"87"
"ולמה רק 87? (מבט כועס) מה יהיה איתך?"
בואו.תסבירו לי שוב כמה אני חצופה וילדה מגעילה ואיזה באסה להורים שלי שהם נתקעו עם ילדה מפונקת ועצלנית כמוני עם ציונים ככ גרועים.
סביון
טליושקהאם את רוצה לדבר ולפרוק - מוזמנת.
אחותי הגדולה היא גאון,
יש לה תואר ראשון במתמטקיה ובפיזיקה ותואר שאני בפיזיקה. היא סיימה את כל זה קצת לפני יומולדת 21.
אני.. נראלי נחשב גם חכם. אבל לא כמוה.
ואני גם בכלל מנתב את חיי ללימודי קודש בעיקר, ואני רוצה להיות אברך
והם מאוד מאוכזבים ממני..
כל פעם חופרים לי ללכת למודיעין ולהשקיע בפיזיקה.
כמוני כמוך.
מזדהה מאוד.
ההורים שלי כנראה כן מאוכזבים מהציונים שלי, מהשאיפות שלי ומזה שאני לא הם בקטן.

טליושקה
אקונה מטטהההורים שלי היו מתים לכזה ציון ממני
ממה שאני מרגישה, אניחושבת שזה פשוט שהם באמת מאמינים בי ויודעים שאני יכולה יותר.
תזכרי- ההורים שלך באמת באמת רוצים שיהיה לך הכי טוב בעולם. אין להם שום אינטרס אחר. לפעמים קשה להם כי הם מצפים שנהיה כמוהם, או שנהיה מה שהם לא, וככה נחפה על הטעויות שהם עשו בחיים. (למשל לפעמים אצל חוזרים בתשובה זה מתבטא.., אם את מבינה למה אני מתכוונת)
אבל בשורש- הם פשוט רוצים את הכי טוב בשבילך.
והרבה פעמים זה רק מעצבן וקשה, כי זה מרגיש שמעמיסים עליך, ומצפים ממך וזה קשה ולא כיף לעמוד בציפיות של אנשים אחרים. אתה רוצה לעמוד במטרות של עצמך. אבל ככה זה לפעמים בכיבוד הורים. ויש דברים שבוחרים לא לעשות כמו שהם מצפים, אבל עושים את זה בכבוד ולא מתוך זלזול או פגיעה ח"ו בהורים.
ותנסי לדבר איתם על זה בהכי פתוח. שאת מבינה שהם מאמינים בך אבל זה ממש יעזור לך אם הם יעודדו אותך לגבוה ולא יכעסו על הנמוך שבדרך... ולהסביר מהם איזה מאמץ זה דורש ממך, ולמה לפעמים יש פאשלות בדרך, הרבה פעמים הם לא מודעים לקשיים או לכל מיני דברים שמשפיעים עלינו, ולפעמים גם יש להם עצות טובות.
קיצור אני לא יודעת אם מה שכתבתי בא לך בטוב, כי אני מניחה שבעיקר רצית לפרוק, אבל אני ממש עכשיו בתקופה דומה אז חשבתי לשתף ממה שאני מרגישה..
נ.ב. אלופה! 87 זה מטורףףף![]()
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד