אני מבין שאולי כתבתי את דבריי מתוך רגש מסויים ולכן הם לא הובנו כראוי. אנסה לכתוב מסודר יותר ואולי יהיה יותר ברור:
1. כנקודת מוצא, אני מאמין שכחברה, יש לנו מספיק דרכים להתנהל באופן הגיוני ולמנוע מבוכות. אני לא חושב שצריך כחברה, למנות שוטרים/ות שכל הזמן יבהירו את הגבולות ויאיימו ויפחידו. כאמור, אף אחד כאן לא עשוי מסוכר.
2. כשעולה דיון, טבעי שמי שיש לו מה להגיב - יגיב. לכן סביר מאוד שאתה ואני לא נגיב בדיון על קניית גוזיות לילדה. בשביל זה לא צריך סגרגציה, זה טבעי והגיוני. הבעיה מתחילה כשעולים דיון מאוד אוניברסליים, כמו דיון שעלה בנוגע לאבחונים לילדים. כשדיון כזה עולה לי באתר, אני מגיב מתוך רצון לעזור, ובאופן מאוד מוזר - אני לא מצפה לתגובה סקסיסטית ומדירה (ומשפילה ומתייגת, אבל למי אכפת בכלל?).
אז הוצע כאן, שאם באמת מאוד חשוב שגברים לא יגיבו בכלל בפורום מסוים, אז זו בעיה בעיקר של חברות הפורום ולא של הגברים המגיבים. כדי למנוע את זה הן צריכות לדאוג שהפורום לא יועלה בכלל באתר או שגברים יהיו חסומים מלהגיב, או למצער - לשים כוכבית והבהרה לצד הפורום. כי עם כל הכבוד, לפני שאני מגיב אני לא תמיד קורא בעיון כל סעיף בחוקה המסובכת של הפורום. לי זה נשמע דרישה די אלמנטרית, לא יודע למה אפילו על הדרישה הזו נעניתי כאן בצורה מזלזלת ומתנשאת.
3. אני, אישית, אחרי בקשת אלף מחילות - מותר לי לחשוב שכל ההדרה המהותנית היא לא ראויה. אני חושב שברמת העיקרון זכותו של כל אדם להגיב איפה שירצה, ואנשים יראו לבד שרוב המגיבים בפורום בישולים הן נשים ורוב המגיבים על דיונים בנושא רברס ברכב הם גברים. ככה זה כשיש ילדים גדולים באזור...
יש גם נושא נוסף, שהפורומים הסגורים יכולים לגרום לנזקים. על זה רמזתי ומסיבות שונות אני לא יכול לפרט כאן (מי שרוצה לשמוע מוזמן לפנות אליי באישי).
אלו דבריי, הם עדיין נראים לך לא צפויים?
או במילים אחרות: תרצה את זה בנוסח יותר רגשני או יותר חריף? 😉