נק' למחשבה למבקרי ה'אליעזר

ב"ה

פעם אחת פרופסור לפילוסופיה שאל את תלמידיו שאלה. :תלמידים, האם יש כזה דבר אלהים? התלמידים הנהו בלא שום מחלוקת לגבי קיומו של אלהים. ובכן, ענה להם הפרופסור כזה דבר. אם קיים אלהים פירושו שאלהים הוא מקור כל הטוב ומקור כל הטוב צריך לעשות טוב. בעולם שלנו יש רק רוע. רוע רוע רוע. אנסים, רוצחים, גנבים, עקירת ישובים (כמובן שזה היה לפני קום המדינה בערך אז הוא לא היה ימני זה היה סתם דוג'), מוות וטרגיות וכו'. נגזר מכך שאין אלהים כי אם היה אלהים אז הוא היה עושה טוב ולא רע. התלמידים התלחששו בינם לבין עצמם כסימן ש "יש משהו בדבריו". לאחר דקה או שניים קם תלמיד ושאל את הפרופסור שאלה אחרת. "פרופסור, האם יש קור בעולם?" כמובן, לא חשת מעודך תחושות קור?" "טעות בידך" ענה. "בעולם אין קור, אלא יש חוסר חום. אנחנו לא יכולים למדוד כמה קור יש במקום מסוים, אלא יש בידנו לבדוק כמה חום אין או יש". ואז שאל שאלה נוספת. "פרופסר, האם יש חושך בעולם?". ענה הפרופסור "כמובן שיש חושך בעולם. לא היית בחייך בחדר חשוך?!" ענה התלמיד "שוב טעות בידך. אין בעולם חושך, יש חוסר אור. כלומר, החושך שאנו רואים זה הוא מצב של חוסר אור". בשלב זה הפרופסור כבר היה מהוסס משהו. שאל אותו התלמיד שאלה נוספת. "פרופסור, האם יש רוע בעולם?" ענה הפרופ' "בוודאי, האין אתה רואה מעשי אונס אכזרים, רציחות מזעזעות, כל אלה מוכיחות שאין אלהים בעולם". ענה לו התלמיד "שוב טעות בידך פרופ'. בעולם אין רוע, יש חוסר טוב. כיוון שאין אהבת אלהים בליבנו וכיוון שהחוסר טוב שולט בנו, אז יש מצב של היעדר אלהים. אלהים מצפה מאיתנו שניהיה בניאדם ונאמין בו כך שהעולם יהיה יותר טוב ויפה לחיות בו".

שמו של התלמיד הצעיר היה אלברט איינשטיין

אז מה זה רוע?ברוריה מהגוש
רוע זה מצב של חוסר טובאליעזר

ב"ה

כלומר, כשיש חוסר טוב זה נובע מאי אהבת ה' יתברך. אי אמונה בו, אי עשיית טובה וגמ"ח זה מצב של חוסר טוב שאנחנו בתור בניאדם הגדרנו מצב של "חוסר טוב" כ "רוע"

אני לא מסכימה איתך שכשיש חוסר טובברוריה מהגוש
זה מראה על אי אמונה בה'.. זה לא נכון. דוקא אומרים שלצדיקים רע ולרשע טוב..
כשרע לצדיקאליעזר

ב"ה

אז יש מישהו שהרע לצדיק הזה. הרע הזה הוא תוצאה של אי אמונה בה'. הכוונה שלי הייתה שכשאנשים עושים רע בעולם אז אין אמונה בה'

אה..הבנתי..ברוריה מהגוש
אני מכירה את זה, עשיתי על זה פעם פעולה...3יפי
חכם שומע פעמיים.צחקן
אני לא מסכימה עם זה.הודיה מהדרום

בס"ד

כי אולי דווקא הטוב הוא חוסר רוע?! ההא?!

כמו שאמרתי לעילאליעזר

ב"ה

כמו שאין חושך ואור, אלא יש חוסר אור וחוסר חום, כך לגבי הרוע. אין רוע, יש חוסר טוב. העולם לא נברא ע"י הקב"ה בשביל להרע לנו, הוא נברא כדי להטיב לנו. העולם הזה הוא עולם אשליתי. העולם שמעבר לעולם הזה, הוא העולם האמיתי. ואם אנחנו נחיה בעולם הזה בלי לנסות להבין בשכל שלנו את העולם, אז אין לנו חלק בעולם שמעבר. כל היסורים שבאים עליך פה, זה נתח גדול מאוד בחיי הנצח שתקבלי, זה תיקון שאת עוברת בסה"כ בעולם הזה כדי שתוכלי להכנס ישרות לעולם שמעבר לעולם הזה, הוא העולם גן עדן שכולנו מכירים אותו כגן עדן

אבל כשיש טוב זה המצב הנורמאליברוריה מהגוש
ולכן כשיש חוסר טוב אז זה רע..
את צודקת בזהאליעזר

ב"ה

שכשיש טוב זה מצב נורמלי, אבל הטוב כמצב נורמלי זה טוב בעולם שיש בו טוב ורע מעורבבים. כלומר, הטוב חייב להיות בעולם רע, ולהפך, רע צריך להיות בעולם טוב כדי שהעולם ימשיך להתנהל בצורה תקינה. בלי טוב ורע ביחד אי אפשר להתקיים. אי אפשר עולם רע בלי טוב ואי אפשר עולם טוב בלי רע.

אז יש כזה דבר רוע..ברוריה מהגוש
אבל אי אפשר לחיות בלי רוע כי ככה ה' ברא את העולם. אבל למה הוא ברא אותו ככה? שהיה בורא עולם טוב יותר (איך שזה נשמע מצחיק.. כאילו אני מתכננת לקב"ה..)
אבל אז לא היתה בחירה חופשית!!!צחקן
הקב"ה יכול הכל.ברוריה מהגוש
הוא יכול לעשות שתהיה למרות שאין רע.. בלע.. הסתבכתי..
את צודקת..הודיה מהדרום

בס"ד

והוא גם יכל לברוא את זה ככה-שהבחירה החופשית לא תהיה חסרה לנו. או ברירה בין טוב יותר לטוב רגיל ופשווט.

הוא יכול הכל.ברוריה מהגוש
נכון. אז שגם כן יעשה את זה.הודיה מהדרום
אז כשיש טוב-זהוא רק חוסר הרוע. רוע. רוע.הודיה מהדרום
לא. כי טוב וחום -> מיצירים באנרגיה. המזגן לא מיצרצחקן

ב"ה

קור!

בלעע. זה תלוי בראיה שלך.הודיה מהדרוםאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך