שאלה של בייביסיטרית ^כיסופים^

הורים יקרים, האם תראו בעין יפה אם הבייביסיטר תסדר פה ושם בלאגן שיש בבית (בגדים זרוקים, כלים, אשפה.. לא ספונג'ה וכאלה, באמת בקטנה) או שלהיפך- תעלבו מזה? (כי כביכול זה מראה שהוא היה מבולגן מלכתחילה..)

כן זה מראה שיש לך לב טוברפואה שלמה
רק תביאי בחשבון שמה שאת מסדרת הם יצטרכו למצוא אז לשים במקום הגיוני
אני אישית אעדיף שלא.מתואמת

רק דברים שהבייביסיטר עשתה ביחד עם הילדים.

תלוי מה יש דברים שאני לא אוהבת שנוגעים..אנונימית לרגע1
למשל פעם הגיעה בייביסיטר והחליטה לשטוף את כל הכלים.. היא לא ידעה מה חלבי ומה בשרי ועשתה שם בלאגן שלם. פחות אהבתי את זה
גם כביסה לא הכל הייתי רוצה שתקפל.

בקיצןר לדעתי אפשר לשאול: תרצי שאעשה א, ב, ג במידה ויהיה לי זמן פנוי?

יישר כח על המחשבה!!
להיעלב לא.סמיילי12
אבל לא הייתי רוצה שתסדר לי את הבית. לא בשביל זה קראתי לה. היא צריכה לשמור על הילד.
במידה והילד ישן, שתתעסק בדברים שלה, מצידי תקרא ספר או תראה סרט. היא לא העוזרת שלי.
אני מאוווד אשמח ואעריך.נביעה
יש מלא כלים בכיור?
איזה נחת זה לבוא והכל שטוף..
יש כביסה לקפל?
אני באה והכל מקופל..
תענוג
תלוי מיפאז
יש אחת שבכיף
ואולי אחרות זה מביך

בכל מקרה אם זה בשטח ציבורי של סלון מטבח ולא דברים אישיים מדי נראה לי בסדר
האמת, הייתי מרגישה לא נעים...+mp8
תשובההודיה60

קודם כל - זה לא מעליב, אם השארתי בית מבולגן אני יודעת את זה. זה לא מעליב אותי. כנראה שהשארתי אותו ככה כי לא הספקתי להגיע לזה

אם הילד/ים ערים אז הייתי רוצה שתהיי איתם, תעסיקי אותם, תטפלי בהם.

אם הם ישנים זה סיפור אחר. 

במרחב הציבורי - סלון, מטבח וכדומה - זה יכול להיות נחמד. אמנם מצד אחד לפעמים זה יכול לעצבן אם שמת דברים במקומות לא נכונים ואח"כ אני לא מוצאת אותם.

אבל אם את אפילו רק מארגנת *בלגן מאורגן* אני קוראת לזה - כל החפצים בערמה אחת בפינה מיושרת יפה, לטאטא רצפה, לשטוף כלים. אם זה משחקים אז אפילו להכניס הכל לשקית אחת גדולה שאני אח"כ אמיין. זה יכול להיות ממש נחמד.

בחדרים לא, יש דברים אישיים וזה לא מתאים.

מצד שני אני לא מצפה לזה, לא שילמתי לך כמו לעוזרת בית אלא כמו לבייביסטר ואת לא אמורה לעשות את זה. 

אבל אודה על האמת שיכול להיות שאם יש אחת שמיוזמתה כן מארגנת קצת זה יגרום לי פעם הבאה לקרוא קודם לה...

לדעתי,הנורמלית האחרונה
לסדר אחרי פעולות שנעשו עם הילדים - כגון ארוחה, הלבשה, מקלחות, משחק, יצירה - נדרש בהחלט. (לא מתכוונת שתשטוף כלים או תכבס.. לסדר להניח במקום ולהשאיר שולחן/רצפה/מקלחת הגיוניים)

מה שהיה קודם (חוץ ממשחק או ארוחה שהילדים באמצעם) לא חובה בכלל, תלוי אופי ומצברוח של המשפחה והבייביסיטר.

אני באופן אישי, כשהייתי בייביסיטר - סידרתי וארגנתי מעבר לנדרש, אבל עשיתי את זה בכיף ובשמחה, היה לי טוב לעזור עוד קצת ולדעת שהקלתי מאוד מעל ההורים העמוסים.
ומכיוון שזה על בסיס התנדבותי - היה לי קל יותר לעשות את זה, כשלא התחשק לי לא עזרתי מעבר, והשמחה וההודיה של בני הבית הייתה על כל דבר קטן.
יפה לך, לצערי-נביעה
לצערי אוכל להגיד על עצמי שבגיל בייביסיטר-
לא עניין אותי כלום חוץ מלהרוויח כסף😑 ולראות איך אני מתמודדת עם הקשיים בחיי...(חברתיים, לימודיים, משפחתיים, עצמיים....)
לא חשבתי בכלל מעבר... לחשוב על הקושי של האמא? רחוק כרחוק מזרח ממערב... להבין מציאות של אישה נשואה בת 30 פלוס עם ילדים? בגיל 15- פשוט לא יכולתי לראות.
שוב, לצערי.
מאוד מעריכה בנות שכן.
נדרש לסדר אחרי פעולות שהיא עשתה?בלדרית
מה פתאום, נחמד אם כן אבל ממש לא חובה.
חוץ מזה בייביסיטר לא עושה מקלחות, לא אמורה לבשל ולא להלביש אלא אם הילד התלכלך.
אפילו השכבת לילה לא הייתי משאירה לה אלא אם הילדים גדולים. וגם סידור- רק שתגיד לילדים או שיעשו בעצמם. לא מעבר.
לכל משפחה ולכל בייביסיטרהנורמלית האחרונה

יש הגדרות שונות לתפקיד.

הדבר החשוב ביותר הוא כמובן להגדיר -

את ממש לא צריכה לבקש מקלחות, בטח שלא בישולים או כלים.

גם לטעמי הם לא תפקיד לבייביסיטר (אולי מקלחות כשהילדים לבד מתקלחים כן, תלוי בהרבה גורמים)

אבל, אם זו בייביסיטר קבועה, לדוגמא,

או בייביסטר שנמצאת בזמן ארוחת ערב (מה, לא יכול להיות שתצטרכי בייב' בזמן כזה? ואם תצטרכי - הילדים לא יאכלו?)

ברגע שיש משהו שהיא עושה עם הילדים,

לדעתי היא צריכה, יחד איתם - לסדר 'מלמעלה' אחריהם.

שוב - לא להדיח כלים, לא לשטוף רצפה..

כן להרים את הכלים לכיור או לפח,

אם יש מלא לחם על הרצפה, לדוגמא - מן הראוי להרים אותו (שוב - לא יסודי! ארגון בסיסי)

אם היא החליפה טיטול - המלוכלך לפח

אם הילידים שיחקו - הם צריכים לאסוף, והיא אחראית לכך. לא, היא לא צריכה לאסוף ולארגן לבד. ממש לא. אבל כן להזכיר לילדים לעשות את זה. עשו בלאגן ולא מוכנים לסדר - אוקיי, היא באמת לא צריכה לריב איתם.

וכן הלאה.

התנהגות נורמלית אנושית של בני אדם.

לטעמי זה מורה על אחריות ואנושיותהנורמלית האחרונה
מה שהיה גורם לי לסמוך עליה ולהעריך אותה יותר, וכך להזמין אותה ולהמליץ עליה יותר.
מקלחות ובישולים זה סכנת נפשות.בלדרית
לא הייתי מסכימה שתתעסק בזה. אנחנו מדברים על נערה, כן? אוכל, אפשר לתת אבל במקסימום לחמם במיקרו, אפילו להכין סלט וחביתה כשיש ילדים עירניים מסביב יכול להיגמר באסון.
כלים וסדר כלליבוזי נוזי
בהחלט!
הייתי מאוד שמחה לבוא ולראות כיור נקי.יקל עלי ומחמם את הלב.
כמובן,לאחר שהילדים ישנים.
לנקות שולחן אחרי ארוחת ערב,גם.
נורא נחמד.
לא חובה,אבל בהחלט היה גורם לי להזמין אותה שוב.
לאחר שהילדים ישנים שתנוח.בלדרית
אני לא מצפה למשהו אחר.
אם היא מיוזמתה עושה דברים אני אגיד לה תודה, אבל שהיא מקסימה וממש לא צריך. כדי שתסכים להיות אצלי שוב .
הייתי שוטפת כלים ומסדרת אם אפשר לפני שמגיעה, שיהיה לה נעים. ומזמינה אותה שוב רק לפי איך שהשגיחה על הילדים.
ילדה בת 15 יודעת להכין חביתה...tx,rxukyi

חולקת עלייך מאודאודי-ה
אם הילדים שלי יודעים להתקלח כבר מגיל 5 לבד, למה שנערה בייביסיטר לא תדע לקלח אותם?
מכל דבר אפשר לפחד, אבל זה בהחלט בגדר סביר.
גם לבשל משהו בקטנה זה בסדר (מה כבר מבשלים בארוחת ערב? חביתה?)
אפשר לתת לה הוראות כדי שלא יקרה משהו אבל בהחלט אפשר לסמוך.
אבל לדעתי לא הוגן להפיל על בייביסיטר משימות כאלה+mp8
גם אם היא יכולה.

יש גבול כמה אפשר לדרוש מנערה תמורת 15-20 שקל לשעה.
זו כבר שאלה אחרת. אני הגבתי לגבי ה"סכנת נפשות"אודי-ה
סכנת נפשות. כן.בלדרית
יש בזה סיכון ולא פעוט.
הילדים יכולים להתרגש ולרוץ מסביב, היא מרוכזת במשהו אחר, הכל יכול לקרות.
ברור שלרוב הכל בסדר אבל לא צריך להעמיס על נערה צעירה, גם ככה על השובבים צריך להשגיח בשבע עיניים. בתור אימא את יודעת איך להתנהל עם כולם אבל בייביסיטר לא בהכרח תדע.

ראי הסיפור על התאומים שאחד טבע בכיסא אמבט כי המטפלת יצאה לשניה.
ראי הסיפור על הילדה במשפחתון שמטאטא הפיל לה סיר חם על הראש.
לי עצמי קרה שיצאתי עם הילדים לחצר וכשנכנסנו אחת הבנות נכנסה בדלת ופתחה את הראש....
דברים קורים, מה לעשות. ולכן בייביסיטר צריכה לשים גבולות. בשביל עצמה ובשביל הילדים. מה לעשות שרובן לא מודעות לעניין.
את יודעת כמה דברים קורים לאמהות? אין לזה סוףאודי-ה
לא שמעת על אימהות שטבעה להם ילדה או נחנקה?
מבחינה סטטיסטית זה לא הגיוני לפחד מזה.
אין לי מה לשכנע אותך. עשי כרצונך. אבל אני לא חושבת שנכון להגיד שזו סכנה.
ברור, אבל כשזה לא הילד שלך צריך לקחת מרווח בטחון גדול יותרבלדרית
סביר שאמך תדע לענות בשם השכנה.העני ממעש
תרצו ?הלוואי רוב הביבסטריות לא יסכימו אלה אם כןאושרקה
תשלמו כפול
גם אני הייתי ככה כשעשיתי בייביסיטרעדידי1990
גם אני שטפתי כלים וכאלה כשעשיתי בייביסיטר והילדים ישנו , שמחתי לעזור והרגשתי טוב עם זה . היתה אמא שהפסיקה להגיד תודה אז הפסקתי גם אני לשטוף כלים ולנקות את הכיורים.. השארתי סדר הגיוני אחרי הילדים אבל לא עשיתי מעבר למקובל
לרוב הודו לי והעריכו , אז שמחתי ממש לעזור ולעשות הרבה מעבר.
אם היה כביסה בסלון קיפלתי את של הילדים כדי לא לחדור לפרטיות .. יש כאלה אולי שלא רוצות שיתעסקו להן עם הבגדים ..
בלגן בחלל הציבורי , סלון מטבח , צעצועים בחדר ילדים כן יפה לסדר , לחדר הורים וחדר עבודה אם יש , לא נכנסים ..
היה בית שממש דרשו ממני לשטוף כלים של כל המשפחה , וזה עיצבן . הם היו עשירים מאוד, קמצנים מאוד ולא נעימים . שילמו בסוף חודש גם אם קראו לי רק פעמיים באותו חודש לשעתיים שלוש . הם היו היחידים בעיירת פיתוח שגרתי בה שהתנהגו ככה. מהאנשים הכי עשירים שהיו שם והכי לא נעימים.. עשיתי בייביסיטרים אצל משפחות מהבלוקים עם אוטו ישן שהיו עובדי יצור וכאלה וקופאיות בסופר או מוכרות בחנות שהיו יותר לארג'ים ונחמדים מהמשפחה הזו עם הג'יפ מרצדס ווולוו ובית 4 קומות . היה אצלם את הקפה לבייביסיטר (עלית) והקפה "שלהם" שאסור היה לי לגעת . חלב היה מדוד לי בבקבוק פלסטיק של 330 ס"ס . אסור היה לי לקחת מהקרטון. השאירו לי לקלח 3 ילדים חסרי חינוך ברמות שהיו מרביצים לי . אחרי שלושה חודשים אמרתי להם שלום וכל טוב .
היום אני כאמא אשמח ואעריך בייביסיטר שעוזרת מעבר .. היתה לנו בייביסיטר חמודה כזו וכשהתחילה אולפנה עם פנימיה קיבלה מאיתנו מתנה יפה (קלמר עם עטים) בתור תודה ..
אוי לאפאז
נשמעים אנשים מצומצמים ומסכנים
לגמרי..עדידי1990
אמא שלי עבדה אצלם בהוראה מתקנת לילד שעה בשבוע , גם לה הוא היה משלם בשיטה הנודעת שלו -כסף בסוף חודש עד שנמאס לה והיא נפרדה לשלום .. לא היו חסרים לה תלמידים .מורה מוערכת .
אף אחת לא שרדה שם בבייביסיטר יותר מחודשיים שלושה . היתה להם שיטה להעסיק בבייביסיטר נערות ממשפחות עם מצב כלכלי קשה ולבקש לשטוף ריצפה, שטיפה ממש, כשהילדים ישנים , בידיעה שלא יסרבו כי צריכות עבודה .. אלה היו בנות מהכיתה שלי, אבל גם הן הבינו את הקטע ועזבו אחרי הדרישות האלה .
... ממש מגעיל, מזל שעזבתבלדרית
כלים,ד.אחרונה

אשפה - זה מאד יפה. 

אומרים - הילדים נתנו קצת שקט, אז בינתיים שטפתי לכם את הכלים... לדעתי יעריכו מאד.

לגבי "בגדים זרוקים", צריך יותר זהירות. אולי של הילדים שעליהם את שומרת, זה יתקבל יפה. ברור שיש אימהות שמאד תודינה על זה..

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך