איך יודעים שלתינוק טוב אצל המטפלת?סמיילי12
היום הוא היה פעם ראשונה יום שלם..
היא התקשרה לומר שהכל בסדר
משומה אני חוששת שהיא עוסקת בעינייניה ומשאירה את הילדים, 3 במספר, לבדם בקומה התחתונה.
יש לי סיבה לחשוד. היה היום משהו קצת מוזר כשבאתי להוציא ואני קצת בלחץ ולא יודעת מה לעשות.
איך יודעים שטוב לו ושהיא לא מזלזלת?
קשה לדעת. אם תרצי לשתף ב"קצת מוזר" יוכלו לייעץרפואה שלמה
אבל לאורך זמן אם התינוק בוכה ולא רוצה לעבור לידיה לא הייתי משאירה אצלה.
יכולה להעיד על ההפך: אם לתינוק טוב אצל מטפלת, לוקח לו ימים בודדים גג להסתגל
אצלנו היה אחרתבארץ אהבתי
מטפלת מקסימה, מעל לכל ספק. ורגע הפרידה במשך חודשים היה מלווה בבכי. אחרי שאני יוצאת נרגעים די מהר, אבל לוקח כמה חודשים טובים עד שהולכים למטפלת ברצון ובלי לבכות בפרידה. ותמיד אחרי חופשים הקושי בפרידה חוזר שוב, לפעמים גם לכמה שבועות (אצל שני הילדים שלי היה כך, ושניהם היו אצל מטפלות הכי טובות שיש, בלי שום ספק, וגם חזרו משם שמחים עם חוויות טובות).
אבל אם יש סיבה לחשוד שמשהו לא טוב, אז זה בהחלט מדאיג... יש לך דרך לבדוק? יש חלופות טובות? (בן כמה הקטן? כתבת במקום שיש לך חברה שמוכנה לשמור עליו, אבל הוא הכי גדול שם. אצלי כמה פעמים היו בקבוצה רב גילאי ודווקא היו בזה גם יתרונות לא מעטים, כך שלא הייתי פוסלת מיד עם סיבה כזו, אם זו מישהי שאל יכולה לסמוך עליה יותר)
לגבי החברה זו לא הסיבה היחידה שאני לא רוצהסמיילי12
פשוט למקרה שהיא בפורום ומזהה אותי אני מעדיפה לא לפרט. אני סומכת עליה 200% אבל יש דברים שאני לא מוכנה להתפשר עליהם. בלי קשר לגילאי הילדים זה כל מיני דברים מסביב שהם קריטיים לי.
עדיף לי בהחלט את המטפלת השניה על פני החברה. בהנחה שהמטפלת השניה באמת בסדר.
מובן לגמרי...בארץ אהבתי
ולגבי מה שכתבת למטה - אם היית שומעת את הילדים בוכים שזה היה נשמע יותר מלחיץ. כל עוד הסביבה בטוחה, לא נראה לי שזה נורא אם המטפלת הולכת לרגע (אולי זה החיסרון של מטפלת על פני מעון, אבל תכלס גם אמא לפעמים משאירה את הילדים רגע כשהא הולכת לשירותים. העיקר שהסביבה בטוחה מספיק שאי אפשר להגיע לדברים מסוכנים ברגע...)
אחד בכה. שלי התעסק במשחקסמיילי12
הסביבה בטוחה אבל בגלל שכולם זוחלים הם יכולים לצאת..
קיצור אני אעקוב ואראה אם זה דפוס שחוזר על עצמו וכמובן איך התינוק שלי מגיב אליה
היום למשל היא טענה, אני רוצה להאמין לה, שהוא היה ממש רגועסמיילי12
ופטפט וכו. באמת כשהגעתי היא מלמל ושיחק..

קצת מוזר- תקתקתי פעם אחת בדלת ואפחד לא ענה לי. כשדפקתי פעם שניה שמעתי אותה קוראת רגע רגע ושמעתי אותה רצה או יורדת במדרגות. והיא פתחה לי מתנשפת את הדלת. ישר עלה לי לראש שכנראה היא היתה בקומה העליונה והשאירה את הקטנים לבד למטה. גם המטפחת שלה היתה מבולגנת. זה דיי מלחיץ.
ממש סכנה להשאיר כאלה תינוקות לבד.
הטענה הראשונה את יכולה להאמיןרפואה שלמה
המטפלת הראשונה שלנו היתה נפלאה והתינוק אהב אותה בקליק ראשון
ולגבי החשש שלך שעלתה רגע למעלה- ואם היא נכנסת לשירותים, הם לא לבד?

את תראי לפי המצב רוח שלו מה דעתו
את צודקת. זה גם מה שבעלי אומרסמיילי12
אבל עם כל מה שקורה היום צריכים להיות זהירים כפליים. אני אעקוב פשוט. ואולי אעשה ביקורי פתע ואקח את הילד מוקדם באחד הימים
רעיון מעולה!רפואה שלמה
גם אני נהגתי ככה בכל הפעוטונים והגנים ותמיד קבלו את זה יפה.
חח חוץ מהקטן שלי, שפעם לא הסכים לחזור איתי מוקדם, כי הוא רצה להשאר לשעת תה ועוגיות : )
חמודסמיילי12
הלוואי ששלי יהנה ככה במעון שנה הבאה
רק חייבת לומר...עדינות
זה ממש קשה להשאיר תינוק ככה וללכת. החששות שלך מובנים מאוד, אבל אם את מתכוונת להשאיר אותו אצלה עד סוף השנה חשוב שתתני לה הרגשה שאת סומכת עליה ומאמינה בה ולא הרגשה שאת מחפשת אותה בפרטים הקטנים. שלא תגרמי לה להרגיש טינה כלפייך. מאמינה שדבר כזה ישפיע על היחס שלה לתינוק.הייתי בעבר בתחום וראיתי כבר כמה הורים שרק הרסו לילדים שלהם בגלל זה.
אני חושבת שמסגרת כזו, רק שלושה ילדים, זה דבר מקסים. והגיוני שהיא הולכת לזמן קצר לשירותים או לצורך חשוב אחר ומשאירה אותם באזור מוגן. אני למשל עושה את זה עם הילדים שלי הרבה פעמים.
באמת רעיון טוב להקדים מדי פעם ולראות מה קורה. גם לשים לב לשפת הגוף של התינוק, אולי לשאול את ההורים הנוספים איך התינוק שלהם מרגיש. אבל לתת לה הרבה מחמאות ולהדגיש את האמון שלך כלפיה.
כמה זמן לבדעדידי1990
אם היא עלתה לדקה לשירותים או משהו אחר שלוקח דקה או שתיים ולא מעבר זה דבר אחד
ואם היא עולה לרבע שעה והם בינתיים צורחים שם ומתעלמים מהם
או שהם זוחלים מפה לשם בצורה לא בטיחותית
אז זה דבר אחר לגמרי
צודקת לגמרי, רבע שעה זה לא אחראי.עדינות
היום הקשבתי קצת מעבר לדלתסמיילי12
שמעתי אותה שרה להם וכו
מצד שני זו השעה שההורים באים אז אין לדעת מב אמת.
מקווה שהחששות יופרכו
סתם נראה ליבת 30
שאם היא היתה עושה משהו שהיא יודעת שלא יראה טוב בעיני ההורים, כמו להשאיר אותם לבד, היא היתה מנסה להסתיר את זה איכשהוא.
העובדה ששמעת אותה רצה, שצעקה רגע, שפתחה מתנשפת, דוקא מעידה שאין לה מה להסתיר.
לדעתי אם זה שתי קומות זה מזעזע אם היא עוזבת אותם לבדסיה

אפילו לשניה!!

וזאת הסיבה שאני לא שולחת למקום פרטי או משפחתון.

במעון גם יש חסרונות, אבל אין מצב ששניה אחת הם נשארים לבד! אסור לה לעשות שום דבר שלא קשור לילדים.

בטח ובטח לא לנוח או לתלות כביסה או לבשל.

למה את חושבת שבמעון הם לא נשארים לבד לשניה?עדינות
זה דבר שקורה.
דבר שני, אני לא רואה שום בעיה לשים את התינוקות בלול או באזור מגודר ובטיחותי (אם הילדים בגיל שהם לא יכולים להזיק זה לזה) וללכת לדקה- שתיים לשירותים. מאמינה שרוב מוחלט של האמהות לא לוקחות איתן את התינוק שלהן גם לשירותים, ואם כן, זה אובססיבי.
וסתם כך, מעון שבו מטפלת אחת אחראית על שבעה תינוקות לא תוכל כ"כ לשים לב לדברים שקורים או להגיב אליהם במיידי בזמנים לחוצים גם כשהיא נמצאת בחדר כי זה לפעמים בלתי אפשרי. לעומת מטפלת שיש לה רק שלושה. כמובן כאשר מדובר במטפלת עם המלצות כי באמת החיסרון העיקרי במקרה כזה הוא שאין עליה ביקורת.
אין הבדל בין מטפלת בבית שמבשלת תוך כדיסדר נשים

למטפלת במעון שמכינה חומרים ליצירות תוך כדי

מטבח זה חדר אחרסיה

וזה שונה כשאת יושבת וילדים סביבך ואת גוזרת. שגם מבחינתי שיעשו את זה בזמן שהילדים ישנים.

מאשר את במטבח מתעסקת עם מים חמים . סירים גדולים וסכינים וילדים מושכים לך בחצאית

ובמעון אני ראיתי לא אחת . שגננת הולכת לשרותים היא מודיעה לגננת השניה שרגע תשים עין

בטח שישפאז
במעון יש יותר מאדם אחד והיא בדכ לא הולכת להכין דברים במקום אחר מהילדים כשאף אחש לא בסביבה
אין אפשרות למעון כרגע, בע"ה לסוף אוגוסט הוא כבר רשוםסמיילי12אחרונה
לאט לאט התמונה מתבהרת ומתגלה אישה מקסימה.
הילד שלי אוהב אותה ואת החברים שיש לו שם.
תודה!!
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך