בן חורין צריך להישאר בן חורין גם ברכישת דעת. דעת שנרכשה תוך אונס, אין לה קיום בנפש. (אפלטון)
החינוך היעיל ביותר הוא לתת לילד לשחק בדברים נפלאים. (אפלטון)
ראשית מחקר - פליאה. (אריסטו)
תפקיד החינוך הוא ללמד את הילד לחשוב, ולא ללמדו מה לחשוב. (ג׳ון דיואי)
הדרך הנכונה לחנך בני אדם היא להיות להם לדוגמא. (אלברט איינשטיין)
חנוך לנער על פי דרכו. (שלמה המלך - משלי)
הרבה מחנכים והורים מבדילים בין זמן לימוד לזמן משחק מבלי לראות את הקשר בין השניים. (ליאו בוסקאליה)
החינוך הוא מה שנשאר, כאשר שוכחים את כל הדברים שלמדנו בבית־הספר. (אלברט איינשטיין)
תיקון העולם משמעו תיקון החינוך. (יאנוש קורצ׳אק)
תוצאה של למידה אמיתית היא שינוי. (ליאו בוסקאליה)
תפקידו של ילד הוא לחיות את חיי עצמו - לא את החיים שהוריו הדאגנים חושבים שעליו לחיות, ולא חיים לפי יעדיו של מחנך החושב שהוא מיטיב לדעת. (אלכסנדר ס. ניל)
יש לכוון את החניך בהתאם לדרכו המיוחדת לו בעתיד, ההולמת את התכונות והנטיות הרדומות בעמקי נפשו, וכך לחנך אותו לקראת המטרה הטהורה, האנושית והיהודית כאחת. התפקיד היהודי הגדול אחד ויחיד בעיקרו, אך דרכי הגשמתו רבות ורבגווניות, כריבוי תכונות האדם, וכרבגווניות דרכי חייהם. (הרש"ר הירש)
ילד שלימדוהו שלא כראוי מצוי רחוק מן החוכמה פי כמה מילד שלא לימדוהו כלל. אתם מודאגים בראותכם אותו מבלה את שנותיו הראשונות באפס מעשה. הכיצד? האם להיות מאושר דבר של מה בכך הוא? האם לקפוץ, לשחק, לרוץ כל היום,כל אלה כאיין וכאפס הם? כל ימי חייו לא יהיה עסוק יותר..סנקה בדברו על הנוער הרומי הקדום אומר שכל חייהם עמדו על רגליהם ולא לימדו אותם דבר שדרש ישיבה (ז׳אן ז׳אק רוסו)
החינוך (הנוכחי) היא דרך להריסת היוצא מן הכלל למען הכלל. (ניטשה, התוספת שלי)
מעולם לא נתתי לבית הספר להפריע לחינוך שלי. (מארק טווין)
בילדותי נאלצתי לקטוע את לימודיי כדי ללכת לבית הספר. (ג׳ורג׳ ברנרד שו)
@פוסעת
@נפש חיה.

אני אתייחס. יותר מאוחר. כיף !