בל"חיות?בר"ח

שבוע טוב, (השרשור דלקמן נכתב בלשון הומוריסטית ויש להתייחס לכך בהתאם ולא להיפגע ממנו)

אני רואה תופעה די רחבה בעיקר אצל בנות אך גם אצל בנים (למרות שאצלם זה בהכחשה יותר יחסית...) המכונה בל"חיות. מכיוון שהתופעה הנ"ל יותר נפוצה ומכה בנשים בחומרה רבה יותר, השרשור מופנה בעיקר אליכן, הבל"חיות ואי לכך אנקוט בלשון נקבה, השרשור מופנה לשני המינים.

אשמח לשמוע מכן תשובות על העניין:

1) תוכלו בבקשה לתאר לי את הסימפטומים של התופעה?

2) מה הגורמים אליה?

3) למה זה קורה בעיקר אצל נשים?

4) למה אצל חלק זה מופיע בצורה חזקה יותר מאחרים?

5) כיצד התופעה משפיעה על חייכן ביומיום? האם היא מפריעה לתפקוד תקין? (לדוגמה חבישת הראש ללא סיבה רציונלית...)

6) הבנתי שיש אולפנות שנגועות בכך יותר ממקומות אחרים, האם זה נכון? למה דווקא אותן מקומות? האם זה עובר באוויר[ה] של המקום?

7) בהנחה שאת בל"חית בגיל מתחת גיל 18 גיל הנחשב בקרב הציבור כצעיר יחסית, במידה ותגיע אלייך הצעה טובה האם תשקלי לבדוק אותה? או שמא על אף היותך בל"חית את מבינה שאת צעירה מידי כרגע?

8) לבנות מתחת גיל 18 האם אינכן חוששות מהעובדות המראות שלרוב הזוגות הצעירים יש יותר בעיות בשלום בית ביחס למבוגרות מכן בכשנה -שנתיים? 

9) האם אתן נוקטות אמצעים כאלה ואחרים על מנת לטפל בעניין? אם כן, מה? או שמא הכל נשאר בגדר משהו רגשי בלבד?

10) כיצד ניתן לגשת לעניין כל כך מהותי וחשוב מתוך לחץ? למה לא לפעול מתוך רוגע ושכל?

אישית הייתי שמח להתחתן עם אשתי כמה שיותר מהר בזמן הראוי ביותר, אבל לצערי כנראה עדיין לא הגיע הזמן ועדיין אינני יודע מי זאת אשתי...

למען הסר ספק, אין ברצוני לרפות ידיים אלא מטרתי העיקרית היא להבין את העניין ולחזק את כולנו שנפעל מתוך מחשבה מרובה.

שרשור משובח, כאחת שלוקה בבעיה ל"ערגע שלם

1) תוכלו בבקשה לתאר לי את הסימפטומים של התופעה?

חבישת כיסויי ראש בלי סיבה, צלצול בפלאפון- ישיש עלייך/ בואי בשלום/ כיצד מרקדין או שירי חתונה אחרים,

לדמיין את בעלך הירא שמיים לפרטי פרטים ולחלום איזה חיי קדושה ושמחה יהיו לכם בנוסף לדמיין את ילדיכם הפשושים בעלי הכיפות והפאות הרכות מרקדים בחצר הבית שמסביבם הר סיני מלבב שרוי בשלל פרחים

. זה לברר ישיבות, לצפות בהקפות שניות ולחפש מישהו נאה שרוקד בקדושה ובטהרה ולחשוב: "אולי זה יהיה בעלי?"

אם מזכירים את המילה "חתונה", "בייניש" "ישיבה" ישר כל העניים מופנות אלייך. זה להתחרפן בחתונות, לבכות כמו מטורפת בחופות ולדמיין אותך ביום מן הימים עומדת שם בעזרת ה' יתברך.

2) מה הגורמים אליה? כסיפה לשמלה לבנה וחיי משפחה, אובססביות יתר לביינישים חסודים. 

דמיון פורה.

3) למה זה קורה בעיקר אצל נשים? כי אנחנו חושבות על העתיד יותר ויותר רגשיות

4) למה אצל חלק זה מופיע בצורה חזקה יותר מאחרים?  חלק חולמות על בית נאמן בישראל מגיל צעיר, וחלקן בנחת. ויודעות שלכל דבר יש עת וגם עפרון.

5) כיצד התופעה משפיעה על חייכן ביומיום? האם היא מפריעה לתפקוד תקין? (לדוגמה חבישת הראש ללא סיבה רציונלית...)

כנאמר לעיל בשאלה 1, התופעה משפיעה עלי חברתית, בכך שכל פעם שמזכירים אחת מן המילים הבאות: "בייניש", חתונה", שידוך, ישיבה ישר כל המבטים מופנים אלי, בנוסף יש לי התקפי בלחיות חוזרים ונשנים המאופיינים בשמחה יתרה והתלהבות.

עד כאן הספקתי לענות כיון שהשרשור ארוךךך

.

תודה רבהבר"חאחרונה

אשמח לתשובות על הבאים כשתוכלי כי יותר חשוב לי להבינם.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך