פתאום חשבתי על זהאביגיל~!
עבר עריכה על ידי אביגיל~! בתאריך י"ט באייר תשע"ח 00:25
שאם יכריחו אותי להרוג נמרה שיש לה ילדים או נמלה שיש לה ילדים ברור שאני אבחר בנמלה, בכל מקרה אני הורגת חמש כאלה בערך ביום.
אבל למה? מה ההבדל בין נמרה לנמלה? הגודל? הצורה? למה אני דורכת על נמלות בטבעיות שלי ועל נמרה יהיה לי מצפון של שנים אחר כך? למה כשאני מרסקת בטעות וקוטעת חייו של מרבה רגליים אני חושבת רק על הנעל המסכנה שלי?
אני יודעת שזה נשמע מוזר ומה פתאום אני כל כך אוהבת חיות, הרי כשאני רואה כלב אני פולטת צוויחה. לחיות אין נשמה.
אבל עדיין, גם להם יש חיים. לא משנה אם הם משמעותיים יותר או פחות אבל כל דבר שיש בעולמנו יש לו משימה.

ראיתי היום סרטון שבו רואים בן אדם שלבוש לא הכי טוב עם שק עליו מבקש להכנס למסעדה ובה מסבירים לו שהוא לא יכול להיכנס כי זה לא מתאים לו, זה רק למי שיש לו כסף. הוא אומר שיש לו הרבה כסף. ואז מעיפים אותו לגמרי מהמסעדה, הוא מתקשר לבחור נוסף ותוך כמה דקות מגיעה מכונית לבנה יוקרתית יוצא ממנה בחור שנראה טוב, הוא מוציא מהתא מטען מזוודה ונותן אותה לבחור שנראה פחות טוב, הוא הולך למי שצריך ליישב אותו ומי שאמר לו מקודם שאין לו כסף פותח תמזוודה שהייתה מלאה בשטרות ואומר לו - " אמרתי לך שיש לי כסף. אתה יודע שזה פשוט מטורף איך שאתה שופט אנשים רק לפי המראה שלהם. אולי אני אקנה את המקום הזה רק בשביל לפטר אותך!"

בלי קשר היה לי ל''ג בעומר הכי דפוק אבר. בכלל לא הייתה מדורה, וגם בפעילות הלכתי באמצע כי היה משעמם ואחרי זה התברר לי שאחרי שהלכתי הן נהנו בטירוף. גם היום לא כזה נהנתי. שונאת צביעות. אני טיפה מפחדת על אח שלי הוא במירון מאתמול אמר שיחזור בצהריים ועדיין לא חזר, הוא עיצבה תפלאפון כדי שיישארו לו אחוזים ואין איך לתקשר איתו והוא עדיין לא חזר.. היום בדקתי את ההכנסות ואת ההוצאות שלי בחודש האחרון וגליתי כמה אני במינוס. כמה שאומרים שלא כל החיים זה כסף, וואלה כן. אנשים לא יכולים להסתדר בימינו בלי כסף. זה עצוב ומעצבן. אני לא נורמאלית שזה מפחיד כבר.

בנימה זו אגיד לכם לילה טוב.
(מי שהגיע עד לכאן שיתפקד)
מתפקד!האש בוערת
סתם... אל תדאגי אח שלך יחזור עיכובים שם זה דבר טבעי מרוב האנשים...
צודק, בסוף אמר שיחזור היוםאביגיל~!
אמרו שיהיו אוטובוסים בסוף לא היו הם כמעט ישנו ברחוב עד שהגיע טרמפ ולקחת אותם עד לגשר המיתרים אז הם ישנו כבר במרכז, נס.
לי היה טקמפ ממירון עד הצומת של העיר שלי, רבי שמעון מסדר אותנהאש בוערת
מתפקדעברי אנכי

אממ

צודקת בקשר לחיות.

יש סיפור על הרב שיינברג (זה עם המלא ציציות) שפעם הייתה לו נמלה בדירה,

ומישהו בא להעיף אותה

ואז הוא אומר לו "לאלא!! היא גם בריה של הקב"ה! תוריד אותה למטה"

ואותו אדם ירד למטה בשביל להוריד את הנמלה וחזר..

אסור לשפוט אנשים. נכון.

ואח שלך יהיה בע"ה בסדר

תודה אביגיל~!
כע הוא באמת בסדר בסוף ב''ה
התפקדתיפוסעת

התופקדת בראאבקנוצת זהב

את נשמה טובה גולי(נישקה)

תחזרי שוב

ייאיאביגיל~!
תודה תודה.
חזרתיע
|מתפקד|גלים.
תודהאביגיל~!אחרונה
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך