זאת אומרת כמה שתתחזקי ותעבדי על עצמך על עצמך באמת רק מתי שזה יגיע לרמה שזה יעקוף את רמת החטאים שעברת (כמ מוזניים) אז רק אז ה' יסלח לך ןתהיי בגן עדן .
אך אם את עשית חטאים ואת עובדת על עצמך כל חייך , והחטאים היו גדולים ולא בטוח שתצליחי בעבודה הפנימית שלך לחפר על כולם אז בעצם בעולם למעלה את תלכי לגיהנום.
ויש כאלה שאומרים שברגע שאתה חוזר בתשובה ואתה רוצה אתזה ככ אז הכל מתכפר לך / ברגע שאתה מתחתן נכנס בך נפש חדשה ונקיה שאתה יכול לעבוד על הכל מ0 , אבל גם אם אתה עובד מ0 אין מצב שעד יום מותך לא תעבור על הדיקדוק הכי פיצפון שבהלכה ותקיים את כל השולחן ערוך !! איך זה אפשרי ,?
ומה נכון ? איזה רב צודק ? כל רב טוען אחרת וזה רק מפחיד אותי לעבוד את ה" כאן בעולם הזה ! . אני עובדת אותו מתוך פחד לא להענש בעולם הבא וברור מאליו שאני אוהבת אותו . אך יותר מתוך פחד , אך אני יודעת שאני אענש ואני משתגעת ולא יודעת מה לעשות זה מחרפן אותי , אני נמצאת בנקודה של הרגשה שכל דבר שאני אעשה לא אעזור לדין שלי
בשמיים ואני ישנה מפוחדת . ( והחטאים שלי לא כול כך , הם כן , אבל בואו נגיד שאני חושבת שהם אנושיים בעיני קהל מסויים , אך אני מבית שונה . ואני מתכוונת על כמויות דברים שונים לגמרי מהנפש האמיתית שלי )
אשמח מאוד מאוד אם יש כאן מושיע/ה .
אבל :