באמת נראה לי שיותר קל ללמוד את שמ''פ (שיטת המודעות לפוריות) כשיש מחזוריות רגילה. ככה התרגול בהיר הרבה יותר. לדעתי אפשר בכל זאת ללמוד את השיטה בהנקה, בעיקר אם לא קריטי לכן שבסוף כן יהיה הריון. במילים אחרות אם הייתן אומרות שזאת תקופה שבאמת חשוב לכן למנוע, אז לא הייתי ממליצה להתבסס רק על זה כרגע כי קשה לתפוס את כל הדקויות של שמ''פ בתקופת ההנקה.
אמושית, כמו שיעל כתבה, גם בהנקה מתישהו מופיע ביוץ... זה יכול להיות מעט או הרבה מאד זמן אחרי הלידה אבל מתישהו הגוף חוזר למסלול הפוריות.
יעל, אני חושבת שאת כבר יכולה לקבל אינדיקציה מסויימת לגבי מצבך לפי טיב ההפרשות החיצוניות, אבל שתדעי שזה יהיה ברמה של מידע חלקי. בעיקרון בודקים את מצב ההפרשות על-ידי בדיקה פינימת, בצוואר הרחם, ומוסיפים לזה גם בדיקת צוואר הרחם עצמו ומדידת חום השחר (חוזרים למדוד חום השחר כשהתינוק הגיע ל-9 חודשים / עבר למוצקים / כבר לא על הנקה מלאה). כשאת לומדת לנתח את שלל הפרמטרים האלה את יכולה לדעת בוודאות מתי התרחש הביוץ (גם בהנקה) וכתוצאה מכך גם אם נכנסת להריון או לא. אני למדתי עם מדריכה מוסמכת וזה היה חווייתי ומחכים גם יחד. נראה לי פשוט מידע חשוב לכל אשה... הבנתי שאפשר ללמוד גם לבד עם הספר ומן הסתם קיימים עוד פלטפורמות (אולי קורסים אינטרנטיים?).
שפע טוב!