מה אתם אומרים על השיר הזה?
המילים ממש משמעותיות ומהממות אבלל הבנתי שזאת מנגינה מגוירת כי ראיתי שמי שהלחין אותו ה' ישמור רותנו לא דוס בעליל כי ניסיתי לבדוק את השיר..
להפסיק לשמוע?
אני ממש מתלבטת במיוחד שהמילים משמותיות מאד!
משיח!!!מה אתם אומרים על השיר הזה?
המילים ממש משמעותיות ומהממות אבלל הבנתי שזאת מנגינה מגוירת כי ראיתי שמי שהלחין אותו ה' ישמור רותנו לא דוס בעליל כי ניסיתי לבדוק את השיר..
להפסיק לשמוע?
אני ממש מתלבטת במיוחד שהמילים משמותיות מאד!
השיר נראלי ירושלים של זהב....
אני חושבת שזה לא סיבה העיקר התוכן והמשמעות...
זה לרדת מהרמה שלנו אנחנו שואפים רק למעלה לא למטה וגם מנגינה זה בה מהנשמה ואני לא יודעת מה עובר לא בנשמה במיוחד לא דוס..
א' רוב הניגונים החסידיים הולחנו ע"י האדמורים וצדיקים מהחצרות החסידיות
ב' וניגון מקבל טומאה וחצי.
מוזיקה, כמו כל אומנות אחרת , נובעת מהנפש של היוצר.
הניגון והלחן נובעים מתוך הנפש של המלחין.
כשאתה שומע שיר של גוי ומתחבר אליו זה גורם לך להתחבר בעצם למשהו בנפש הטמאה שלו.
זה מחספס לך משהו בנשמה היהודית הטהורה!
זה גם נראלי מה ש @משיח!!! ניסתה להגיד..
אבל עכשיו שזה מילים ממש משמעותיות החלטתי לברר..
הניגונים החבדים שלקוחים ממנגינות גויות .. זה צדיק שינה .. צדיק העלה את זה לקדושה
לא סתם בנאדם מהרחוב ששינה תמילים .. צדיק העלה !.. ומתי שצדיק מעלה זה הופך את הניגון לקדוש וטהור !!
לעומת זאת השירים המגויירים של ברסלב או השירים שהיא הביאה .. זה יענו מגוייר שינו תמילים .. יש שירים דווקא שאני אוהבת ..
אבל להגיד על ניגונים ... שצדיקים יודעי תורה אדמורים העלו לקדושה והפכו את זה לניגון ?! ... בוא לא נסחףףף
אם יש יותר קדוש ולא משהו מהעולם החילוני/הגויי אז למה??תמיד שואפים ללמעלה אני לא רוצה לרדת מהמקום שלי בעז"ה יתברך
על הרגע שרבי\ אדמו"ר או מישהו גדול הפך את המנגינה ממקום הכי טמא שיש ואעלה אותה לקדושה, זה דבר קדוש!
לדוגמא יש את הניגון מארש נפוליון - ההמנון הצרפתי שמתי שהאדמו"ר הזקן ברח מהם הפך אותו לקדושה כדי להפיל אותם..., שאמיל - זה ניגון שמישהו רוסי הלחין ורבי הפך אותו לקדשוה
העיניין הוא שאם את חבדניקית אז הלכתית זה בסדר לך
ואם את לא אז מי התיר?
לפי חבד זה ככה .. מותר לא לישון בסוכה .. אם אתה חבדניק אל תישן ואם לא אז כן .. אין פה עניין של אסור או מותר .. זה מנהג.\דרך שונה.
שיחשבו ויעשו מה שהם רוצים .. מי שהולך לפי הרבי יעשה את מה שהוא אומר זה עניין של דרך ! לא מותר או אסור זה עניין של דרךךךךךךךךך
ואתה צודק, אם התירו לנו פאות ולאחרים לא, אז אסור למי שלא התירו לו!
כמו שיש כאלו ששומעים שירים אחרי ל"ג בעומר והחבדניקים, לא.
זה לא אומר שאסור עכשיו לכולם\ או מותר לחבדניקים...
הבסיס של חב"ד זה התניא. עכשיו, האדמוה"ז אומר בספר התניא שמשהו מ3 קליפות טמאות (ניגון של גוי לצורך הדוגמא), א"א להעלותו לקדושה.
חב"ד *נגד* כל השירים המגויירים! נגד לגמרי! זה משהו טמא שלנו אין אפשרות להשתמש בו כי הוא מנשמתו של גוי.
אבל זה בגלל שאנחנו אנשים רגילים. בן אדם צדיק כן יודע להבחין בלחן עם שורש גבוה ולהעלותו לקדושה. זה לא בגלל הקלות מהצדיק ולא בגלל שהוא לא מקיים את מה שהוא אומר בעצמו.
הצדיק מבחין בניגון עם לחן גבוה וקדוש שנמצא בשבי אצל הגויים, ולוקח אותו ומעלה לקדושה.
והיי, רואים הוכחות אפילו.. אם נתנו פה לפני זה את הדוגמא של מארש נפוליאון, אז הרבי מליובאוויטש לימד את המארש הזה לחסידים, וכמה שבועות או חודשים אחר כך הצרפתים החליפו את המנון שלהם מהמארש למשהו אחר.. כנראה שגם הם הרגישו שהשיר הזה כבר לא מתאים להם ולדרגתם.
טוב, אני אבדוק.. לא חושבת.
אבל תלוי מי שינה.
כשהרבי משנה. נגיד המארש ניצחון.. שהיה השיר של הגויים ביחד כמו שהוזכר מארש נפוליון שאמיל וכיוב. וכיום הפך לניגון חבדי לכל דבר ועניין.
אנחנו לא מבינים ולא מתיימרים להבין בחשיבה ובדרך העבודה ולמה הצדיקים והאדמו"רים ת"ח עצומים וקדושי עליון ללא פקפוק וסייג. עשו את זה. למה? ככה הם חשבו שצריך לעשות.
את העובדות אנחנו יודעים.
חושב לציין.
שזה לא אותו דבר כמו שכמה בחורים מחליטים על דעת עצמם לקחת איזה שיר לוידעת ולהדביק לו מילים. שאז חוץ מכמה מילים של 'קודש' אין בשיר שום קדושה והוא נשאר עם עברו. בשונה מהניגון, שברגע שהצדיק העלה אותו לקדושה הוא הסיר ממנו את הקליפות הטומאה שלו וכיום זה ניגון אמיתי לא שונה משאר הניגונים האחרים.
ואגב השינה בסוכה, גם החבדניקים אומרים, אם אתה לא ישן בגלל שככה החבדניקים עושים תעשה גם בשאר הדברים את מה שהחבדניקים עושים..
(ראי פסח, מבצעים וכו.)
זה המנהגים והדרכים של החסידות הזו. כמו שלכל חסידות יש את דרך עבודת ה' שלה.
ושאנחנו לא באים בתלונות על כך שהדרך הזאתי עושה ככה והם עושים בעיות ככה.
סדר התפילה שלנו הוא ככה בזמן הזה ושלכם שונה, בפסח אתם אוכלים משו אחד ואנחנו משו קצת אחד. ואז? זה עושה אותנו שונים בבני ישראל?
זה אומר שאחד מאיתנו לא בסדר?
כולם בנים של הקב"ה רק כל אחד בדרכו עם המנהיג שלו.
___
נערך.. כתבתי כי התחלתי לקרוא ואז ראיתי שכבר הגיבו.
אדם חביב סך הכלוזה לא אני מתווכחת! זה רבנים אחרים גדולים וצדיקים, שבמת במת סורי - ואני לא הולכת להתווכח עלזה - עליהם אין מחלוקות..
אני יודעת שזה תגובה קצת לא במקום אבל בקטע הזה אני סומכת על רבנים אחרים.
משיח!!!אבל אם יש על זה מחלוקת סימן שיש קצת בעיה...
משיח!!!@ארץ אהובה הבנת אותי
עובדה גםמילי דשטותאשחשבת על זה.. זה אומר שכן את שמה לב שמשו פה קצת לא בסדר..
לשתמש בה במטבח לדבריים חיוביים בתכלס סכין זה דבר נצרך השאלה איך להשתמש איתו..אבל אולי צריך להחמיר???
טובים ובדברים לא טובים.. השאלה איך את משתמשתץ בזה... את רואה ענית לעצמך?
יש הרבה דברים שאני מחמירה אבל לא סתם בררתי לפני כן...
משיח!!!
חבל מילים משמעותיות בטירוף רק חבל שזה המנגינה..משיח!!!
משיח!!!
והם דוסים
א"י השלמהה
משיח!!!לא יודעת בידיוק את השיר המנגינה לא נשמעה לי פתחתי לראות מי הלחין ראיתי שם מוזר שאני לא מכירה פתחתי עליו באינטרנט קופצות לי פתאום פוללל תמונות דוחו שה' ישמור ויחזיר את כולם בתשובה שלמה ומהירהההה
וואי לא ידעתי.. טוב אבל המילים מהממות!!א"י השלמההזה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים