה לא תמיד "הזמן עושה את שלו.." אני חיכיתי באותו מצב וגם אני אמרתי שעם הזמן זה יחלש אבל זה לא קרה...
במיוחד שזה היה בכיתה ו'... מחצית שלמה התעלמנו וניסתי כל מה שיכלתי כי היא באאמת היתה חברה טובה מכיתה א',
אבל לא! מסתבר שהזמן לא עושה את שלו... אני עברתי לאולפנה ולכן לא יצא לי להיות איתה עוד בכיתה ואני לא יודעת אם יום אחד היא תתקשר לבקש סליחה ואני יסלח לה כי יהיה לי קשה!!!!!
אני כיתה ח'... כבר שנתיים וחצי שאנחנו מתעלמות אחת מהשניה גם כשנפגשים ברחוב.. ואפילו יצא לי בחופש הגדול לפגוש אותה בסופרלנד [זה היה מממש קשה...]
היא צריכה לשפוך לםניה מה היא מרגישה ולשכנע להוציא ממנה מה היא מרגישה ולהתנצצל על זה...
גם לי קשה לחיות עם העובדה שיש לי מישי שאני לא מדברת איתה לא כי אני לא מכירה אותה אלא כי רבנו על הדבר הככי טיפשי שיכול להיות אבל מה לעשות ההינו בגיל "הטיפש-עשרה" וזה אומר הכל!!!!
שירה מותק!! תעשי כל מה שאת יכולה העיקר זה לא ללכת לרכל מאחורי הגב שלה תתייחסי אליה כאילו היא עדיין החברה הכי טובה שלך כי אם במקרה היא תשמע משו שאמרת אז יהיה באממת חבל...
ועם אותה חברה רבתי בתחילת שנה ואחרי נסיונות השלמנו... רק שאח"כ היא כנראה רצתה צומי אז היא רבבה שוב אבל שווב... זה הגילל!!!!!!!
איתך אם את צ'כה עזרה...
את יכולה לדבר בש"א.. =]
נשמה,פגזניקית גאה!אחרונה
באמת שאני איתך בזה, כל התיאורים.. כ"כ הזדהיתי.
בואי אני אגיד לך מה עשיתי.
גם אצלי היא נעלבה מדבר כ"כ כ"כ טיפשי. באמת, ולא הבנתי איך אפשר להעלב מדבר כזה, כאילו-- היא יודעת שלא התכוונתי להעליב אותה, וזה ממש לא היה בכוונה.. וממש ממש ממש לא הבנתי אותה.
בהתחלה עוד התנצלתי על זה. ביקשתי סליחה, אמרתי שהיא צודקת שזה לא בסדר מה שעשיתי, ושלא חשבתי שזה ככה ייפגע בה, ובכ"מ- ממש סליחה, וזה לא יחזור על עצמו בלנ"ד.
היא פלטה איזה "אוקיי.." והלכה.
לפי איך שאני מכירה אותה ידעתי שזה ממש לא אוקיי.
היא המשיכה להתעלם ממני.
זה הרג אותי, זה היה איזה תקופה של כמה חודשים, בהתחלה עוד ממש ניסיתי.
אחרי איזה שבועיים [יחסית לחברות שטוחנות אחת ת'שניה זה פוול.] כתבתי לה מכתב. ממש בכיתי.
כתבתי לה שממש חבל שבגלל דבר כזה אנחנו רבות, ואני לא מבינה מה היא רוצה, כי התנצלתי כ"כ הרבה, וחבל להרוס חברות של שנים, בשביל דבר טיפשי כ"כ.
היא כתבה לי שהיא צכה זמן.
מה יכלתי לעשות מלבד לתת לה זמן?
זמן שבאמת קשה לעבור אותו. נשרף הלב, מגעגועים, מעצב, מהרגשה לא טובה, שאת לא נקיה לגמרי מחברה שלך. [מה שגם ממש כאב לי, זה שהיא נפרדה מחבר שלה באותה תקופה, והייתי בין הבנות היחידות שידעו על הקשר ביניהם, אני רואה אותה מתייסרת, ולא יכולה לעזור. בככל.]
ובאמת שזה כואב.
אבל את יודעת מה? אחרי זמן כואב, התחלתי לחשוב-- היא הרי לא תינוקת שתעלב מדבר כזה. כנראה היה דבר אחר, סמוי- שהיא לא רצתה לומר לי מכמה סיבות שלה, ובגלל זה היא ככה מרגישה, התירוץ הזה הוא סתם תירוץ עלוב על כל הרגשות שהיא לא ידעה איך לבטא אותם.
החלטתי לעשות מעשה.
לא, עוד לא פניתי אליה לשחנ"ש. ממש לא.
פשוט שיניתי את ההתנהגות שלי ביחס אליה. ביחס לדבר הזה שספציפית הפריע לה.
הפריע לה שעשיתי כך וכך וכך.
אז עשיתי אתזה פשוט לא לידה.
נשמע כ"כ טיפשי ופשוט, אבל זה סוד הקסם.
היא רואה שאני משתנה, שאני מנסה בכ"ז.
לא לחצתי עליה, בכלל זה לא היה קשור אליה כביכול.. אבל זה עזר פלאים.
כמובן שהמשכתי לבוא ולומר לה שלום כל בוקר, וחיבוק כזה. את יודעת..
אחרי תקופה של כמה חודשים שבאמת השתפרתי בהתנהגות הנ"ל, הייתה לנו שיחה בכיתה על חברות.
זה היה קשה. "במקרה" יצאנו באותה קבוצה. הקב"ה סידר אתזה.
והיה כ"כ הרבה מתח מתחת לפני השטח, כל אחת אמרה את דעתה על הדיון [שבעצם תאם את חיינו], ולא הסתכלה אחת על השניה, אבל ידעה שהיא מקשיבה.
אחרי השיחה נתתי לה עוד שעה, ואז שלחתי לה פתק בשיעור--
"אני מבינה שהשתנינו. שתינו. ובכ"ז- עבר כ"כ הרבה זמן.. רק תגידי לי איך ממשיכים מפה.."
והיא אמרה שמבחינתה עכשיו סבבה שתינו..
ברור שהקשר כבר לא כ-זה מאסיבי כמו שהוא היה פעם.. אבל אני שמחה שבארוכשם אין מתח..
אחרי החפירות שלי, מה אני אומרת לך תכלס?
תנסי לראות מה נהיה, תני זמן.. באמת תני זמן.
תחפרי עמוק עמוק בתוכך ותבדקי מה ב-א-מ-ת מפריע לה. בטוח שזה לא רק זה.
לפני כל צעד, תחשבי מה רצון ה', מה באמת הכי נכון שתעשי עכשיו בקשר איתה. מה באמת עכשיו יעזור, ומה סתם יפריע לתהליך.
ותספרי לה' על הכל. תגידי לו שאת רוצה שתחזרו להיות חברות.
הוא כבר יסדר לך דרך, באמת.
[וגם אם לא בדיוק מה שחשבת, תדעי שהוא חושב שזה מה שהכי טוב לך. אני באמת רואה אתזה עם חברה שלי. שיניתי חברות מאז, ובאמת שזה לטובתי, לטווח ארוך. קשה לראות אתזה מיד, אבל לטווח ארוך זה משתלם.]
ואם הגעת עד פה, אז שכוייח.
ואם את צכה משו, אז את יכולה גם פה וגם באישי בשמחה ממש.
כו"ט.
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.