כבר תקופה שאני מרגישה אדם קטן. לא מרגישה שאני עושה דברים משמעותיים או מועילים לחברה. לא מצליחה להיות בעלת שאיפות גדולות.
איך נהיים כאלה? אנשים מלאים ברוח, בחזון, בשליחות?
איזה מזון אוכלים? מה שותים? איזה ספרים קוראים?
מרגישה שבכל מקום יש רק בינוניות. אם זה בעבודת ה׳, אם זה בעבודת המידות (הרבה בגישה של ״ככה אני ושהעולם יתמודד/יכבד״) ואפילו בלימודים (העיקר לסיים את התואר הזה, לא צריך להשקיע ולהתעניין באמת). אני יודעת שאני רואה את האנשים סביבי ככאלה בעיקר כי אני כזו. זו השתקפות, ברור לי. אבל איך משנים? איך משתנים? איך מתחברים באמת לעם ישראל, לארץ ישראל ולתורת ישראל? איך נהיים ציוניים נלהבים? איך מתעניינים באמת בנושאים החשובים? איך לומדים לבד? איך מכניסים דרייב לחיים? אנרגיות? מרגישה שאני טובעת בתהיות על משמעות החיים וזה לא נותן לי לפעול בעולם... הכל מרגיש.. ״אבל בשביל מה״ כזה. לכל פעולה מתלווה תווית התועלת; זה יעיל? זה מוביל למטרה כלשהי? האם המטרה הזאת ראויה? מי אמר?... וכן הלאה וכן הלאה ובסוף אני נשארת במקום, מבולבלת ועייפה. אדישה להכל, והרגש מוטל מעולף באיזו פינה אחורית בתודעה. האש שבתוכי כבויה.
חתיכת פריקה.
אשמח לכל דבר שתוכלו להציע לי - אם אלה דברי עידוד, פיסות מחשבה, המלצות על ספרים או סדרות שיעורים, שיחה עם פסיכולוג (עם ה׳ אני משתדלת לדבר, אבל גם שם מרגיש לי רחוק..) ועוד ועוד.
תודה מראש!!
ותודה שהקשבתם