יום השואה..ארנאו

בקשו ממני לפתוח שרשור רציני על יום השואה...

מה אתם חושבים על השואה בכלל ועל ההגדרה של היום הזה כסמל לזכרון..הצפירה ומנהגי המדינה..

ומה יש לכם אתם לספר על השואה?..יש לכם קרובי משפחה שהיו שם?..מה הם סיפרו?..הם בכלל מדברים על זה?..או כמו בסיפורים מסתגרים בקונכיה..

וקצת הרהורים ותהיות על השואה לא יזיקו לשרשור..

הקפצה.ארנאו
מה דעתי? שזה חפירה...מתו"ש
לא השואה...השירשור...זתומרת-גם ככה מכניסים את השואה לכל מקום (בלי לזלזל)
נקמה..!!!ילץ

מה אתה רוצה שניכתוב?

יש הרבה סיפורים... כמעת שש מליון...

במה להתחיל?

אני פשוט לא מבינה...חיימשוגעים!!

שאנשים (או חיות במקרה הזה...) יכולים לעשות דבר כזה!?!

למה?

כי אנחנו לא נראים כמוהם????

ויש לי לפרוק משהו....

אני עוד יחיה מחדש את היטלר יימח שמו וזכרו ויהרוג אותו שוב בעינויים קשים!!!

או בקיצור - אני אנקום!

זה באמת לא נתפס..מישו ראה כאן את הסרט הנחשול??אנונימי (פותח)

מעבר לזה שהוא ממש מעניין ומומלץ הוא גם דיי מסביר איך המצב הדרדר לכזה שאנשים התנהגו כמו חיות פרא..

למרות שתכלס אין שום צידוק לזוועות האלה

אוףף.. יום השואה..Michal1

זה יום כ"כ עצוב..

כל היום הזה אתה בבאסה, מנסה לעקל את כל הזוועות שהיו שם..

זה כ"כ לא נקלט... עצוב

אני בעוד שתי דק' הולכת בדיוק לראות סרט על השואה ו-אין כמוני!

יש לי חברות שלא רוצות ללכת ואני ממש מבינה אותם אבל-

אני חושבת שזה חשוב. כי למרות שזה קשה ומזוויע, אנחנו חייבים לזכור. המחשבה שנערה בגילי שניצלה, עברה כאלה זוועות ואז הקימה משפחה למרות הכל מצמררת אותי... לכן אני חושבת שזה כ"כ חשוב שנקדיש קצת זמן  לסרטים\טקסים\סיפורי חיים כדי שנוכל להרגיש ולו במעט את מה שעברו כל הניצולי שואה האלה שחוו זאת כמה שנים איומות.

ה' יקום דמם של כל הקדושים שנספו.

זה לא כזה פשוט וקל.הסנה-בוער
לה"ו.
אם היי'ת רואה אותי [לא] רואה סרט על השואה ואת ההשלכות שזה עושה לי... 0.O
היום ראינו את הסרט "נחשול" שאנגלית....אולפנסטית גאה
הוא ממש סרט יפה והוא לא נורא מידי....
פפ' בריוניתאנונימי (פותח)
אשכרה!!..דיי זה באמת חפירה!!אנונימי (פותח)
סבתא רבה שלי היתה ניצולת שואה...שרון.

היא נפטרה לפני כמה שנים בארץ עם בערך 10 נכדים... היא היתה באושוויץ וניצלה...

היא סיפרה כי היתה קבוצה של ניצולי שואה שהוציאו ספר עם כל הסיפורים שלהם, אז ככה כל המשפחה ידעה את הסיפור שלה...

זהו, אין לי יותר מה להוסיף... כאילו, יש, אבל אין לי כוח לכתוב את זה... זה קשה מידי...

אמ...אני ספרדי שלם אז לא ממש...<^TNT^>

אבל כימעט והם הגיעו לסבא וסבתא שלי....

זה פשוט לא להאמין כמה ב&*%$^$%&^*)&ת יכולים ליות הגרמנים.....

קראתי כתבה על איך תפסו את אייכמן אבל את כל הסיפור....

ופשוט למה לא היתעללו בו עוד?! הב&^$*&*&^*&^$^&)&ה הזה....

ואגב אם מישו ראה את הסרט הנער בפיג'מת הפסים...בטח מיתחרט כמוני...

אני מזהיר אל תיראו.....

לא לבעלי לב חזק גם....

קראתי ת'ספר..Michal1

אבל מזמן..

למה? זה כ"כ קשה לראותותו.. ?? כי הספר דווקא טוב..

לא ידעתי שיש גם סרט..

הסרט "הנער בפיג'מת הפסים באמת קשה..מוריה!!
ואני ראיתי רק חצי זה סרט מ-ז-ע-ז-ע!!!!! אימאל'ה....
אממ...שירושקי

שואה זה באמת נושא עצוב, מתחילת השבוע אני חופרת את הנושא בגלל שיש לנו טקס ואנחנו משתדלות השנה להשקיע כמה שיותר.
ובע"ה מחר ייצא לנו טקס קשה.כואב.עצוב.
והגעתי למסקנה כזאת:
לא משנה כמה נלמד,נעשה,נקריא,נזכור וכו'
ב-ח-י-י-ם אבל תזכרו- בח-י-י-ם אין שום סיכוי שבעולם שנצליח לעכל באמת את המספר העצום 6,000,000.
כאילו, באמת, אני לא חושבת שמישהו יכול לעכל דבר כזה, אפילו הניצולי שואה בעצמם!!
אני לא בטוחה שכל הניצולי שואה מסוגלים לעכל את גודל הנס שקרה להם שהם שרדו וכל מספר האנשים העצום הזה
פשוט נכחד מהעולם!!

ויש לי תהייה שמנקרת בראשי כל שנה:
איך אתם מסבירים את הדרך של ה'פאנאטים'[שונאת ת'מילה הזאת] לא לשיר את התקווה וככה לזלזל במדינה,
הם לא מבינים שכל 6 מיליון יהודים חלמו,קיוו ולא הגיעו למצב שבו אנחנו כיום??
מדינה חופשית,צבא,ממשלה,יישובים,ערים,שדות,כרמים,מוסדות וכו' וכו'.
אני פשוט לא מבינה את זה,
איך הם מעיזים לזלזל "בדמם של כל הנרצחים" ולא לשיר את השיר שהם כל כך חלמו לשיר במצב שלהם!! איךך???
כל שנה אני חוטפת מזה ג'ננה חדשה!! זה פשוט משגע אותי!!

אני בטוחה שאני לא מצליחה להביע את הבלבול והכעס שלי על הכתב,ככה סתם.
אבל... אין, זה הורג אותי מבפנים המחשבה הזאת שמיליוני!! כן,מיליוני אנשים נהרגו,נרצחו,נטבחו,מתו מרעב או ממיתות משונות ומזוויעות
ואנשים אגואיסטיים[כן,אגואיסטיים] שנולדו למציאות טובה ונושמת,פשוט מזלזלים בכל הנשמות הטהורות האלהשמסרו נפשם על קידוש ה'!!
נכון, אני מבינה,הממשלה תקעה לנו סכין בגב ופשוט פוגעת בנו בצורה שלא תאמן,אבל אווף... פשוט אווף...

[סליחה על החפירות,הייתי חייבת!!]

מסכים פלוס פלוס...<^TNT^>

אנשים תעמדו,תשירו.... מה יש לכם?!

לפחות אולי זה יהיה סוג של היזדהות עם האנשים מהשואה....

זה כזה מעצבן....

למה????????????????????...........................אנונימי (פותח)

לעזעזל מה עשו 6 מיליון יהודים שהם היו צריכים למות??????????????.............

במה הם חטאו??......

יש למישהו הסבר?

הראל-שירושקי
לא התכוונתי ספציפית לקטע של השיר, השיר הוא החלק הקטן בכל הקטע הזה.
התפיסה המוזרה של הפנאטים זה מה שמציק לי.
הם לא חייבים לשיר [כי הם בטח שרים זוועה]
אבל תכבדו,תעריכו את מה שיש לכם,תעריכו את הנספים,הניצולים וכו'
גם אני לא היתכוונתי לזה...<^TNT^>

זה כאילו כמו משו חיצוני על מה שיש להם ביפנים...

לא זוכר איך זה הולך...עם המראה יבואו גם המעשים....סתם בלי קשר...

קראו בבבקשה!!מיסטר דום

איזה רוע לב גזענות אכזריות בהמתיות יכלה להיות לעולם שלם.....איזה עצובב וכל מילה שמישו יגדיר את השואה הנוראית הזאתי זה יגמיד על מה שהיא הייתה וגם רואים שזה היה משמייים כמו כל דבר כי מה ההיגיון לרצח כל כך המוני של עם ועולם שלם שותק כי אם ה' היה רוצה לגמור את זה היינו גומרים את המלחמה הארורה הזאתי מהר... !! אין מילים לתאר את האירוע הזה ששינה את פני האנושות ועיצב את מדינת ישראל ואופיה להיום...

ואנשיםפ שפעם צחקו על הניצוליםם לא הבינו כאילו באיזה סטיאוציה באיזה דבר קשה הם עמדו ובגבורה!! מי שיצא בחיים משמה גיבור!! קראו להם סבונים למה בגלל שעוש מהם סבונים אני לא מבין איך עם  מתפרד ומתחלק ככה שחלק חושבים שחצי מהעם שלהם בא והרגו וטבחו אותו כמו צאן אנשים רעים ואכזריים ואתה לא יודע איזה קשה זה כי ברגעשלוקחים לך את האוכל שתייה תנאים אנושים בסיסים אתה מאבד כל צלם אנושי שיש לך ואז אתה כבר נכנע ועצם זה שיצאת משמה זה נ-ס!!

אבל זה לא נכון להגיד שהקב"ה לא היה שם היה שם ניסי ניסים פשוט והוא היה בכל צעד ושעל והגן ושמר תראו כנראה שה' רצה לעשות לנו שיחות התעוררות קטנה להראת לנו שאנחנו לא שייכים לגווים ואפעם לא נהיה כמוהם בגלל שנטמענו בהם מידי ושכחנו את מוצאנו והכי עצוב שלא למדנו לקח בכלל כאילו מה עם החזרות שטחים ונישואי תערובות?? עצוובב גם המצב של היום כאילו חשבתם איזה טראומה ממש בלשון המעטה הייתה לילד שגדל בשואה או איזה אובדן זה לאבד משפחה שדלימה את ערירי בודד לבד ?! והיום שמעתי משפט שמאוד קומם ועיצבן אותי ברדיו איזה אחד אמר האשכנזים יותר מתאבלים בשואה בגלל שהם עברו את זה המזרחיים לא יבינו זאת בחיים מה הבנאדם הזה שפווי!?! נורמאלי?? למה עשו לנו !! את זה כי הם אשכנזים ואנחנו מרוקאאים אז לא ?! לא עשו לנו את זה בגלל הלאום שאני כל כך גאה בו בגלל עצם מהותנו וחיינו בתור יהודיים זה הפרי ע להם וגם נגיד אם זה היה קורה לעם אחר זה היה עדיין עצוב אז לבוא ולהגיד לי שאני לא עצוב ביום הזוועתי והנוראי הזה בגלל שאני תמני ואתה אשכנזי!? מה זה השטות הזאתי ועוד גזענות זה הצרעת של העולם שלנו...;(

אווויי טעטא ועוד במקום שיבוא וויגנו על חלשים במקום זה הכי קל לדרו ךעליהם ולזלזל בהם למה יום זורקים את ניצול י השאוה לכלבים במלאה בקוששי נשאר לנו אז אתם גם בחייהם לא מספיק מה הם עברו לפני 64 שנים אז פה במדינה שלנו ?! הם צריכים לעבור אלימות כלפי קשישים התעלמות וחסור עזרה מהממשל שרק מתכחש להם ולא מעז להסתכל להם בפרצוף כי כבר אין להם ת'כוחות להלחם?!? האנשים האלה  שבזכותם ועצם קיומנו זה בזכותם אז לבוא ולעות להם ככה זה לא פחות גרוע ממה שעשו לפני 60 שנה...

-הקפצה,נושא חשוב-שירושקי
אני אצטרף למה שכולם אמרו ....זכוכית מגדלת

מזעזע

אי אפשר אפילו לתאר ....

יש שיר שאומר , '' כשחושבים על השואה תחשבו על בכיו של ילד , על זעקתה של ילדה ''

אם קשה לתפוס מה זה בכי של ילד שראה את ההורים שלו נרצחים לו מול העיניים , צריך רק לנסות לדמיין 6 מיליון זעקות ובכיות כאלה .....

בטקס יום השואה , באולפנה היום , לפי מה שראיתי ,  הטישו היה מצרך מבוקש....

זהה כול כך קשה לתאר את השואה במילים!!אנונימי (פותח)

אי אפשר כול מילות הזוואהה..לא יספיקוו..מה שהלך שם מטורף לא אנושי!!!!!!!!!!

בסך הכול עברו 60 שנהאנונימי (פותח)

תחשבו על זה שעברו בסך הכול 60 שנה.

יש לנו מדינה משל עצמנו,צבא אחד מהחזקים בעולם...

היטלר ימחשמו ניסה להשמיד אותנו אבל להפך הוא גרם להמון יהודים לעלות לארץ ולישב אותה.

סבא וסבתא רבה שלי היו ניצולים סבא בא מבית חרדי ובמהלך המלחמה חזר בשאלה,וסבתא שלי הייתה גויה אבא שלה החביא יהודים בביתם בפולין. לאחר המלחמה היא התגירה והתחתנה עם סבא שלי. יהי זכרם ברוך...

ראיתם את הסרט מאה ילדים שלי??חיימשוגעים!!
אני ראיתי....<^TNT^>

אבל דיי מיזמן...

ליפני איזה שנתיים...

ראיתי אתמול.. סרט מדהים!!..המלכה של העולם
חחאנונימי (פותח)אחרונה
אני ראיתי
....אוסנת

אני חושבת, שבדור של הילדים שלנו אנשים כבר יתחילו לפקפק באמיתות השואה, ומכאן - שבמגזרים מסוימים בעמנו, אנשים יחליטו שאין עניין להקים מדינה יהודית, והכי קל ונוח - לפרק אותה.

מייאש?

אני מקווה שעד אז נצליח כולנו להבין באמת מה המשמעות של מדינה יהודית בארץ ישראל, בלי קשר ל"עד כמה השואה היתה איומה, וכמה הגויים שונאים אותנו". 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך