עכשיו סיימתי לכתוב תגובה בענין הצבא בשרשור של הבחור החרדי. והייתי רוצה להרחיב קצת.
יש בנות רבות שחשוב להן שהבחור שלהן יהיה בצבא. אבל זה המקום להצביע שיש בעיתיות בדבר. וטוב לכתחילה להתחתן עם בחור שלא התגייס.
רק להדגיש - למרות שלדעתי אין להתגייס במציאות ימינו, סוף סוף יש כאן טוב ולא טוב מעורבבים - יש מצוה להגן על יהודים ומצד שני זה נעשה בדרך לא ע"פ תורה. לכן כן יש לי הכרת תודה לחייל שאני רואה, אף שאיני מסכים לדרך שבחר בה.
1. ראשית, יש שם כ"כ נשים ופריצות בגלל האנג'נדות הפמניסטיות שחוגגות בצבא (הקרן החדשה לישראל משפיעה המון על הרוח של צה"ל), שהרב טאו צועק על זה כ"כ הרבה, עד שהוא קרא לצבא אנטיוכוס. לא פחות. (לא מבין למה הוא ממשיך לשלוח לשם). אמנם גיוס לנח''ל החרדי פותר את רוב הבעיות בתחום הזה, אבל שמעתי עדיות שהאווירה שפ הרבה יותר גרועה - השבבניקים שמתגייסים לשם יותר גרועים מהחילונים.
2. הוראות פתיחה באש מעוותות ומחמירות, כבילת ידי החיילים גם במצב של פיקוח נפש! סיכון חיי חיילים כדי להציל 'חפים מפשע' (עלק). לא יאומן אילו סיפורים הזויים שמעתי מחברים ומכרים שסיפרו לי מציאויות שקרו בצבא. אציג אותן בתגובה הבאה.
3. וכמובן בעיות בשמירת השבת, ואם אתה מסרב פקודה צועקים עליך ולוחצים עליך ולא כולם יכולים לעמוד בזה. ובעיות כשרות במטבחים שלא נגמרות.
בקיצור בעיני כל גיוס של חייל לצבא זה פשוט גילוי של חולשה והכנעה לחילוניות. למה ישיבות ההסדר והמכינות לא מתאגדות ודורשות - אם לא תענו לדרישות א' ב' ג' ד', ותקימו יחידות שכפופות לרבנים באופן מוחלט, אנחנו לא נשלח את הבחורים שלנו? למה יש התרפסות כזו? וזו התשובה לתירוץ 'אין מספיק חילונים שישמרו עלינו אם נעזוב את הצבא'.
אני מאוד מעריך את החיילים שמוסרים נפש לשמירת הארץ. אבל! זה לא מצדיק גיוס במצב הנוכחי, בכלל לא. ובוודאי שטוב לכתחילה להנשא לבחור שלא יתגייס.

לתומי סברתי שאתה שיעור ד'