"יש הכל אבל אין כלום"שחר..
מכירים את ההרגשה??....מצד אחד באמת יש הכל... כל מה שנדרש לבנאדם בשביל שיהיה מאושר...[ולא, אני לא מדבר על כסף וכד' אלא באמת על משפחה, חברים, איכות חיים וכד'] אבל מצד שני...הכל ריק....ריקנות מעצבנת כזאת...משו חסר.....
מה עושים??.....

כנס-אנונימי (פותח)

עושים משהו שקשור ליהדות.. מתפללים,פרק תהילים,קוראים משהו.. לומשנה מה.. זה נותן בד"כ הרגשה של משמעות לחיים..

מקווה שעזרתי..[= בה"צלחה בכל!!

אז זהו ש....שחר..
זה לא עובד ממש...
אני מקפידה על תפילה, על תהילים, ו...לא. זה לא זה.
[זה לא שאני מרגישה שזה ח"ו חסר תועלת... פשוט...משו אחר...]
לא נראה לי שהבנת מה כתבת בחתימה שלך....חיימשוגעים!!

תיקראי אותה שוב ושוב עד שתביני אותה ותראי שזה ירגיש לך יותר טוןב....

וגם לי זה קרה.... אני חיפשתי לי תעסוקה....(זה עוזר...)

בהצלח''ה

ושיהיה לך המשך חיימשוגעים!!

עלות השחראלעד

לגוף יש את כל מה שהוא צריך, וגם כוחות הרגש והאהבה ממולאים דיים. מה חסר? הרוח. הנשמה זועקת ליחס. לצומי.
תשקיע ברוחניות, תתחבר לגובה. מיסטיקה אומנות לימודים וכדו'..
ואני לא מדבר רק על יהדות, למרות שזו ברירת המחדל הטבעית והראויה לך בתור יהודי

לך ללמוד מתורתו של ה' יתברך

סליחה על לשון הזכר. טעות שלי*אלעד
גמאני סליחה על הלשון זכר..אנונימי (פותח)
אמממ...שחר..
[דבר ראשון, אני בת=) ]

דבר שני- זה פשוט לא עובד.. וניסיתי..!!!!
ברור. זה עניין נפשי וזהו. לא כל דבר משתייך לנושאיםאפחד
רוחניים.
מעבר לזה, כתגובה על תוכן הדברים: את אומרת שיש לך הכל, לכאורה, אך בפירוטך את מונה רק דברים חיצוניים ממך. ומה עם הנפש פנימה? שם "הכל" ישנו? סדר - קיים? אין שום אבני-נגף מפריעים?
אפחד-שחר..

אם אתה יכול בבקשה לכתוב שוב רק להסביר אותך מעט...

[מרגישה שכתבת דברים אקטואלים, אבל השפה קצת גבוהה..לא הבנתי הכל..]

אני חושב ש"mush" אמרה את אותו רעיון שאליו כוונתיאפחד
ואף הוסיפה עיצה מעשית למקרה של תשובה חיובית מצדך...
וואי אני מבינה כ"כ!!מיטל
ובשנה האחרונה יש לי את ההרגשה הזאת כ"כ הרבה פעמים!!
אז מה את עושה?שחר..
סתם אני חדשה וקוראת פהאנונימי (פותח)

אני בת עשרים ואפשר להגיד שכבר התבגרתי. עברתי הרבה בגיל ההתבגרות, וגם חוויתי הרבה את התחושה שאת מתארת.

האם את מרגישה דברים נוספים חוץ מהריקנות הזאת? עצב מוגזם? שיעמום? מחשבות שחוזרות על עצמן? (משהו מוגזם שאני מוסיפה: מחשבות על מוות?)...

לדעתי פניה ליועצת של ביה"ס (כמובן אם את סומכת עליה...) או למישהו מבוגר שיכול להכיל את מה שאת מרגישה יכול מאוד לעזור. וגם לדבר ולשתף מישהו במה שקורה לך, זה מוריד חלק גדול מהעול...

בהצלחה מתוקה. ותנצלי את הזמן של הגיל הזה... הוא לא חוזר....(יואו אני מדברת כמו ספתאלה... אבל 20 זה קצת שונה מ16...)

mush....-שחר..

אממ... מה שרשמת על "דברים נוספים חוץ מריקנות" אז כן, כולם ממש נכונים לגבי..

ולפנות ליועצת..לא רלוונטי....או "מישו מבוגר".... בעייתי...*סובלת מאובדן אמון קטן*

שלחתי מסראנונימי (פותח)
אני לא חושבת שצריך לרוץ ליעוץ...אוסנת

כמעט כל אחד חווה את ההרגשות האלו. אומנם יועצת יכולה לעזור, אבל בדיוק כמו העצות של חלק מהאנשים פה.

אם את מרגישה שאין טעם בחייך, למרות כל האושר והעושר - צריך לפתור את הבעיה מהשורש. למה אין טעם לחיי? מה אני עושה פה בכלל? בשאלות כאלו מוטב לפנות לרב/מחנכת/ספרים...

הייאנונימי (פותח)

ללכת ליועצת של בית הספר זה לא נקרא ללכת ליעוץ... עם כל הכבוד...

מצד שני עדיף שיותר אנשים ילכו ליעוץ ולא ימצאו להם כלום מאשר שבנאדם יסבול ולא יבין מה קורה לו...

ואכן, את צודקת, ואמרתי לה, אפשר ללכת למבוגר, רב, מחנכת... (היא רק אמרה שאין לה אחד כזה שהיא סומכת עליו...

נ.ב אם חושבים על מוות יותר מכמה פעמים,או יותר גרוע, מתכננים מוות, יש ללכת ליעוץ מקצועי. (אני לא מאמינה שהיא הגיעה למצב הזה...)

היי גם לך.אוסנת

כתבתי "יעוץ" בשביל החרוז...

אפשר גם ללכת לחברה שעברה את זה כבר, או שכבר יודעת קצת יותר. אפשר ללכת לחברה גדולה יותר.

מי לא חושבת על מוות? מי לא "מתכנן" בלי לתכנן (ז"א - חושב מה יקרה אילו הוא ימות, או אילו יהיה לו דחף פתאומי ליפול מהגג שעליו הוא עושה עכשיו "ברכת חמה")? כמעט כולם. נחמד ללכת ליעוץ מקצועי, אבל אני חושבת שלא צריך. מספיק שיש מישהו שקצת יותר יודע ומבין, שאתה מאוד מעריך ואוהב...

אני ממש מכירה את ההרגשה...לולה=]

לא יודעת מה בדיוק להגיד לך לעשות או לתת לך משהו כמו רשימת מכולת איך להתגבר על זה... אני יודעת שנועה ירון דיין בספר "מקימי" מתארת בדיוק את ההרגשה, שיש לך הכל אבל משהו בכל זאת חסר.ואז היא מספרת שהחזרה בתשובה מילאה לה את החלל הזה.(דרך אגב, אני ממליצה בחום על הספר-הוא מעניין והוא ממש חיזק אותי!)

אני לא יודעת מה בדיוק להגיד לך שתעשי. אני מרגישה שאני ממלאת את הריקנות הזו כשאני קוראת ספרים של רבי נחמן, ספרים ברמה הכי פשוטה שלו, לא איזה משהו מסובך, וזה "מרגיע" את הנשמה שלי לכמה זמן.       

תלמדי את בגן החכמה..ותאימני שלא חסר לך כלום..יקירה
ועוד איך מכירה!אנונימי (פותח)

אפילו אפשר לאמר- משעמם מדיי! אין מה לעשות פה...

לקחת פרוייקט שיגרום לך לקום בבוקר-מתו"ש

מד"א, להכין גינה, ללמוד לנגן על כלי מסויים, ללכת לחוג ריקוד-משו שעושה לך תחושה טובה...

אשמח לדבר איתך.....

יש כיוון מעניין..נשמה ישראלית

בסוף יהיה הכי מגניב,

קצת ר' נחמן ישמח לך את הנשמה וייתן לך ערך לחיים

כי יהודי לא משנה איפוהוא הוא הכי טוב שבעולם וה' עושה איתו את הכי טוב שבעולם

ממש ממשברגע הזה

קצת אמונה תשמח לך את הנשמה וייתן לך ערך לחיים.פגזניקית גאה!
פשוט לעשות.הירהורי הלב
זה נשמע עילג אבל זה לא, בעיקר חסד, וטוב לאחרים. מנסיון זה עוזר.
כל פעם שאני חוזרת מהסניף (אני מדריכה) או משהו כזה יש לי הרגשה של סיפוק, וזה באמת הזמן היחיד שזה קורה...
אז בעצם לעזור על חשבון אחרים, כדי להרגיש סיפוק?פגזניקית גאה!
זה לא על חשבונם, כי זה עוזר להם...שרון.
גם הנעזר וגם הועזר מרוויחים מזה, אז מה הבעיה?
כנראה המצב שלי ממש על הפנים...שחר..
התנדבות, הדרכה, סיפורים של ר' נחמן.....
יש לי את אלו...
ולא, לא השפיע במיוחד...
/=
לפי דעתי...מוריה!!
הכל תלוי באיך אתה מסתכל על זה אם אתה רואה שאין כלום אז אין כלום אם תחפש משו בתוך ה"כלום" ניראלי שאתה תמצא משו....
לעשות משהואננסי
אני מסכימה שמעשים יכולים לנצח את הדכאון.  לפעמים נכנסים ל"דאון" ואני מצאתי שזה עוזר לעשות איזה מעשה חסד.  לבקר מישהוא, לטלפן למישהוא שזקוק לעידוד, אפילו לעזור לאח או אחות עם שעורי בית, או לעזור במשהוא בבית.  מה שעוד עוזר נגד דיכאון הוא פעילות גופנית-הליכה, שחיה או כל ספורט.  תצאי בחוץ ותעשי סיבוב בשכונה.  זה שולח חומר כימי למוח וזה באמת עוזר.  אפשר גם לבדוק עם עצמך מה מציק-אם זה קשר עם חברים או עם ההורים-זה תחום אחר של מודעות עצמית ובדיקה מאיפה בא ההרגשה הרעה.
אנשים יקרים-שחר..אחרונה
אני רוצה להמליץ בחום על הספר "בצל ידך" של הרב מאיר בזק.
ותודה רבה על ההצעות וההענות....

~רק אור~
=]
שבוע טוב, חודש טוב ובשורות טובות!!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך