איך נהיים אנשים גדולים?ואני הקטנה
יום השואה הגיע ואיתו מתעצמות התחושות שממילא יש בי כבר זמן לא מועט...
כבר תקופה שאני מרגישה אדם קטן. לא מרגישה שאני עושה דברים משמעותיים או מועילים לחברה. לא מצליחה להיות בעלת שאיפות גדולות.
איך נהיים כאלה? אנשים מלאים ברוח, בחזון, בשליחות?
איזה מזון אוכלים? מה שותים? איזה ספרים קוראים?
מרגישה שבכל מקום יש רק בינוניות. אם זה בעבודת ה׳, אם זה בעבודת המידות (הרבה בגישה של ״ככה אני ושהעולם יתמודד/יכבד״) ואפילו בלימודים (העיקר לסיים את התואר הזה, לא צריך להשקיע ולהתעניין באמת). אני יודעת שאני רואה את האנשים סביבי ככאלה בעיקר כי אני כזו. זו השתקפות, ברור לי. אבל איך משנים? איך משתנים? איך מתחברים באמת לעם ישראל, לארץ ישראל ולתורת ישראל? איך נהיים ציוניים נלהבים? איך מתעניינים באמת בנושאים החשובים? איך לומדים לבד? איך מכניסים דרייב לחיים? אנרגיות? מרגישה שאני טובעת בתהיות על משמעות החיים וזה לא נותן לי לפעול בעולם... הכל מרגיש.. ״אבל בשביל מה״ כזה. לכל פעולה מתלווה תווית התועלת; זה יעיל? זה מוביל למטרה כלשהי? האם המטרה הזאת ראויה? מי אמר?... וכן הלאה וכן הלאה ובסוף אני נשארת במקום, מבולבלת ועייפה. אדישה להכל, והרגש מוטל מעולף באיזו פינה אחורית בתודעה. האש שבתוכי כבויה.

חתיכת פריקה.
אשמח לכל דבר שתוכלו להציע לי - אם אלה דברי עידוד, פיסות מחשבה, המלצות על ספרים או סדרות שיעורים, שיחה עם פסיכולוג (עם ה׳ אני משתדלת לדבר, אבל גם שם מרגיש לי רחוק..) ועוד ועוד.
תודה מראש!!
ותודה שהקשבתם
מתחבריםאיך אפשר לעזור?
קושרים את נפשך טוב טוב לתלמיד/ת חכמים.
לא רק בשמיעת שיעורים, פשוט בדביקות. להשתדל לחיות בקרבת תלמידי חכמים. לשאוף להתחתן עם תלמיד/ת חכמים. להיצמד לקודש.
לא יודעת איך מיישמים דבר כזה..ואני הקטנה
אני לא לומדת בישיבה/מדרשה, אז לא יודעת איפה יש תלמידות חכמים.. ולהתחתן עם אחד כזה.. זו השאיפה, בעזרת ה׳. אבל כרגע לא מרגישה ראויה..
את ראויה!!!!ואמונתך בלילות.
גם אני פעם חשבתי שאני לא ראוי, מי תרצה בחור שלא מצליח כל יום להתפלל 3 תפילות, ומי תרצה בחור שכבר שנים מנסה ללמוד גמרא ולא מצליח, ומי תרצה בחור ש... וכו'.

ואז הבנתי שאין אנשים מושלמים, וכמו שלכלנו יש יתרונות מיוחדים, אז גם לכולנו יש חסרונות מיוחדים. וזה בסדר גמור, וזה אנושי.

ואם את רוצה להתחתן עם אחד כזה, את תמצאי אחד כזה בעזרת ה'.

נ.ב. זה כבר בהקשר של לנ"ו, אבל פתחת את זה... אף אחת לא נפרדה ממני בגלל הדברים שחששתי שבגללם אף אחת לא תרצה אותי, אלא נטו בגלל דברים אחרים. אנחנו הרבה פעמים קשים מאוד עם עצמנו לשווא.
את ראויה!!!!ואמונתך בלילות.
גם אני פעם חשבתי שאני לא ראוי, מי תרצה בחור שלא מצליח כל יום להתפלל 3 תפילות, ומי תרצה בחור שכבר שנים מנסה ללמוד גמרא ולא מצליח, ומי תרצה בחור ש... וכו'.

ואז הבנתי שאין אנשים מושלמים, וכמו שלכלנו יש יתרונות מיוחדים, אז גם לכולנו יש חסרונות מיוחדים. וזה בסדר גמור, וזה אנושי.

ואם את רוצה להתחתן עם אחד כזה, את תמצאי אחד כזה בעזרת ה'.

נ.ב. זה כבר בהקשר של לנ"ו, אבל פתחת את זה... אף אחת לא נפרדה ממני בגלל הדברים שחששתי שבגללם אף אחת לא תרצה אותי, אלא נטו בגלל דברים אחרים. אנחנו הרבה פעמים קשים מאוד עם עצמנו לשווא.
מתחילים להאמין שאנחנו גדוליםקוד אבל פתוח

תמיד כשומעים על מישהו שנהרג ח"ו, אז אומרים "איך הקב"ה לוקח את הטובים ביותר?"

אבל זה לא נכון, כל בן אדם הוא מדהים, רק שאחנו הרבה פעמים מאוד ביקורתיים כלי עצמנו, ולא מצליחים לראות את כל הטוב שיש בנו.

יש תרגיל שהבתחלה הוא מאוד קשה, אבל אחרי שמתרגלים זה ממש נותן כוחות: פעם ביום לוקחים דף ורושמים 5 דברים טובים על עצמנו. זה משפר את הביטחון העצמי, נותן המון כוחות, כי אנחנו טובים, אז אנחנו גם מסוגלים להתקדם.

מניחה שזה גם קשור בביטחון עצמיואני הקטנה
אבל הרוב לא.. לדעתי.
אני אומנם לא מכיר אותךקוד אבל פתוח
אבל לדעתי זה מאוד שם, ולו רק בגלל שהביטחון העצמי שלנו זה מה שנותן את הדרייב שאת כל כך מחפשת...
איאלץ שלא להסכיםואני הקטנה
גם אם יש הרבה ביטחון עצמי, אם אין כיוון בחיים, אין מטרות, שאיפות וחזון.. לאן מכוונים את כל הביטחון הזה?? (לקפיצת באנג׳י? להקמת מפעלי חסד? ללימודי רפואה? ללימוד תורה?)
הרב טל אמר פעםefraim37
שהדרך להתחבר לעמ"י זה קודם כל הרבה להתפלל על עמ"י. (ויש הרבה על מה) זה מיצר חיבור מאוד גדול.
ללמוד על ההסטוריה של עמ"י.
כל זמן שאנחנו חיים את החיים שלנו במנותק, אין שום סיכוי להתחבר באמת.
מי זה הרב טל?ואני הקטנה
וכן, לקרוא ספרי הסטוריה בהחלט חשוב.. תודה על ההארה ועל התזכורת 👍🏻
הרב שמואל טל.לעבדך באמת!
רב מוסדות תורת החיים ביד בנימין.
רב צדיק ואיש מיוחד..
שאלה מצויינת! אני לא אדם גדול, ולכן קשה לענות.חסדי הים
1. קודם כל, עושים דברים קטנים בגדלות. נגיד, כשנותנים צדקה, אז מכוונים לכבוד ה' ולתועלת העני, ובודקים מה באמת שלום נפשו של העני.
מקפידים לא לעבור על דברים קטנים, שהעקב דש בהם, כמו אם הזקת היזק כספי קטן למישהו, והוא לא יודע, אז משתדלים לתקן או להחזיר כסף.

2. שואפים ומנסים לממש גדלות. לא מסתפקים בשגרה ובמה שנורמלי.

3. מנסים לחשוב ולפעול מחוץ לקופסה. מנסים שכל מחשבה וצעד יהיה בזה חידוש, ולא חזרה על מה שכבר עשית בעבר.

4. מפתחים נפש שמסתכלת בצורה כללית, פיוטית וגדולה על המציאות. לא רק חושבים על הצרכים הפרטיים שלך, אלא על צרכי הכלל והדור.

5. מנסים ליצור סביבה חיובית ומדרבנת.

6. ממשיכים להתעקש להיות אדם גדול, על אף הכישלונות שלפעמים יבואו.

7. בסופו של דבר, זה גם תלוי בהרבה סיעתא דשמיא.
איזו תשובה יפהפייה!ואני הקטנה
תודה רבה! 3 הכי נגע.. חזק. אבל תכלס הכל חזק. תודה!! שנזכה.
אני חייבת שאלה-ענבל
בס"ד

למה זה עלה לך דווקא בעקבות יום השואה?
כי פתאום נזכרים באנשים גדולים שמסרו את נפשםואני הקטנה
ומי אני הקטנה ומה אני עושה עם חיי
אולי את שמך לא יזכרו בספרי ההיסטוריהענבל
בס"ד

אבל גדלות לא נמדדת בזה. גדלות נמדדת ברצון להיטיב בעולם ואם את זה יש לך ואת משתדלת ליישם בעיניי זאת גדולה (אם כי אני יודעת שזה קשה להרגיש ככה וגם אני עובדת על זה).
בעיניי זה גדול להשלים את הייעוד שלך ולהשתדל לעשות כמה שיותר טוב.
לא מתכווננים להיות גדולים, אלא לעשות מה שצריך לעשות.חללית

אולי השאלה צריכה להיות איך לא מרגישים קטנים?
במיוחד במצב שבו המחשבות המקטינות מחלישות אותנו ומונעות מאיתנו לפעול, ולעשות את תפקידנו בעולם..?

לפי הבעש"ט, כל מצב שאדם נמצא בו, הוא ניתן למינוף לעבודת השם. במידה ויש מחשבות שהן מבלבלות ומקטינות וגורמות לך להרגיש חסרה ורדומה- תבקשי מהשם שיזכה אותך להכיר שפלות אמיתית. וענווה אמיתית ולא מזויפת.

במקביל לתפילות, להדגיש לעצמך, כמו שהזכרתי למעלה, שהמטרה היא לא 'להיות גדולים'. אלא, לעשות טוב בעולם. ז"א החיפוש הוא לא ב'מה אני הכי טובה, במה אני גדולה..' אלא, מה התפקיד שלי פה? ואיך אני מגיעה אליו בדרך של טוב, חסד, ואמת.
כשנוריד את הרצון לגדולה. פתאם הכל אפשרי, כי אין 'ציפיות' מעצמי. אלא, רק להיות מי שאני. 

בהצלחה, שנזכהפרח

שאלה יפה..זבשר

בדרך כלל אלה שאלות שאנחנו שואלים את עצנו בגיל ההתבגרות ובאיזה שהוא שלב אנחנו זונחים את כל זה..

את שואלת פה הרבה ולא ידעתי כל כך במה להתמקד, אבל בכל זאת... 

יש כאלה שפשוט נולדים עם זה, עם נטיות נפשיות מסוימות למשל  קיצוניות,חוש צדק, אנשים שנמשכים ברמה כזאת או אחרת לאידיאלים, והם לא  צריכים להיות רב או ללמוד את זה הרבה בשביל להיות כאלה.

אם אתה לא כזה, ורוב העולם לא כזה (מהרבה סיבות מוצדקות). זה בדרך כלל יגיע ממסגרות ששם מטמיעים בנו את האידיאלים האלה..(למשל בישיבות, אנשים שטוחנים להם במשך שנים על ערכים מסוימים, אז גם אם זה לא חזק אצלהם, הם יהפכו לכאלה)

בלי מסגרת כל שהיא  זה יכול להיות  קשה מאוד, כי החיים שוחקים אותנו, ולכל אחד יש הצרות שלו וכו.., וקשה לחיות בעולם של אידיאלים גדולים בצורה כזאת..

זה נשמע שאת שואלת את זה כאילו יש איזה תרופת קסם שלוקחים אותה והופכים  לאנשי רוח גדולים.

אמנם הרמב"ם כותב שאדם יכול  לשנות את תכונות הנפש שלו, אבל לרוב האנשים זה יהיה דבר קשה ויכול להיות דבר מפרך  מאוד שיכול לקחת שנים.

לפי מה שאת כותבת נראה שאת לא במסגרת כל שהיא..אז אולי תצטרכי לעשות מה שעושים במסגרות כאלה לבד

כי כמו שאמרתי אם אתה לא כזה זה לא יבוא לבד. 

שאלת הרבה שאלות אז אז אני לא כל כך יודע איך למקד אתך לספר מסוים (לא שאני מכיר הרבה ספרים),אבל למשל אם זה עבודת המידות אז זה אורחות צדיקים וכו..

ונקודה חשובה שתדעי,יש הבדל גדול בין ידיעה למודעות.ידיעה זה שרובנו יודעים שאסור לעשות הרבה דברים, אבל בהרבה מקרים זה לא גורם לנו לא לעשות אותם כי זה חיצוני לנו. אבל מודעות זה דבר שאנחנו יודעים אותו אבל גם חיים אותו.

הרמחל כותב במסילת ישרים שהוא לא כותב חידושים אלא דברים שכולם יודעים אותם, ובשביל שהספר יועיל לא יספיק לקרוא אותו פעם אחת אלא לחזור ולחזור אליו..ואז זה יהפוך גם למודעות.

הנקודה היא לא לקרוא ספר וזהו, אלא לחזור עליו וללמוד עוד ועוד במשך שנים, לעניות דעתי זאת הדרך היחידה..

ואני מניח שלעשות את זה זה מאוד קשה (כי אנחנו חיים בעולם מציאותי אין פה קסמים) וזאת הסיבה שרוב העולם לא כאלה...

דבר שני זה תפילה.  (אני אומר את זה בצורה מאוד כללית זה נושא ענק שצריך ללמוד אותו) יש טעות מאוד גדולה של אנשים שמציירים לעצמם לא נכון את העניין של התפילה, הם חושבים שהם רוצים משהו והקבה לא נותן להם ואז הם מתחננים והקבה מתרצה ונותן להם וזה וככה התפילה עובדת, אבל זה שטות גמורה כי אצל הקבה אין  שינוי. 

אלא הדבר הנכון הוא שאנחנו אלה שמשתנים על ידי התפילה אנחנו אנחנו מעלים את הרצונות שלנו ואז יש בנו יותר כלי לברכה..

זאת אומרת שאחד המטרות של התפילה היא לעלות את הרצוונות שלנו..

תתפללי על זה, הרבה ארוך , את תתחברי למה שאת מבקשת בתפילות שלך ואת תרצי את זה יותר ויותר..

לא יודע אם את מתחברת למה שאמרתי, לפחות ככה אני רואה את זה...

לא קראתי את כל מה שכתבת אבל אענה לך בסיפורנפש חיה.
שאלו פעם את הרב שך זצ"ל "איך נהיים גדול הדור?"
והוא ענה "מקיימים את מה שכתוב פה!(=בתורה)"

אין נוסחת קסם להיות אדם גדול. כי הגדולה קיימת בכולנו.
כשנהיה אנשים טובים וראויים
ונעזור לחברים
ונקיים תורה ומצוות בטוב ובנחת
עלינו על הגל.

המעשים הקטנים
הם שעושים את האנשים לגדולים.

לא צריך להיות דווקא גדול.בוז
מי אמר שאנחנו נדרשים רק בתור גדולים?
העולם מורכב מהרבה אנשים קטנים.
אם ה' היה רוצה רק צדיקים הוא היה בורא את כולנו כאלה, לא?
אבל לא.
צריך בינוניות בעולם.
וצריך אנשים קטנים עם אמונה גדולה.

לגבי לרצות לעשות דברים נכונים עם כוונות נכונות, לא צריך להיות אדם גדול בשביל זה. מספיק להיות אדם פשוט, שרוצה.
וללמוד. ולקיים.
זהו.
הלוואי שנזכה.

תהיי את. זה הכי גדול בעולם.כי בשמחה תצאו.אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלתאחרונה

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

אומנם לא קשור רק לגלישהשמעונה

אבל להערכתי בגלישה באינטרנט דרושה הרבה הרבה יותר שליטה עצמית, לא יודעת לפעמים דברים גשמייח יותר קל. וקל גם כשיש איסור חיצוני - למשל שבת, לחכות בין בשר לחלב

אני חושבתoo

שבשליטה עצמית יש מרכיבים:

רצון

טריגרים

מודעות

יישום

התמדה

בגלישה יש

רצון-

1. כמה מעניינת הגלישה (חדשות/ רשתות חברתיות/ ווצאפ)

2. מה התעסוקות החילופיות (עבודה/ תחביבים/ אנשים)

טריגרים-

1. מיקום הטלפון במהלך היום (כיס/ מול העיניים/ מונח בצד/ בחדר)

2. כמות התראות וצלילים (אצלי הכל מכובה, אין התראות/ צלילים למעט צלצול של שיחה ולפעמים גם זה על שקט)

מודעות

יישום

התמדה

דומים בכל נושא של שליטה עצמית

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולד

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

חן חן.נחלת

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אנימרגישה שזה ממש כמו התמכרותשמעונה

זה לא כמו; זו התמכרות שצריך להיגמל ממנה.נחלתאחרונה

זה הכל גלישאות...4ne1

אולי יעניין אותך