בנות רוצות חיילים?פוטפוט

עכשיו סיימתי לכתוב תגובה בענין הצבא בשרשור של הבחור החרדי. והייתי רוצה להרחיב קצת.

יש בנות רבות שחשוב להן שהבחור שלהן יהיה בצבא. אבל זה המקום להצביע שיש בעיתיות בדבר. וטוב לכתחילה להתחתן עם בחור שלא התגייס.

רק להדגיש - למרות שלדעתי אין להתגייס במציאות ימינו, סוף סוף יש כאן טוב ולא טוב מעורבבים - יש מצוה להגן על יהודים ומצד שני זה נעשה בדרך לא ע"פ תורה. לכן כן יש לי הכרת תודה לחייל שאני רואה, אף שאיני מסכים לדרך שבחר בה.

1. ראשית, יש שם כ"כ נשים ופריצות בגלל האנג'נדות הפמניסטיות שחוגגות בצבא (הקרן החדשה לישראל משפיעה המון על הרוח של צה"ל), שהרב טאו צועק על זה כ"כ הרבה, עד שהוא קרא לצבא אנטיוכוס. לא פחות. (לא מבין למה הוא ממשיך לשלוח לשם). אמנם גיוס לנח''ל החרדי פותר את רוב הבעיות בתחום הזה, אבל שמעתי עדיות שהאווירה שפ הרבה יותר גרועה - השבבניקים שמתגייסים לשם יותר גרועים מהחילונים.

2. הוראות פתיחה באש מעוותות ומחמירות, כבילת ידי החיילים גם במצב של פיקוח נפש! סיכון חיי חיילים כדי להציל 'חפים מפשע' (עלק). לא יאומן אילו סיפורים הזויים שמעתי מחברים ומכרים שסיפרו לי מציאויות שקרו בצבא. אציג אותן בתגובה הבאה.

3. וכמובן בעיות בשמירת השבת, ואם אתה מסרב פקודה צועקים עליך ולוחצים עליך ולא כולם יכולים לעמוד בזה. ובעיות כשרות במטבחים שלא נגמרות. 

בקיצור בעיני כל גיוס של חייל לצבא זה פשוט גילוי של חולשה והכנעה לחילוניות. למה ישיבות ההסדר והמכינות לא מתאגדות ודורשות - אם לא תענו לדרישות א' ב' ג' ד', ותקימו יחידות שכפופות לרבנים באופן מוחלט, אנחנו לא נשלח את הבחורים שלנו? למה יש התרפסות כזו? וזו התשובה לתירוץ 'אין מספיק חילונים שישמרו עלינו אם נעזוב את הצבא'.

אני מאוד מעריך את החיילים שמוסרים נפש לשמירת הארץ. אבל! זה לא מצדיק גיוס במצב הנוכחי, בכלל לא. ובוודאי שטוב לכתחילה להנשא לבחור שלא יתגייס.

סיפורים ועדויות על בעיות טוהר הנשק.פוטפוט

שאלתי חיילים כיצד ערך טוהר הנשק מתבטא בפועל, והאם הוא גורם לסכנות מיותרות?   

1. אור: ההגדרה בכללי היא שכל עוד לא ירו עליך אינך יכול לירות (גם אם הנמצא מולך מראה כל הסימנים שבכוונתו לפגוע בך בעוד רגע כמו שאפרט בדוגמאות בהמשך), או שאף אם יורים עליך במידה ויש סיכוי שגם אזרחים ערבים שלא יורים יפגעו ברוב המקרים אין באפשרותך לפתוח באש להגן על עצמך מהיורה. וכדי שהדברים לא יהיו תיאורטיים אביא מספר דוגמאות מהדברים שאני פגשתי בשירותי בצבא.

א) תפסנו קו ביישוב בבסיס חלמיש בשומרון. היה זה זמן עופרת יצוקה והגדרה היתה חמה כפי שיומחש בסיפור. באחד הימים התקרב ערבי לעבר המוצב שלנו, החברים ששמרו בכניסה לבסיס קיבלו הוראה שאין לפתוח באש ללא אישור של המפקד אלא אם יורים עליך, לכן החיילים כיוונו את נשקיהם על אותו ערבי והתחילו לצעוק שיעצור (בערבית עילגת) לאחר מספר שניות היה הערבי קרוב מאוד לעמדה ולא נשמע לצעקות, כעבור בערך 20 שניות הערבי היה צמוד לחיילים ולבסיס כשרימון שלוף בידו ואצבעו על הניצרה, היו סביבו באותו זמן מספר חיילים והיתה תחנת דלק בקרבת מקום. ה' בנס כפשוטו הציל את החיילים ואת אנשי הבסיס, ואותו ערבי קפא במקומו, ונשאר עומד עם הרימון בידו  עד שהשתלטו עליו החיילים.

ב) דוגמא נוספת, בהיותי בשירות בקו עזה קיבלנו התראות מדוייקות מהמודיעין שקיימת מנהרה מאחד הביתים הסמוכים לגבול, ושהמנהרה כבר מוכנה לפעולה ובתוך המנהרה רכבל חשמלי, שהמשמעות שלו היא שב2 דקות יכולים 25 מחבלים להגיע מצידו האחד לצידו האחר של המנהרה. המנהרה לפי המידע שקיבלנו התפצלה לתוך כמה יישובים הסמוכים לגבול, בינהם עין השלשה ואם איני טועה כיסופים ועוד יישובים שאינני זוכר את שמם. הסיבה שחיל האוויר לא קיבל אישור לפוצץ את המנהרה הוא משום שהיא נבנתה בסמוך ל'חפים מפשע' ומה העולם יאמר. לכן התחלנו לתרגל במשך זמן רב, תרגול של אירוע רב נפגעים בו באמצע הלילה 25 מחבלים נכנסים לתוך היישובים מתוך המנהרה. כמובן שכולנו ידענו שאין שום סיכוי ללא נס להצליח למנוע הריגה וחטיפה של יהודים רבים מהיישובים במידה ואכן התרחיש האפשרי יתקיים ורק בנס לא התרחש בפועל (חיילים רבים נהרגו בצוק איתן על מנת להשמיד את המנהרות הללו שהיו ידועות ברובם עוד קודם למבצע והיה ניתן להורסם מהאויר).

ג) דוגמא נוספת, בהיותי בקו עזה קיבלנו דיווח שהערבים ימ"ש מתכננים למלכד אזור מסוים ואחר מכן לירות לעבר הכוחות ולמשוך אותם לתוך אותו אזור שיהיה מלא מטעני חבלה. בתצפיות שהעמדנו באיזור זיהינו ערבים עם תיקים גדולים ועדר צאן מגיעים לאותו מקום מידי יום (הצאן משמשים בעזה להסוואה יעילה כיוון שקשה לראות מה עושה רועה הצאן כאשר הוא בתוך העדר), הודענו על כך בקשר, ההוראה שקיבלנו היא בשום אופן לא לירות מלבד ירי לאויר או ליד האנשים, כמובן שהירי כלל לא הרתיע את אותם  מחבלים ימ"ש שהמשיכו להגיע עם צאנם מידי יום עם תיקים גדולים. לאחר שיצאנו מהגזרה חטיבת גולני החליפו אותנו, וכמה ימים לאחר מכן נהרג באותו מקום קצין בגולני ועוד מספר חיילים לאחר שהמחבלים הצליחו להכניסם לאזור הממולכד.

ד) חבריי ששמרו בגזרת שומרון היו מותקפים מידי יום על ידי זורקי בקבוקי תבערה ומיידי אבנים דבר שגרם לפצועים לא מועטים, נהלי הפתיחה באש לא מתירים לירות על זורקי בקבוקי תבערה מרגע שהבקבוק יוצא מידם, לכן במידה וראו את זורק הבקבוק לאחר שזרק נאסר עליהם לירות עליו, וההוראה הייתה לעצור אותו (דבר שכמובן בלתי אפשרי כאשר נמצאים סביבו 300 ערבים מידי אבנים, והכוונה באבנים לבלוקים של בניין) הדבר היחיד שהצבא מתיר לעשות עם מידי אבנים זה אמצעים לפיזור הפגנות דהיינו רימוני גז מדמיע וגם זה במקומות מסויימים צריך אישור מגבוה. דבר זה אינו מזיז כלל לערבים ימ"ש שכבר התרגלו אליו, והם משליכים את הרימונים חזרה לעבר כוחות צה"ל.

ה) כך גם בעצירת מחבלים, כאשר ידוע שבבית מסוים מתגורר מחבל שמתכנן לבצע פיגוע אין אישור ליירת את הבית כיוון שיתכן שבני משפחתו 'החפים מפשע' נמצאים שם, ולכן מכניסים כתת לוחמים לתוך הבית שפעמים רבות ממולכד (אותו מחבל לא חושש כמו הצבא לחיי משפחתו החפים מפשע) וישנם הרוגים ופצועים רבים כתוצאה מאירועים אלו.

מעבר לכך, מערכת המשפט הצבאית מחפשת לכסות את עצמה מזעמו של "העולם המערבי" ולכן חייל שפגע במחבלים אף אם פעל על פי הנהלים הצבאיים, כמעט תמיד מועמד למשפט ופעמים לא מועטות מוצאים שופטי בתי הדין הצבאיים עילה להכניסו לכלא הצבאי ואף האזרחי כדי לרצות את זעם העולם. דבר זה גורם לכך שהמפקדים והחיילים יהססו רבות לפני שישתמשו בנשקם דבר שכמובן מגדיל את הסיכון הרב בו נמצאים החיילים במבצעים ובפעולות השמירה השונות.

ישנם עוד סיפורים רבים ורק הבאתי כדי שהשואל ידע שבמידה והוא מתגייס לצבא סיכוי סביר שיפצע ואף יהרג על מנת שלא לפגוע במשפחות מחבלים וערבים אחרים 'חפים מפשע' או יכנס לכלא כדי שהערבי באמריקה לא יכעס. כמובן שדבר זה נוגד את תורתנו הקדושה ומימלא הסיעתא דשמיא יורדת בשל כך, וכפי שציין מו"ר בסוף אחד מעונגי השבת בזמן מבצע צוק איתן.

ו) לאחר מכן סיפר סיפור נוסף: ערבי התקרב יותר ויותר לגדר ואף אחד לא העז לירות... בסוף זה היה איכר. פעמים רבות הם שולחים איכרים כדי לבדוק איך אנחנו מגיבים.

4 עדויות נוספות ששמעתי.פוטפוט

2. יעקב:

אין ירי על זורק בקת"ב, כי לאחר שזרק הוא כבר 'לא מסוכן'. וכן אסור לירות על זורקי אבנים, אף שיש בכך סכנה. וזורקים עליך בלוקים בעיר העתיקה.

3. רפאל:

בדרגים העליונים יש התחשבות גדולה מאוד בטוהר הנשק, זה דבר שמתגאים בו. זה מובנה בתכנון של המהלכים. לכן בפועל תחום הבחירה של החייל בשטח הוא מצומצם מאוד. לדוג' אין חיפוי אווירי.

ודע דבר חשוב: יש התנהלות של אי-הכרעת האויב, ונמנעים מלהכות בו מכה ניצחת.

למה לא תוקפים את מחילות עזה וטילי לבנון? כי אין לגיטימציה מהגוים.

4. מבחינת קידוש ה': דע שיכול לקרות ההיפך. אצלנו החילונים משרתי שלוש השנים היו איתנו ב'כסאח' איך אנחנו משתחררים מוקדם.

בשיעורי ספורט כאשר האשה עם מכנסיים עד פה (והצביע על הרבע העליון של הירך) הם יראו את הבחור ישיבה רץ בצד ומסתכל ימינה, לא עם כולם. הם יראו אותו מתרחק מהם כי הם מדברים דיבורי פריצות (דע שבחורים בגיל הזה מעניין אותם 2 דברים – נשים וספורט. ועל זה הם מדברים. יכול להיות שתמצא את עצמך יושב שעות בטנק עם חבר'ה אחרי שבת חופשית, ואתה תשמע בדיוק מה הם עשו בליל שבת ובשבת ועם אילו בנות הם היו איתם) לפעמים הבייניש המתרחק יצור כביכול "חילול השם".

צריך להיות בעל כישורים חברתיים מיוחדים כדי גם לעמוד על העקרונות שלך וגם להראות טוב ולהתחבר אליהם. ממש לא פשוט. החברה גוררת אותך להיות מעורב בה, אתה מרגיש לא טוב שאתה לא בענינים.

המקלע מרמאללה: שני טנקים ורגלים. ירו עלינו, מקלע ממרחק חצי ק"מ-ק"מ. כולם בעמדות. פתאום קולטים מאיפה הירי. "מבקש אישור לירות פגז"! "אין אישור". צורח "מבקש אישור לירות פגז"! "אין אישור"... ככה 20 דק' חצי שעה, ואנחנו תחת אש. כדור בבטן לחייל! "עכשיו יש אישור! יש לכם 20 דק'"! והפגזנו, 25 פגזים כל טנק. ולמה לא לירות מלכתחילה? כדי לא לחמם את הגיזרה. והערבים יכעסו.

רוצה סיפורים? יש אינסוף סיפורים. ע"כ דבריו.

5. שביעיסט שלי מ***: אתה יודע מה זה רוגטקה? זה יכול לשבור לך את הגולגולת לרסיסים! אמרתי למ"מ "אם אני רואה ערבי עם רוגקטה, אני יורה לו בברכיים לא מעניין אותי! מ"מ: "אתה תעשה בדיוק לפי הפקודות".

ואכן סיפר לי חייל על שולחן האוכל: "הקללה עומדת לי על קצה הלשון" (מרוב שהוא שומע קללות).

עדות אחרונה - יצחק.פוטפוט

רשימות משיחתי עם יצחק:

מסוק: נכנסנו והתאמצנו לחדור לתוך הכפרים באמצע הלילה... סכנת נפשות... המטרה כאן הייתה להרוג את כולם שם. אפשרי להפציצם עם מסוק, למה לא עושים זאת? 

ממתי חי"ר כובש? ידוע ששריון כובש. אז למה נכנסו לעזה?

נכון אתה יכול ליפול על מ"מ ימני. אבל דע שגם המ"מ הכי 'לוחמני'- מוגבל. השינויים ממש בניואנסים. וכנראה שגם אם הוא יצווה עליך לפעול, אח"כ הוא יתנער מאחריות.

האם יש תיקון? מה אגיד לך אחי, הדת"ל לצערנו מתנהגים כמו שק חבטות, הם לא ימחו לעולם. לכן התיקון רחוק.

ר' אברום ממרכז אמר לנו בשבו"ש: "אין כ"כ צורך בכל אחד דיברתי עם דרגים בכירים מאוד. בקשר לצבא, האנשים לא רציונליים". והתכוון - כאילו החובה להתגייס היא דבר ברור מאליו שכל יהודי עושה. וזה לא הגיוני.

דוגמא לבעיית הוראות פתיחה באש- הוא סיפר שהמחבל התקרב, ולא ירו בו. ואז המחבל שלף אקדח ופצע.

חיילים נהרגים ומוסרים נפשם כדי להילחם בתוך עזה ובלבנון, ואחר כך יוצאים משם... ברור שיש חשיבות באחדות, בצבא, בביטחון וכו'. השאלה אינה אם הדברים חשובים או לא. הדברים יכולים להיות חשובים עד מאוד, אבל אתה לא יכול לשתף איתם פעולה בכל מחיר, אם מי שמנהל את הדברים החשובים הללו פועל בניגוד לנהלים הבסיסיים שאתה מאמין בהם. כל עוד הוא המנהל ואני עובד אצלו – לא אהיה שותף מיוזמתי במפעלו. אם הוא צריך אותי באמת ולא יכול להסתדר בלעדי – אדרבה, שיקרא לי, אבל אז כשהוא יקרא לי, אני אתן לו רשימה של תנאים מה אני צריך כדי שאוכל להצטרף.

ישר כוח אחי! כתבת דברים יפים (וגם עצובים..)מבקש אמונה

אותך אי אפשר לשכנע, אבל בשביל הקוראים האחריםוהוא ישמיענו
זה ממש לא נכון. הרבנים אולי לא מבינים בלחימה ובפקודות כמו גדי אייזנקוט, אבל הם בהחלט מבינים מה טוב לצבא מבחינה רוחנית.
הריגת מחבלים והצלת עם ישראל הם בהחלט עניינים ששייכים לתורה בצורה ישירה, כך שהצבא לא לעולם יהיה חילוני.

אם הנך דתי, לא צריך לכאוב לך שהדוסים מבלבלים על צניעות. זה לא מכוון כלפיך. אם אתה לא דתי- אז מה אתה מדבר בכלל על הרבנים ועל הלכות צניעות? זה לא עניינך ואינך מבין בזה.

מצטער, פשוט כתבת שטויות
תנשום עמוק.*צועד*
שירתנו בקרבי כמפקדים.

הצבא, לעיתים, אכן מזלזל בחייל הדתי. לא יעזור לך.

קשה לבן אדם שחיילים מתים בגלל כל מני פקודות הזויות. הגיוני?
אם לך לא כואב, תעשה עם זה משהו. חבל.

קשה לבן אדם שבחור שמגיע לצבא כדוס, מחוייב לרוץ אחרי בחורה עם בגדים יותר מצמודים, כשכל חבריו מנתחים את חלקי גופה כגוש בשר בחנות.
לא כואב לך? תעשה עם זה משהו.

זהו.
למה ככה?אלף המגן

בדברים שכתבת אתה משפיל את עצמך ואת הכבוד שלך:

-כתבת ש"אתה קורע את התחת"... אם כך, אתה לא חושב שמגיע לך מינימום תנאים שמכבדים את הדת שלך?

אתה לא חושב שבזה שאתה מתרפס ועושה כל מה שאומרים לך כולל לעבור על עבירות דאוריתא אתה מוריד מערך עצמך?

-כתבת שהצבא מתעסק בלהציל את עם ישראל-אם אתה יהודי מאמין אתה יודע שיש בורא לעולם והוא עושה הכל, איך אתה חושב שבעיות בצניעות וחילולי שבת מקדמים את עניין ההצלה?

-כתבת ש"המצב הנפשי של העם שלנו מונע מאיתנו למחוק כפרים שלמים", מה עם "הבא להורגך השכם להורגו"?

או שאתה מחכה שהם ימחקו לנו כפרים שלמים ואז "המצב הנפשי" שלך ישתפר....

בקיצור עליך נאמר "מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים"

כי עם כל הכבוד אם אתה מעוות את עולם הערכים שלך בשם "יופי הנפש", אין למאמץ שלך שום ערך.

יש בורא לעולם יאחביבי והוא זה שקובע מה יהיה פה!

והוא זה שנתן תורה ומצוות והוא זה שעל מצוותיו אתה עובר בשם "ההצלה של עם ישראל"

אז אל תדבר על הצלת עם ישראל כשבאותה נשימה אתה מנפנף בזה שרוב העם חילוני, 

כי "הדוסים שמבלבלים במוח" כדבריך, מצילים את עם ישראל יותר ממך!

עצרתי רק כדי לראותאיך אפשר לעזור?
למה הכותרת תוקפנית.
אתה עכבר שדה, חיית שטח, אומן טקטי. אתה מיומן בהריגת מחבלים, מעולה.

כדי לעלות מסא"ל לאל"מ ומעלה, הדרגות שבאמת מובילות את צה"ל, צריך לפתח את הראייה האסטרטגית, שנמצאת מעל הראיה הטקטית. אלופי הצבא נעזרים לא פעם באנשי רוח הקובעים את נורמות הלחימה ואת הדגשים הנחוצים בראיה לטווח הארוך.
כמעריכי תלמידי חכמים, שאיפתנו היא שהם ינחו את הדור בקומה המוסרית. את המחבל צריך לחסל, יאמר הרב. כיצד? על זה יענה המפק"ץ האהוב.

דווקא הר המור זאת הדוגמה הכי טובה, לישיבה שמגדלת תלמידי חכמים גדולים. תלמיד שלומד 8 שנים ברציפות ומתגייס לקרבי, זה מפקד ענק בפוטנציאל. להר המור ובנותיה יש הרבה כאלה.

אח שלי, יהיה טוב. אל תדאג, תמשיך להילחם עלינו. תודה, נשמה טובה.
הוא צודק לגבי שורה התחתונה.לך דומיה תהילה
א. לא נתגייס עד שלכל פלוגה יהיה רב משלה? עד שבבקו"ם יחלקו לכל חייל אבן ישראל ג'?

ב. מה לעשות, הציבור שלנו באמת מתעורר רק כשהבעיות צצות בקצה, אבל יש להן שורשים עמוקים יותר בחברה. נושכים את המקל במקום את היד.

ג. לפסול מישהו כי הוא עשה צבא זו יריקה בפנים.
ישיבה זה הגנת הגבולות הרוחניים וצבא- הגנת הגבולות הגשמייםוהוא ישמיענו
לגבי הכותרת- זה הגדרה של הרב נריה זצ"ל.

א'. לגבי הרב טאו- כנראה שאתה צריך להבין, שהרב שליט"א לא התכוון בשיא הרצינות שהצבא הוא צבא אנטיוכוס אלא שהוא סובר שהצבא הוא צבא קדוש, וזו היתה התבטאות חד פעמית. אתה חושב שזו כוונתו משום שאינך מכיר את תפיסתו.

ב'. אכן יש בעיות בצבא, אבל בעיות היו תמיד ופעם הרבה יותר חמורות. זה מדברים ששמעתי מהרב יצחק שילת שליט"א וממקורות נוספים. אמת שהרבנים מפחדים מהשירות המשותף, אבל זה לגבי מה שעלול לקרות בעתיד. כרגע המצב לא השתנה כמעט, ומה ששונה תוקן.

ג'. אם יש בעיות, ואכן יש בעיות- ניתן להגיש קבילה. הבעיה היא שלא תמיד לחייל יש אומץ וכו', אני לא שופט ויש מצבים שזה בלתי אפשרי - אוקיי, אז בשביל זה יש את הצינורות האחרים המקובלים ושאינם מקובלים.

ד'. חייל מקיים הרבה מצוות, חלקן מדאורייתא.

ה'. כנראה שאינך מבין את המשמעות של צבא לאחר אלפיים שנות גלות במדינה יהודית. זאת בעיה חמורה של הכרת תודה בסיסית להקב"ה.
כנ"ל לגבי הלל ביום העצמאות ויום ירושלים
יש בדבריך טעםחסדי הים
למי שמעוניין להיות פחות מבולבלאודי-ה
^^^ אבל רק מי שמעוניין ⁦והוא ישמיענו
עזוב אותך.מי האיש? הח"ח!

אחר כך בוכים על הרווקות בנות השלושים ושש.
מי שבאמת תקשיב לכל זה - זה המקום שבו היא תמצא את עצמה.

לא מסובך ולא נראה לי שיש בינינו מחלוקת מהותית.מי האיש? הח"ח!

רק שמבחינתי לא צריך כזה קונטרס רבני כמו שצירפת.
רוב מניין ובניין משרתים או לפחות מעריכים את השירות בצורה כזו או אחרת, ומי שנוטלת על עצמה להקצין לחומרי חומרות (אך לא להימנות על קהל המתבדלים) חייבת לקחת בחשבון התאמה לחיים משותפים ועתיד בחינוך ילדים, עניינים שלהערכתי גברים מייחסים להם חשיבות גדולה יותר ממה שנראה על פני השטח, ובכך בעצם אישה עלולה למצוא עצמה בבעיית זוגיות הולכת ומחריפה, כאילו שחסרות בעיות בתחום.
זה בעיניי פשוט חוסר אחריות מוחלט לייעץ עצות לא-מועילות שכאלו.
נשים חייבות לדעת שברוב המקרים אין דרך לעזור להן לאחר שסיבכו עצמן לאורך שנים.
ובוודאי לא בקרב הציבור הדתי על האישה המלאכה להתווכח את הוויכוחים האלו, כשבסוף הדרך לא יעמוד לצידה אף אדם לסייע בעניינים ברמה האישית, ואנשים כמוני עייפו מלנסות לטפל בהתעוררויות המאוחרות של מי שנכוו כשעסקו לאורך שנים בשפיכת רותחין קודם כל על עצמן (ואז על הדייטים שהוצעו להן).

לא ארד לרמה שלך. בהצלחה בחיים.אודי-ה
לא ביקשתי את השיפוט שלך לגבי הרמה שלי.מי האיש? הח"ח!

וגם לא ראיתי שאף אחד אחר ביקש בשמי.
תשתדלי לשפוט את עצמך קודם.

לא להשמיץ את המטבחים בצבאמשה

יצא לי להכיר כמה וכמה מטבחים. המצב שם טוב בהרבה מאשר בשוק המוסדי האזרחי.

יש בעיות במקומות קטנים, בלשכות, בפילבוקסים וכו', אבל כמעט ולא בחדרי אוכל גדולים ומסודרים.

הכללתי יותר מדי, צודקפוטפוט

אני לא הולך להתמודד אם הטענותברגוע
כי לא הייתי בצבא ולא שמעתי מספיק סיפורים ממקור ראשון.
אבל אני כן יכול לומר שיש המון שהתגייסו ונשארו דוסים גם אחרי הצבא, בעיקר תלוי בכמה הבסיס הרוחני שלו היה חזק לפני.
כך שאין בעייה בלהתחתן עם בוגרצים
מחבלים לא מצדיקים לעשות צבא?לך דומיה תהילה
מה כן?
מתקפת חייזרים?

מי שלומד תורה ומקפיד על מצוות - רואים את זה ומתייחסים אליו בהתאם. אם אנשים ילמדו הלכות שבת/ כשרות/ תפילה וכו' (אפילו ברמה של שינון קיצור שולחן ערוך) המציאות לא תהיה בעייתית. הפתרון זה ללמוד תורה, לא להאשים את הצבא - שזה מצחיק, כי זה להאשים את המצב הבטחוני; ולהאשים את המצב הבטחוני זה כמו להאשים את מזג האוויר. יש רוח? מתלבשים. יש מחבלים? ממלאים מחסניות. כ"כ פשוט.

אף פעם לא שמעתי על מישהו שקיבל עונש על שחילל שבת (ומה שבפקודה, הוא בד"כ מותר). לעומת זאת המפקדים שלי עושים מאמץ שאני לא אצטרך לעלות על סיור/ לשמור, למרות שאני אומר שאין צורך (סוגריים הנ"ל). עוד פעם: המפקדים, הקצינים והחברים מעריכים מי שמקפיד על מצוות ויש לו יחסי אנוש טובים.

מדריכות אימון גופני מודעות טוב מאוד לזה שיש דתיים והן לא מדגימות, ואם הן מדגימות אתה יכול לבקש שלא ידגימו או להתאמן בנפרד (ככה זה אצלנו). כל שאר הבנות שבבסיס, אם יש בכלל, זה ברמתך אם לדבר איתן או לא. בקיצור, הבעיה הזאת היא לא מהיום, ויש פתרונות, התעוררת קצת מאוחר.

איך אתה מדבר על גיוס בנונשלנט כזה כאילו זה מוקצה בשבת? דתיים בצבא זה ממש לא מיעוט, זה כמו לבטל כמה גדודים. ככה אתה מבטל גדוד בהינף יד?

פשוט נולדת עם כפית זהב בפה שנקראת צבא ששומר עליך ואתה מקבל את זה כמובן מאליו. אשריך שאתה מקיים בהידור את מאמר חז"ל
"אין בעל הנס מכיר בניסו".

"וטוב לכתחילה להתחתן עם בחור שלא התגייס".
אם תוכל לשלוח לי עוד טבלאות בפרטי עם מי כדאי להתחתן ואם מי לא, אני אשמח.
בכלל,לך דומיה תהילה
עבר עריכה על ידי לך דומיה תהילה בתאריך י"ד באייר תשע"ח 15:21
זה שאתה חושב שהחילונים הם הגוי של שבת שלך, זו גם בעיה.
(כיף לקרוא תגובות שלך. אתה מדויק וחד נורא)סביון
מחכה שיציעו לי טור בבשבע. לך דומיה תהילה
תתחיל לפרסם בלי לחכות. אני אומרת לך שיקראו.נפש חיה.
כתבנו לענייני צבא ומתקפות חייזרים ⁦והוא ישמיענו
לקחת לי את האפשרות להתחתן בשנתיים הקרובות...האחר קודם

סתם..

1.

לגבי נצח-יהודה (הנח"ל החרדי) כמי שמשרת שם, ברור שזה לא תמיד וורוד כמו שזה נשמע. אבל זה בעיקר תלוי בחיילים הדתיים לאומיים על מה הם שמיים את הדגש, מי שמצפה שהחיים ילכו אחרי האידיאל מעצמם בלי שהוא יעבוד על זה לרוב הוא בוחר בדרך הקלה ומצפה לקבל הכל בלי לעמוד על שלו (וכמובן שמי שלא עומד על שלו מי יעמוד בשבילו?????)

יש יתרון עצום ליחידה הזאת (נצח) גם מבחינת נשיאת שם ה' ביחידות החי"ר ובצה"ל בכלל.

וגם מבחינת ההשגים המבצעיים וההרתעתיים .

2.

העניין של ההוראות פתיחה באש: מסכים איתך לגמרי שהם יותר מבעייתיות... ואולי כצעד הפגנתי נכון לעשות רעש ולהציג כאילו אנחנו לא הולכים להתגייס (כמו שאמרת על הישיבות בהמשך) אבל בקצה מי ששומר עליך עכשיו בזמן שאתה כותב את השורות האלה...       

תשלים בעצמך, כולנו יודעים את זה, גם אם לא הכל מושלם.

3.

קשור למה שעניתי ב1, יש בעיות בנושאים האלה בצבא, ומינסיון לפעמיים הבעיות ממש לא קטנות.

אנחנו צריכים בצבא חבר'ה שיודעים להתעקש על האמת, לא כלומניקים... ובקטע הזה יש עוצמה חזקה למחלקות בייניש, כמובן כאלה שעומדות על שלהם.

בקיצור לגבי מה שהעלית אני פחות או יותר מסכים איתך על הבעיות לא על הדרך לפתרון....

מוזמן לצטרף לעשייה..

כותב קצת יותר רגוע.פעמיים חי
אחרי שנתיים וחצי בצבא אני במקום הרבה יותר לייטי מכפי שהתגייסתי (אחרי שנתיים וחצי בישיבה). מי אשם? אולי אני, אולי הצבא. לא יודע, והאמת שאני גם לא מחפש אשמים. יותר מנסה ליצור כרגע עולם ערכי-רוחני משלי. מי שלא רוצה אותי בגלל שעשיתי צבא, או בגלל שאני לייט כנראה שאנו גם לא מתאימים. השליחות ומסירות הנפש שנדרשות מלוחם עדיין מפעמות בי. למרות כל הציניות והעליהום מסביב אני עדיין מאמין גדול בצבא ובנחיצות של כל חייל ערכי שמוכן לסכן את חייו למען המפעל הגדול הזה. תלונות תמיד יהיו, בעיניי הצבא כיום במקום בהרבה יותר טוב מהרבה בחינות מהעבר. תשאלו את הוריכם, איך התייחסו לחייל קרבי בעבר וכיום. מה כמות הנפגעים מתאונות ותקריות באימונים, כמה חסכון בחיי אדם יש בעקבות הטכנולוגיה. אם אתם גם יודעים היסטוריה בוודאי הבנתם שכיום זירת בלחימה השתנתה בכל העולם. מה שהיה נכון לשנות השמונים לא יעבוד כיום. ריבוי התקשורת, המשפטנים, הוידאו והעיתונות בשדה הקרב היא פי מאה ממה שהיתה בעבר. וזה מכריח אותנו לפעול שונה. ראו ערך את צבא אסד/טורקיה/רוסיה/ארה"ב/אירן מנסים להשמיד ארגון גרילה עתיר משאבים וטכנולוגיה ללא הצלחה חד משמעית.
תוסיפו את המוסריות (הלא מזוייפת) של עמנו. כמה ממכם היו מוכנים באמת להפציץ כפר שלם? אתם יודעים עלויות של טילים בכלל? כמה ממכם נתקלו בילדים הרוגים ברחובות?
רוצים לשנות? צאו לדבר עם העם, כן זה שקורא הארץ...
שכנעו אותם.
אבל להפסיק להתגייס? איזה פריוולגיה יש לנו כציבור לא לשרת את המדינה? אנחנו משחקים פה? זה חיי אדם, חובה ופקודה.
ממה נפשך-פוטפוט

אם בודדים לא יתגייסו - זה לא באמת ישנה לצבא.

אם רבים לא יתגייסו - הצבא יהיה מוכח לבוא לקראתם ולמלא דרישותיהם, ודוקא בגלל שמדובר בנושא הקריטי לנו ביותר - שמירה גמורה על כל המצוות ולא נגד ערכי תורה (וסיכון חיי חיילים כדי להציל 'חפים מפשע' לחלוטין לא תואם לתורה, לא לפי התורה חיי יהודי שווים עשרת מונים מחיי גוי. ובפרט שאין אומה שמתנהגת בעדינות כמונו, גם לא המדינות שהזכרת שנלחמות בטרור. אסור לרחם על אכזרים)

באמת החלום שלי הוא שכל הדתיים יצהרו - איננו מתגיסים! עד שתשנו את א' ב' ג'. לא להתגייס זה לא פתרון, זה כורח לצערי.

הצבא טוב יותר בשטח, אבל הוא שטוף אג'נדות מעוותות, מה שלא היה פעם.

.

ובאמת אני מבין את הכעס שהיה בהתחלה עלי אח יקר. ומכבד את דעתך, עם זאת אני חושב אחרת.

מה שלא היה פעם?!עוד סתם אחד
יקירי, שמעתי מאבא שלי סיפורים על איך הצבא היה פעם. אולי לא היו בנות בטנק, אבל המצב היום כל כך הרבה יותר טוב מכל בחינה שהיא.
חוץ אולי ממקרים חריגים במיוחדסוקרת חביבה

בעיני מי שלא עשה צבא הוא כפוי טובה גדול ובעל עיניים מצומצמות מאוד על המציאות והתקופה שבה אנחנו חיים.

למי שיש טענות (ויש בצדק מוחלט) שיפעל לשנות מבפנים וינהיג אחריו כדי למשוך את הספינה לכיוונים נכונים.. זה מראה על איכפתיות ואהבת ישראל אמיתית .

לכן טוב מאוד ומוצדק להתחתן רק עם מי שהתגייס ולא ההפך!

היום כבר ידוע ש'להשפיע מבפנים' זו תאוריה כושלתפוטפוט

והרבה מ'המשפיעים' מיישרים קו צאי וראי.

חוץ אולי ממקרים חריגים במיוחד.

כן? אז איך בדיוק השתלטה התיאורייה הקווירית על אכ"א?עוד סתם אחד
אתה חושב שבוקר בהיר אחד קם סא"ל משועמם ואמר "וואלה, בוא נבדוק איך זה משפיע על המבצעיות כשמוסיפים בנות בשטח"?
ברור שזו "השפעה מבפנים".
כי משפיעים במקומות הלא נכונים.לך דומיה תהילהאחרונה
וכי הצבא מושפע גם מבחוץ.
מציאת בן זוג חשובה בהרבה מהשאלה הנידונה.מי האיש? הח"ח!

צריך להבהיר שיש כאן פרסום שכולל המלצות הלכתיות בדיני אישות, שהם כעין דיני נפשות בוודאי לימינו. זה לא בסמכות, לדעתי זה גם לא באחריות, ובוודאי זה לא נתמך בשום מקורות או בשום דעות מוכרות.
יש כאן מתפרץ עז מצח שמעז לפרסם המלצות בנושאים הנוגעים הן להלכה והן לאורח חייהם וחייהן של שומרי ושומרות תורה ומצוות. זו חוצפה שאין כדוגמתה.
מי שלא תבין את סדרי העדיפויות, ולא תבדוק או תשאל ותתייעץ אלא תתפתה ללכת אחרי פרסום כזה, גם תטעה בעדיפויות ההלכתיות בחיים וגם עלולה להגיע למצב של רווקות מאוחרת בלתי פתורה.
כבר הבהרתי זאת בדיון הזה אתמול כאן אבל לצערי נמשכות השטויות ומוסיפים לדוש בשאלה הכביכול-רלוונטית של התגייסות גברים.
שיקול הלכתי ברור של נשים בנות ישראל הוא לשנות את הסטטוס הזוגי מרווקות לנישואין, ומאי שנא גיוס הגבר לעניין זה. היות שרוב מניין ובניין מתגייסים וכך היה וכך הווה ויהיה, מי שתקשיב להמלצה הזו מסתכנת בהסתבכות ההלכתית החמורה והממשית של רווקות מאוחרת שאין לה פתרון.
מי שתשלה את עצמה שיש פתרון למצב האמור איננה מכירה את העובדות ואיננה יודעת מהי הלכה ומהם חיים הלכתיים.
את הדיון הזה כולו צריך היה לנעול או למחוק עד שההמלצה שהועלתה כאן תוסר ותירשם רק בדפים שעליהם מתפלל לומד התורה "שלא אכשל בדבר הלכה", או שיגיעו תותחים הלכתיים כבדים ויעסקו בדין הנפשות הזה.
אין לי בינתיים אלא לחזור ולהזהיר נשים בכל לשון של אזהרה שלא להתפתות וללכת אחרי הקצנות חדשות מקרוב באו לא שערום אימותיכם, העלולות לבלבל ולפגוע בכן עצמכן, לטובת מיעוט מסוכן המנסה להשליט טרור, ושרוב ההולכות בעקבותיו יגיעו רק לתחתית התהום ולעברי פי פחת.

וואו אחי, אתה מגזים ברמות עלוהוא ישמיענו
אתה מפתיע אותי כל פעם בתגובות שלך- אתה פשוט מקצין ומקצין...

נניח שמישהי תחליט לא להיפגש עם בחור שעשה צבא (שלדעתי ברור שזה צעד טיפשי לחלוטין)- אז מה? אתה חושב שהיא לא תתחתן? היא תתחתן עם מישהו שלא עשה צבא! איזה בעיה הלכתית חמורה יש במה שהוא כתב? (ולא- אני ממש לא מסכים איתו).
ולמה נראה לך שזה משכנע מישהי לא להתחתן עם מישהו שעשה צבא?

הנימה שלך נורא מזלזלת באנשים באופן כללי. *תאמין לי שאם אתה לא היית עושה את זה לאנשים אחרים- בחיים לא הייתי כותב לך בצורה כזאת, שתדע*.

נשמע שאתה חושב שאתה מבין בהכל וכל השאר בורים או חוצפנים. כדאי שתתקן את המידה הזאת שנקראת גאוה.

עכשיו אתה יכול לתקוף אותי חופשי, ולהמשיך בהתבטאויות שלך כאילו לא קרה דבר (ואני יודע שאתה תעשה את זה...). ותכתוב דברים לא ענייניים. בכבוד! ⁦

רק תזכור, שבסופו של דבר אתה הולך בדרכו של החפץ חיים...
לא הבנת.מי האיש? הח"ח!

דיברתי בלשון פשוטה והאמן לי שניתן להבין בלי לחשוב שזה מזלזל.
לעצם העניין, אתה כמו רבים אחרים מאלץ אותי שוב לחזור לעייפה על המוטו המרכזי דהיינו, שאין מדובר כאן על האינדיווידואל אלא על הכלל.

^^^^^ בדגש על שתי פסקות אחרונותאוהבתותך ה'!

ישלי פיתרון פשוטצוחק

להיתחתן לפני צבא ולהחליט ביחד שהוא לא יתגייסכאילו מוציא לשון

שאלהנחלת

האם יש למישהו רעיון היכן אפשר למצוא שדכן/ית המכירים אנשים

לא כל כך "חלקים", עם אי אילו מוזריות, אבל טובים, ישרי דרך,

דתיים...

מחפשים לבת של חברה; הבת בת 48, תימניה, שמורה, מאוד ישרה

וטובת לב. 

תודה!

בהצלחה, מצרף קישור לרשימת שדכנים והערהארץ השוקולד

רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

בנוסף, הייתי ממליץ לתאר קצת יותר מה היא מחפשת, היא לא רק אישה בת 48 אלא יש לה אישיות ודרישות, וגם אין פה ממש תיאור שלה.

אם תפרטי מעט יותר יהיה קל יותר לאנשים לחשוב אם הם מכירים מישהו מתאים.

תודה רבהנחלת

האם הרשימה היא לאנשים עם מוגבלויות?

מחפשת אדם נוח, שמור, ירא שמים (כיפה סרוגה) .

יש מספר עמותות שידוכים לבעלי מוגבלויותאריק מהדרום
אפשר לחפש בגוגל.
תודה רבה!נחלתאחרונה
מכתב לבעלי.אמה לעם קדוש

סוג של חדשה פה פצלש לניק ישן

אולי יעלו עליי פה כמה בנות, נראה לי שהכתיבה שלי אולי תסגיר.

אם יש מישהי כזו, אשמח שתכתוב לי באישי.

פהאמה לעם קדוש

איש שלי

אהוב אחד

זה יום העצמאות

מצאתי לי פינת טבע פה

לכאורה, זה מה שחיפשתי בדיוק.

חורשה, שקט, אוויר נעים.

ועדיין, משהו בי לא מוצא מנוחה.

אני רוצה אותך, ובו זמנית אני מלאת פחדים מההליכה לקראתך.

אני יודעת שיש בי הרבה. יש בי מה לתת, יש בי אור. אני בטוחה בזה.

רק שבכלי העולם הזה, עוד לא למדתי ככ איך להנביע אותו, את האור הזה.

והבוץ דבק במעיינותיי, והסחף גובר עליי.

אני במערבולת פנימית, מרגישה שאין לי קרקע בטוחה להישען עליה.

לא מרגישה שאני יודעת,  לא מרגישה אולי כמעט בכלל..

אני לא יודעת מה יש שם, ברגש, שאני רוקדת איתו במין ריקוד של רצוא ושוב..

אני רוצה להרגיש, אני רצה אחרי ההרגש, מחפשת את הקו הדק הזה של רגש אמיתי שינבוט בי, ובו זמנית אני ככ בורחת ממנו. ככ מפחדת להתמסר אליו באמת.

אני רוצה אותי.

אני רוצה אותי בגדלות.

אני לא רוצה להיות נחסרת ככ בחסרונך..

אני לא רוצה להגיע אליך מתוך הריק,  מתוך הכלום, מתוך האין..

אני רוצה להלך בעולם בקומה זקופה, להיות עושה לי בית בתוכי. פינה של מלכות.

אני רוצה לזכור שיש בי.

אני לא חסרה. אני לא שבורה, אני לא אבודה.

אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי גם ככה. על כל חלקיי.

אני רוצה להצליח להתקלף... להגיע על הגרעין ההוא, שהוא אני, לחבק אותו שם ולשאוב ממנו כח.

ושם, בקודש הקודשים, חתום בחותמו של כהן גדול

מונח, הרצון שלי.

❤️קפיץ

קראתי. אין לי מילים מעבר

מדהיםזיויק
בעזרת ה' בקרוב
תזכי להקים בית נאמן בישראל!intuscrepidam
ריגשת אותיאביעד מילוא

ולא קל לגרום לי להתרגש

מאוד יפה וכל כך מוכר...ואגב,נחלת

מה משנה אם מזהים אותך או  לא?  אף אחד לא מכיר אף אחד כאן, ממילא.....

כתיבה יפה מאודנוגע, לא נוגעאחרונה
אני חושב שצריך לזכור שגם אדם שהכי שלם ואוהב את עצמו, אם הוא לא מרגיש חסר ואבוד ברווקותו- הוא כנראה בבעיה. 
מרגשת שאת ❤נגמרו לי השמות

וואו יקרה איך כתבת את הלב שלך

כמה מרגשת את

כמה אור וכמה אהבה יש בך ויש בך לתת

ב"ה שתמצאו אחד את השנייה במהרה ובמתיקות שלמה 🙏❤

הוא בטוח יזכה בך

רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל

מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:

אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?

בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?

ממש אודה לעזרתכם!!!

נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam

ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.

הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.

מענייןיובללל
מה שאתה אומר.  אשמח לשמוע יותר, יש משהו בזה
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אני הייתי ממליץ על כרטיסי שיח. זה עושה פלאים.
אוקיייובללל

החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.

לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.

ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.

(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)

תרחיב בבקשהintuscrepidam

למה אתה רוצה להתחתן?

למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?

אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?

מה זה אומר שאין רגש?

למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?

למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?

אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד

קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.

אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.

(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)

ממה שאני מבין ממנויובללל
זה לפחות פעם בשבוע, אבל קשר רציף בטלפון ובsms
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה

ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם.. 

הראשון, להיפרד. לא מתאים.

השני - לעשות דברים ביחד.  ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".

אתה נמשך אליה?הפי

זה מאוד פשוט כן או לא

( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)

לדעתי, משיכה זה לא מספיק בשלב מתקדםארץ השוקולד
צריך גם רגש
אנא חפש באתר של ....גרון (שכחתי שם פרטי)נחלת

הוא יועץ נישואין וממה שאני קוראת אצלו, הוא טוב. אפילו מאוד.

הוא מדבר על נושאים רבים, ובין השאר גם על הדילמה הזו.

גם באתר "השדכן", יש טיפים טובים.

בהצלחה.

היי!יובלללאחרונה
ראיתי שיש לו שם מאות מאמרים.. אם יש לך הכוונה ספציפית אשמח לקבל(:
מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
איזה משמח לשמוע את זהחצילים

באמת

שמע המקום הזה בלב שלי אין מה לעשות

מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונתראומה1
עוד לאחצילים

אצלינו נוהגים אחרי 4 שנים

עם המקלחת של סוף תשעת הימים

הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
זו שאלה מעניינת.נחלת

אותו דבר לגבי נשים נשואות; 

כלומר, הרי הפורום לא נועד לאתר היכרויות, אז לכאורה, אין בעיה.

מצד שני, האם שייך  וצנוע בכל זאת, לנהל תכתובות עם גברים

אחרים, או שבגלל שזו התכתבות, שמות בדויים וכו', זה לא משנה.

אל תרבה שיחה עם האשה - האם לדעתכם זה מתכוון לסוג

של קשר כזה כמו כאן?

אינני נשואה, ובכל זאת אני תוהה אם זה לא עובר ולו במקצת

את גבול הצניעות;

הרי בכל זאת  נוצר קשר

כלשהו אפילו רגשי, אחרי הכל מדברים כאן על דברים

מאוד אישיים....

אני גרושה.  חושבת שאם הייתי נשואה עם אדם

שהייתי חשה אליו קרבה גדולה וקשר אמיץ -

לא הייתי משתתפת בפורום עם גברים.

בחברה שאליה אני משתייכת (חרדית), לא שייך פורום

כזה. מעורב.

אז מצד אחד אני מרגישה קצת רגשי אשמה ומצד שני

יש לי תירוץ: הגרסא ינקותא שלי שונה מזו של החברה

החרדית, אני אוהבת לכתוב, אני אוהבת אינטרקציה

עם בני אדם, זה מעניין - במיוחד עם אנשים חכמים

וחושבים כמו אלה שבפורום...

השאלה אם התירוץ הזה יתקבל בבית דין

של מעלה. בזה אני לא כל כך בטוחה.

מה דעתכם?

אבקש תגובות מהפלג המחמיר במגזר

שלכם.  

לא אוהבת לכתוב "המגזר" - זה מפלג

ומבדיל, אבל איני מוצאת אפיון אחר כרגע...

תודה! 

אני נשואהרקאני

ומשתתפת פה בפורום

לא מתכתבת בפרטי עם גברים

נמנעת מלהיכנס לפסים אישיים

לא רואה בעיה

לא מכירה כאן אף אחד במציאות

גם אנחנו... ד"שהרמוניה
דש חמה אפילוחצילים
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולד
ישתבח שמו לעדחצילים

אברך כמו שחלמתי שנים

שמח בחלקי הטוב

מה איתך אח?

מדהיםזיויק
זכות
ממש! ברוך ה'חצילים

זה זכות מעל הטבע

אני אין לי מעצמי כלום על זה

ארץ השוקולד
בסדר ב"ה
וואו קפצתי לפה וזוכרת אותךנערת טבע
חיים שכאלה נהיה פהזיויק
😁
וואי איזה קטענפש חיה.

דש!

הצלחה וברכת ה' בכל . 

אני זוכרת אותךרקאניאחרונה

הייתי פה פעם בניק אחר

היית לפעמים משתתף גם בנוג"ה

שם הייתי פעילה בזמנו...

זוכרת אותך ממש לטובה

בנותכְּקֶדֶם
באיזה משחת שיניים אתן משתמשות?

והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?

כמו כן אנאכְּקֶדֶם
לא לשתות יותר מדיי קפה או תה

ובייחוד לא קולה!!!

כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני

שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).

פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.

סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.

חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)

מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.

צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidam

ובאו לפגישה.

אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.

בניםאנימהאחרונה
מה שהוא אמר
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמני

(סתם)

האמת שלאLavender

וזה בכלל לא מעניין אותו

הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...

חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender

היא יודעת שהוא שרוף עליה...

וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender

אחים לא בהכרח דומים

כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי

את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍

משו כזה

חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב

אה חחח אין כמו כנותLavender

היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה

ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה

והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

תאמת שיש לי הערכה לזה,

ברור שצריך משיכה חיצונית גם,

אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)

חן חןLavender

בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד

דייי לא, זה לא יפהאני:)))))

כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך

חחח כי לו זה לא מפריעLavender

אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית

אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))

תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:

כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender

וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.

ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".

אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉

נכוןאני:)))))

בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.

כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.

בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender

לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד

ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל

..אני:)))))

נכון, יפה

(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה
שאלה 1212121212

היי

אם מישהו/י כאן מכיר/ה באופן אישי-

אשמח לחוות דעת לגבי מאמנת לחתונה בשם יעל אמיתי.

אפשר לענות גם בפרטי

תודה רבה

רק מזהירה מפניות של אנשים לא חיוביים.אונמראחרונה

תסנני מה שמתאים לך..

בהצלחה!

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך