אנשים די כבר להגיד "לא מצחיק"!
("בדרך אליו" לומד מהחכם מכל אדם, מתחילים בסיכום של מה שאתה רוצה לומר. (הבל הבלים הכל הבל))
אם אין לכם כח לקרוא הכל, תקראו את זה וזהו. מספיק טוב.
תגידו איזו סיבה יש להגיד את זה? אני לא חושב שיש אדם שאומר לעצמו "מזל שהוא אמר את זה, אחרת לא הייתי יודע".
ובנוגע למי שזה נאמר לו, האם אתם חושבים שבגלל שהוא פתאום לספר בדיחות טובות יותר? אם אתם חושבים שהוא עלוב חסר חוש הומור, תשמרו את זה לעצמכם. בדיוק כמו שאתם שומרים לעצמכם שפלוני מכוער, אלמוני בלתי נסבל, היא סנובית חסרת תקנה וההוא אהבל מוחלט!!! עם אתם מצליחים לא להגיד את כל אלה אתם בטח יכולים לשמור גם את זה. עד כדי כך קשה?
תחשבו על זה רגע אחד מהצד שלו. סוף סוף הוא הצליח להשתלב בשיחה שלהם. הנושא בשיחה מתאים, איתן כבר אמר בדיחה וכולם צחקו. הוא אומר את הבדיחה ששקל כבר 10 דקות. שקט.
עוד שקט
עוד שקט
הוא מחפש איפה לקבור את עצמו. ופתאום: "לא מצחיק", תגיד מאיפה באת!?!! הוא הבין שזה לא מצחיק!! אתה רוצה להרוג אותו סופית?!?!? אם ההוא (לא יודע איזו מילה מתאימה. חסר מזל - לא מדובר במקרה של מזל, טיפש - מעליב ומשדר תחושה הפוחה ממה שאני רוצה לשדר, מסכן - לא נשמע מתאים, לא יודע למה) לחלוטין. בניסיון נואש להצילך משהו הוא יאמר: "לא ניסיתי להצחיק".
כאן כבר הם לא יצטרכו לומר כלום, המבטים יספיקו.
אנשים! "כל המלבין פני חברו ברבים...". זאת התחושה! כאילו הורגים אותך!
צריך להתחיל הנהגה. של להימנע מאמירת "לא מצחיק" על נוסחיו השונים. ואפשר גם להחמיר להקפיד לחייך על כל בדיחה שנאמרת. (לגבי בדיחות לא ראויות, אני מניח שיש לשקול כל מקרה לגופו).
אני משער שרוב האומרים "לא מצחיק". אינם מודעים למה שאמרתי. ולכן כתבתי את דברי.
מה שאמרתי מדבר על צחוק כי זה מפריע לי במיוחד. אבל דברי נכונים לכל מצב כזה. שבו אדם אומר משהו למען מטרה כלשהי ואז אדם אחר אומר שהוא לא השיג את מטרתו.
אני מקווה שכתבתי סביר בס"ד, איני חושב אני טוב בכתיבה כמו אחרים בפורום. אבל העניין בער בי והייתי מוכרח.