משו שקצת מפריע לי... תגיבו!!אין כמוני!

נכון יש את האנשים האלה שלא אומרים הלל ולא תולים דגל ביום העצמאות? אז עם כל הכבוד ואני באמת באמת מכבדת את דעותיהם, אבל...

זה לא קצת כפוי טובה כלפי ה'? אז אין לנו את הממשלה הכי הכי והמצב שלנו היום לא משו... אבל בשביל זה צריך למחוק את כל הניסים שעשה לנו הקב"ה?! זה כמו ילד קטן שקיבל סוכריה כל שבת ואז פעם אחת לא קיבל. זה נותן לו סיבה להיות כפוי טובה לכל הפעמים שכן קיבל ולהגיד על הוריו שהם אף פעם לא נותנים לו כלום???

אני באמת באמת לא מבינה את ה"חרם" הזה. אני לא יכולה להבין את שמחת האנשים שחיו לפני 60 שנה כי לא הייתי אז... אבל אני יודעת שזה משו עצום!

למה אי אפשר להעריך את מה שקיבלנו? זה צובט לי שאנשים לא אוהבים את המדינה שלנו בגלל שכל היום מסתכלים על הרע והשלילי. ומה עם הדברים הטובים? נעלמו? מה עם כל היישובים שהוקמו? המוסדות? ישיבות? אולפנות? בתי כנסת?

ועוד כ"כ הרבה שאפשר להעריך...

אם תגיבו, אני אשמח. אבל וקשה בצורה יפה ובוגרת. אם את\ה לא מסכים איתי אז זכותך המלאה. אבל שיהיה על רמה...

יומקסימלאושר!

וואו. כמה שאת צודקת.אוסנת

ואיזה כיף לך, ממש תעריכי את זה - שהמחשבה הזאת שלך באה לך בטבעי...

חג עצמאות שמח!

צודקת!!!!!!קוגל ירושלמי
העם איתך!!!סמיילי!
טוב, לא כולו...
אבל בעז"ה נזכה!!!!!
גמאני חושבת ככה...פפריקה מתוקה

אני רואה אנשים [כמו החב"דניקים] שהם לא חוגגים את חג העצמאות, למה לא לחשוב קדימה הרי אנחנו בתחילת הגאולה!

כל עוד המדינה הוכרזה כמדינה יהודית - היא שלנו!!!!! אז למה לחשוב שהמדינה עדיין לא שייכת לנו?! נו אז מה אם יש ערבים שנכנסים לחיים שלנו? עדיין אנחנו בתחיללללת הגאולה השלימה!!!!!!!!!

ולמה לא לחגוג את זה ולשמוח?! אני בתור ילדה שגדלה ביסודי חב"ד זה ממש הציק לי!!! אין טקס אין כלום!!!!!!

בקושי מזכירים את זה!!! עכשיו באול' כל כך כייייף יש דגלנות, טקס, הופעות, קריוקי והרקדות - שמחחחה אמיתית!!!!!!!!

שיהיה לכולנו [עוד כמה ימים..] חג עצמאות שמייח!!! ושגם החב"דניקים יחגגו איתנו את חג העצמאות בירושלים בביהמ"ק...

עם גאולה שלימה ומדינה [מתחילתה ועד סופה] שששששלנו!!!!!!!!!

גמאנישירושקי
....פרילי =]

לפני כמה ימים אחותי טלתה דגל בבית שלה ואחרי יום הוא כבר לא היה!! יום אחרי זה מישו בא אליה ואל גיסי ואמר להם " הילדים שלי ב-ט-ע-ו-ת נכנסו לגינה שלכם ובטעות לכלכו את הדגל אז הם זרקו אותו לפח!"

וגם אתמול בצפירה בדיוק הייתי באוטובבוס שהיה מלאא בחרדיםם.. רק אני אחותי גיסי ועוד מישו אחד עמדנו בצפירה!! לחרדים זה בכלל לא היה איכפת!!

זה דעתייי..[לפרילי...]-Rעות-

בס"ד

פרילי חמודה...

לחרדים זה לא אכפ'ת בגלל שהם רעים אוו משו..

זה הסגנון חינוך שהם גדלים.. והם לא מרגישים שום צורך להגיד הלל ביום העצמאות!! [אוקיי יש לנו מדינה..אבל עוד שניה כבר לא היה הבדל בין המדינה היהודית שלנו.. לבין שאר הארצות.. בקושי יש אנשים עם כיפה..זה פשוט נורא!! אז למה שהם יגידו הלל... ודבר שני..ברגע שביבי נתניהו..וכול חבריו לעבודה יגידו הלל..אז החרדים אוליי..יחשבו בכיוון!!!]

בקשר לצפירה..אחותי לעמוד בצפירה זה מנהג גויים מובהק!!את צריכה לראות למשל דקת דומיה בסין.. מה הם עושים ??!! כן עומדים כנ"ל בארה"ב לזכר מגדלי התאומם וכו'...מה הם עושים? עומדים..למה אנחנו צריכים לחקות אותם..למה שלא נעשה משו הרבה יותר עם ערך..משוו שיעלה לחללים את הנשמה..-למשל להגיד פרק תהילים.. ללמוד משניות!! זה מה שיעלה לחללים את הנשמה..לא זה שאת עומדת דקה כמו פסל!!!..

אמ....זה דעתי בעניין..אני גם עומדת כי פשוט כך אנחנו נוהגים..אבל אני לא מרגישה עם זה נוח בכללל!!!!

אז אני פשוט עומדת ואומרת פרק תהילים... זה הכי טוב!!

אני פשוט משתדלת לדון כול אדם לכף זכות..זה שאני רואה את זה אצל החרדים אני לא חושבת עליהם רע!!בטח יש להם סיבה..ופשוט חשבתי..ואני מתחילה להסכים איתם..

יום עצמאות שמח!!

יהוו.. Rעות!!!עין שלישית..

בס"ד.

צדיקה אחת!!

אני מתה על התגובות שלך.

אחת יותר נכונה מהשניה.

רעות אני ממש ממש לא מסכימה עם התגובה שלך לפריליlior3

הסיגנון חינוך לא אומר שזה בסדר ולא מצדיק אותם בכלל!

"אוקיי יש לנו מדינה..אבל עוד שניה כבר לא היה הבדל בין המדינה היהודית שלנו.. לבין שאר הארצות.. בקושי יש אנשים עם כיפה..זה פשוט נורא!! אז למה שהם יגידו הלל... "

לא מסכימה בכללללללל!!!!!

מה הקשר לכמות האנשים עם כיפה??? ה' נתן לנו מדינה!!! הכרת הטוב !!!

אנחנו שמחים שיש לנו מדינה!! (שימי לב - לא על הממשלה על המדינה!!) אנחנו שואפים ליותר, לשלטון התורה, למדינה לפי התורה- זה ברור!

יש לי עוד מלאאא מה להרחיב בנושא   ומה שעניתי זה ענייני על מה שכתבת ...בהזדמנות אני ירחיב...

וסתם עוד הערה,

מה זה קשור לחילונים שיגידו הלל? מה זה משנה מה אחרים עושים??אם יש משהו שנכון לעשות- צריך לעשות אותו בלי תנאים ושטויות!

אני מבינה שאלה לא הדעות שלך אבל לא נראה לי כל כך שייך להצדיק אותם בכאלה סיבות...

"ה' נתן לנו מדינה!!!!"-עין שלישית..

בס"ד.

"שואפים!!"

וזה..והכל יפה..

כל הכבוד לך, מילים יפות!

על מה?

על מדינה שלקחה לנו אלפי ילדים שעלו בתקומתה הנהדרת והמשמחת?!

ונתקה מהם את כל המסורת הרוחנית שהנחילו להם שם דווקא,בחו"ל?!

על ניסיון שאנחנו לא עומדים בו?! 
על מה אנחנו שמחים?!

את לא מבינה שלשמוח עליה פרושו של דבר להסכים עם דרכיה.

אז ככה,

הייתי אומרת לך מה החרדים טוענים,אבל אני רוצה למנוע חילול ה' (כשהציבור שקורא פה לא יבין את הדברים או משו.)

אם בא לך תפני אלי במסר ואני אשלח לך הרצאה שעוסקת בנושא הזה,

שאני הקלטתי,

בי"ס  חרדי.

ותשמעי מה הם טוענים.

כמו שכבר כתבתי- צריך להפריד בין מדינה לממשלה!lior3
הי.עין שלישית..

בס"ד.

אם יורשה..

מה זה מדינה?

ומה זה ממשלה?

יש הרבה חרדים שעומדים בצפירה...כנרית על הגג=)

ולמי שלא יש את הסיבות שלו ואת הדעות שלו ולא את זו שצריכה לשפוט אותם!

אני שמעתי על דעה אחת שאומרים שאצל הגויים כשבנאדם נפטר היו משמיעים צפירה או משו וכולם עמדו באותו זמן והקדישו את הדקה הזאת לזכר הנפטר, ולכן הם לא עומדים בצפירה כדי לא לעשות כחוקות הגויים...

דעתי בענין.רוצה להיות חופשיה

אבל סתם אני רוצה לומר משהו בענין הזה  מה שהם חושבים שזה חלק מהציבור בעמ''י.

אני לאחר הגירוש שנתיים לא חגגתי יום העצמאות על תתנפלו עלי עכשיו אני חושבת עכשיו שזה לא נכון אבל אני

מביא לכם משהו שהמון בני נוער מגוש קטיף אומרים את זה ואמרו את זה וגם אני אמרתי את זה לאחר הגירוש שנתים.

אני לא חגגתי יום העצמאות כי המדינה הזאת גירשה אותי מהבית איך אני מסוגלת ללכת עם דגל ישראל שאם זה החילים באו לגרש אותי מהבית???????? כל פעם שאני רואה את דגל ישראל זה מזכיר לי את הגירוש שלי מהבית ועכשיו אני עדין לא מסוגלת להחזיק אותו ולומר זה הדגל של המדינה! אבל זה לא נכון כי זה  הדגל שהרס לי את הבית כי בראשו הלכו איתו החילים והניפו אותו בגאוה.

לגבי המדינה אני לא הייתי מסוגלת לחגוג לאחר הגירוש את יום העצמאות כי מה אני חוגגת על המדינה שהרסה לי את הבית  הפרידו אותי מהחברות מהישוב איך אני מסוגלת לסלוח להם??? נכון שה' עשה משהו גדול אבל עדין זה קשה כי החילים הם באו בשם המדינה שלנו וברור שזה יותר טוב מהגלות כי עדין יש לנו מדינה משלנו שעושה דברים טובים אבל לשמוח ממש עד הסוף אני לא מסוגלת.

עד היום קשה לי לחגוג ובאמת אני עדין לא ממש מספיק חוגגת אני אומרת הלל אבל לחגוג ממש קשה לי כי למה שאני יחגוג למדינה שגירשה אותי מהבית??????

נכון צריך להודות לקדוש ברוכו על הנס שהוא עשה ביום הזה אבל לחגוג ממש אני לא מסוגלת. 

אני ממש מבינה אותך...אוסנת

אבל בכל זאת, ממש בקצרה (קשה שלא לומר) - הדגל שבו המדינה גירשה אותך, הוא הדגל שבכלל נתן לך את האפשרות להתיישב פה. הוא הדגל שבנה לך בתי כנסת, ונותן לך קצבאות. הוא הדגל שכבש את הכתל (והר הבית), הוא הדגל שבנה מדינה (די) יהודית...

השאלה היא מאיזה כיוון מסתכלים עליו.

טוב... אני לא יכולה לשפוט אותך... אבל-אין כמוני!

אני לא מרגישה שלהרים דגל זה מחייב להראות שאנו שמחים מהממשלה שלנו. זה רק אומר במילים אחרות "אין לי ארץ אחרת!" וזה מן הודיה לקב"ה על מה שנתן לנו. אין לי מה להגיד בקשר להרגשה שלך בגלל הגירוש כי אני ב"ה לא חוויתי את זה. אבל את יכולה לתאר איך היינו נראים היום בלי מדינה? כל העמים היו מזמן משתלטים עלינו והיו הורסים את חיינו. לא היינו מקימים יישובים משלנו אפילו לא צבא, וגם מקום יפהפה כמו גוש קטיף לא היה קם.

לדעתי לחגוג ביום העצמאות הוא במיוחד לשמוח במה שהקב"ה נתן לנו ולאו דווקא להתגאות בממשלה...

מקוה שהובנתי...

חג עצמאות שמייח לכולם!!!!

נאמרים פה דברי אמת ול"אין כמוני" כנסי]r.u המחודש

אני ממש ממש, אבל ממש, מסכים עם כל מילה שלך, אמרת פה דברים כ"כ

נכונים שחבל שיש אנשים שלא מבינים את הדברים הכ"כ פשוטים שאמרת

[או שלא רוצים להבין...]

תגובה לשני התגובות שכתבו לי.רוצה להיות חופשיה

ברור שיש דברים שהמדינה עשתה שהם טובים ואין לי ספק בזה

ובאמת אני אומרת הלל לקדוש ברוכו על כל מה שהוא עשה לנו שזה נס אחד גדול.

אבל לחגוג ולצאת לחגיגות ממש אני לא מסוגלת אף אחד באמת לא יכול להבין מה עברנו 

לאחר הגירוש הנורא בגלל הגירוש הנורא מהבית אולי יבוא יום ואני יתגבר על הדבר הזה

והמדינה שלנו תשתנה קצת ואני יחזור ויחגוג בלב שלם את יום העמצמאות.

לגבי הדגל נכון שזה הדגל שהם באו ועשו איתו דברים טובים אבל עם הדגל הזה הם עשו

גם דברים מאוד לא טובים ולמרות הכל הדגל עדין מזכיר לי את הדברים הרעים שקראו 

ואני לא מסוגלת לעשות  את זה.  

|מעודדת|אוסנת

אני באמת לא יכולה להבין את המצב הזה, שבאמת לא מסוגלים להרים דגל...

בעז"ה, בשנה הבאה תזכי לרצות להרים אותו!

בעדדד את צודקת לחלוטין...היסטוריונית
יש להפריד בין "מתנה" מרע-עין שלישית..

בס"ד.

לבין (ה)מתנה מטוב.

הובנתי?!.

הקב"ה.אב רחום,חנון ארך אפיים ורב חסד..ברור שכל דבר שעושה הוא לטובה.

אבל יש להבדיל מיליוני הבדלות בינו לבין המדינה המפוברקת 'שלנו'.

הוא בוודאי לא נתן לנו את ה"מתנה"

מהיצר הרע היא,ו-כן גם ביהודים הוא קיים,

ישנו דבר הנקרא עיבור,

שאדם (אפילו הנולד מאמא יהודיה) מרוב מעשיו הרעים מקבל נשמה עמלקית ועושה דברים לא טובים לעמ"י.

כמובן שמה' הדבר אבל ע"מ לנסות בו את עמ"י

ואיי..אני ממש מצטערת על ההקפצה-עין שלישית..

בס"ד.

לא שמתי לב.

פשוט מאד נדנד לי להגיב..

זה כ"כ ריאלי, שנסלח לך...<אריאל>
לא יכלתי לשרוד...אוסנת

איזה הסתכלות חרדית.

במקום לשמוח במה שיש לנו - מדינה, מוצאים את התירוץ ל"למה לא לשמוח" ואומרים שבאותו יום פרצה מלחמה(בשביל זה יש את יום הזכרון. לא צריך לשקוע באבל, צריך לדעת לשמוח במה שיש). לא מנסים להתמודד רעיונית עם ההתקדמות הלאומית הגדולה של עמ"י - קיבוץ גלויות והקמת שלטון יהודי אחרי 2000 שנה.

אז אולי בעצם לא כדאי מדינה, כי יש מלחמות. עזבו, עדיף להשאר בגלות.

בריחה.

אבל זה דווקא היה נחמד.אוסנת

"רבים ועצומים מגדולי ישראל רואים בהקמת המדינה אתחלתא דגאולה, וכעין מה שכתוב בירושלמי (ריש ברכות), רבי חייא ורבי שמעון בן חלפתא הוו מהלכין וראו איילת השחר שהיה בוקע אורה. א``ל ר``ח לר``ש בן חלפתא ברבי כך היא גאולתן של ישראל בתחלה קימעא קימעא כל מה שהיא הולכת היא רבה והולכת, מ``ט, כי אשב בחשך ה` אור לי. ...והגר``מ כשר שליט``א בספרו התקופה הגדולה (עמודים שעד - שעח) הביא כרוז בשם דעת תורה, שחתומים עליו כמעט כל גדולי הדור, וקוראים את הקמת מדינת ישראל בשם אתחלתא דגאולה".

"ישנם אורות גדולים שאין לנו להתעלם מהם, כי מדינת ישראל כיום היא מרכז התורה בעולם כולו"

[נראה לי ש"יהודון" לא שם לב איזה קישור הוא הביא]

הי אוסנת..-Rעות-

בס"ד

מה רע בהסתכלות חרדית??!!!

אסור לפסול שום מגזר..

יומשלם שהיה לך!!

מה רע?אוסנת

לא רע. ההסתכלות הזאת לא מתאימה לי.

לא מתחברת איתה.

ולא פסלתי מראש.

עוד משהו--->>>>סתם אחת!

ה" הביא לנו מתנה את המידינה!!כן זה מתנה כול כך מהר שכחתם את מה שהיה ליפני השואה ושיהודים פחדו להיות יהודים!!ה" הביא מתנה וצריך להודות לו!!זה לא בעיה שלו שאנחנו לא יודעים להשתמש במתנה!ה" מיצידו הביא ואנחנו העם לא מאוחדים יש לנו ממשלה דפוקה אנחנו לא יודעים להשתמש בארץ היפה שהוא הביא לנו!!!

וכול מי שלא אומר הלל הוא כפוי טובה!!כןן המדינה שלנו ניראת זבעה וזה בעיה שלנו..וחוץ מיזה כמה שהניסיון יותר קשה וניראה רע..ככה הגאולה מיתקרבת!!!!

...פרילי =]

לפני כמה ימים אחותי טלתה דגל בבית שלה ואחרי יום הוא כבר לא היה!! יום אחרי זה מישו בא אליה ואל גיסי ואמר להם " הילדים שלי ב-ט-ע-ו-ת נכנסו לגינה שלכם ובטעות לכלכו את הדגל אז הם זרקו אותו לפח!"

וגם אתמול בצפירה בדיוק הייתי באוטובבוס שהיה מלאא בחרדיםם.. רק אני אחותי גיסי ועוד מישו אחד עמדנו בצפירה!! לחרדים זה בכלל לא היה איכפת!!

וואי כמה ממלכתים...שמי תכלת2

זה ממש מצחיק איך כולם פה הולכים אחרי המדינה אבל מתעלמים מהרבה צדדים שיש בה.

אני לא יודעת מה היחס הנכון למדינה עם כל המורכבות שבה, אבל מה שבטוח הוא שבמדינה יש דברים חיובים ושליליים, ואי אפשר להתסכל רק על צד אחד ולשכוח לחלוטין מהצד השני.

אם כבר הגבת...<אריאל>

ח"ו, לא שוכחים דבר. 

אנו מודעים, ב"ה, לכל הבעיות-- אך אנחנו באידיאל לתקן אותם. 

המדינה לא ציונית מספיק?- אנחנו צריכים להביע את עמדתנו, לצעוק על זה- ובעז"ה, לתקן. 

המדינה לא מתחשבת מספיק ברגשות הדתיים? אנחנו צריכים לעמוד על שלנו (נראה לי שהמון פעמים לא אכפת לנו) 

לא חסרות דוגמאות, הנק' היא שלא צריך לשבור את הכלים ולפרק הכל. 

השאלה היא איך באמת מתקנים את הבעיותשמי תכלת2

אני אישית רואה שיש אנשים שבוחרים להתעלם מהבעיות של המדינה והמגמה שהמדינה חותרת אליה [ע"ע בג"ץ, העובזים הזרים ולצערנו הרשימה ארוכה..]

זה נראה לי בדיוק השאלה: האם צריך להשפיע מתוך המדינה [להכנס לתוך התקשורת, הצבא וכו'] או להשפיע מבחוף[ לנסות להקים אלטרנטיבות למערכות הקימות במדינה]

אני חושבת שהדרך הנכונה היא להקים דברים שיפעלו מתוך היהדות והתורה [כמו ערוץ 7 שהוקם כאלטרנטיבה לתקשורת החילונית]

תגיד הלל גם על השואה כי זה טוב בסופו של דבראריאל דוד
חוסר פרופורציה מוחלט.<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ז' אייר תשע"א 21:03

כל השוואה בין השואה לדבר אחר מעיד על חוסר הבנה טוטאלי 'מה אירע באירופה לפני 70 שנה' . 

אני בדר"כ ממליץ לאנשים להישאר בארץ, אבל חבר'ה- אם כך אתם חושבים, צאו למסע-פולין עם כל החשיבות של א"י. 

והמדינה טובה מלכתחילה. עיקרה, ייסודה טוב. הדברים הנלווים-הטפלים- הם הרעים. 

אני נורא ישמח-עין שלישית..

בס"ד.

אם תתן לי כמה נק' לזכותה של מדינתנו

ולייסודה היציב והנדיר, שלא תמצא כמוהו במקומות אחרים  ובכוונה הדגשתי

ריבונות יהודית, לכי תמצאי במקום אחר.<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ז' אייר תשע"א 23:14

-מוסדות שמתנהלים ברוח יהודית.

-צבא יהודי.

-שבת.

-חינוך- זיקה למסורת היהודית, בחילוני. ולחינוך חופשי לערכי התורה בדתי.

-יחס והתחשבות בשומרי המצוות, בכל התחומים. 

והרשימה עוד ארוכה...

המדינה הוקמה כחילונית, ואם יש מקום למרמור, זה מהעובדה הזו. תסכימי איתי שהחזרת את עמ"י בתשובה יותר נוחה פה מאשר בגלות...

בכל מקרה: כן, את יכולה להקל בחשיבותם של הדברים האלה. את בטח יכולה להזכיר שבמדינות אחרות נקבל יחס דומה, אני מבטיח שזה לא ברמה שתקבלי בארץ. ובכל מקום אחר לא תהיי תחת ריבונות יהודית, שזה העיקר.

ואמרתי את זה פעם, ואני אחזור על זה עוד ועוד... רק על זה מספיק לומר הלל.

רק על ריבונות יהודית של עמ"י בא"י, שהתחילה עם קום המדינה ראוי להודות לקב"ה, שקירבנו אליו. (בכוונה לא כתבתי פה "הלל" ו"ראשית צמיחת גאולתינו" או יום העצמאות- להדגיש שזה מתאים לכל יהודי,  להכיר תודה לקב"ה על זה שאנחנו בא"י, תושביה של מדינת ישראל. רק על המצב הנתון!) 

כן,כן..עין שלישית..אחרונה

בס"ד.

רק על מעט הדוגמאות שנתת יש לי מה להגיב:

*מוסדות שמתנהלים ברוח יהודית-

לומר לך שגם לפני קום המדינה, בתק' הישוב הישן וכן בחו"ל היו קיימים מוסדות כאלה?

ולא רק,

מתוקצבים הרבה יותר מהיום,

היום כל הכספים שמגיעים למדינה ושלה, והיא עושה בהם כ"טוב" בעינייה..(וכלא טוב בעיניי) כי תאמין לי שהטוב בעייניה הוא להעניק כמה שיותר למוסדות שהורסות/הרסו את כל טוהר התורה שבהן.

טוב,

*צבא יהודי-

אתה בטוח?

יהודי אמרת?

ידוע שמאכלות אסורים מטמטמים דעתו של אדם,

ואם ננסה לאמר בצורה עדינה, הצבא שלנו לא כ"כ שומר על מאכלות כשרים, כן?..וזה רק דוגמא אחת לצבאנו היהודי ,למזלנו קיימות מעט ישיבות הסדר

חוצמיזה,נראה לי שאפילו קצת מיותר לאמר,

איך חיינו אלפי שנים לפני קום המדינה..כן..מיותר לאמר.

*שבת-

אז לפי הסעיף הקשור לשבת  בהסדר הסטטוס קוו..-

כן?, תקוותם היחידה של שומרי התו"מ  ע"מ  לשמור על ציוויון יהודי,

אתה יודע,בכל זאת,המדינה היא יהודית וזכותם המלאה של הדתיים לבקש את המינימום הזה של כבוד השבת.

אבל גם זה לא מתנהל בצורה מושלמת(ואפילו לא מתקרב-בשעה שהבג"ץ הנחמד שלנו מנסה בכל פעם מחדש להתעלם מהסעיפים הללו)

אין לי כח כבר להמשיך

אבל,

*חינוך-

כן,צודק! ממש שומרים על חינוך יהודי טהור! 

גם בקרב החילונים.יפה.

בעת שהם לא נותנים תקציבים ע"מ להמשיך ולנהל מוסדות דתיים.

*על יחס והתחשבות אין מה לדבר.

חבל,

אני רוצה למצוא קצת זכויות,

חבל,לא הולך לי כ"כ.

זה לא לגמרי נכון... כל אחד והדעות שלו!כנרית על הגג=)

אנשים לא עושים חרם ובדרך כלל לא דווקא, הם פשוט בניגוד אלייך לא כל כך חושבים שזה טוב שיש לנו מדינה, ועוד חילונית, עוד לפני שבא המשיח, יש מחלוקת לגבי איך הוא יבוא ואם צרך לעשות משהו בשביל שהוא יבוא....

כל אחד חושב אחרת, וגם כל אחד חושב בדרך כלל שהשני טועה, רק צריך לכבד ולא לזלזל...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך