"יש הכל אבל אין כלום"שחר..
מכירים את ההרגשה??....מצד אחד באמת יש הכל... כל מה שנדרש לבנאדם בשביל שיהיה מאושר...[ולא, אני לא מדבר על כסף וכד' אלא באמת על משפחה, חברים, איכות חיים וכד'] אבל מצד שני...הכל ריק....ריקנות מעצבנת כזאת...משו חסר.....
מה עושים??.....

כנס-אנונימי (פותח)

עושים משהו שקשור ליהדות.. מתפללים,פרק תהילים,קוראים משהו.. לומשנה מה.. זה נותן בד"כ הרגשה של משמעות לחיים..

מקווה שעזרתי..[= בה"צלחה בכל!!

אז זהו ש....שחר..
זה לא עובד ממש...
אני מקפידה על תפילה, על תהילים, ו...לא. זה לא זה.
[זה לא שאני מרגישה שזה ח"ו חסר תועלת... פשוט...משו אחר...]
לא נראה לי שהבנת מה כתבת בחתימה שלך....חיימשוגעים!!

תיקראי אותה שוב ושוב עד שתביני אותה ותראי שזה ירגיש לך יותר טוןב....

וגם לי זה קרה.... אני חיפשתי לי תעסוקה....(זה עוזר...)

בהצלח''ה

ושיהיה לך המשך חיימשוגעים!!

עלות השחראלעד

לגוף יש את כל מה שהוא צריך, וגם כוחות הרגש והאהבה ממולאים דיים. מה חסר? הרוח. הנשמה זועקת ליחס. לצומי.
תשקיע ברוחניות, תתחבר לגובה. מיסטיקה אומנות לימודים וכדו'..
ואני לא מדבר רק על יהדות, למרות שזו ברירת המחדל הטבעית והראויה לך בתור יהודי

לך ללמוד מתורתו של ה' יתברך

סליחה על לשון הזכר. טעות שלי*אלעד
גמאני סליחה על הלשון זכר..אנונימי (פותח)
אמממ...שחר..
[דבר ראשון, אני בת=) ]

דבר שני- זה פשוט לא עובד.. וניסיתי..!!!!
ברור. זה עניין נפשי וזהו. לא כל דבר משתייך לנושאיםאפחד
רוחניים.
מעבר לזה, כתגובה על תוכן הדברים: את אומרת שיש לך הכל, לכאורה, אך בפירוטך את מונה רק דברים חיצוניים ממך. ומה עם הנפש פנימה? שם "הכל" ישנו? סדר - קיים? אין שום אבני-נגף מפריעים?
אפחד-שחר..

אם אתה יכול בבקשה לכתוב שוב רק להסביר אותך מעט...

[מרגישה שכתבת דברים אקטואלים, אבל השפה קצת גבוהה..לא הבנתי הכל..]

אני חושב ש"mush" אמרה את אותו רעיון שאליו כוונתיאפחד
ואף הוסיפה עיצה מעשית למקרה של תשובה חיובית מצדך...
וואי אני מבינה כ"כ!!מיטל
ובשנה האחרונה יש לי את ההרגשה הזאת כ"כ הרבה פעמים!!
אז מה את עושה?שחר..
סתם אני חדשה וקוראת פהאנונימי (פותח)

אני בת עשרים ואפשר להגיד שכבר התבגרתי. עברתי הרבה בגיל ההתבגרות, וגם חוויתי הרבה את התחושה שאת מתארת.

האם את מרגישה דברים נוספים חוץ מהריקנות הזאת? עצב מוגזם? שיעמום? מחשבות שחוזרות על עצמן? (משהו מוגזם שאני מוסיפה: מחשבות על מוות?)...

לדעתי פניה ליועצת של ביה"ס (כמובן אם את סומכת עליה...) או למישהו מבוגר שיכול להכיל את מה שאת מרגישה יכול מאוד לעזור. וגם לדבר ולשתף מישהו במה שקורה לך, זה מוריד חלק גדול מהעול...

בהצלחה מתוקה. ותנצלי את הזמן של הגיל הזה... הוא לא חוזר....(יואו אני מדברת כמו ספתאלה... אבל 20 זה קצת שונה מ16...)

mush....-שחר..

אממ... מה שרשמת על "דברים נוספים חוץ מריקנות" אז כן, כולם ממש נכונים לגבי..

ולפנות ליועצת..לא רלוונטי....או "מישו מבוגר".... בעייתי...*סובלת מאובדן אמון קטן*

שלחתי מסראנונימי (פותח)
אני לא חושבת שצריך לרוץ ליעוץ...אוסנת

כמעט כל אחד חווה את ההרגשות האלו. אומנם יועצת יכולה לעזור, אבל בדיוק כמו העצות של חלק מהאנשים פה.

אם את מרגישה שאין טעם בחייך, למרות כל האושר והעושר - צריך לפתור את הבעיה מהשורש. למה אין טעם לחיי? מה אני עושה פה בכלל? בשאלות כאלו מוטב לפנות לרב/מחנכת/ספרים...

הייאנונימי (פותח)

ללכת ליועצת של בית הספר זה לא נקרא ללכת ליעוץ... עם כל הכבוד...

מצד שני עדיף שיותר אנשים ילכו ליעוץ ולא ימצאו להם כלום מאשר שבנאדם יסבול ולא יבין מה קורה לו...

ואכן, את צודקת, ואמרתי לה, אפשר ללכת למבוגר, רב, מחנכת... (היא רק אמרה שאין לה אחד כזה שהיא סומכת עליו...

נ.ב אם חושבים על מוות יותר מכמה פעמים,או יותר גרוע, מתכננים מוות, יש ללכת ליעוץ מקצועי. (אני לא מאמינה שהיא הגיעה למצב הזה...)

היי גם לך.אוסנת

כתבתי "יעוץ" בשביל החרוז...

אפשר גם ללכת לחברה שעברה את זה כבר, או שכבר יודעת קצת יותר. אפשר ללכת לחברה גדולה יותר.

מי לא חושבת על מוות? מי לא "מתכנן" בלי לתכנן (ז"א - חושב מה יקרה אילו הוא ימות, או אילו יהיה לו דחף פתאומי ליפול מהגג שעליו הוא עושה עכשיו "ברכת חמה")? כמעט כולם. נחמד ללכת ליעוץ מקצועי, אבל אני חושבת שלא צריך. מספיק שיש מישהו שקצת יותר יודע ומבין, שאתה מאוד מעריך ואוהב...

אני ממש מכירה את ההרגשה...לולה=]

לא יודעת מה בדיוק להגיד לך לעשות או לתת לך משהו כמו רשימת מכולת איך להתגבר על זה... אני יודעת שנועה ירון דיין בספר "מקימי" מתארת בדיוק את ההרגשה, שיש לך הכל אבל משהו בכל זאת חסר.ואז היא מספרת שהחזרה בתשובה מילאה לה את החלל הזה.(דרך אגב, אני ממליצה בחום על הספר-הוא מעניין והוא ממש חיזק אותי!)

אני לא יודעת מה בדיוק להגיד לך שתעשי. אני מרגישה שאני ממלאת את הריקנות הזו כשאני קוראת ספרים של רבי נחמן, ספרים ברמה הכי פשוטה שלו, לא איזה משהו מסובך, וזה "מרגיע" את הנשמה שלי לכמה זמן.       

תלמדי את בגן החכמה..ותאימני שלא חסר לך כלום..יקירה
ועוד איך מכירה!אנונימי (פותח)

אפילו אפשר לאמר- משעמם מדיי! אין מה לעשות פה...

לקחת פרוייקט שיגרום לך לקום בבוקר-מתו"ש

מד"א, להכין גינה, ללמוד לנגן על כלי מסויים, ללכת לחוג ריקוד-משו שעושה לך תחושה טובה...

אשמח לדבר איתך.....

יש כיוון מעניין..נשמה ישראלית

בסוף יהיה הכי מגניב,

קצת ר' נחמן ישמח לך את הנשמה וייתן לך ערך לחיים

כי יהודי לא משנה איפוהוא הוא הכי טוב שבעולם וה' עושה איתו את הכי טוב שבעולם

ממש ממשברגע הזה

קצת אמונה תשמח לך את הנשמה וייתן לך ערך לחיים.פגזניקית גאה!
פשוט לעשות.הירהורי הלב
זה נשמע עילג אבל זה לא, בעיקר חסד, וטוב לאחרים. מנסיון זה עוזר.
כל פעם שאני חוזרת מהסניף (אני מדריכה) או משהו כזה יש לי הרגשה של סיפוק, וזה באמת הזמן היחיד שזה קורה...
אז בעצם לעזור על חשבון אחרים, כדי להרגיש סיפוק?פגזניקית גאה!
זה לא על חשבונם, כי זה עוזר להם...שרון.
גם הנעזר וגם הועזר מרוויחים מזה, אז מה הבעיה?
כנראה המצב שלי ממש על הפנים...שחר..
התנדבות, הדרכה, סיפורים של ר' נחמן.....
יש לי את אלו...
ולא, לא השפיע במיוחד...
/=
לפי דעתי...מוריה!!
הכל תלוי באיך אתה מסתכל על זה אם אתה רואה שאין כלום אז אין כלום אם תחפש משו בתוך ה"כלום" ניראלי שאתה תמצא משו....
לעשות משהואננסי
אני מסכימה שמעשים יכולים לנצח את הדכאון.  לפעמים נכנסים ל"דאון" ואני מצאתי שזה עוזר לעשות איזה מעשה חסד.  לבקר מישהוא, לטלפן למישהוא שזקוק לעידוד, אפילו לעזור לאח או אחות עם שעורי בית, או לעזור במשהוא בבית.  מה שעוד עוזר נגד דיכאון הוא פעילות גופנית-הליכה, שחיה או כל ספורט.  תצאי בחוץ ותעשי סיבוב בשכונה.  זה שולח חומר כימי למוח וזה באמת עוזר.  אפשר גם לבדוק עם עצמך מה מציק-אם זה קשר עם חברים או עם ההורים-זה תחום אחר של מודעות עצמית ובדיקה מאיפה בא ההרגשה הרעה.
אנשים יקרים-שחר..אחרונה
אני רוצה להמליץ בחום על הספר "בצל ידך" של הרב מאיר בזק.
ותודה רבה על ההצעות וההענות....

~רק אור~
=]
שבוע טוב, חודש טוב ובשורות טובות!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך