עולם שכולו טוב!אליעזר

ב"ה

תארו לכם עולם שאין בו בעיות. אין אנסים, אין רוצחים, אין גנבים, אין פיגועים, אין גבולות למדינות , אין דיעות, אין אידיאולוגיות, אין אמונה, אין משטרה, אין צבא כי לא צריך, אין משפט כי אין את מי להעמיד לדין, אין מחלות, אין טרגדיות, אין בכי, אין נפש, אין חוק, אין ממשל, אין עקירת ישובים, אין רעב, אין אבטלה, אין כעס, אין עצבים, אין נהגים עצבנים שצופרים בכבישים, אין תאונות דרכים, אין מוכר שווארמה שמנג'ס לך שתבוא תאכל ואתה מתעצבן, אין קופאית עם מבטא רוסי שיצחקו עליה בטלויזיה, אין שאהידים, אין חוכמה, אין עצב. יש רק טכנולוגיה מתפתחת וחיים שכל אחד עושה לשני טוב ואז השתיקה המרה של המוות שלאחריה אין כלום, ריק, ואקום, שחור, תהום אין סופי של שחור ושחור. מה היה קורה? היינו מתים מהשגרה, היינו מתים משעמום (כשאני אומר "מתים" אני מתכוון למתים ממש) היינו מתכלים מהעולם תוך שניות. לא היינו יכולים לחיות בלי בעיות. היינו מעדיפים למות מאשר לחיות בשגרה הורגת ומטמטמת. היינו מתחילים לחפש את הבעיות. היינו מתלוננים "למה אין בעיות?". ועכשיו כל הבלאגן מתחיל. יש גנב ראשון, יש אנס ראשון, יש מוכר שווארמה ראשון שמנג'ס, יש נהג עצבני ראשון וכן הלאה. ולאחר שנות אור כשהעולם מלא בבעיות אנחנו נתלונן "למה יש בעיות? עדיף עולם יפה וורוד ושקט, למה אלהים עושה לנו בעיות?". מסקנה מכל זה אחי היקרים: הבעיות שיש לנו בעולם, לא נועדו אלא כדי שנוכל לשרוד, כדי שיהיה לנו בשביל מה לחיות ולשאוף, כדי שנדע ללמוד מטעויות כדי שנדע להינות באמת. הקב"ה נתן לנו בעיות כדי שלא נתלונן על עולם יותר גרוע שהוא בלי בעיות. לכן חברים יקרים, בואו נשמח בחלקנו, בואו לא נבקר את הקב"ה, בואו נחיה מתוך תורה ומצוות כדי שהעולם כמו שתיארתי לעיל יהיה בימות המשיח ולא עולם סתם.

אני רואה דוקא עולם יותר טוב..ברוריה מהגוש
זה ישמע הזוי אבל אם העולם היה טוב אז גם לא הינו צריכים להתלונן על הטוב כי לפי העולם שתיארת הטוב הופך לרע ..
היינו מתלוננים על הטובאליעזר

ב"ה

בגלל שאין משמעות לעולם בלי "בעיות". העולם בלי בעיות הוא עולם ריק ללא משמעות שלחיות בכזה עולם פירושו להשאר באותה מדרגה ולמות משגרה. אני מאמין שלא היית רוצה שחייך יהיו ללא בעיות כלל. חיים כאלה אינם חיים.

ר' נחמן מברסלב אפילו אומר שלפעמים אדם כשיש לו שמש בחיים, אז הוא חייב כמה ענני ארפל שיכסו לו את האור והשפע שהוא קיבל. השמש זה הטוב, הארפל זה הבעיות שמכסות על הטוב

לא נכון, אם הינו מתלוננים אז זה אומרברוריה מהגוש
שהטוב כבר הופך לרע.. הבנת?
נכון.. את ממש ממש צודקקת..הודיה מהדרום
*ערפל3יפי
נכוןאליעזר

ב"ה

כמה אידיוטי מצידי לרשום "ארפל" במקום "ערפל" אבל פה בדיוק הבעיה. הטוב באמת הופך לרע. כשיש יותר מידי טוב אז זה רע. לכן הקב"ה עשה את הבעיות, כדי שלא יהיה יותר מידי טוב. אז אנשים מתלוננים על הבעיות שיש בעולם ולא מבינים שזה הדבר הכי הגיוני שיש, שהקב"ה עשה בעיות כדי להטיב איתנו ולא כדי לעשות לנו רע וכדי שאנחנו נוכל לשרוד. כמו שאמרתי, בלי בעיות אין לאן לשאוף ואין למה לקום בבוקר. כשיש בעיות, יותר קל לחיות ואפילו יותר קל להינות מהחיים.

הכל רע. רק רע.הודיה מהדרום
ל ; ; א ; ; ! ; ; ! 3יפי
לא רוצה טעם. לא רוצה חיים.הודיה מהדרום
הודיהאליעזר

ב"ה

אני מבין שקרו לך בחיים מקרים "שמחלקים או מחלק אותם ל2 " לכן אין לי זכות לפצות פה. גם לי היו המון מקרים קשים בחיים ואני חושב שבכל זאת אולי אני לא מגיע לדרגה של בגידה מהחיים כמוך. אבל למרות הכל, אך ורק כדי להטיב לך, הייתי ממליץ לך ללמוד קצת יותר על היהדות (אולי את כבר עושה את זה אז במקרה כזה תתעלמי מדברי), התורה והחיים מנק' מבט של רבנים ניצולי שואה או רבנים שכל משפחתו הלכה בפיגוע. או שאפילו לדבר עם דוד חטואל אם את זוכרת שאישתו ו כל בנותיו נרצחו בפיגוע ועד היום הוא מאמין באמונה שלמה. רק כשתראי את דרגת האמונה המטורפת שיש לאותם אנשים, את תוכלי לקבל כאבים ובמקום לסבול אותם, להתמודד איתם יותר בשמחה מאשר לסבול אותם בעצב.

הודיה... די.3יפי
לא. לא די.הודיה מהדרוםאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך