נמאס לי.אני משתגעת.מתקשה

אני כבר לא מסוגלת להתמודד איתם!!

הם לא מבינים שקשה לי בלימודים?!שקשה לי עם החניכות בסניף שלא שמות עלי?? עם הקומונרית?עם הצוות?

עם כל החברות שלי!?!?

הם לא קולטים כבר שכ-ל חופשת פסח הייתי בבית ועזרתי לנקות ובאמת באמת השתדלתי להיות ילדה טובה, לא לחזור מאוחר, להתנהג יפה לאחים שלי

ויאלללה די כבר נמאס לי מהיחס הזה!! כל היום הטפות מוסר על זה שהגיע הזמן לקחת את עצמי בידיים

מה נראה להם!?שאני יושבת וחושבת לעצמי "וואי, איזה כיף קיבלתי 37 באנגלית, 40 במתימטיקה איך שאני מאושרת עכשיו"?!?!?!

אז נכון, אני לא כמו האחים שלי!!!אז אני לא ב5 מתימטיקה ואנגלית, ולא מקבלת מאיות

אבל אני ילדה טובה אחרי הכל!! ונחשבת אחת המקובלות, הערכיות, אלה שכולם מסתכלים עליהם..

הם לא מבינים שקשה לי? שאני כבר לא מסוגלת לתקשר עם אפחד ולדבר על הדברים הכי פנימיים שלי?

הם אפילו לא יודעים שנפרדתי מחבר שלי לפני 3 וחצי חודשים!!וזה הצעד הכי גדול וקשה שעשיתי בחיים, ואת כולו עשינו מתוך שיקולים טובים ומטעמי דוסיות..

אני מרגישה שאני כבר לא יכולה לעמוד בזה!! יותר מדי ציפיות מכל הכיוונים! אני לא מושלמת!! גם לי מותר לטעות!!

אני לא גאון!! ו80 בשבילי זה ציון טוב אחרי חרישה של שבועות לפני המתכונות.. אני שביעיסטית, התבגרתי, אני כבר לא ילדה קטנה....

א. ניסית לדבר איתם? כאן דברייך מאוד ברורים ומובניםאפחד
אין סיבה מצדך שהם לא יבינו את זה.
ב. את מודעת לכך שאת עושה ופועלת, והכי חשוב רוצה ומתאמצת. למה לייחס חשיבות כה רבה לאטימותם?
ג. למה את לא מסוגלת לתקשר? קרה משהו פתאום שסגר אותך? אין צורך לצטט קלישאות על הצורך, זה נשמע שאת מספיק מודעת לנושא, פשוט אאחל לך בהצלחה!
כן, הם לא מבינים.הירהורי הלב

פשוט תפסיקי לצפות, זה לא יקרה, לא בזמן הקרוב.
היתי יכולה לכתוב תגובה כאילו מעודדת כזאת- אל תכעסי אילהם ותנסי לדבר איתם ולהסביר להם שקשה לך. אבל אני לא מסכימה עם זה, שיבינו אני זקוקה להם, מה שאני יבוא ואבקש עזרה, קצת יותר הבנה? זה לא ילך, אז אם את רוצה עצות איך לדבר איתם תפני לאחרים, אני לא בעד השיטה הזאת.

אני מסכימה איתך עם כל מילה, מרגישה את הכאב את התסכול, שומעת את אמא מאחורה אומרת שנלך לישון שכבר מאוחר, ואנחנו רוצים לצעוק " אני גדולה, תנו לי לחיות את החיים שלי לבד, או שתתערבו לטובה, למה רק להפריע אתם יודעים? ילדים לא צריכים רק בגדים? אנחנו רוצים אולי טיפהה, טיפטיפונת של הבנה, הם לוקחים את העובדה שגדלנו רק לצדדים שלהם, זכויות אין לנו יותר, רק חובות...." אבל אנחנו לא צועקים כי זה לא יעזור,  אנחנו רק משתדלים לשרוד....

תגובה, יקירתי!להבת-כוח

לפי מה שאני הבנתי מה שמאוד מאוד חסר לך זה הצפייה שיש להם כלפייך.
עכשיו תשאלי את עצמך, הם אמורים לדעת שקשה לך? את מראה להם? את נשמעת לי אדם מאוד חזק, ומאוד עומד בדעותיו ומחשבותיו, אולי הם באמת לא שמים לב שאת עוברת משהו קשה... ועד כמה שזה נשמע הזוי, כי אתה מצפה שאנשים ישימו לב שקשה לך, שישאלו אם הכל בסדר, שיביעו דאגה... אבל יכול באמת להיות- שהם פשוט לא יודעים.
עצתי, דברי איתם חביבתי, תראי להם שקשה לך. הם נשמעים שהם מאוד מעריכים אותך, אולי אפילו  יותר מידי- לרמה של יותר מידי צפיות, אבל הם עדיין מאוד מעריכים אותך.
אני מקווה מאוד שאם תדברי איתם הם יעשו השתדלות רבה כדי לעזור.  
הרגשתך באמת מובנה, הקשיים רבים בגיל הזה, אבל בחסדי השם עוברים אותם. וצריך להשתדל ולעבוד הרבה כדי להשאיר קו פתוח של תקשור עם ההורים.

ב''הצלחה רבה רבה! ומוזמנת לאישי אם באלך.

חבל שתשמרי בפנים.אח..
זה יתפוצץ ו - אז זה ממש לא יהיה נעים.

"לכי להורים שלך - דברי איתם"
"Never"
"תנסי"

תקשיבי - הם לא קולטים? הם לא מבינים?
מה? שיסתכלו - את אומרת.
אז...לפעמים ההורים חושבים שנולדנו ללמוד מתמתיקה.
טוב , אני לא אגזים לא יותר מהמורה למתמ' [לפחות לא ההוא של 5 יחידות.]
אבל....אשכרה , שחררו אותי. חופש. דיי. וואוו? אני בת אדם. לא קוראים לי "איינשטיין" ו...
ת'אמת שגם לא "משה רבנו" - קוראים לי "מתקשה".
?!?
במה יש לך קשיים? בדברים שבלב.
אז , תוציאי אותם החוצה. לא , זה לא עוד "קליאשה" - זה אמיתי. "דברים היוצאים מן הלב נכנסים אל הלב".
איך את רוצה שהם יבינו אותך? הם אמורים לדעת שנפרדת מחבר שלך ו...שעכשיו שיא הקשה לך?!
לא. גם אל תספרי להם שנפרדת ממנו. אבל , תורידי. תורידי מהמשא שעלייך.
את סוחבת יותר מידי. תזהרי , את עלולה ליפול.

אבל , ראבק - הם לא רואים?! מתמתיקה , אנגלית , נקיונות , אחים , סניף - מה עוד??
אלא שהם לפעמים רואים שאנחנו "מסתדרים" עם זה , אז מתוך דאגה הם רוצים שנתקדם...
אבל , הם לא מבינים שאנחנו ב - "רייס" קדימה. לכן - הדרך הפשוטה ביותר והטובה ביותר לעניות דעתי היא:
דיבור. "אמא , תקשיבי , יש לי מליוטלאפים דברים על הראש. באמת. אני רוצה קצת חופש. אני בעז"ה אשתדל לעשות כמה שאני יכולה." -
לא בכעס , כי אז....הופ - "כאסח" - "לא. מה נראה לך? אני אעשה הכל?! מה עם מתמתיקה? שוב תקבלי 40?"
אלא - "טוב חמודה. תשתדלי. לכי לנוח".

"וואוו...זה לא יקרה - אתה חי בסרט"
"אולי כן" - לכן , תנסי.
בקיצור - "הידברות". לעניות דעתי , זו הדרך.
גם אם כבר ניסת - תנסי שוב , הפעם בנחת , האהבה ,
ב...רצון להתקדם ע"י החופש.

מקוה שעזרתי.
בשורות טובות.
בהצלחה!

וואו.. כאילו מישו ביטא אותי..מיטל
כאילו לא לגבי הכל..מיטל

אבל ממש..

וההורים שלי לא מבינים..

אבל אם את יודעת שאת בסדר...לולה=]
קפץ לי...לולה=]

אם את בסדר בעיני עצמך, אז מה איכפת לך מה הם רוצים ממך?תהיי שלמה עם עצמך, תעשי מה שטוב לך ולא להם! 

יופי שהם רוצים שתיהיי מאה בהכל, אם בשבילך השמונים הוא מאה אז כל הכבוד, ואת לא צריכה לסבול בגלל ציפיות גבוהות של אנשים אחרים!

לא כדאי להרים ידייםננסי
אני מאמינה ששווה עדיין להגיע להורים.  את מבטאה את עצמך כל כך ברור עם הרבה מודעות עצמית.  אני בטוחה שתצליחי לשכנע אותם שאת עושה כמיטב יכולתך.  תנסי לרשום את הכל במכתב כשאת מספרת להם את רגשותיך.  ואז, או שתקריאי להם את המכתב, או שתגידי להם בעל פה מה שכתבת.
אני לא יכתוב מכתב..מתקשה

זה פשוט לא אני.

וזה שכתבתי פה הכל בצורה כזאת ברורה וחדה, זה מסיבה אחת, אף אחד כאן לא יודע מי אני תכלס, אז לא אכפת לי להחשף, אבל ברגע שזה להחשף מול אנשים שאני מכירה, ובמיוחד מול ההורים שלי...אין סיכוי.

בכ"מ תודה לכל מי שענה.

(מרוב שאני רוצה רק שהם ישמחו הלכתי ללמוד עם אחי במקום להיות בישבצ..)

תקשיבי, זה באמת נורא קשה כש...אנונימי (פותח)

חושבים עליך דברים רעים ומבקשים ממך עוד ועוד  בזמן שאת

מנסה ממש להשתפר.אבל את צריכה להבין שאם השקעת מאד,

ועשית  מה שאת יכולה, אז את צריכה להיות גאה בעצמך, ממש, באמת.

וזה לא אמור לעניין אותך שהם יורדים או לא יודע מה עליך, את צריכה להיות

אמיתית עם עצמך, לא להקשיב להם , פשוט לא להקשיב.אני מקוא שהשפעתי

במשהו. בהצלחה שיהיה לך, יום סבבה.   

טוב שמעי...<^TNT^>

גם לי זה הגיע פיתום...עכשיו בזמן האחרון לא מרוצים מימני...

אני עושה כמוך...משוויץ בכל דבר מפגר...

אני מת על זה...לפי דעתי זה טוב...

70...חלום שלי...אנשים סתפקו במה שיש...

אני עושה כמוך..משוויץ בכל דבר מפגר?מתקשה

חח טו-אוב

או שאני ממש סתומה ולא הבנתי

או שאתה לא ברור, ותאלץ להסביר (כי אני מתקשה ;))

אז מה גם אני לא גאון....חיימשוגעים!!

למדתי למבחן באנגלית שבועות שלמים...

וקיבלתי 50.....

ובמבחן הקודם קיבלתי 60...

אני מיתכוון...<^TNT^>

להראות שימחה מכל דבר קטן...גם אם הוא גרוע...

זה משפיע גם על החשיבה של הבעאסה....

זה נותן תיקווה....

אה...אגב זה גם מעצבן ת'מורים...חשוב לא לישכוח...

טוב חיימשוגעים(עדן)את המוח לא ירשת ממני=)חחחmicha

למי שלא הבין===אחותי...אין מה לעשות זה קורה גם במשפחות הכי טובות...אבל את המקוריות ממש ירשת ממני!!חיימשוגעים!!ווואאההוווו

=)המשך יומצווין!!!

נ.ב מצטער שלא הגבתי לעיניין אני פשוט לא אוהב לענותmicha

לדברים האלו אם אני יכול לומר שטוית האלו..כי בדוגרי בסוף הכל רחמנות עצמית..אז בהצלחה בכל מקרה...

תיקון..כמעט הכל...micha
עדן אני חושב שאנו האחרונים מבני מיננו =\micha

שעדיין אוהבים את ההורים.."שמנעתי שאתה זן נכחד"איזה סרט?

עידן הקרח-2...חיימשוגעים!!
הופה..."כל הקרח כבר נמס ולא יהיו יותר ממוטות(ככה כmicha

כותבים?)אני אולך לי ושואל..."חיחיחי

מה???אנונימי (פותח)
מה מה?micha
חחח...<^TNT^>

מי שחי לו ושמח כאף ימחה.....

דיי לנצל"ש. די די די!פגזניקית גאה!
בנאדם באמת כותב את הרגשות שלו וממש לא כיף לו לראות שככה מנצלשים לו אתזה עם שירים מעידן הקרח, שכבודם במקומם מונח.
חחחחחחחחחחחחחחח חיכיתי שמישו יכתוב תזה חחחחmicha
סבבה זהוא...
טוב בסדר משהו פה לא אוהב קלסיקות....;)חיימשוגעים!!
איזה משפחה מצחיקה...הירהורי הלב
ממש מבדר להגיב אחד לשני בציטוטי עידן הקרח...
אם אתה מאמיןננסי

אם אתה מאמין שאפשר לקלקל אז תאמין שאפשר לתקן.  רוב ההורים הם רוצים לטובת ילדיהם אפילו אם הם אינם יודעים בדיוק איך להעביר את המסר.  לכן זה חשוב להודיע להם, בצורה מכבדת מה עובר עליכם.  זה יכול להיות דרך שיחה, או דרך פתק, או דרך יועץ בית הספר או אפילו אח גדול.  העיקר לעשות את זה לא בשעת כעס אלא דווקא בזמן רגוע.

חחח.. את צרכה לראות אותנו בבית..גם אבא שלי מומחה בחיימשוגעים!!

בזה...חחח..(הירהורי הלב)...

אבל מי אלוף השנה?"אני הוא יהו מלך הסלע"חחחmicha
כחחחח
עדן י'נכה--הירהורי הלב

זה היה בציניות!! זה לא באמת מגניב...
אתם יכולים לפתוח במשכ"ל פורום של משפחת זיתון... 

"ונוכל לשנות את העובדה בנות..."

את ילדה רגישה וטובהאנונימי (פותח)אחרונה

לפעמים רק קשה למצוא את הערוץ הנכון.

ולפעמים צריך גל שקט.

ספרי להם שאת בתקופה של לעשות סדר לעצמך, ואת מבקשת שקט תעשייתי

שאת מאוד משתדלת, אבל  מתקשה..

שאת זקוקה לאמון, עד שתתארגני, עד שתרגישי נוח יותר עם עצמך. ואחר כך גם עם ההורים.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך