בנות זה בעיקר בשבילכן. בנים ובנות- עקרונות נחמיה17

(בנים, אני כבר כתבתי לכם את כל זה פה-

מעמד האישה (בחיי הגבר הרווק) ביהדות. - שלא עשני אישה  ואני אשמח אם תקראו שם דייקא, כי פה ערכתי מעט מפני שזה פורום מעורב. מעט, כי אני עצלן...)

הנה-

ישנם שני חלקים בסי' כ"א באבן העזר-

המשפט הראשון- "צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד" (שם שם א)

וכל השאר- "ואסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאחד מהעריות. ואסור לשחוק עמה, להקל ראשו כנגדה או להביט ביופיה וכו'" עיי"ש

...

יש ג' לאוין פשוטים במקרה של קרבה בין בן לבת-

א- איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערוה (ויקרא יח, ו) - מדובר בנידה וסתם פנויות- נידות.  [איסור זה הוא על נשים וגברים כאחד- (ריבוי של "תקרבו" ,ספרא שם)]- אצל הרמב"ם זה לאו שנ"ג. הרמב"ן לא מונה מצוה זו אך עדיין זה חלק מאיסור עריות.

ב- ונשמרת מכל דבר רע (דברים כג י) - למדו חכמים (כתובות מו.) שמדובר על הרהורי זנות שגורמים לטומאה. הרמב"ן מונה מצוה זו (בהוספות- יא) אך הרמב"ם לא מונה אותה כלאו נפרד אלא כחלק מאיסור אחר בהל' איסורי ביאה עיי' פרק כ"א הל' איסורי ביאה לרמב"ם בספר קדושה.

ג- ולא תתרו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם (פרשת ציצית- במדבר טו לט)- ברמב"ם- לאו מ"ז.
 ביאור הלכה סי' א ' ד"ה "הוא כלל גדול בתורה"- "שלא נתור אחר מחשבת הלב וראיית העינים שנאמר ולא תתורו אחרי לבבכם וגו' ואמרו חכמים אחרי לבבכם זו אפיקורסות ואחרי עיניכם זו זנות ובכלל אפיקורסות הוא כל מחשבות זרות שהם היפך דעת התורה ובכלל זנות הוא מי שהוא רודף אחר תאות העולם מבלי שיכוין בהם כלל לכוונה טובה כלומר שלא יעשה אותם כדי שיעמוד בריא ויוכל להשתדל בעבודת בוראו רק כוונתו תמיד להרבות תענוגים גדולים לנפשו." 

...

נחזור לשו"ע

החלק השני הוא מאוד פשוט. ככה אסור ככה מותר.

החלק הראשון- הוא כללי.

אדם צריך להתרחק- מהו הריחוק מעבר למה שכתוב?

אני חושב שזה תלוי בנורמות החברתיות לקרבה.

אם היה איזה נוהג שלא להכנס לד' אמותיה של בת- בן שהיה עושה כן- לענ"ד היה עובר במה שכתב מרן בלשונו הזהב.

כמו כן זה תלוי בהרגשה. העיקר זו קרבה נפשית. אסור שבן ירגיש קרבה נפשית לבת שאינה אמו/ אישתו. וכן בת כלפי בן שאיננו אביה/ אישהּ.

יותר מזה- הם צריכים להתרחק מזה!

לכן דברים שיש בהם קרבה נפשית- אסורים בין בן לבת.

זה עניין קרבה לגלות ערוה (המצוה הראשונה)

וזה גם ודאי וודאי מביא אותנו לדבר על הב' המצוות השניות- דבר שגורם להרהור- אסור. צריך להשמר מהרהור. ונשמרת מכל דבר רע.

שתי המצוות השניות- קשורות בעיקר לבנים, כך שזה צד אחד, אבל הבת יכולה לעבור בזה ב"לפני עיור" במקרים מסויימים (כשהיא עושה דברים מסויימים שיש בהם לגרימת הרהור והסתכלות, כמובן לא תמיד יהיה מוצדק להאשים בזה אותה, אבל לפעמים כן, בודאי כשזה נעשה במקרה שהיא גם כך עוברת בלאו הראשון שהוזכר - קרבה בין אנשים לנשים) .

ואם נחזור לאיסור קרבה כללית. אני חושב שפריצה של נורמה חברתית זו קרבה.(ובעריות- הרבה הולך אחר נורמה חברתית)

ולכן דברים שלא נהוג שבני תורה יעשו- נראה לי יש להתרחק (כי פשוט שנורמה חברתית חילונית אינה מן המניין שהרי הנורמה החברתית החילונית היא כוללת יחסים בגיל הנעורים הש"י. וכן נורמה חברתית של פשרנות למיניה ביחוד כנגד ההלכה וכו' אינה תקפה. אלא מדבר בנורמה החברתית בקרב שומרי התורה והמצוה אלו שלא עוברים על דברי איסורי הקרבה הספציפיים הנמנים בשו"ע)

לכן כשמדברים בדברים כמו שיחה של בן עם בת וכו'- יש להתחשב בדברים כאלו. 

עד כאן להיום.

ושבוע טוב, כמובן. נחמיה17
הקישור לא מביא למסמך שרציתנפש חיה.
וזה עיצבו אותי

גם בגלל השעה
וגם בגלל משהו.

שוין.
תודה בכל מקרה על הדברים.
??נחמיה17

עשיתי/ כתבתי משהו רע?

הקישור מקשר לפורום הנפרד לגברים- את לא יכולה להכנס לשם...

לא. כתבת הלכה יבשה וזה בסדר.נפש חיה.
אוף
לאמשנה נחמיה.

אבל זה כן!נחמיה17

(ודוקא כתבתי הלכה מאוד לא יבשה!)

__נחמיה17אחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך