קטע מרגש (כתבתי בחלקים כי זה ארוך מדי..)ברוריה מהגוש
נכתב לכבוד שבת פרשת ויגש ע"י הרב אלדד שרעבי מהישוב שלי:
בפרשת השבוע אנו נפגשים במלחמת אחים- יוסף מול יהודה ומתוך המלחמה והבירור הנוקב שמיצה את הפשע של מכירת יוסף באה אחר כך, האחוה והחיבוק.
אבל אחר הגירוש והחרבת גוש קטיף לא בא שום ברור, מיד חיבוקים ונישוקים. אין זמן להבין אין זמן לעכל, אין זמן לברר: שלום עכשיו, משיח עכשיו, אהבה עכשיו. מתוך פחד אובססיבי "לאהבת ישראל" עכשיו, הטיפו לנו ומטיפים לנו להיות אוהבים, מחבקים, מנשקים, עדינים, לשכוח ולסלוח, לקבל מצוות ואהבת לרעך כמוך. או שהם לא סומכים עלינו והם חוששים, אני לא יודע למה, או שהם בעצמם לא יודעים שאפשר לריב ולאהוב ופעמים שחיבים לריב להתוכח ולמצות את הדין, או שיש להם "חשבונות" אחרים. מה שברור שמתחוללת תופעה לא נורמאלית אולי חולנית, תופעה שראינו בהטפות נוצריות, יתן- למכהו- לחי ישבע- בחרפה. אפילו ספר החינוך אומר על מי שמעליבים אותו שאינו כאבן שאין לה הופכין. אותנו
ההמשך..ברוריה מהגוש
אותנו לא רק העליבו אלא אונו והונו אותנו, רוששו אותנו, אנסו ורצחו אותנו. אנו היום שבורים מרוסקים פעמים, פעם אחת על עצם החורבן, השואה, ופעם נוספת על כך שמחיבים אותנו לחבק את האונס, מתוך התנשאות שאנו לא אנושיים כי אנו רוצים להראות לכולם שאנו כל כך מקסימים ועדינים, כדי שחלילה לא ניצור רושם שלילי. אנו לא צועקים כשמרביצים לנו פן נעיר את השכנים, אנו מחייכים למי שמרביץ לילדנו, אנו אומרים תודה על כל מה שעושים לנו כי אנו "מנומסים" אנו מאופקים, האם אנו נורמאליים?
מיד באדיקות ופחד, בתפילת שחרית של שבת, אנו בוחנים מי הפסיק לומר תפילה לשלום המדינה, אולי משהו נשבר, כאילו לא קרה שום דבר, כאילו אין רעידת אדמה, אסור לחשוב אסור להרהר, באדיקות מדהימה מדחיקים מכחישים משליכים במשפטים שנשמעים כסיסמאות ללא נשמה. אבל זה לא ילך, כי אי אפשר לטייח, ראו את הסרט של הרשטיק, ראו את תמונות הבתים ההרוסים בית אחר בית, שכונה אחר שכונה, הבית של כהן לפני ואחרי,
המשך 2-ברוריה מהגוש
הבית של אזולאי לפני ואחרי והבית של... לפני ואחרי, קריה יפיפיה הפכה לתל חורבות, שואה חורבן פשע ורשע, ראו את הסרט על המאבק, וראו את הפרצוף המכוער ומרושע של המדינה, ולא יעזור שום טיפול קוסמטי, ובלי סיסמאות, מה זה לאהוב את החייל? ראיתי אותם בביתי, ראיתי אותם צועדים ברחובות נווה דקלים בהמוניהם, הם מילאו את הרחובות- צבא נגד אזרחיו, הם מילאו את המשימה, ראיתי אותם ללא נשמה, ללא חמלה, יש בידי הקלטה של תת אלוף בצה"ל, זה שגירש אותי מביתי, זה שקרע את גופי מאדמתי, הוא מדבר כאילו מדובר בקנית ביצים במכולת, דבר פעוט, תת אלוף בצהל רואה משפחה ממררת בבכי, נעתקת מביתה אבל הוא נחוש ורגיש, כמו שיר ללא מנגינה. אז אחי בני גוש קטיף האהובים והשבורים, תראו איך תטאטאו אותנו, אבל יותר מכך איך מנסים לטאטא את רגשותינו. נוער שבחים צדיקים טהורים, התפללנו בכינו, זכינו לארח אתכם בביתנו בכל פינה אפשרית, בכיתם איתנו, הרגשנו שסרקו את בשרינו כולנו יחד,
המשך -3ברוריה מהגוש
יחד, והרגשנו שנשארו לנו הרבה הרהורים פתוחים, רגשות לא פתורים, סבל מתמיד צורב ושורף, לא האמנתי כשראיתי בליל שלישי ערב הגירוש כיצד רבנים מסוימים מרדימים ומותירים אותנו חסרי אונים ומתוסכלים, בעוד החיילים ממלאים את הפקודה והמשימה. זה היה מחזה מדהים, לא נורמאלי, רב פלוני ברחבה של בתי הכנסת מוסר שיעור כאילו מדובר בדרשה של יום ירושלים, אוי מה היה לנו.
כשהחילים סבבו את ביתנו חשנו כיהודים בפוגרום, הזיכרון הקולקטיבי של העם היהודי התעורר, הרגשנו כיהודים שהולכים למות על קידוש השם, ההרגשה נוראית, כל משפחה לפי התור, אנו שומעים את הבכי את הצעקות, משפחה משפחה לפי התור, אנו רואים את שכני האהובים משפחת בכר חגי ודבורה מכניסים את ילדיהם לרכב, פעם אחרונה שהם רואים את הבית, שכל כך אהבו שכ"כ טפחו, וראיתי את עניהם של הילדים שאנו כ"כ אוהבים, מסתכלות בתימהון לכוון הבית שנולדו בו. ואז מגיע תור משפחת שרעבי, והשיר של יום רביעי יב באב עד מתי רשעים יעלוזו,
המשך -4ברוריה מהגוש
מתגלגל בדמעותיו על לחינו. אז בבקשה לא לכבס את הרגשות שלנו כך בקלות ויותר מכך,הכתם השחור הזה על מדינת ישראל לא יכובס במסיר כתמים "אהבה" כי הכתם הוא עמוק והמסיר כתמים שטחי ולא מתאים לכתם.הפצע העמוק הזה לא ירפא לא ביוד ולא בפלסטר,מינימום ניתוח כואב,בסיסמאות "האחווה" נשתמש מקסימום כחומר הרדמה. פסיכולוגיה ב"גרוש" ולהטוטי מילים לא תעבוד כאן, כי מדובר במחלה אמיתית.
ולך ארץ ישראל אנו אומרים, אנו אוהבים אותך עד אין קיץ, נתנו לך הכל, עזבנו אותך מקושטת ככלה, הבתים נשארו עם הציוד, לא השארנו אותך ערומה, אפילו את הכיורים השארנו עם כלי ארוחת הבוקר, הקירות נשארו מכוסים בתמונות ספריות ארונות, כך רצינו לזכור אותך, יפה ומקושטת, אמרנו אם חלילה ינתקו אותנו ממך, תישארי יפה כמו ביום שהכרנו אותך, אנו אוהבים אותך כ"כ, אנו חולמים עליך, חושבים עליך, מתגעגעים אליך עד טירוף, הדמעות לא מפסיקות לרדת, אנו הוגים בך כל העת ארץ אהובה,אנו בוכים את עלבונך,
והסוף..ברוריה מהגוש
לא ניתן לאף אחד להעליב אותך בשום פנים ואופן. קידשנו אותך בדם, בדם ארבעים הקברות שבגוש קטיף, ועוד קברים באשקלון, הרצליה וירושלים. הרי את מקודשת לנו בדם, וניסו לכפות עלינו לתת גט, ומנסים לשכנע אותנו לאהוב את מי שניתק אותנו ממך, מנסים לכפות עלינו לאהוב את בית הדין שכפה עלינו את הגירושים המעושים האלו, אז אל תאמיני, אנו אוהבים אותך, ואנו טעונים מאד, לא סולחים ואנו מוקיעים את כל מי שינסה להפריד אותנו ממך, ואנו בטוחים ברגשותיך אלינו. להתראות אהובה.
נכון, אני ממש אהבתי..ברוריה מהגוש
חיובי חזק. ;צחקן
יפה מאוד אבל.....אליעזר

ב"ה

חס ושלום שאני אזלזל בכבוד הרב. אבל בכל זאת, לא תעזור לנו אי סליחת הגירוש בדיוק באותה מידה כמו שלא יעזור לנו לטענת הרב כן סליחת הגירוש. כלומר, החיילים מסכנים לא מודעים ליהדות, כפו עליהם לעשות מעשים שהם לא רצו בכלל, שטפו להם את המוח עם "פקודה ושלטון מעל הכל". הם לא מבינים את היהדות כי הם אף פעם לא למדו אותה. אז מה נעשה עכשיו? נצמצם עוד יותר את הסיכוי שלהם להפתח ליהדות ע"י אי העלאת חיילים לטמפים וכד' וכך שגם בפעם הבאה יהיה אותו דבר? או שעדיף לנסות להתקרב אליהם ע"י "רושם" חיובי שאנחנו נעניק להם וככה יש סיכוי שהם יגלו את היהדות? אדם ממוצע לא יהיה מוכן לשמוע הטפות מוסר ויהדות מרבנים כשנהגים לא מעלים אותם, כשמתנחלים לא סולחים להם וכשדתיים לא מתגייסים. לכן אני חושב שעל אף כל הקושי שבלסלוח, צריך לסלוח ולא בגלל "ואהבת לרעך כמוך", אלא בגלל שהמציאות מחייבת לסלוח. אולי לא לשכוח אבל לסלוח כן. אנחנו גם ככה נמצאים בדור הגאולה, אז כל מעשה לא רצוי ע"י אנשים שכן מבינים יהדות לעומת לא מביני יהדות, רק מרחיק את הגאולה. 

זה שאנחנו סולחים-ברוריה מהגוש
זה אומר שאנחנו מוכנים להניח לדבר כזה לקרות. סולחים לפושעים שאפילו לא ביקשו סליחה.
החילים לא מסכנים- תניח את היהדות בצד, דבר כזה זה פשע- רק פושע ילך לשדוד בית. כאילו בלי קשר ליהדות זה חוסר מוסריות ממש.. שטפו להם ת'מוח עם פסיכולוגים. אני יודעת. אבל הם יכלו לא להסכים בכלל להתעסק עם הפס', מה שאומר שהם הסכימו לגרש עוד לפני השטיפת מוח. חומציזה- היו שם פול חילים דתיים. ככה שזה לא קשור לקירוב ליהדות. ואני אומרת לך שאם נסלח זה לא יגרום לקירוב- כמה שאנחנו אוהבים ומחבקים, הם מצידם יורקים עלינו!
מה אכפת לי מהיהדות.הודיה מהדרום

בס"ד

זה נגד כל מוסר בסיסי.  ב ס י ס י .

אהה.. מה שלאנשים במדינה הזאתי אין..ברוריה מהגוש
בהחלט שאין!!הודיה מהדרום
וזה כבר הפך להיות מטורף!!ברוריה מהגוש
וואו. נכון!!הודיה מהדרום
לא קראתי. ארוך מדי.3יפי
מידה כנגד מידה3יפי
(כנסו לפורום בנ"ע, לאשכול "מס' רעיונות לפעולות בעזרת קטעים ותבינו)
חעחע.. את לא חיבת..ברוריה מהגוש
אין לי כוח. סורי. אולי אח"כ.3יפי

סבבה..ברוריה מהגוש
השקעתי בזה.. סתם..
סבבה..ברוריה מהגוש
השקעתי בזה.. סתם..
אני ארקא באז"ה.3יפי
לא בא לי לבאס.
*אקרא *בעז"ה.3יפי
את לא חיבתברוריה מהגוש
אני רוצה, רק אין לי כוח.3יפי
אז כשיהיה לך..ברוריה מהגוש
כן, בעז"ה. אולי מחר על הבוקר...3יפי

אני דיי ריפרפתי בזה.. אני חייבת לציין..הודיה מהדרום
את מפסידה. איך להיתווכח עם הממלכתיים.הודיה מהדרום
אני אקרא אח"כ. הבקבוק אומר שאבא שלי ממלכתי...3יפי
והוא C הלא....
לקח לי זמן להבין.. "הבקבוק"..הודיה מהדרום
חעחע... שיהיה לך מה להגיד לו.. סתם..ברוריה מהגוש
לאבא שלה, או ל"בקבוק"?!.. חעחע..הודיה מהדרום
חעחע.. לאבא..למרות שגם בקבוק הוא קצת ממלכתי..ברוריה מהגוש
אהה. יש בו משו מזה..הודיה מהדרום
אני אמרתי שהוא ממלכתי, אז הוא אמר שאבא שלי.3יפי
אהה.. הבנתי אותךך..הודיה מהדרום
אה..חעחע..ברוריה מהגוש
קראתי. עכשיו תורך.3יפי
נו?ברוריה מהגוש
קראתי בשיעור היום את מה שכתבת בבני עקיבא וזה פשוט יפפה..
נו?ברוריה מהגוש
נו?ברוריה מהגוש
בשיעור?! בושה למדינת ישראל!!..הודיה מהדרום
חעחע.. הילדים של היום..ברוריה מהגוש
חעחעחעחעחע ;!צחקן
חיחיחעחעחוחו.... מאד בוגר מצידו. לומשנה.3יפי
מאוד מאווווד!! חעחעחע!!!הודיה מהדרום
דשנו.. טחנו... די!!!!3יפי
טוייב.. דיי..הודיה מהדרום
3יפיברוריה מהגוש
קראת בסוף??
נקווה שכןן..הודיה מהדרוםאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך