מה עושים? אשכרה לא יודעת...רננצ'
"אף אתה קנה לך לב מבין וכו'"מתיישב בנשמה
אם למישהו יש כח להביא את המקור המלא זה יהיה אחלה.
הנה מקור מלא-מתיישב בנשמה
מסכת חגיגה דף ג עמוד ב.
ואף הוא פתח ודרש דברי חכמים כדרבונות וכמסמרות נטועים בעלי אסופות נתנו מרועה אחד למה נמשלו דברי תורה לדרבן לומר לך מה דרבן זה מכוין את הפרה לתלמיה להוציא חיים לעולם אף דברי תורה מכוונין את לומדיהן מדרכי מיתה לדרכי חיים אי מה דרבן זה מטלטל אף דברי תורה מטלטלין ת''ל מסמרות אי מה מסמר זה חסר ולא יתר אף דברי תורה חסירין ולא יתירין ת''ל נטועים מה נטיעה זו פרה ורבה אף דברי תורה פרין ורבין בעלי אסופות אלו תלמידי חכמים שיושבין אסופות אסופות ועוסקין בתורה הללו מטמאין והללו מטהרין הללו אוסרין והללו מתירין הללו פוסלין והללו מכשירין שמא יאמר אדם היאך אני למד תורה מעתה תלמוד לומר כולם נתנו מרועה אחד אל אחד נתנן פרנס אחד אמרן מפי אדון כל המעשים ברוך הוא דכתיב וידבר אלהים את כל הדברים האלה אף אתה עשה אזניך כאפרכסת וקנה לך לב מבין לשמוע את דברי מטמאים ואת דברי מטהרים את דברי אוסרין ואת דברי מתירין את דברי פוסלין ואת דברי מכשירין
נפלא! איזה יופי!נגרינסקי
דבר ראשון, זה דבר ממש טוב הרצון להגיע אל הדבר הנכון, אל האמת... לא הרבה היום מעניין אותם האמת אלא דברים רגעיים ושקריים בדווקא, כך שלרצות את האמת זה דבר מבורך...
דבר שני, אמת, רבות הדעות והשיטות בעולם... והשלב הבא אחרי שרוצים את האמת היא לתור אחריה, לבור אותה... זה לא דבר פשוט וכשזו המטרה, מצאת את התכלית...
דבר שלישי, את מעידה על עצמך שאת נמצאת במקום אובייקטיבי ממנו את יכולה לחקור ולבדוק כל דבר, זה גם דבר נפלא... כיוון שאנשים לפעמים אוחזים בשיטות ובאידאלים מסוימים שמשרתים את האינטרס שלהם ולא כי זו האמת... לכן הם ינסו לדחות טענות גם אם הם צודקות בטיעונים מטיעונים שונים...
יענו, המקום שאת מתארת את עצמך נמצאת בו, הוא המקום האידיאלי ביותר להתחיל לחקור את העולם בכדי למצוא את האמת...
תלמדי שיטות שונות, תלמדי ספרים שונים, תשווי ביניהם, תבחני כל דבר... בסוף זה ישתלם לך...
וכדאי לזכור, החיפוש אחר האמת היום, כנראה לא יגמר במשך תקופת החיים, אבל העיקר הוא לשאוף אליה ולרצות אותה...
אוקיי תקשיבי בעקרון פשוט תיראי יש לך לבא"י השלמה!!
ורגש ושכל תנסי שיטות תיראי מה הכי מושך אותך וכנראה שלשם את שייכת יש מלא סגננות שאפשר גם לשלב אותם נגיד ברסלבים גיבעוניסטים יש מלאאא... קיצר יש כל מיני סוגי פשוט תבררי
בהצלחההה
היי לךHodayalfasiאחרונה
תראי אני לא יודעת מה את עושה ומה את לא עושה , אם את מתחזקת או באמצע או שלא ? אם את בקטע שאני אעזור לך במסע הכיפי הזה שבסוף את מגיעה באמת לגן עדן אמיתי ואושר פנימי ? , אבל אם את מעוניינת באמת להתחזק או לעצות למיינהן , תבואי לשיחות פה בפרטי
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים