אם תחשבי שתמיד ישנאו אותך, תאמיני לי, באמת ישנאו אותך!
אבל אם תנסי לנסוק כלפי מעלה ולהראות לכולם שהם שונאים את עצמם בעצמם ולא אותך (כמו שקרה בגירוש, רצו דם, קיבלו חיבוק!), את תזכי ליותר אהדה מהציבור. אם למרות המאבק האלים שהיה בעמונה והתנגדותו של אולמרט להקים ועדת חקירה ממלכתית (וכמובן השוטרים) כולם כולל השמאל היו בעד הקמת ועדה פרלמנטרית אם לא ממלכתית (כי רק ראש הממשלה יכול להקים ועדה כזאת). עובדה שהוקמה ועדה, הוקמה ועדה שתחקור. אפילו ערבים, ככל שזה מצחיק יכול להיות, קראו להקים ועדת חקירה!
עובדה שכולם עכשיו מפחדים מזה שאנחנו נוכיח לכולם שהערבים יותר לא חוקיים מאיתנו. גיבוי משטרתי כמו שניתן לסיור של ח"כ אפי איתם וחבריו לא נראה עד עכשיו בסיור תמים.
עובדה שעמונה חיה קיימת ובועטת! אומנם נהרסו 9 בתים, 9 בתים בארץ ישראל אך זה לא מה שיחריב אותנו. אנשים מדברים על האלימות לא על הנחישות שלנו להגן על ארץ ישראל. וזאת בעיטת גול עצמי, כי גם אנחנו אשמים בכך. לא רק ה"תשקורת" וכו'.
זה כמו שתריבי עם חברה שלך או סתם מישהי ברחוב. יבוא גורם שלישי וינסה לגשר, את לא תבעטי בו ותרביצי לו ותסלקי אותו כמו שאנחנו עושים לתקשורת. נכון, היא שקרנית ומגוייסת. אבל גם כשיש כתב או שניים שלמרות הכל לטובתינו גם עליהם יש ביקורת.
צריך לחשוב הלאה, על שאר ארצנו הקדושה. לא על 9 בתים שחרבו בעמונה. השל הבא זה הבית שלי, הבית שלי ושל חברים שלי. לא אומר שהמאבק בעמונה לא היה נחוץ או הוגן. ודאי שהוא היה נחוץ. אבל אנחנו שקועים בארועי עמונה ולא באירועים שעתידים לבוא לעולם.
במחסום המנהרות שבין ירושלים לגוש עציון מוקם מעבר גבול, לתושבי גוש עציון רוצים לחלק תו מעבר מיוחד שבו יוכלו לעבור במחסומים בלי זה כנראה לא תותר תנועה חופשית. איפה כל הנוער והציבור שהיה בעמונה? איפה כל הציבור והנוער שהיו בגוש? איפה הציבור והנוער שיודעים רק לדבר ולא עושים? איפה תהיו שיפנו אותכם מבתיכם?
את אחי פינו מכפר דרום. הוא גר שם, היה לו עסק לתפארת שבנינו במו ידינו. הייתי ביום הפינוי שם והייתי גם אחרי. יום לפני שנפרדנו לעת עתה מחבל ארץ יפה זה. חבריי היו בעמונה. ממני נבצר להיות. כיום הינני חייל בצבא ההגנה לישראל. לא, אינני מתבייש בזאת! להיפך אני גאה ועושה הכל על מנת לחזק את הציבור שלנו בקרב העם. אנשים שלא מעניין אותם אידיאולוגיה אלא מעניין אותם שהייתה אלימות לא מבינים על מה הייתה האלימות. צריך להסביר להם. להסביר להם כמו לילד בן 5 מהציבור שלנו. כי מבחינתם זו סתם חתיכת אדמה! מבחינתם זה משהו שאפשר לוותר עליו בשביל ה"שלום". הם אל מבינים שזה חיים של אנשים. חיים שלמים שבם בנו במו ידיהם. אני גר בתקוע. באותו בית כבר כמעט 19 שנה. הבית שלי צופה לנוף מדהים. ים המלח, הרי סדום, מדבר יהודה, הרודיון וירושלים. את הישוב הזה ההורים שלי עם עוד כמה אנשים הקימו לפני כמעט 30 שנה. 30 שנה של התיישבות שהייתה לנו לרועץ. נהרגו אנשים טובים ויקרים (שעל שמם הוקמו ישובים נוספים באיזור). חבריי נרצחו (קצין שראה את הגופות מהלינצ' ברמאללה אמר שזה לא מתקרב לעומת מה שעשו לגופות חבריי. חברי הטוב ביותר באותע עת נרצח רק בגלל שהלך לטייל בארץ ישראל, ארץ ישראל שלנו! היישוב שלי (וזה לא סוד) הוא מחוץ ל"גדר" או יותר נכון, גבול. אנשים שזה רחוק מבחינתם ביום "פקודה" יבואוץ הם לא מבינים שכשמגיעים ליום הזה זה כבר מאוחר מדי. כבר יהיה קשה למנוע את הפינוי הבא ברגע שהוחלט עליו. צריך למנוע אותו עוד לפני שחושבים עליו!
אתם רוצים לפתח שנאת אחים, שנאת אחים כלפינו ואנחנו כלפיהם. זו הטעות שלנו מעיקרה. אם היינו מנסים לגשר אז התושבים שגורשו מהגוש ביציאה ממנו היו צריכים להתקל בשמלאנים שתמכו בעקירה ולא בימניים שהמעט שיכלו זה להגיש קפה ועוגה. אם לא הייתה שנאת אחים החיים היו נראים הרבה יותר טוב ממה שהם היום.
אנא מכם, מנעו את שנאת האחים. חברו את העם הזה. אתם דוגלים בהתחברות לארץ, דיגלו בחיבור לעם. זה חייב לצעוד ביחד אחרת שום דבר לא יצלח בידינו. הכל יתפורר תחת ידינו.
זו הארץ שלנו, זה העם שלנו!
ערב טוב(?) ובתקווה לשינוי בתפיסת העולם...
אני הקטן...
נ.ב.
אין דבר שימנע מכם לפרסם דברים אלו, דברים שיצאו מן הלב. מהלב של נפש פגועה. אולי מדבריי הפעוטים הללו יצא משהו טוב. כולי תקווה שכך יקרה!
הפיצו אהבת אחים בעם!