אומרים שהעבר משפיע ויש כאלה שאומרים שלא !?!?Hodayalfasi
יש רבנים שאומרים שהעבר , החטאים בעבר , משפיע על העתיד שלך ועל ה"עולם הבא שלך"
זאת אומרת כמה שתתחזקי ותעבדי על עצמך על עצמך באמת רק מתי שזה יגיע לרמה שזה יעקוף את רמת החטאים שעברת (כמ מוזניים) אז רק אז ה' יסלח לך ןתהיי בגן עדן .
אך אם את עשית חטאים ואת עובדת על עצמך כל חייך , והחטאים היו גדולים ולא בטוח שתצליחי בעבודה הפנימית שלך לחפר על כולם אז בעצם בעולם למעלה את תלכי לגיהנום.
ויש כאלה שאומרים שברגע שאתה חוזר בתשובה ואתה רוצה אתזה ככ אז הכל מתכפר לך / ברגע שאתה מתחתן נכנס בך נפש חדשה ונקיה שאתה יכול לעבוד על הכל מ0 , אבל גם אם אתה עובד מ0 אין מצב שעד יום מותך לא תעבור על הדיקדוק הכי פיצפון שבהלכה ותקיים את כל השולחן ערוך !! איך זה אפשרי ,?
ומה נכון ? איזה רב צודק ? כל רב טוען אחרת וזה רק מפחיד אותי לעבוד את ה" כאן בעולם הזה ! . אני עובדת אותו מתוך פחד לא להענש בעולם הבא וברור מאליו שאני אוהבת אותו . אך יותר מתוך פחד , אך אני יודעת שאני אענש ואני משתגעת ולא יודעת מה לעשות זה מחרפן אותי , אני נמצאת בנקודה של הרגשה שכל דבר שאני אעשה לא אעזור לדין שלי
בשמיים ואני ישנה מפוחדת . ( והחטאים שלי לא כול כך , הם כן , אבל בואו נגיד שאני חושבת שהם אנושיים בעיני קהל מסויים , אך אני מבית שונה . ואני מתכוונת על כמויות דברים שונים לגמרי מהנפש האמיתית שלי )
אשמח מאוד מאוד אם יש כאן מושיע/ה .
זה נושאחלל הפנוי
מורכב מידי לדעתי לכתוב תשובה בתגובה לשרשור. אשמח להגיב לך בפרטי ששם יהיה אפשר לפרט יותר וכו.
ממליץ בנוסף לדבר עם רבנית שאת קרובה אליה
עד כדי כך ? זה תשובנ ככ מורכבת ,?Hodayalfasi
אני חושבחלל הפנוי
שזה פשוט מקום של שאלה תשובה שאלה תשובה שאלה תשובה כזה של בירור עניין... לכן יותר נורמלי לעשות בשיחה מאשר בשרשור
אולי...בת 30
נשמע לי שהתורה שבה את ''מדמיינת'' את ה' היא כמלך שופט מאיים שמחפש אותך בסיבוב ואוהב לנקום ולהעמיד.
האמת היא שה' הוא אל טוב ומיטיב, אוהב את בניו וחפץ להשפיע להם שפע טוב ברכה ושמחה.
כשאנחנו חוטאים אנחנו ''סותמים'' את הצינור שדרכו השפע הזה אמור לרדת אלינו, אבל בשביל זה ה' ברא תשובה, שהיא מעל הטבע.
התשובה יכולה באמת להחזיר את המציאות למצב שהיה לפני. כאילו לא חטאנו. והשפע יחזור.
תשובה זה לא בכאילו. זה באמת.
יותר מזה אם חטאנו ואח''כ עלינו מהחטא הרי שהדבר הזה מוערך מאוד בשמיים!!
את צריכה להפסיק להרגיש שמחפשים אותך בסיבוב.
לעשות רשימות של כל הדברים הטובים שבך ושאת עושה.
לשנן ולהפנים שה' אוהב אותך ורוצה בטובתך ובשמחתך, ואם הוא שולח קשיים הרי זה כדי שתתגברי עליהם ותתקרבי אליו יותר.
והדבר העיקרי שאת צריכה
זה ר' נחמן. דחוף.
תתחילי לשמוע שיעורים באינטרנט או ללכת לשיעור קבוע ולאט לאט תתגבש אצלך תפיסת עולם שונה. רגועה יותר ושמחה יותר.
נבאיר את הענייןHodayalfasi
אני ממש לא מדמיינת את הקב"ה כאדם מאיים ומפחיד שעומד לידי עם אקדח , אני יודעת מי הוא ומה הוא , אני כול יום זוכה ברוך ה ' לשמוע שיעור תורה פיזית , אני מקרבת אנשים בצורה פסיכית יותר ממה שאני מקורבת , אני מודעת להרבבה . אבל עקב זה ששמעתי מאנשים שמבנים קצת יותר ממני דרך שונה ביהדות , את עניין המוזניים למשל , אז זה כן הכניס בי כבר כמה חודשים לעבוד את ה' בצורה שונה . זה עוד מעט הופך לי להרגל ואני לא רוצה את זה כי אני יודעת את ההשלכות ואני יודעת את ה"מציאות"
אבל אני לא יודעת מה הדעה הנכונה .
מובן פחות או יותר ..?
את כל מה שאת/ה אומרים כאן אני מודעת טוב טוב
אבל שנינו יודעת שאני בחיים לא אצליח להקפיד עם כל הרצון הענק שלי על כל המצוות בשלמותן , ויש לי רצון . וברגע שאני לא מקיימת בשלמות אז אין מצווה ואין כפרה בשמיים . חשבונות שמיים הם אלה שמסבכים אותי בעצם . ואני לא רוצה לשכוח מיזה אני רוצה תשובה , לכן כתבתי .
מי אמר?בת 30
כשאת לא מקיימת בשלמות אין כפרה בשמיים????
מה את מלאך?
נראה לך שמצפים ממך לשלמות?
תקראי ליקוטי הלכות. כוחו של הרצון. ה' מצרף את הכוונה למעשה, מעט זה גם טוב.
חבל, במקום לשמוח על המרובה שאת עושה, את מייסרת את עצמך על המעט שאת לא עושה.
מאזניים מאזניים, הדברים לא כ''כ שחור לבן כמו שהגננת מספרת בגן.
יש מורכבות, יש רקע של הבנאדם, יש רצון, יש מאמץ. אין אותה ציפיה מכל יהודי השווה.
אהבתי את המשפט ממש אבל :Hodayalfasi
איך את יודעת מה נכון ומה ? איזה ספר מוכתב בצורה המדוייקת ביותר ומה פחות ? איך אני אמורה לדעת איך הקב"ה שופט ואיך זה מתנהל למעלה ? ואיך הספרים יודעים מיזה ? צריך לעלות בשביל לדעת זאת .
אני אף פעם לא הייתי כזאת . הייתה לי אמונה תמימה ופתאום זה בא לי . ואני אומרת לך שזה מפחיד אותי הסקרנות הזו , אני רןצה תשובה פשוטה לשאלונת הזו שתאכיל את היצר הרע הזה. כמה שזה נשמע מטופש בעינך בעיני כפול. וזהו .
את צודקת, אנחנו באמת לא יודעיםאורות הכתובה
וזה לא משנה, וטוב שכך- זה רק היה מפריע לנורמליות ולטבעיות של החיים שלנו.
כל הכבוד לך שאת מציפה את השאלות שלך, וכל הכבוד לך שאת בדרך של חיפוש, התקרבות וקירוב!
לגבי המאזניים והרבנים שמפחידים אותך על גן עדן והעולם הבא- באופן ספציפי ומנסיון, אני חושב שהפחדות ו'חינוך אלים' או אגרסיבי יכולים להיות מאד מועילים לטווח הקצר ומאד מזיקים לטווח הארוך. זה יכול להוביל למקום לא בריא.
באופן יותר כללי- לעניות דעתי, הדרכות בעבודת ה' שעושות לך רע במקום טוב, שמחלישות במקום לחזק- תעזבי. לא מועיל, לא מתאים לך. הראיה שזה לא מתלבש. הניחי לזה לפחות בינתיים. אני חושב שהמשמעות של אביתר בנאי אחרת אבל זה קצת מזכיר לי משפט מהשיר 'לילה כיום יאיר'- "יש מגירות שעדיין אנלא פותח, עד שיוסיף בי אור".
זה שאת בדרך ומשתדלת ועובדת ומתקדמת (גם אם לאט, אבל בטוח) זה נפלא ומה שנראה לי כדאי שיהיה במרכז, כי זה באמת המרכז.
מקווה שהועלתי מעט ומאחל לך המון ב"הצלחה!
אני לא יודעת כלוםבת 30
יש דברים שהם נסתרים מאיתנו, וכך ה' ברא את העולם. יש כנראה דברים שאנחנו לא אמורים לדעת...יש צדיקים שיודעים ולפי זה מנחים אותנו.
ובכל מקרה- יהודי צריך לעבוד את ה' בשמחה ובטוב- לבב. כך כתוב בפסוק.
אם עבודת ה' של יהודי היא לא מביאה לו שמחה, או שממלאת אותו בלחץ ועצבות, אז משהו פה לא תקין.
נכון שיש צד של יראה בעבודת ה', אבל היראה הזו לא אמורה להתבטא בפחד משתק, כמו שאת מתארת.
וכמו שכתבתי- אני לא יודעת. אבל אני סומכת על ר' נחמן ור' נתן שאם הם כתבו אז הם יודעים.
כל יהודי צריך למצוא לו את הדרך שתעזור לו לעבוד את ה' בשמחה ובטוב לבב, ולי ולהרבה יהודים היום- ר' נחמן הוא גלגל הצלה בענין הזה.
היי היי... סקרנות זה לא דבר מפחיד ולא יצר הרע!והוא ישמיענו
ברור שעבודת ה' בתמימות זה דבר גדול מאוד, אבל כשיש לאדם שאלות שמפריעות לו- המטרה היא שהוא יתגבר עליהם.
וההתגברות היא לא על ידי זה שתתעלמי מהם, ותשמחי שהצלחת להתעלם מהם כי זו "אמונה תמימה"- בדיוק להיפך! את צריכה לענות לעצמך תשובות אמיתיות (לא 'לוקשים') שיניחו את דעתך. אחרת, השאלות הללו שנקברו תחת הר התמימות- יצוצו שוב, ולא יתנו לך מנוחה.

בקיצור- כשיש נסיונות, צריך לקחת אותם שיתנו לך מנוף, כך שאחרי שתעני לעצמך על השאלות את תהיי הרבה יותר גדולה ממה שאת עכשיו. זו משמעות המילה "ניסיון"- מלשון "נס".

בשמחה ובהצלחה רבה! ⁦
סקרנות לאו הכוונהHodayalfasi
סקרנות נכונה היא מתנה . אבל סקרנות מטורפת יתר על המידע זה שגעון , זה מצב פסיכי שעזבי שגורם לך להיות במצב לא טוב עם עצמך זה גורם לך להתרחק מהנקודות הקרובות שאת היית ביהדות עוד לפני הסקרנות הזו .
בעצם סקרנות מרובה לדברים בטלים זה היצר הרע .
סקרנות מרובה לעבודת ה" זה דבש .
סקרנות זה תלוי מאיפה את מסתכלת עליה ואיך.
אמממ...והוא ישמיענו
כפי ש@חלל הפנוי אמר- זה נושא מורכב וארוך קצת...
אני רק אומר עיקרון אחד: מידה טובה מרובה ממדת פורענות.
כל מצוה ולו הכי קטנה שהאדם עושה משפיעה הרבה יותר מאשר כמה וכמה מצוות. אנחנו לא מחשבים מה הערך של כל מצוה כנגד מצוה אחרת וכדו', ויש גם כמה חשבונות בזה אבל מה שיוצא מזה הוא ש:

האדם בהחלט יכול לתקן את עברו ולהיות צדיק בכמות ובאיכות.

חוץ מזה, כמובן שתשובה מאהבה משנה את הזדונות לזכויות. ועוד דברים נוספים- כמו שהזכרת חתונה וכדו'.

בהצלחה רבה! ⁦

נ.ב. אני חושב שהשאלה היא כללית מדי, ולמרות שהיא קשורה קצת לענין של הפורום (בגלל שחתונה מכפרת על כל העוונות)- נראה לי מתאים יותר שתפרסמי את השאלה במקום אחר. וכך גם יוכלו לתת לך תשובות יותר מפורטות.
אבל זה נושא חשוב מאוד ואשרייך! עלי והצליחי
תופעה ידועה לא קורה רק לךפרנקלין
תביני שיש הרבה דברים גם שאינם מובנים ביהדות, לא צריך להיות בנרווין
זה הרוחניות.
עניין החששות זה דבר עצמי שפשוט צריך להבין, עובדתית, שאין מה לחשוש.
..ים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך ט' בסיון תשע"ח 17:59

כולם זוכים לגן עדן...הולך בדרכך
כולם זוכים לגן עדן, גם הרשעים הכי גמורים..החטאים שאנחנו עושים לא יובילו אותנו לגהינום. זה פשוט ייסורים שהבנאדם עובר בעולם הבא כדי להגיע נקי לגן עדן..וברור לך שכל בנאדם ישלו גן עדן משלו...תפתחי בתחילת מסכת אבות, כתוב שם על זה....
אין מצב שהרשעים הולכים לגן עדן אין הגיון בעבודת ה"Hodayalfasi
כולם מקבלים שכר על המצוות שלהםברגוע
אבל מי שלא חזר בתשובה על העבירות צריך קודם לעבור בגהינום כדי לתקן את עצמו.
וברור שיש אין סוף רמות לגן עדן ולגהינום.
בחיים לא שמעתי על זה . כל יום מחדשים לי דברים חדשיםHodayalfasi
לפי איזה דרך זו ?
אני חושב שלדעת כולם, אבל לא בדקתי לעומק.ברגוע
לכן לא אומרים קדיש אחרי שעברה שנה מהפטירה, כי המק' בגהינום הוא 12 חודש.
אבל בכ"מ אם יש אנשים שלא מגיע לגן עדן אלה רק רשעים גדולים.

לדעת כולם מקבלים שכר על כל מצווה שעושים- הגמ' כותבת ש"אין הקב"ה מקפח שכר כל בריה", ועל עברות מקבלים עונשים. השאלה היא אם כבר בעולם הזה או בהמשך.
ולדעת כולם תשובה מועילה לכפר על העבירות, גם אם לא לגמרי.

בשאר הנושאים אני לא רואה צורך להתעסק,
אין להם שום נפק"מ אלינו, ואנחנו גם לא מסוגלים להבין אותם עד הסוף.

ועוד משהו-
העונשים הם לא בשביל סתם להעניש אותנו,
אלא כדי לתקן אותנו שנוכל לדבוק בקב"ה בשלמות (לכן הגהינום הוא לפני הגן עדן).
האמת שמתן תורה
באופן פשוט העולם התורני מציג את עצמו בצורה קצת שלילית- שעל כל עבירה הולכים לגיהנום... ועם הרבה ייסורים אולי, אולי אלוקים יסלח...

וגם היום יש עדיין שאריות של הדבר הזה, וזה מרגיש לי פשוט לא הוגן להרתיע אנשים דרך עונשים של אלוקים... כאילו מה שמעניין את אלוקים זה רק לחפש אותנו בסיבוב על כל פיפס...

אז האמת היא שבכלל כל העניין של תורה ומצוות זה לא בשביל לרצות את אלוקים או כדי שלא יעניש אותנו כי הוא לא צריך את זה, ולכן גם אפשר לראות שאנשים לא מתים מזה שהם עוברים עבירות..., ואולי אפילו לא כ''כ רע להם בחיים
לכן חשוב להציג את הערכים של התורה באופן אמיתי וישר, בלי הפחדות
כי המטרה בתורה ומצוות זה לקחת אותנו למקום טוב יותר שמשפר את החיים, ולא הופך אותם לקודרים וממוסכנים.. וצריך לפתח מבט שמזהה את היתרון של חיים ערכיים ותורניים לעומת סגנון סתמי בלי תוכן, וממילא הכל ייראה אחרת

עוד נקודות חשובה, הרעיון הזה של חזרה בתשובה זה לא הוקוס פוקוס, אלא מדובר בתהליך שמברר בצורה פנימית כל סטייה ושיודע בסוף לשייך כל דבר מהעבר למהלך שלם של עלייה והתקדמות...
אני חושב גם שעצם זה שיש לנו סלידה מהפחדות ועונשים, רק מכוון אותנו למקום פנימי ורוחני יותר...

אז נגעת בנקודה ממש קריטית, שיהיה הרבה אור ובהירות בע''ה👍
כתבת טוב👍ע מ
תודה אחימתן תורה
אי אפשר להכחיש שיש גם צד כזה.ד.

יש גם יראת העונש, שהיא אמיתית, אבל אינה השיא. ולא טוב שהיא תהיה הגורם העיקרי. אבל גם לה יש מקום.

בוודאי שהתורה והמצוות זה רצון ה', גם אם  הוא כביכול "לא צריך את זה". זה נושא עמוק.

אנשים לא מתים מזה שהם עוברים עבירות, כי הקב"ה ארך אפיים. מפורש במסילת ישרים, שזה אחד משלושת הדברים שמידת הרחמים גורמת, שלא ייענש מיד. וגם זה ש"לא כ"כ רע להם בחיים" אינה ראיה. הרי יש גם "משלם לשונאיו על פניו להאבידו".

זה לא ש"גם היום יש שאריות של הדבר הזה"... ההסתכלות התורנית לא השתנתה, וזה חלק ממנה.

המטרה בתורה ומצוות, היא שנידבק בטוב האלוקי, לנו, לכלל ישראל, לתיקון העולם - וממילא מה שנגד זה, מעיב על הענין.

ההסתכלות הישרה על השכר והעונש, אינה של "הקב"ה מחפש אותנו על כל פיפס".. אלא כמו כל כלל במציאות. כמו שכאשר אדם אוכל משהו לא בריא, כואבת לו הבטן - ואם אוכל בריא, הוא בריא יותר; וכמו שאם זרם חשמלי מחובר נכון, אז הוא מפעיל היטב, ואם לא - יכול לקרות קצר, כך גם, להבדיל, יש כללים של ההופעה הרוחנית. ה"עונשים" אינה איזו התעללות, אלא הופעה של החסר. וסוג של מירוק ה"חלודה" מעל האמת. ויש כח בתשובה, להחזיר את האדם אל אמיתתו. ב"ה. 

אומר הנפש החיים, ששכר מצוה מצוה - זו הרוחניות שנמצאת בתוך המצוה. וכן חלילה ההיפך.

אבל נכון, שהעיקר זה לפתח את הצד החיובי, את רוממות הטוב והערך שבחיים ערכיים עפ"י התורה והמצוה. בפרט בזמננו.

מה שהסלידה מהפחדות מכוונת למקום פנימי יותר, יש בכך משהו, במובן הזה שמנסים להבין את עומק האמת שבכך. שהרי דברי תורה וחז"ל מלאים מכך. ואז מבינים שאכן זה לא משהו "חיצוני", אלא עומק המהות של המצוות מול העבירות וכו'.

גם לגבי תשובה, צריך להיזהר לא לבלבל בין דרשות רוחניות לפשט הדברים. קודם כל, עפ"י ההלכה חרטה אמיתית,עזיבה וקבלה על העתיד, היא תשובה. כך פוסק הרמב"ם. ובהחלט זה קושר גם לצד של ההגנה מעונש החטא, וגם מההישארות בשפלותו. השתחררות.

אבל באמת יש מדרגות ועליות בתשובה. ונכון שבתשובה מאהבה זדונות הופכים לזכיוות, אבל צריך להיזהר - קודם כל, להבחין היטב בין הרע לטוב. על רע צריך להתחרט ולהצטער. אח"כ, יש מהלך של עליה. לפעמים ע"י עצם זה שע"י הסלידה מהרע עומד יותר על ערך הטוב ועל שנאת הרע. לפעמים גם ע"י בירור מקומם הנכון של כחות שונים, והפנייתם לחיוב.

הקב"ה רוצה בתשובה ולא בעונשק"ש
כמו שמופיע בנביאים ואנחנו אומרים כל יום בתפילה בחתימת ברכת השיבנו ובצורה יותר מודגשת בתפילות הימים הנוראים.

בוודאי שיש שכר ועונש. אמנם כדאי להשתחרר מהתפיסה שהשכר והעונש הם חיצוניים. השכר/עונש, לפי מה שמבואר בכוזרי, ברמח"ל ובספרים רבים נוספים - זה המדרגה הרוחנית של האדם בחייו, שכאשר מתנתק ממגבלות הגוף, היא מורגשת בלי מסכי החומר. בדורות הנבואה, היה אפשר הרבה יותר לראות גם בעיני הבשר את המדרגה הרוחנית ולחוש אותה ואת השלכותיה המידיות (בגלל זה, אגב, בתורה שבכתב השכר והעונש כמעט כולו בעולם הזה ועניני אחר המוות, מוזכרים רק ברמז).

ממילא, כדאי להיות פחות מוטרדים מהעונש (וגם מהשכר) ולהשתדל לעבוד את ד' בשמחה ולהידבק בו, ע"פ הדרכת התורה וההלכה.

בתיאורים החיים של דין, גיהינום וכד', שאכן מוזכרים במקורות, כדאי לעסוק פחות ובעיקר להשתמש בהם כ'בלם חירום'. כלומר ברגע של נסיון - קשה להתגבר מתוך מחשבה עליונה על דבקות בד' ואז לפעמים יותר מועיל להשתמש בתיאור של העונש כדי להתגבר.

בגדול, מומלץ מאוד ללמוד 'אורות התשובה', אפילו בלי להבין כל מילה וביטוי ולהתמלא בביטחון בד' וטובו ובאפשרות של התשובה בלי שום מעצורים.
זה לא נכון.ד.

אם את חוזרת בתשובה באמת, דהיינו מתחרטת ולא היית רוצה שיִקרו - ומקבלת להיזהר להבא, זה נמחל (לא קשור דווקא לחתונה. נכון שיום החתונה, הוא יום של מחילת עוונות, מעין יום כיפור).

ואם קורה שחוטאים שוב ל"ע, שהרי כבר נאמר "אדם אין בארץ אשר יעשה טוב ולאיחטא", אז חוזרים שוב בתשובה. אפילו הרבה פעמים. העיקר, שלא יסתמך בחטא על כך שחוזר אח"כ בתשובה (האומר אחטא ואשוב - אין מספיקין בידו לעשות תשובה. אבל גם שם, אם בכל זאת ידחק ויעשה, יימחל), שלא תהיה תשובה גורם לחטא..

תעבדי את ה' בנחת ובשמחה. תשתדלי ככל האפשר לעשות טוב ולסור מרע - ואם קורית תקלה, תחזרי בשתובה, ותשכללי את ההמשך. שזה יהיה אתגר משמח.

ויופי שהנפש האמיתית שלך טובה.

לפעמים, גם זה סוג של יצר הרע: רואה אדם טוב, אז מתחיל להפחיד אותו יותר מידי, כדי שלפחות לא יעבוד את ה' בשמחה...

שורה תחתונהHodayalfasi
אני יכולה להביא עוד הרבה שאלות בנידון , לא כי אני לא מקשיבה למגילות שלכם , אני קוראת ומה שמבינה מכניסה לעצמי טוב טוב , יש בי מן דחף כזה להבין .
אני די חושבת שזה היצר הרע שמנסה באמת להטעות אותי ולהוריד אותי , אין מצב שאני אתן לו .
זה הגיוני שזה יצר הרע שהוא נותן לי לשאול שאלות ביהדות ובדת לגבי רבנים ? הרי זה נושאים רוחנים וזה די נראה מהצד דבר רוחני שאני מסתקרנת בו .
הספקתי ללמוד בחיי שסקרנות=יצרהרע , אז כנראה שכן .
אני אשים את הכל על רטט , ואעסיק את עצמי בדברים החשובים באמת בעולם הזה . תודה לכולם על כל מילה וכוונה .
בהחלט הגיוני,ד.

כמו שכתבתי - גם זה סוג של יצר הרע.

יש כאלה  שההיפך - מתעלמים מכל השלכות של עבירות, וזה היצר הרע שלהם;

ויש כאלה, כמו אצלך, שהיצר הרע מנסה להוריד אותם מעבודת ה' בשמחה, לגרום להם לחיות בפחדים אובססיביים, שרחוקים מאד מדרך ה' ורצונו. טוב ה' לכל ורחמיו על כל מעשיו.

לשאול שאלות עיוניות, רוחניות, זה טוב מאד. זה לא יצר הרע.

אבל לחיות בפחד מדכדך, שמא כל מה שאני עושה זה לא מספיק ולא יעזור ואני בסוף אחטוף בגיהינום מי יודע מה... כך לא בונים יראת שמיים בריאה. יראת העונש, היא מרכיב מסוים, קומה תחתונה שעוזר לדחוף למעלה - אבל לא המרכיב העיקרי בעבודת ה'. בוודאי לא אצל מישהי כמותך שמשתדלת בכל מאודה ללכת בדרך טובה וישרה.

תשתדלי להוסיף טוב, תתענייני בנושאים ביהדות (ממקורות מהימנים. לא כל מי שאומר משהו הוא אכן מומחה לדבר), תשתדלי ככל האפשר לקיים סור מרע ועשה טוב - ותשמחי בכל התקדמות טובה.

אלו בהחלט הדברים "החשובים באמת", גם בעוה"ז וגם לעוה"ב....

אבל כאשרHodayalfasi
אתה מתעמק בשאלות שלך לגבי העולם הרוחני והאלוקי וזה בא לידי ביטוי שזה אולי מפריע לך לעבוד את ה " באיזשהו אופן , זה לא הכי טוב וזה הכי יצרהרע .
אז כנראה אכן ה"התעמקות" שלך אינה בצוה נכונה.ד.

אם זה מה שהדבר גורם לך, תשחררי קצת.

כשיגיע זמן, שהתעמקות בשאלות תבוא בצורה בריאה, מרוממת, ללא עצבנות ופחדי שווא, תוכלי לאחוז גם בזה.

בינתיים, גם בפשיטות זה טוב מאד. סור מרע ועשה טוב - בביטחון בה' ובשמחה של מצוה..

כותב ר' נחמןבת 30
שהיצר הרע מכניס את עצמו בתורה והמצוות אצל אנשים שהוא לא יכול להפיל אותם בדרך הרגילה של הפיתוי לעבירות.
אני לא יודעת בדיוק מה אצלך, כי ההגדרות האלו הן צריכות להיות מאוד מדויקות, וזה רק האדם יכול לדעת.
אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים.זמן אם

לכי לייעוץ בהקדם.  עם מישהו שמבין את הסגנון שלך. זה יעשה לך סדר במה חשוב ומה פחות חשוב בחיים שלך. 

כוחה של תשובהפשוט דג

קראתי את השאלות שלך לגבי העבר. רציתי לענות לך .כתוב "כי לא ידח ממנו נדח" שאפילו הרחוקים ביותר מה' - ה' לא עוזב אותם. ועוד הקב"ה מחייה את כולם אפילו במקום הנמוך ביותר בעולם ומזהם - הקב"ה נמצא. מספרים על האדמו"ר מקורבין שפעם עשה טיש ואמר "שמי שאחריה נפילה לא מתפלל כמו לפניה (כלומר שאחרי הנפילה הוא חושב שה' לא אוהב אותו) לא דרך על מפתן החסידות" ואז יש תיקן ואמר "לא דרך על מפתן היהדות" כי הקיר לדעת שהקב"ה אוהב אותנו תמיד ובין כך ובין כך קרואים בנים. אני ממליץ לך לקרוא נתיבות שלום הוא מדבר על זה שם.

ולגב האם הבר משפיע או לא? ברור שהעבר משפיע השאלה לאן את לוקחת אותו האם את לוקחת אותו להיות בצער ולחשוב כמה את לא טובה - זה לא טוב אבל אם את לוקחת את זה כדי לעזור לאנשים אחרות לא ליפול אז העבר משפיע לטובה וירידה לצורך עליה

יש לי עוד מלא מקורות על תשובה ואהבת ה' גם לרחוקים ביות אםאת רוצה אני יכול להביא לך 

אין מי שאומר את זהאיש השקים
הגמרא אומרת שרשע שאמר לאישה הרי את מקודשת לי על מנת שאני צדיק גמור מקודשת מספק כי אולי הרהר תשובה..
ממש לא מספקפשוט דג
היא מקודשת מוואדי שמא עשה תשובה
אם זה מספק זה אומר שהיא צריכה גם גט
מספק מספקאיש השקים
על מנת שאני צדיק--אפילו רשע גמור--הרי זו מקודשת מספק, שמא הירהר בתשובה בדעתו
אז הוא צריך לתת לה גט?פשוט דג
עוד לא הגעתי לזה אני רק בדף יב
או לתת גט או לקדש שוב כמו שצריךברגוע

אוף!!!!!פשוט דג
חשבתי לקדש ככה......
ברגוע

אל תדאג

אצלך אין ספקגבעוני

אין ספקחידוש

אין מצב שהרהר תשובה

הוא לא צריך להרהר תשובהברגוע

ידוע שצדיקים מתגלגלים בדגים..

אם אני אוכלת דג?Hodayalfasi
אז אכלתי צדיק ?
כאילו גלגול של צדיק ... חחHodayalfasi
סוג של.. לכן בין היתר אוכלים דגים בשבתברגוע
עכשיו אני מפחדת לאכולHodayalfasi
וחזיר זה רשע ? או שרשע זה עוד מאכלים ?
זה מזרוחניק ימניאיש השקים
תולעת מרוחניק שמאלני
אם תרצי פירוט של כולם אשלח לך
מה קשור ימני ושמאלני כרגע ?Hodayalfasi
סתם שאל תחיי בסרטאיש השקים
מה שבטוח שכשאת אוכלת דג את אוכלת דג לא צדיק
למה מפחדת לאכול?ע מ
עבר עריכה על ידי ע מ בתאריך י"א בסיון תשע"ח 16:35
קראת מה כתוב שם?
אני לא מבין בגלגולים ובדגים, אבל אם זה כבר מעניין אותך ואם חב'דפדיה זה מקור אמין ומדויק אז כמו שאת מאמינה שצדיקים מתגלגלים בדגים ככה תאמיני שזו סיבה כן לאכול דגים. כמו שכתוב שם.

מה שכן, הרבה יותר חשוב להבין מה זה גלגול בכלל.
ובדקתי באתרHodayalfasi
דגים הם משל לצדיקים גמורים בגלל המידות שלהם , הם לא גלגול שלהם
שאני אוכלת דג אני לא אוכל גילגול של צדיק גמור שהיה פעם..
כניראה הבנת אחרת את הדברים תקרא קצת שם
ולכן הם מתגלגלים דווקא בהםברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך י"א בסיון תשע"ח 16:14

"צדיקים ותלמידי חכמים שטעונים תיקון מתגלגלים בדגים שהוא הבעל חי שמשמש משל לעבודת הצדיקים"

את צריכה להבין אבל שמדובר על הנשמה שלו, לא שהצדיק בעצמו נמצא בדג.

וכמו שכתבו כבר- אין לנו כ"כ הבנה בדברים האלה.

כנראה שאכלת דג צדיקוהוא ישמיענו
אותך אולי זה מרגיע אבל אותי זה פחותHodayalfasi
אז אל תחשבי על דברים כאלו...והוא ישמיענו
כל הדברים ששייכים לקבלה- הם לא כפשוטם, ואין לנו מושג בכלל מה הכוונה... לכן אין מה להילחץ.
תורת הסוד היא משל, והנמשל הוא משל לנמשל עוד יותר עליון וכן הלאה...

מי שבדרגה של להבין את הנמשל- יכול ללמוד קבלה, ושיבין שגם זה משל למשהו יותר עליון...
חח אין לי מושגאיש השקים
תמיד אפשר לקדש על ההיפך :p
אוי ואבויהפי
איזה רב יגיד לך שחזרה בתשובה לא נחשבת?
במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד..
תחשבי שה" הוא כמו אבא/אמא ילד שחטא ואז בא להורים שלו בלב נשבר חטאתי ! ההורים דואגים לו ודאגו לו כל הזמן וגם שהיה רחוק כל הזמן חשבו עליו ..
אז נראלך שהם לא ישמחו שהוא חזר בתשובה ??
הם יקבלו אותו!

כתב הרמב''ם (פרק ז' מ''הלכות תשובה'' הלכה ד): ''ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העוונות והחטאות שעשה. אין הדבר כן, אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם. ולא עוד אלא ששכרו הרבה, שהרי טעם טעם החטא ופרש ממנו וכבש יצרו. אמרו חכמים: 'מקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד בו' - כלומר: מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם, מפני שהם כובשים יצרם יותר מהם'', עד כאן לשונו.

אז למה להכניס את עצמך לסרט??
חוץ מזה ברור שיש מקום לרבנים אבל תקשיבי ללב שלך להחליט איזה רבנים את הולכת איתם לא ללכת לרבנים שגורמים לך לפחד ולריחוק!

במיוחד שכתבת שאת מבית שונה שזה בכלל נפל עליך ולא באשמתך
הכל טוב תחייכי צדיקה

חוץ מזה תחשבי גם שהעולם שלנו לא שלם!!
אנשים הם לא מלאכים ה" ברא אותנו בכוונה ככה לא שלמים, למציאות שאפשרי לחטוא בה
אז אם חזרת בתשובה שלמה אמיתית ובאמת יש בך חרטה וקבלה לעתיד אין לך מה לדאוג!!!!!!
זה העולם שלנו לא שלם כמובן שצריך תמיד!!!!!!! לתקן את עצמנו לשמור על עצמנו לחיות עם התורה.
מה שהיה עבר נגמר חזרת בתשובה תאמיני בזה כבר גדולים כתבו את זה!!

ישר כח גדולוהוא ישמיענו
על הדברים החשובים.
וכבר שמעתי פירושים אחרים ל"מקום שבעלי תשובה עומדים" וכו', והאמת ממש הזדעזעתי מהם, וברור שזו לא דעת הרמב"ם שהבאת כאן.
וכל עוד לא יוכיחו לי שהרב שאומרים עליו שאמר את הפירושים הללו הממעיטים בערכו של בעל תשובה אכן אמר אותם- אני לא מאמין להוצאת לה"ר הזאת.

אין כל בריה עומדת במחיצתם!
אז יישר כוחך!
הכל בראש זיויקאחרונה
אם תקחי את זה כבד זה יהיה ככה
ואם תקחי קליל אז יהיה לך קל
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלתאחרונה
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*אחרונה

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלתאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגעאחרונה
נאה דורשת נאה מקיימת..
משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

גבריםכְּקֶדֶם

אתם צריכים ללמוד איך להיישיר מבט

צודק… להרים את העיניים למעלה, להביט קדימהפ.א.
באיזה הקשר אתה אומר את זה?שפוי

בשיחה עם בחורה? בחברותא? בשולחן שבת כשאתה מדבר עם אחותך? סתם בהליכה ברחוב? 

נראה לי שלמדתי את זהadvfb
תסביר את עצמךזית שמן ודבש
מה הפשט? באיזה הקשר?דג כחול

אני אמנם לא מיישיר מבט

אבל אני שם לב שאני חריג בזה..

שאר הגברים שאני מכיר נורמלים בהיבט הזה.

לכן הפנייה לגברים כאילו שאת תופעה הפתיעה אותי..

כמאמר הסיפורנקדימון
שמסתבר שיש לו לפחות גרסה אחת נוספת בבודהיזם.

"מוטב שתסתכל עליה ולא תחשוב עליה, מאשר שלא תסתכל עליה ותחשוב עליה בלי הרף"

רב הנסתר על הגלוימחפש אהבהאחרונה

זו שאלה שכדאי להרחיב יותר מה מטרתה.

בינתיים זה נשמע מהחלל הפנוי..

מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבהאחרונה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

אולי יעניין אותך