לפני פסח נתנו לנו הרבה שיחות על המשמות של בני חורין. אבל כול מה שיצא לי מזה זה בלגן אחד גדול בראש. אם משהו יכול להביא לי הגדרה תורנית\מילונית + דוגמא זה ממש יעזור לי.
לפני פסח נתנו לנו הרבה שיחות על המשמות של בני חורין. אבל כול מה שיצא לי מזה זה בלגן אחד גדול בראש. אם משהו יכול להביא לי הגדרה תורנית\מילונית + דוגמא זה ממש יעזור לי.
[נכון שזה "חרוש" ? אבל - זו האמת.]
דוגמא? כל החיים של עבד ה' הם דוגמא אחת גדולה.
עם כל זה שזה נשמע הזוי ש - "עבד" הוא "חופשי" - יש כזה דבר.
רק במקום אחד - ביהדות.
"אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה"
ו...זה דורש המון מחשבה להבין את פשר הדבר.
מקוה שעזרתי.
בהצלחה! 
רק 2 שאלות אחת
1)עבד היא אדם שכבול לרצון מי שמעלו? כי אם כן; או שאתה עבד (של ה') או שאתה בין חורין שבוחר מה לעשות (לקיים צוות או לא לקיים מצוות). אבל ברגע שאתה עבד נלקחת היכולת לבחור בן טוב לרע (ואתה חיב לקיים מצות). אז איך אפשר להגיד שעבד ה' הוא בין חורין(אין לא בחירה אישת והוא לא בחר לקיים מצוות)?
2)ו"אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה" גם עבד יכול לעשוק בתורה,לא
לאדם יש בחירה חופשית. זה ברור.
1) אם הוא מעצמו בוחר להיות "עבד ה'" - ז"א , שהוא , בכוח בחירתו כאדם חופשי בחר להיות עבד ה' -
אין יותר בן חורין ממנו. [וזה בדיוק ה"פואנטה" , שלהיות עבד ה' , זה שיא הבין חורין שיש - תחשבי מדוע...]
2) נכון - אבל הוא עבד. הוא עבד לאדם. ז"א , אין לו בחירה חופשית בכל מה שירצה - לעומת האדם שעבד לה' -
יש לו בחירה חופשית בכל מה שירצה - ואם נהיה עבד ה' - הוא לא כמו עבד של אדם - כי הרי לעבד ה' עדיין יש בחירה חופשית מלאה - לעומת עבד אדם שאין לו בחירה חופשית מלאה.
ממילא עבד שתחת אדונו [אדם] - אינו בן חורין מלא. [אולי מצד זה שיעסוק בתורה הוא יהיה בין חורין (וכדאי שתביני מה המושג בין חורין שהוא עבד ה' - שבקצרה לעניות דעתי , התורה היא דרך החיים של האחרת שהכי לא משעבדת אותו לגופו , לחומריות - למה שעבד משועבד. התורה היא הדבר הכי מהנה בעולם.) - אבל הוא בהחלט לא בן חורין כמו אדם שרק עוסק בתורה]
מקוה שהובנתי.
בשורות טובות! 
1) אנשים חושבים שכיוון שאתה חייב לעשות מצוות אז אתה למעשה עבד, ובשביל להיות "בו חורין"אתה צריך לעשות מה שבא לך. אבל זה לא נכון כי אתה לא באמת רוצה לעשות עברות, אלא הגוף שלך מושך אותך ואתה יכול להחליט אם להימשך אחריו או לא. עכשיו אם אתה מחליט להימשך אחרי התאוות זה אומר שאתה לא יכול לעמוד בפני גוף שלך ולכן אתה לא עושה את הרצון האמיתי שלך שהוא לעשות את רצון ה'. אבל אם אתה גובר על יצרך ועושה את רצון ה' אז אתה עושה את מה שאתה באמת רוצה ולכן אתה בן חורין אמיתי. וכדי שלא נימשך אחרי התאוות החומריות ה' אוסר עלינו לעשות עבירות כי אנחנו לא יודעים בדיוק מה טוב לנו ומה לא. וה' שהוא ברא אותנו מכיר אותנו מצוין ולכן הוא יכול לומר לנו מה לעשות
2) אם אדם הוא עבד (הכוונה כאן לעבד של התאוות שלו) אז ממילא הוא לא ילמד תורה כי התאוות שלו "רוצות" ההפך.
בתקווה שעזרתי 

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
בואו נחיה אותו
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>