אני לדוגמה מאמינה בה' שיעשה לי רק טוב ואני יכולה גם לומר שאני בוטחת בה,' שיעשה לי רק טוב אז מה ההבדל?
או שאין הבדל?
אני קוראת על זה המון ספרים ואני אחרי תור מעצבן ברופא ואני עסוקה קצת בללמוד למבחן אבל אני יענה לך בשמחה מאוחר יותר
אשרייך שאת שואלת את זה!!!יא צדיקה אחתתת![]()
![]()
בעז"ה בלי נדר אענה לך בקרובבב בעזרתו יתברך
משיח!!!@ארץ אהובה חחח יא הורגת אחתתתתת
חולה עליך

גמאנייי![]()
ניפגשהההה
היינו הקמץ הוא קומץ (בין אם נקרא כשורוק בהברה עברית-ספרדית ובין כחולם). אבל לא עושים "הברה להברה" ו"משכנזים" את המשוכנז לאמר "בהצלויחה" כי זה נישט שייך.
מה אתה מבין בסלנגיםם ועוד של אולפניסטיותתת![]()
מילי דשטותאאגב מקורה @משיח!!! ו @ארץ אהובה ?![]()
מילי דשטותאכך מסביר הרמב"ן..
אמונה - להאמין שיש בורא עולם שהוא כל יכול ויכול לעזור לנו
נוסף על זה הביטחון - להאמין שהוא גם רוצה לעזור לנו
משיח!!!איזה חמודה
את לא אמורה להיות מושפעת מהעולם(אלה אם כן זה מהקודש
) לא טוב להיות מושפעים מהעולם
זה לא כ''כ חיובי צדיקונת
נפש חיה.אני מזהה שני דרכים להבין את שם הניק שלה ועם שתיהם אני מזדהה
1) נובע מענווה, מודעות עצמית. לדעת שאני אכן אינו מושלם ואני נותן לעצמי שם אמיתי. שמשקף מי אני.
2) ידיעה שה' קובע מה יהיה בעולם וצריך להקשיב למה שהוא אומר. הרי יש סיבה לכל דבר. וה' יודע יותר טוב ממך מה אתה רוצה. זה הידיעה שיש דברים שאתה לא יודע וצריך ללמוד מהעולם.
חוץ מזה. הרי ברור שכל אחד מושפע מהעולם. אם יש קיר, ברור שאתה לא תלך ותתנגש בו. אתה תעקוף אותו. לא משנה כמה אתה נרגז על קיומו
ועוד, מעלה טובה להיות בשמחה. ומידה רעה להיות בכעס. ואדם שנחוש למטרה מסוימת, והוא לא יצליח בה. הרי הוא יהיה קצר רוח ועצבני אם הוא לא נותן לעולם להשפיע עליו. הוא כל הזמן יכעס על המזל שלךו ויקדיש את כל כוחו למטרה. הוא לא יהיה פנוי לשמוח. בשבת הוא לא ירגע, גם לא כשישן. זה החיים שאנחנו רוצים?
צריך איזון, נכון. אבל כבר יש כל הרבה שמדברים בשבח הצד השני ושואפים אליו. שצריך לברך כל מאמץ לאזן את המאזניים.
לחלקם לא התכונתי אבל כן התכוונתי לזה2 ולקטע עם הקיר
הגיגים בע"מאם ככה זה לא מושפעת מהעולם זה כנועה לה' יתברך!!
יש את התורה
המצוות
הרבנים
הכללל
חוץ מהעולםם!!
חלק מהעולם, התפקיד שלו זה להעמיד אותנו בניסיונות מול רצון ה'.
איך למען ה את יכולה ללמוד מהעולם מה רצון ה'????
אם את גרה באילת. כנראה שהשאיפה של ה' אינה שתקימי גמ"ח במטולה.
אם אני רואה ומרגישה שהתפקיד שלי בעולם זה נניח להקים גמח ציוד רפואי, ויש צורך מטורףף לזה במטולה,
יכוליות שמה שה' רוצה ממני זה שאני יקים גמח במטולה!!
כשאת אומרת שיש לזה צורך מטורף במטולה
אז ברור שכולנו מושפעים מהעולם כי אם קר נגיד ושמים סוודר, אז הנה הושפענו מהעולם![]()
יואו איך התבלבלתי ככהנפש חיה.מה שהוא אומר זה שאבטחון הוא החלק ה"בפועל" המעשי יותר של האמונה
כמו כן הוא אומר שבטחון אינו לבטוח בה' שיעשה לנו רק טוב, אלא לבטוח שכל מה שהוא עושה הכל מחושבן ונכון, ואין שום כח זולתו שיכול להיטיב או להרע
אמונה - זה בעצם הקשר שלך עם ה' יתברך
וביטחון זה סוג של תוצאה מזה..
"מכאן נובעעע" חח והמבין יבינהה![]()
הביטחון- זו דרך חיים של תלות. תודעה אולי.
בחמ"ד- אמונה וגאולה- אחלה חוברות.
הייתי רוצה כאלו.
מה, אח או אחות שלך לא ירצו?

שזה לא אותו דבר, אמונה זה להאמין ביכולות של הקב"ה בצורה תמימה ומאמינה, וביטחון זה פשוט להישען על ה' יתברך,
למרות שעכשיו זה נראה לי כמעט אותו דבר, אני פשוט לא יודעת איך לכתוב את זה![]()
אמונה- הסכמה מחשבתית לגבי קיומו של הקב"ה.
ביטחון - הבנה מחשבתית בנוסף להתנהגות הנגזרת ממנה שהקב"ה יטיב לך, כמובן שטוב במושגים שלו ולא שלך, דהיינו אם את רוצה גלידה וזה יזיק לך אז לא תקבלי אותה, או אם עכשיו איחרת לרכבת זה גם לטוב בסופו של דבר, וכן דברים בעלי ערך רב יותר...
בוטח הוא בטוח מאמין אך מאמין לא בהכרח בוטח
ביטחון הוא היישום המעשי, אמונה היא היסוד לביטחון.
אדם יכול להיות מאמין גדול, אבל במעשים הוא יהיה מפוחד, כזה שלא באמת "סומך" על ה'.
האדם הבוטח, לא מפחד מכלום, בגלל כל ההבטחות של התורה לאותו הבוטח.

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים