הציפייה להריון מאוד קשה ושואבת כוחות, ואז כשהוא מגיע- זה כל כך מטלטל ומעלה את סף החרדה... כי מה יהיה עכשיו, והאם שוב יסתיים בהפלה, והאם שוב אחווה זאת?
נשים רבות רוצות להתנתק (לפחות בשלב בו את נמצאת) מההריון, בשל הפחד העצום לחוות שוב הפלה.
זה טבעי וזה קורה. זו הגנה של הנפש שמגיעה ממקום שכבר חווה (פעמיים! כמה כואב!) את החוויה הקשה הזו של האובדן. ואינה רוצה שוב. רק לא שוב!
אז הנפש מגוננת על עצמה- בחוסר רצון להיות מחוברת לעובר ולמה שמתפתח שם בפנים.
זה הגיוני, זה טבעי, וטוב לדעת שאת נורמלית ושאלה ההגנות שאת נוקטת בהן כדי לעזור לעצמך לעבור את התקופה הזו.
ומותר לך.
לגבי הקנאה- היא גם מאוד לגיטימית. הקנאה מגיעה ממקום שרוצה גם, ובמיוחד על רקע האובדנים שלך- הקנאה היא לגיטימית.
אני דווקא לא חושבת שזה רע, אלא להפך- חושבת שזה אמיץ מצידך להתבונן על עצמך בפנים ולהודות בכך שאת מקנאה. שאת רוצה גם. שהבטן העגולה הזו כל כך מכאיבה לך וצובטת לך בלב... זה אמיץ מצידך לראות זאת.
הרבה פעמים יש לנו פחד להכיר במקומות הרגשיים הפחות "יפים" שלנו. אבל הם גם שם. כעס, קנאה, כאב, צער ואפילו תוקפנות ואלימות כלפי דברי שקורים בעולם, או אנשים... אלה דברים שקיימים בנו. אם נכיר בהם ונודה שהם קיימים יהיה לנו קל יותר לאהוב את עצמינו ולהיות חומלים כלפי עצמינו וכלפי העולם, כי נפסיק להלקות את עצמינו על הדברים הללו, הטבעיים, שקיימים בתוכנו, ונתחיל להיות יותר אנושיים, מרגישים (כן, גם קנאה וגם כעס), ואז גם נוכל להפנות את הכעס והאלימות הפנימית אל עבר מקומות אחרים. ולא כלפי עצמינו. ("למה אני כועסת/מקנאה? מה יש לי? אני צריכה לעבוד על עצמי".... וכו)
קיצורו של עניין-
הקנאה שלך הגיונית ומותרת והיא כואבת. מאוד.
לא קל להסתובב עם רגש קנאה בפנים.
אני מחבקת אותך על הרגש, ועל האומץ להכיר בו.
אל תלקי את עצמך על כך. זה הגיוני.
עצות פרקטיות:
- נסי לעבור כל יום בנפרד. אל תראי את ההריון הזה כהר גבוה, עברי כל יום כפי שהוא. אולי כך יהיה לך קל יותר להתחבר. היי עם מה שעכשיו. ואם לא טוב לך להתחבר למה שעכשיו- את יכולה גם להתנתק ממה שקורה לך שם בפנים ולהעסיק את עצמך בדברים אחרים. גם זה מותר.
אם את מודעת לכך שאת מגינה על עצמך בעזרת הניתוק- היי מודעת. המודעות עוזרת להבין שזה מה שקורה, ומאוחר יותר גם תעזור לך להתחבר. בקצב שלך.
- התמקדי בנשימות. נשימה זה דבר שעוזר.
היה פה שרשור לפני כמה זמן שכתבתי בו טיפים לעבור את ההריון שלאחר האובדן- אנסה למצוא ולהעתיק לך מה שרלוונטי.
בכל אופן- חיבוק גדול. את הגיונית ומותר לך. היי עם מה שיש לך. זה דבר טוב, חיכית לו. וזה גם מורכב, כי החרדה מציפה. זה יכול להיות יחד. אפשר להרגיש את שניהם. ולנסות להפחית חרדה בעזרת דברים שנעימים וטובים לך. (ממליצה על מוזיקה... מוזיקה... מוזיקה. שעושה לך טוב ללב ולנשמה. )