איפה הנשמה?אנונימי (פותח)

אפשר לאבד את הניצוץ של הנשמה?

אני עושה עברות מסוימות בין אדם למקום וכאילו לא אכפת לי ורגע אח"כ אני כמעט שוכח, כאילו בהתחלה היה לי ייסורי מצפון והייתי חוזר בתשובה, אבל כל פעם שהייתי נכשל בעבירה היה לי פחות ופחות אכפת עד שהיום אני מרגיש שאני דתי כמעט רק מבחוץ ויש דברים שאני מתנהג כמעט כמו חילוני ממש וזה רק ניהיה גרוע יותר...

אני מרגיש שכבר אין לי באמת צ'אנס להרגיש רצון לחזור בתשובה ושהרסתי את הנשמה שלי, אני מרגיש את הנשמה אבל זה כאילו היא קבורה עמוק באדמה ואף אחד לא שומע אותה צועקת

מה יהיה בסוף? הצילווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו

נשגב מבינתי המשפט "לאבד את הניצוץ של הנשמה"r.u המחודש
מה זה? ניצוץ??...?
אחי האהובלב שבור
אחי אני יכול להבין אותך אני בדיוק אותו הדבר אבל תדע לך שכל דבר אפשר לתקן ככה נברא העולם ואפשר להעלות את הניצוצות חזרה לקדושה ולהחזיר לעצמך את ההרגשה של הטהרה וההתחדשות בצורה אמיתית ע"י תשובה מאהבה כל מה שאמרת זה נכון על ההרגשה שהנה אני שחוק ואני כבר לא מרגיש צער וחרטה ואני ממשיך הלאה בלי להצטער זה נכון אבל הכל מגיע היישר מהס"מ היצר הרע כל המטרה שלו זה להרחיק אותך מהקדושה וע"י שאתה בכל זאת ממשיך לפחות לרצות ליהות אחר בלי חטאים בלי טומאה ע"י הרצון אתה נלחם בו אסור להפסיק לרצות לעולם גם אם אתה עושה את החטאים הכי נוראים צריך כל הזמן להגיד לעצמך זה לא אני האמיתי זה לא הנשמה הקדושה שלי כל החטאים מגיעים רק מהבהמיות מהנפש הבהמית שלי הנפש האלוקית שלי היא נקיה וקדושה ואני רק צריך לכפות את הנפש האלוקית על הבהמית  אם בן אדם מפסיק לרצות ליהות קדוש אז זה הניצחון של היצר זה מה שהוא רוצה אתה צריך כל הזמן לצעוק לה' דיייייייייייייייייייייי אבא דיייייייייייייייייי אני לא רוצה לחטוא לא רוצה לעשות רע אני ממש מתחנן תתן ליכוח להלחם ברע תן כוח להתחדש התחדשות אמיתית לנקות הכל באמת צריך להתחיל לאט לאט כל יום עשר חחמש דקות של דיבור עם ה' על כל דבר להגיד תודה לבקש התחדשות אמיתית מקוה אחי מקוה כל יום מקוה הוא התחדשות עצומה לנשמה שאתה נכנס לתוך מים מכל הכיוונים אתה לא יכול לנשום אתה חשוב כמת אתה כמו עובר בתוך הרחם מים זה הדבר הראשוני שהיה בעולם לפני הבריאה היה מים בתוך המים אין לחיצונים אחיזה כלל ממולץ לקרוא ספרים של רבנו משיבת נפש השתפכות הנפש ועוד רבים עוזר מאד לחדש את עצמך ולהבין שאפשר גם אחרת בלי כל הרע מקוה שהבנת אותי אשמח לעזור בכל דבר רק טוב............
מזדהה........מתו"ש
מזדהה........מתו"ש
יש עניין של "נעשתה רגילה לו".פלספנית

בעזהי"ת

שאדם שהתרגל לחטוא במשו מסויים, יתרגל לזה. וזה כבר לא מאוד יפריע לו.

--אז, מה אפשר לעשות נגד זה? אפשר לשנות את זה בכלל?

ברור. הרבה הרבה הרבה עבודה עצמית.
מזתומרת?
בואו נלחם ביצר בדרך שלו, סבבה? הוא עובד עלינו בדרך של הרגל? נחזיר לו בהרגל. נרגיל ת'צמינו  למשל, לעשות מצוות הפוכות. לדוג', אם היצר הרגיל אותנו, ניקח דוג' קיצונית, לגנוב? אז נרגיל ת'צמנו לתת לאחרים דברים משלנו. אחרי שנתרגל, היצר יגיד לנו "נו, תגנוב עוד פעם!" [או שבעצם הוא יתחכם ויגיד "נו, מה אכפת לך לקחת את זה? הוא לא ישים לב שזה נעלם..."], אז ההרגל שהרגלנו לעצמינו יגיד "רגע! מה העניין לקחת את זה?תתן לו את זה!".
זה כשלב ראשון.
אחר כך, אחרי שההרגל לגנוב יפסק- נוכל ללמוד קצת ת'נושא הספיציפי של החטא, ולהסביר לעצמנו כמה זה רע.
אחרי כל זה, ההרגל של לגנוב לא יעיז להטריד אותכם שוב..

כלומר נשמתך מכוסה בקליפה וצריך פשוט..חיים שלמה

להוציא את הקליפה ולגלות את הנשמה, אין כזה דבר שהנשמה נעלמת או משו אחר הנשמה תמיד נשארת רק שכלפי חוץ אדם שעושה עבירה ממשיך לעשות עברות כמו שכתוב עבירה גוררת עבירה ואז נדמה לו שהוא סיים עם יהדותו נשמתו של יהודי נשארת לעולמים אפילו אם הוא המיר את דתו ח''ו עדיין נשמתו נשארת עוד בגדר של ניצוץ אבל מתכסה בעוד קליפות של קדושה לכן אפילו שכאילו הוא המיר את דתו הוא נשאר עדיין יהודי למהדרין בנשמתו.אחת העצות של היצר הרע ימ''ש הוא לדכא את האדם ולהגיד לו לנשמתו מה הבעיה לעשות עברה לא קורא שום דבר העולם לא התפוצץ אם תעשה עוד עבירה וכך הוא עובר עליו עד שיהודי שעושה עבירה הוא כבר לא מרגיש בחומרתה ואז הנשמה מתחילה להתכסות עד שנשאר ניצוץ קטנטן שמפעפע אולי ביום כיפור וכו' העצה היעוצה היא לא להכנע לעצות היצר אלא להתגבר עליהם ולהיות בשמחה שאנו כיהודים העם המובחר צריכים להיות שמחים שהקב''ה מנסה אותנו ואנחנו מתגברים על הניסיונות וכך אנו מזרזים את הגאולה ואת המשיח שיתגלה תיכף ומיד ממש.  

נ.ב סליחה אם הרחקתי לכת בדברי.  

*בעוד קליפות של טומאה ולא קדושהחיים שלמה
שמע אחי תהיה יהודי פשוטאליהועיני

תשמח על כל מצוה שה' מזכה אותך לקיים, ולאט לאט תתחיל לשכוח שבכל אי פעם עברת עבירות.

ב"ה אתה קם כל בוקר, מתפלל, לומד תורה, מניח תפילין, משתדל להיות יהודי טוב,עוזר לאנשים, 

תתחיל לשמוח על זה וכבר תראה איך הכל מסתדר בעז"ה.

נראה לך שזה כול כך פשוט סתם לישכוח??.סתם אחת!

כול עבירה שאתה עושה עוטפת לך תנשמה ואם כבר לא רואים אותה זה אומר שיש הרבה קליפות והרבה שחור על הנשמה..

אבל היא לעולם אבל לעולםם לא נעלמת תמיד היא נישארת בתוככה עד שאתה מת..והיא היחידה שממשיכה איתך!!!

גם לי קרה מקרה דומה..תאמין לי היא נימצאת שם!!!!ומחכה רק לך שתימצא אותה!!!ואת העברות אי אפשר לימחוק אבל אפשר

לתקן ולעשות תשובה עליהם..

ואולי גם כל מצווה שאת עושה מקיפה לך את הנשמהאוסנתאחרונה

ונשארת איתך לתמיד, לנצח, לעולמי עד... גם אם את מתחרטת עליה. גם אם לא התכוונת לעשות אותה.

ואם את לא רואה אותה - זה בגלל שאת כל כך רגילה לטוב שיש בך, שאת לא שמה לב אליו... ואולי גם רגילים להסתכל על מה שרע - על העבירה שעשיתי.

אני משתדלת, כל פעם שיוצא לי לעשות חשבון נפש או להצטער על משהו שעשיתי - לחשוב גם על משהו (אפילו קטן) טוב שעשיתי באותו יום. לראות את המציאות כמו שהיא. אני לא כ"כ גרועה בסה"כ... ועצם זה שיש לי רצון להשתפר - זה מעולה!

שבת שלום!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך