זה בגלל שאני לא אוהבת זיתים
הסברה הכי טובה עד כה 💁
@משתדלת יותר
@סביון
).
) 

אתה! אתה!בוזערבבת 700 דברים שיואו.
וביצים והמלח- זה לגבי בכלל ביצה קלופה שעבר עליהם הלילה וזה מסוכן (למרות המרדכי והמהרש"ל) ואומרים שמלח או (@)סלט או כל תבשיל עוזר לזה וככה זה לא מסוכן. (אגב- זו מימרא של רשב"י בנידה)
לא קשור לשכחה.
וגם הבגד ההפוך- זה פשוט לא מכובד (כמ"ש בשו"ע או"ח סי' ב)
גיואלד מה אנשים ממציאים...
\
רק הזית כתוב בגמ' וההוספה של השמן זה חידוש רק ידוע מהגמ' ששמן זה לחכמה וסגולותיו גדולות,
ויש תפילה של הגר"מ אליהו (נראלי גם הוא אומר לערב שמן וזית)
פרק כא על דברים שגורמים לשכחה.
http://www.toratemetfreeware.com/online/f_01603.html#HtmpReportNum0027_L3
בוז
(וכן, אני יודע, זה לא טוב, גישה של עמארצים, אבל לא היה זמןןןן)
אני חושב, צריך לבדוק, שוב, לא קראתי,
אבל שהכוונה שם שזה לשוכח לימודו
ונשים פטורות מלימוד תורה
וגם מה שהן לומדות לא חובה.
אוף.טענה חלשה.
צריך לבדוק.
הוא אומר לתת לנשים רק בעניין לב.
ובעניין לב הוא מוכיח למה כן:
הנה בספר נגיד ומצוה (דף יח
, כתב שלפעמים יתגלגל איזה רוח באותה בהמה או חיה ועוף, ואז ידבק הרוח באוכל אותם, כי נודע שמשכן הרוח הוא בלב. ע"כ. ולפי זה אין הבדל בין גברים לנשים בענין זה, ושניהם צריכים להיזהר שלא לאכול ללבבות כדי שלא ידבק בהם רוח רעה. וכן משמע מדברי שער המצוות (פר' וילך).
וכן כתב כף החיים פלאג'י (סימן כד) שהיה מעשה עם אשה אחת שאכלה לבבות ונכנס בה רוח רעה. והניף ידו שנית בספרו רוח חיים (יו"ד סי' עב אות ב) שכיון שמגיע מאכילת הלב היזק גדול, אחד האנשים ואחד הנשים שוו בזה. ע"ש. ועיין להרב כף החיים סופר (יו"ד שם ס"ק ו).
אולם כתב בספר זבחי צדק (סימן עב ס"ק ד), בשם הבית לחם יהודה, שנשים מעוברות וכן הזכרים אין להם לאכול לב אפילו של עוף, אבל שאר נשים אוכלות לב אפילו של בהמה. וכן המנהג בבגדאד. ע"ש. ומשמע שלא נהגו לחוש לענין שיתגלגל בלב רוח רעה, ולכן היו נותנים אותו לנשים שאינם מעוברות.
וכן תחזה בספר בן איש חי (פ' אחרי אות יא), שהרבה נוהגים שלא לאכול לב בין של בהמה בין של עופות מפני שמטמטם את לבו של אדם, וראוי שהזכרים יזהרו בהם ביותר שלא לאוכלם, וכן המעוברות והמניקות יהיו נזהרות לבלתי יאכלו אותם. ע"כ.
וגם בספר דבק מאח לגר"א חמווי (מע' ב אות כ) כתב בשם המקובלים, שסגולה נאה וחשובה למי שרוצה שיהיו בניו בעלי חכמה בינה ודעת, שיזהר מלהאכיל את אשתו בימי עיבורה ובימי ההנקה, דברים המטמטמים את הלב, אשר סימנם מל"ך (מח לב כבד) ושאר דברים המחלישים את השכל. ע"כ.
ומשמע שנשים שאינן מעוברות או מניקות אין קפידא שיאכלו לבבות וכדומה, והנח להם במנהגם, ושומר פתאים ה', וכיוצא בזה כתב בשו"ת שלמת חיים (חלק ב סימן ח). וראה עוד בדרכי תשובה (סימן עב ס"ק ה), ובשו"ת אשר חנן חלק א (או"ח סימן א).
וכתב בשו"ת יג"ל יעקב (סימן סג) שמותר לתת לנשים ועמי הארץ לאכול דברים הגורמים לשכחה, מכיון שאין באכילתם איסור. ע"ש.
לסיכום: נהגו הנשים לאכול לבבות בין של בהמה ובין של עוף, אומנם נשים מעוברות ומניקות, ימנעו מאכילת לבבות
@כוסף ליוסף!!

תראה בקישור שלחתי למטה 
ידוע לי עניין מלבוש שניים ביחד. (אבל אני לא מקפיד על לפשוט, שזו מח')

(גם זה כתוב בשו"ע?
)
סביון
וואלה מגניב. ודווקא בגדים הפוכים יכול לקרות לי בטעות נגיד כשזורקים על עצמי משהו במהירות כדי לזרוק את האשפה וכדו', אולי ה' לא מחשיב טעויות פזיזות
)(אני? לשנוא? יהודי*ה*?)
תות תות.

תפסיקו לבלבל דברים!
זוגות זו סכנה (אבל לא בא"י)

כבד זה טעים!
כל מיני דברים קשים לשכחה.
ויש באמת המון קונטרסים כאלה על זה.
לנגב ידים בחלוק
ללבוש שני בגדים יחד (וי"א גם לפשוט)
להסתכל בפני המת
להסתכל בכתב הבולט שעל הקברות
לאכול באצבע מלח אחרי האכילה (אם זכור לי נכון)
(לב דוקא של בהמה ובתשבץ נראלי גם לב עוף כדאי להמנע)
זה מה זכור לי
זה מה שהרב שלי תמיד אומר לחבר'ה שמקצרים את הדרך דרך החלון.
כי אם כן אני דורש מקור קדום יותר....
ליטווק.
לא שמעתי על זה עוד.
אבדוק את זה בנר באישון לילה... 
אם הרב הזה אומר את זה כנראה שזה לא כתוב בנר באישון לילה. הוא די קווניק.
ואפילו הראה מקור.
אבל שכחתי
<צ>
כי מסוכן לקפוץ מהחלון.
תשאל את תרצה אתר.
הדין השני שם.
![]()
עם כל הלא 4 ולא וכו' אז רק 2? לא. ממש לא ככה.
בער"פ כתוב "במערבא לא חיישי לזוגי"
מערבא= א"י. 
נחמיה17עם ברכת הכהנים שם.
יש כל מיני הגבלות בקטע הזה ומחלוקות.
מסקנה- תגור בא"י.
אחרי תנ"ך ומחשבת ואלפי הסיפורים והשירים שאת זוכרת, לא רוצה לשמוע חצי רטינה על הזיכרון שלך!
סביוןאיפה אנחנו?
שבת
גזל שינה
ברכת המזון
עוד משהו?
ונגיד ארמית, תחרטטי פירוש
)
סביוןמה שאמרת
סתרי המדרגה
סביוןאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד