איפה הנשמה?אנונימי (פותח)

אפשר לאבד את הניצוץ של הנשמה?

אני עושה עברות מסוימות בין אדם למקום וכאילו לא אכפת לי ורגע אח"כ אני כמעט שוכח, כאילו בהתחלה היה לי ייסורי מצפון והייתי חוזר בתשובה, אבל כל פעם שהייתי נכשל בעבירה היה לי פחות ופחות אכפת עד שהיום אני מרגיש שאני דתי כמעט רק מבחוץ ויש דברים שאני מתנהג כמעט כמו חילוני ממש וזה רק ניהיה גרוע יותר...

אני מרגיש שכבר אין לי באמת צ'אנס להרגיש רצון לחזור בתשובה ושהרסתי את הנשמה שלי, אני מרגיש את הנשמה אבל זה כאילו היא קבורה עמוק באדמה ואף אחד לא שומע אותה צועקת

מה יהיה בסוף? הצילווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו

נשגב מבינתי המשפט "לאבד את הניצוץ של הנשמה"r.u המחודש
מה זה? ניצוץ??...?
אחי האהובלב שבור
אחי אני יכול להבין אותך אני בדיוק אותו הדבר אבל תדע לך שכל דבר אפשר לתקן ככה נברא העולם ואפשר להעלות את הניצוצות חזרה לקדושה ולהחזיר לעצמך את ההרגשה של הטהרה וההתחדשות בצורה אמיתית ע"י תשובה מאהבה כל מה שאמרת זה נכון על ההרגשה שהנה אני שחוק ואני כבר לא מרגיש צער וחרטה ואני ממשיך הלאה בלי להצטער זה נכון אבל הכל מגיע היישר מהס"מ היצר הרע כל המטרה שלו זה להרחיק אותך מהקדושה וע"י שאתה בכל זאת ממשיך לפחות לרצות ליהות אחר בלי חטאים בלי טומאה ע"י הרצון אתה נלחם בו אסור להפסיק לרצות לעולם גם אם אתה עושה את החטאים הכי נוראים צריך כל הזמן להגיד לעצמך זה לא אני האמיתי זה לא הנשמה הקדושה שלי כל החטאים מגיעים רק מהבהמיות מהנפש הבהמית שלי הנפש האלוקית שלי היא נקיה וקדושה ואני רק צריך לכפות את הנפש האלוקית על הבהמית  אם בן אדם מפסיק לרצות ליהות קדוש אז זה הניצחון של היצר זה מה שהוא רוצה אתה צריך כל הזמן לצעוק לה' דיייייייייייייייייייייי אבא דיייייייייייייייייי אני לא רוצה לחטוא לא רוצה לעשות רע אני ממש מתחנן תתן ליכוח להלחם ברע תן כוח להתחדש התחדשות אמיתית לנקות הכל באמת צריך להתחיל לאט לאט כל יום עשר חחמש דקות של דיבור עם ה' על כל דבר להגיד תודה לבקש התחדשות אמיתית מקוה אחי מקוה כל יום מקוה הוא התחדשות עצומה לנשמה שאתה נכנס לתוך מים מכל הכיוונים אתה לא יכול לנשום אתה חשוב כמת אתה כמו עובר בתוך הרחם מים זה הדבר הראשוני שהיה בעולם לפני הבריאה היה מים בתוך המים אין לחיצונים אחיזה כלל ממולץ לקרוא ספרים של רבנו משיבת נפש השתפכות הנפש ועוד רבים עוזר מאד לחדש את עצמך ולהבין שאפשר גם אחרת בלי כל הרע מקוה שהבנת אותי אשמח לעזור בכל דבר רק טוב............
מזדהה........מתו"ש
מזדהה........מתו"ש
יש עניין של "נעשתה רגילה לו".פלספנית

בעזהי"ת

שאדם שהתרגל לחטוא במשו מסויים, יתרגל לזה. וזה כבר לא מאוד יפריע לו.

--אז, מה אפשר לעשות נגד זה? אפשר לשנות את זה בכלל?

ברור. הרבה הרבה הרבה עבודה עצמית.
מזתומרת?
בואו נלחם ביצר בדרך שלו, סבבה? הוא עובד עלינו בדרך של הרגל? נחזיר לו בהרגל. נרגיל ת'צמינו  למשל, לעשות מצוות הפוכות. לדוג', אם היצר הרגיל אותנו, ניקח דוג' קיצונית, לגנוב? אז נרגיל ת'צמנו לתת לאחרים דברים משלנו. אחרי שנתרגל, היצר יגיד לנו "נו, תגנוב עוד פעם!" [או שבעצם הוא יתחכם ויגיד "נו, מה אכפת לך לקחת את זה? הוא לא ישים לב שזה נעלם..."], אז ההרגל שהרגלנו לעצמינו יגיד "רגע! מה העניין לקחת את זה?תתן לו את זה!".
זה כשלב ראשון.
אחר כך, אחרי שההרגל לגנוב יפסק- נוכל ללמוד קצת ת'נושא הספיציפי של החטא, ולהסביר לעצמנו כמה זה רע.
אחרי כל זה, ההרגל של לגנוב לא יעיז להטריד אותכם שוב..

כלומר נשמתך מכוסה בקליפה וצריך פשוט..חיים שלמה

להוציא את הקליפה ולגלות את הנשמה, אין כזה דבר שהנשמה נעלמת או משו אחר הנשמה תמיד נשארת רק שכלפי חוץ אדם שעושה עבירה ממשיך לעשות עברות כמו שכתוב עבירה גוררת עבירה ואז נדמה לו שהוא סיים עם יהדותו נשמתו של יהודי נשארת לעולמים אפילו אם הוא המיר את דתו ח''ו עדיין נשמתו נשארת עוד בגדר של ניצוץ אבל מתכסה בעוד קליפות של קדושה לכן אפילו שכאילו הוא המיר את דתו הוא נשאר עדיין יהודי למהדרין בנשמתו.אחת העצות של היצר הרע ימ''ש הוא לדכא את האדם ולהגיד לו לנשמתו מה הבעיה לעשות עברה לא קורא שום דבר העולם לא התפוצץ אם תעשה עוד עבירה וכך הוא עובר עליו עד שיהודי שעושה עבירה הוא כבר לא מרגיש בחומרתה ואז הנשמה מתחילה להתכסות עד שנשאר ניצוץ קטנטן שמפעפע אולי ביום כיפור וכו' העצה היעוצה היא לא להכנע לעצות היצר אלא להתגבר עליהם ולהיות בשמחה שאנו כיהודים העם המובחר צריכים להיות שמחים שהקב''ה מנסה אותנו ואנחנו מתגברים על הניסיונות וכך אנו מזרזים את הגאולה ואת המשיח שיתגלה תיכף ומיד ממש.  

נ.ב סליחה אם הרחקתי לכת בדברי.  

*בעוד קליפות של טומאה ולא קדושהחיים שלמה
שמע אחי תהיה יהודי פשוטאליהועיני

תשמח על כל מצוה שה' מזכה אותך לקיים, ולאט לאט תתחיל לשכוח שבכל אי פעם עברת עבירות.

ב"ה אתה קם כל בוקר, מתפלל, לומד תורה, מניח תפילין, משתדל להיות יהודי טוב,עוזר לאנשים, 

תתחיל לשמוח על זה וכבר תראה איך הכל מסתדר בעז"ה.

נראה לך שזה כול כך פשוט סתם לישכוח??.סתם אחת!

כול עבירה שאתה עושה עוטפת לך תנשמה ואם כבר לא רואים אותה זה אומר שיש הרבה קליפות והרבה שחור על הנשמה..

אבל היא לעולם אבל לעולםם לא נעלמת תמיד היא נישארת בתוככה עד שאתה מת..והיא היחידה שממשיכה איתך!!!

גם לי קרה מקרה דומה..תאמין לי היא נימצאת שם!!!!ומחכה רק לך שתימצא אותה!!!ואת העברות אי אפשר לימחוק אבל אפשר

לתקן ולעשות תשובה עליהם..

ואולי גם כל מצווה שאת עושה מקיפה לך את הנשמהאוסנתאחרונה

ונשארת איתך לתמיד, לנצח, לעולמי עד... גם אם את מתחרטת עליה. גם אם לא התכוונת לעשות אותה.

ואם את לא רואה אותה - זה בגלל שאת כל כך רגילה לטוב שיש בך, שאת לא שמה לב אליו... ואולי גם רגילים להסתכל על מה שרע - על העבירה שעשיתי.

אני משתדלת, כל פעם שיוצא לי לעשות חשבון נפש או להצטער על משהו שעשיתי - לחשוב גם על משהו (אפילו קטן) טוב שעשיתי באותו יום. לראות את המציאות כמו שהיא. אני לא כ"כ גרועה בסה"כ... ועצם זה שיש לי רצון להשתפר - זה מעולה!

שבת שלום!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך