מורה - גננת - אחות- עובדת סוציאליתאנונימי (פותח)

זה מה שיש בשוק להציע. כל הבחורות שמציעים לי כבר איזה עשר שנים עוסקות במקצועות האלה. טוב, לפעמים יש יוצאות דופן מאוד נדירות.

אז למה אין בנות שהן רופאות, מהנדסות (בניין, חשמל, אלקטורניקה, מחשבים אבל מהנדסת), עיתונאיות, עורכות דין, נהגות אוטובוס, אינסטלטוריות, משהו מרתק, שונה לא שבלוני שמראה על מיוחדות ועניין, (ושאפשר להרוויח קצת יותר מ4,500 .ש"ח בחודש).

ואל תענו לי בבקשה שאלו מקצועות שמתאימים לאמהות כי בחורה בת 35 כבר לא יהיו לה יותר מדי ילדים כך שזה לא שיקול כמעט.

כי כשהן היו בנותאור77

18.. הן חלמו על 16 ויותר ילדים...

אבל הבחור שלה, הזיווג.... מתעכב מלמצוא את אבדתו, כי יש לו דרישות:

שתהיה גבוהה ויפה ורזה, ובעלת מקצוע מכובד שמכניס משכורת גבוהה... ו.. ו... ו...

אנשים, תתעוררו!! אנחנו לא בסרט!!!

בן אדם שרוצה להתחתן- ימצא! ואם הוא לא מוצא- זה או שהוא לא באמת רוצה.. או שזה באמת הגורל שלו...> ועם זה אין מה לעשות יותר מידי, רק להתחנן לפני בורא העולם...

ולא, אני לא באה מתוך התנשאות! ח"ו.. אני בדיוק באותו מקום עומדת!!!

פשוט תוכן ההודעות שאני רואה מאותו ניק, גורם לי לחשוש לזה.

מצטערת אם הכאבתי או נגעתי בנקודות רגישות... המטרה שלי רק לעורר אותנו!!

כי אף אחד לא מושלם! צריך למצוא את הבן אדם הטוב שאני אוכל למצוא בזה שמולי ולראות אם אני יכולה להסתדר עם הטוב הזה!

ב"הצלחה.

מסכימה^^נוכחת
אור77 - עשית את העבודה.. רחלקה

בעזהי"ת.

חוצמזה, יש פול בנות מהנדסות, רואות-חשבון ועוד דברים [ע"ע מכון טל].

מכון טל זה חדשאנונימי (פותח)
בנות בגילי עוד לא היה להן מכון טל. אז אין פול ממש לא.
ממש לא מסכיםאנונימי (פותח)

"בן אדם שרוצה להתחתן  - ימצא!

כך את אומרת, אבל אם זה היה כ"כ פשוט אז באמת כולם היו מוצאים. אלא א"כ לא כולם רוצים כמו שאת חושבת, אבל אני בטוח שכולם רוצים באמת להתחתן.

האמירה שלך אולי נכונה אם נגיד שחתונה זה הכי חשוב ולא משנה עם מי מתחתנים. אבל מאחר שלא מוכנים להתחתן בכל מחיר אז אף אחד לא יחליט להתחתן עם אישה שאינה יפה בעיניו או אישה טפשה או אישה בלי השכלה או ברמה דתית שאינה מתאימה וממילא יש דרישות.

ועם השנים הדרישות נהיות יותר ברורות ואולי בגיל 20 שעוד לא מתחילים ללמוד ועוד אין עבודה אז זה לא מעניין כמה מרוויחים אבל יש גיל שמבינים שאם רוצים רמת חיים מסויימת אז צריך ששני בני הזוג ירויחו משהו.

ואם רוצים מישהי שהיא לא ביקורתית (מורות בקורתיות מטבע עבודתן לעמוד ולהעיר כל היום לילדים למשל) או שמישהי שלא חיה כל היום צורת של אחרים (עובדות סוציאליות למשל) אז יש בעיה כי המקצועות הסטנדרטיים הם כאלו וממש אין לי חשק לשבת בערב ולשמוע את צער העולם.

ואם יש מישהי שחושבת שגבר יכול להתחתן עם מישהי מכוערת בעיניו אז היא לא מבינה מה זה ראש של גבר - זה ביחס להודעה קודמת.

תכלס' הדרישות שלי לא באות ממקום של חוסר רצון להתחתן אלא ממקום של חוסר רצון להכנס לחיים של תסכול תמידי שנובעים מחתונה עם אישה שאינה מה שאני מצפה מהחיים. אל תשכחי גם שיש לחבר'ה בגילי גם חברים נשואים עם נשים טובות, מקצועות מעניינים, משכילות,יפות וכו'. אז למה לא מגיע לי מה שמגיע להם? מה הקב"ה שונא אותי? 

אולי הוא רק רוצה שאעבוד קשה יותר בשביל למצוא את מה שמתאים לי. וזה מה שאני עושה. רק שיש לי אכזבה מזה שרוב הבנות הן אותו דבר ולא מה שאני מחפש. 

מאין יבוא עזרי?????אמונה ובטחון

ממש מכעיס לראות שיש בנים שעושים הכללות!!!

א. לא כל הבנות מורות-גננות-אחיות

ב. מי אמר שמורות הן פרפקציונסטיות?! זה ממש מגוחך! ואם היית מורה היית יודע שזה

בדיוק ההפך. מורות מטבען מסוגלות להכיר ביכולות של כל אחד.

ג. אני במקומך הייתי שמחה שבן זוגי מרוצה מעבודתו ויש לו סיפוק ממנה. אני מעדיפה

בעל כזה מאשר בעל עורך דין/רופא, שאין לו סיפוק מעבודתו והוא שונא אותה.

ד. במקום לבוא אל כולם בטענות, למה שלא תשב עם עצמך ותסדר את סדרי העדיפויות

שלך מחדש.... 

נ.ב:אמונה ובטחון

אני גננת ואני הכי גאה בעולם בעבודה שלי!!!!

אני אוהבת את העבודה שלי, יש לי סיפוק אדיר ממנה ומהילדים ומהכוללל...

ומי שחושב שהמקצוע שלי הוא לא טוב, זה הבעיה שלו!!!

וכנראה שהוא גם לא מספיק ראוי בשבילי....

אצלינו זה לא ככה...אנונימי (פותח)

לא יודעת למה אבל מבין כל החברות הכי טובות שלי אין אף מורה או גננת....

אולי השאלה איפה מחפשים.

2 החברות הכי טובות שלי לומדות הנדסה...

אם אתה רוצה אישה קרייריסיטיתאודי-ה

אתה תקבל גם אישה שפחות נמצאת בבית.
אם אתה שם לב אלו גם מקצועות שיותר מתאימים לנשים ואכן יש פחות גברים במקצועות האלו.
ואם תרצה לדעת - אני לא עובדת במקצוע אחר ממה שרשמת ויש לי עוד חברות במקצועות אחרים.

סליחה שאני אומרת לך בכזו בוטות, אבל נראה לי שאתה נטפל לדברים מאוד שוליים.
בגיל שלך כדאי מאוד שתתמקד במציאת בת זוג שתוכל לחיות איתה באהבה ובשלום
ושיהיה לך המשך בעוה"ז.
אם תהיה לך בת זוג שתשב בבית כל היום ולא תעבוד, אבל תקבל את פניך באהבה
כשאתה חוזר מהעבודה, ותהיה בעלת מידות טובות ותלד לך ילדים.
זה שווה הרבה יותר מזה שתמצא את עצמך רווק בן 50 שמחפש את המושלמת.

השאלות שלך מעלות לי ת'סעיף.אני12345
אני 12345 - למי התכוונת?אודי-ה
סליחה...שהתפרצתי עליך.אני12345

עכשיו אני שקולה להגיב:

אולי כי לאישה יש יותר יכולות רגשיות גבוהות. ולכן הן פונות יותר לדברים שיש בהם את הצד הדומיננטי הזה. זה מתאים למבנה הנפשי שלהן.

אכן יש שינוי, מכון טל ענה על ביקוש ויצר היצענחשונית
בעבר הבנות הדתיות הראליות הטכנולוגיות המתמטיקאיות פשוט למדו להיות מורות של המקצועות האלה. היום הן כבר הולכות ישר ללמוד להיות מהנדסות. ואולי בזכות זה גם השוק ישתנה והן לא תהיינה חייבות לעבוד כ"כ הרבה שעות. הן יהיו כ"כ טובות שיקחו אותן גם בחצי משרה. אבל לא כדאי לך אשפורד לשבת בחיבוק ידיים ולחכות שהשינוי הזה יקרה. זה יקח עוד עשור בערך. ובעשור אפשר להביא חנוכיית ילדים...   קח עכשיו את הגננת/אחות המקסימה והצדיקה שמציעים לך  "וראה חיים עם האשה אשר אהבת..."   דרך אגב: אחות זה מקצוע מאוד מדעי וטכנולוגי, חוץ מהפן האנושי שלו. עובדה שיש מגמת סיעוד במכון טל. וגם מורות גננות ועוסיו"ת צריכות להיות בחורות עם ראש על הכתפיים, לא מעופפות, מוכשרות מאוד ועוד הרבה תכונות טובות, לחיים בכלל ולבניית בית בפרט. ניסית פעם להחזיק כתה של 35 ילדים בסוף חודש סיון רגע לפני שיוצאים לחופש הגדול? וגם להעביר שיעור מעניין עם מסר ורעיון? בלי מזגן? בלי לצרוח ובלי להעיף חצי מהילדים? עם אהבה לכל ילד? זה קצת דומה לבית ברוך ילדים, אלא שכולם שלך...  אם הכרת מורה שמצאה חן בעיניך ושמעת שהיא מורה טובה, היא כנראה תהיה גם אמא טובה. כסף? תביא אתה גבר. חוץ מהסכמי נישואים למיניהם, כתובה זה עדיין מסמך מחייב ומוצלח למדי. בכתובה אתה מתחייב כבעל לפרנס את אשתך. זה מה שגברים יהודים אמורים לעשות. האשה אמורה רק לסייע, אם היא רוצה ויכולה. בהצלחה בחור. ונא לא להיתקע.
לאשפורד...אני12345
מה שבטוח, ה' יודע מה הוא עושה.אור77

ואם אתה או כל אחד אחר נמצא בשלב של צער, זה כדי לעורר אותו או לזכך אותו.

זכית! לפחות ה' 'מסתכל' עליך.. ושולח לך את אהבתו... כי הוא מחכה בחזרה.

זה שלחברים שלך יש נשים משכילות, מצליחות, יפות ומהממות- אולי כי החברים שלך "דילגו" על כמה חסרונות שלהם... (כי אתה בטוח מסכים איתי שאף אחד לא מושלם.. נכון?) וזה שהם נשואים- זה כי עכשיו ה' החליט שטוב יהיה להם כך. אנחנו לא רוצים להחליף בגורל של אף אחד אחר- כי כשאנחנו מתחלפים איתו זו עיסקת חבילה... גם את הצרות שלו אנחנו לוקחים!

אסור לגבר להתחתן עם אישה שמכוערת בעיניו!!! אני לא אומרת להתסכל רק על הפנימיות, החיצוניות חשובה עד מאוד בנישואין, זה לא חבר!!! זאת אישה שצריך לראות את הפרצוף שלה גם על הבוקר... הצהרים, הערב וכל מה שביניהם... בכל מיני מצבים נעימים ונעימים פחות.

ו...מורות לא ביקורתיות!! אני ביקורתית? איזה מעליבבבב..... ;(

;)

כמו שלא כל פסיכולוגית או עו"ס בוכה כל היום... תעשה לי טובה, יש דברים שצריך לקחת בפרופורציה- ועם מה שכתבת לעיל' אני ממש, אבל ממש לא מסכימה! בד"כ מקטלגים אנשים עפ"י המקצוע שלהם, אבל צריך לזכור- שלא כולם הם בכלל שאתה קבעת וגם הכלל שכתבת בכלל לא נכון, לדעתי.

וכן חשוב שאתה תתחתן עם מישהי שאתה בוחר ואתה רואה אותה לנכון כאישתך וכבת זוגך לחיים העתידיים עם כל מה שהעתיד צופן בחובו...

זה בהחלט לא קל.. ואני יודעת את זה. במיוחד כשאנשים "מעודדים" אותך שאתה צריך לשנות מהדרישות שלך, אבל אתה צריך להיות גם מציאותי.

ואני עדיין עומדת במשפט שכתבתי מקודם: "בן אדם שרוצה להתחתן  - ימצא!"---> בעזה"י!!! רק בעזרתו יתברך... וזהו- עכשיו צריך להתפלל!

ב"הצלחה רבה...

הפעם עניתי בסדר הפוך.......^

היי אתה מיואש.... ס'תכל באור על החייםרחל 238
מי אמר שבת שהיא עובדת סוצייאלית מכניסה את כל הסיפורים הבייתה?
יש עבודה ויש בית. אולי אתה לא מחפש מישהי שמערבבת בין שני הדברים.
אבל יש הרבה נשים שהעבודה שלהן לחוד וכשהן מגיעות הבייתה הן משו אחר.
מאוד הגיני למשל שעובדת שוציאלית תחזור הבייתה מוטשת מהעבודה כמו אדם רגיל שחוזר עייף הבייתה, זה לא אוצ\מר שהיא מלאה צרות של אחרים.
חוץ מזה שהכנסה של גננת היא יותר מ 4500, וגם של עוסבדת סוצייאלית....

וכסף זה דבר שבא והולך, יכול להיות שהיא תעבוד במקצוע מפוצץ אבל לא יהיה לה בבית, היא תצהיה מובטלת ,
ואז??
כל עבודה מכבדת את בעליה....
הערה קטנהאנונימי (פותח)אחרונה
כמה מרויחה עובדת סוציאלית תקראי בקישור....

אבל זה באמת עניין שולי,כאמור, אל תתיחסי לנקודת המשכורת, העיקר בדברים זה החד גוניות של הציבור שלנו, חוסר היכולת להיות קצת שונים והשעמום שיש מזה שכולן אותו הדבר....
פששש מילים כדורבנות!!!shuki
(הכוונה לאור77)shuki
מסכים כ"כ!!אור-עציון
אשפוד יש לי הצעה בשבילך:ציפי חוטוביליאני ירושלמית
הצעה מעולה אודי-ה
מה הקשר שלך אליה??אמונה ובטחון
אני סבורה כי היא תפוסה
אפשר לשאול שאלה אישית??אבא שמואל
מה היחס בין אלה שפסלו אותך, לבין אלה שאתה פסלת?

. למחשבה, אל תענה.

ובכלל, למה אתה חושב שאשה צריכה להיות מפרנסת?

אתה מתכוון שתהיה לך כתובה ייחודית,

במקום: "אפלח ואוקיר ואיזון ואפרנס..."
תכתוב: "תפלח ותוקיר ותיזון ותפרנס..."
כן אענה וארוך וחשוב.אנונימי (פותח)

בערך חצי חצי. כבר הרבה שנים זה כך.

לא חושב שאישה צריכה להיות מפרנסת. רק שיש פער מאוד גדול בהשתכרויות בין נשים שונות. ומה לעשות לפעמים מובטלים ולפעמים רוצים לעשות הסבה וכשהאישה מרוויחה סכום שממנו לבד א"א להחזיק משפחה אז יש בעיה. (גם ההפך אם הגבר מרוויח סכום שממנו אי אפשר להחזיק משפחה לבד יש בעיה במקרים של אבטלה, רצון לשיונוי מקצוע, מחלה וכו' לא עלינו ולא עליכם).

הרמה הכלכלית גם משפיעה על חינוך הילדים ורמת החיים כמו מוסדות חינוך טובים יותר, שיעורים פרטיים, חינוך משלים, חוגים וכד' וגם טיפולים רפואיים שעולים הרבה ולא נמצאם בסל התרופות כמו קלינאית תקשורת,גשר לשיניים, מחוך לגב ועוד. ואין כמעט משפחה שאין לה ילד שזקוק למשהו מהסגנון הזה.

ולכן פער של שלושת אלפים שקלים נוספים כל חודש יכולים לעשות פלאות. וזה לא שאני מרוויח מלגת אברך.

אבל מה שמציק לי זה בעיקר האתגר והעניין. נמאס לי לצאת עם בנות שכל אחת דומה לחברתה ונושאי השיחה הם זהים לזו הקודמת, וכם כך פחות מעניינים אותי. כן מה לעשות, פחות מעניין אותי ילד שמפריע בכיתה ומה עושים איתו, או חולה שעשתה את צריכה באמצע הלילה ולא היה מי שיעזור לאחות להפוך אותה או על משפחה מוכה (דברים אמיתיים שמספרות הנ"ל) מעניין אותי ומאתגר אותי הרבה יותר לשמוע סיפורים על התקדמות טכנולוגית, על עיצוב המרחב האורבני, על שיטות למודלים חדשים של מבנים, להמצאות ולטכנולוגיה חדשה, לשיחות שי בהם עומק גם בתחומים של אחרים של איך היינו רווצים לראות את העולם מתקדם ברמת הדומם  (ולאוו דווקא ברמת האנוש) להיות שותף שיח עם מישהי שראתה עולם ונפגשה עם ציבורים שונים) (מה לעשות שברוב המקרים המורה או הגננת גדלו בחינוך הדתי, עשו ש"ל במערכת החינוך הדתי, למדו את המקצוע שלהם במכללה ששייכת לזרם החינוך הדתי, ומלמדות בבי"ס ששיך למערכת החינוך הדתית. יוצא שכל חייהן קשורים במערכת החינוך הדתית. איתה הם גדלו, בה הן התבגרו ושם הם יזדקנו. אני כבר לא שם בהכרח רוצה קצת שינוי מישהי שראתה עולם. גם אחות הרבה פעמים אותו דבר כי למדה במוסד דתי (בי"ח לניאדו או מכון טל עכשיו) ועובדת בקהילה הדתית המאוד מצומצמת. זו אולי רק דוגמה הנושא הזה, אבל זה משליך גם על אופי התרבות בעיקר גננת או מורה - חוששות שתלמידים יפגשו אותן ואז א"א לצאת וזה גם אח"כ בנישואין בלי שכל רגע היא תחשוב מה יקרה עם תלמיד יפגוש אותה. מה שלא קורה במקצועות אחרים ששם יש חופשיות רבה יותר כי לפגוש עמית מהעבודה בבית קפה זה לא כמו שתלמידה שלה ממלצרת שם.

מקווה שלפחות קצת הובנתי.

אתה חי בסרט..אנונימי (פותח)

משהו בתפיסת עולמך צריך להשתנות..

לא מתוחתנים כדי שיהיה מעניין. לא מתחתנים כדי להחליף דעות. לא מתחתנים כדי להתפלסף ולנתח שיחות עומק.

בשביל זה יש מחקרים, יש חברים, יש חברותות.

אשה היא לא תחליף לספר פילוסופי.

מתחתנים כדי לבנות חיים חדשים, כדי להקים בית.

יוצרים הוויה חדשה, שכל אחד מביא מעולמו.

אתה תביא את היכולות השכליות שלך, והיא תביא את היכולות שיש לה. והיא אם היא מורה או גננת, היא תביא יכולות רגשיות מופלאות, שאתה צריך להתחיל להסתכל עליהם, להתחיל לצאת מצמצום מחשבתי, שמה שמעניין זה התפתחות טכנולוגיות.

(חוצמזה במשך השנים שמתחתנים פתאום יש הרבה יותר נושאי שיחה, כי כבר חיים ביחד, ואז לא בהכרח מדברים על חוויות מהעבודה.)

כשיוצאים, צריך לפגוש את מי שמולך, ואתה נראה שאתה מחפש לפגוש את עצמך, את מה שאתה אוהב, מכיר מתחבר.איך תוכל ליצור משהו חדש?אם אתה עסוק בעצמך, באהבותיך, בתחומי התענינותך , אתה בעצם אוהב את עצמך.. אז איך תתחתן

צא מהצמצום ובעז"ה תתחתן..

יואו מעניין אותי בן כמה אתה?sopa20
אני חושבת שאתה מה זה עושה הכללה..sopa20

לא כל מי שהיתה בשרות לאומי- היתה ושירתה עם ציבור דתי אני ממש לא הייתי עם ציבור דתי ואני דתייה.

עוד דוגמא כדי שתבין איזה הכללה עשיתה פה, וזה מאוד מעצבן!!!

אני לומדת לא במכללה דתית אומנם יש גם דתיים אבל לא כולם ....

ויש עוד הרבה דוגמאות אני יכולה להעיד על אחות שלי או חברות או הרבה בנות אחרות שלא היו בחברה דתית כל הזמן והם דתייות חוץ מזה אתה הייתה בחברה לא דתית ????

אתה שירתת? אתה היתה עם חברה לא דתית?

לא כל אחד מסוגל לעמוד מול כל השאלות של הציבור החילוני או המסורתי...

לא כל אחד רוצה להיות בחברה לא דתיתעם בלימודים ועוד יש כאלה שלא רוצים להיפתח לשאר החברות הארות או לא רוצים להתקלקל.

ובקשר למה שאמרת על גננות ועוד .....

זה גם מאוד הכללה, כי זה מקצוע שנותן זמן להיות יותר בבית ויש בנות גם במקצועות אחרים אבל אז הם נימצאות פחות בבית אני למדתי ולומדת שתיי דברים כי אני רציתי ...גננת וגם מורה ..זה מקצוע רגשי ונשי מקשיבים ועוד זה מאוד חשוב העניים של ההקשבה לצרכי האחר ויש עוד הרבה דברים טובים ,

כמובן שבלי הכללות יש גם בנים שלומדים גננות וזה מאוד יפה אני אישית מאוד מעריכה בנים כאלה כי זה משהוא לא שגרתי כי צריך לעזור אומץ בשביל לילמוד ולעבוד במקצוע כזה אבל הם מתקבלים בברכה..

אם לך לא מתאים מישהיא עם מקצוע כזה אז תחפש משהיא אחרת כניראה שאתה לא מגדיר טוב לשדכנים מה אתה מחפש..

למה בת רק צריכה לפרנס? כי לפי מה שכתבת שאתה אברך אז אתה מקבל מילגת אברך אתה חושב שזה מספיק ?

לא צריך להיתפרנס רק משכר עבודה של מה שאתה מקבל או רק מהשכר שהאישה מקבלת אלא משניהם וזה לא אומר שהאישה צריכה להרוויח שכר שמפרנס משפחה שלמה אלא ביחד חצי האישה מביאה וחצי הבעל כי כתוב שהאישה והגבר הם לא שניים אלא אחד אז גם בזה.

אז כמובן שיש זמנים פחות טובים או טובים יותר אין מה לעשותכמו כל משפה או זוג נשוי מיתמודדים עם החיים..

בהצלחה לך ..

כדי לך להכיר את האדם אחרי הכל זה הכי חשוב !!!!!

דווקא, אני עכשיו אולי קצת מבינה אותו...אור77

(את אשפורד)

הוא מחפש משהו שימשוך אותו (גם בחיצוניות כמובן, וגם בפנימיות- שעל זה הוא שם דגש עכשיו). והוא צודק.

אבל צריך לזכור שמשיכה היא רק דבר זמני, אח"כ צריך לחדש אותה כל הזמן.

וכדי שתהיה משיכה ביניהם צריך שיהיו נושאי שיחה משותפים ומעניינים את שניהם ועמוקים... כפי שהבנתי מאשפורד, הוא לא יכול להמשך למישהי שהיא לא מעניינת אותו   או לא נוגעת לו ברבדים העמוקים והגבוהים של נפשו המשתוקקת למשהו נשגב- [אוהו.. ממש משוררת נהייתי לרגע]

טוב, נראה לי קלטתי אותך!

"תזהר, אתה אצלי על הכוונת"---> מספיק מורתית?!

בקיצור, תפילה! זה מה שצריך להשקיע בה עכשיו. (כמה זה קשה)

ב"הצלחה מרובה!!!!

אני דווקא מעדיף הצעות מהסוגים שהזכרת.משה4
בד"כ הן יותר עם לב טוב ומידות טובות מאשר מהנדסת אלקטרוניקה בתעשייה האווירית.
אז תבקש שיציעו לך בנות שעוסקות בדבר מסויים.אני12345
רק רציתי מלשאול, אם זה אומר אותו דבר על בנים-אני12345

אם אני למשל מחפשת מאוד בחור שמבין בענייני חינוך וקשר עם אנשים. שיודע להרים אחרים מאיפה שהם ויודע לתת מענה רגשי לילדים ונוער, האם זה אומר שאני צריכה להתמקד רק במי שעוסק בחינוך או שיש כאלה גם שעיסוקם זה עבודה מול מחשב? האם יהיה לי על מה לדבר עם בחור שכל היום עוסק בתוכנות? מה לי ולתוכנות? אין על מה לדבר. משעמם.

מה היית עונה לי?

נסיון לתשובהיונתן782

איני חושב שמקצוע מסוים מעיד בהכרח על אישיות מסוימת. גם אם לשני אנשים שנפגשים יש עיסוקים ותחומי ענין שונים, פעמים רבות עדיין ישנם נושאים משותפים שניתן לשוחח עליהם. ברור שלא כל דבר שמעניין צד אחד יעניין גם את הצד השני, אבל זה לא חייב להוות מחסום.

מנסיון אישי אוכל להעיד שגם למתכנתים יכול להיות עולם פנימי עשיר, ואפשר לדבר איתם על נושאים שונים ומשונים שאינם קשורים למחשבים...

מה שהוא^^ אמר!!מאמע צאדיקה
לכל בנאדם יש עולם פנימי עשיר חוץ מהעולם המקצועי שלו.
אפילו למתכנת....
ראה ערך ADMINאבא שמואל
לא, לא עד כדי כך.משה4

בכל תחום עבודה יש את כל סוגי האנשים.

מה שאמרתי הוא שבגדול, לענ"ד, אצל גננות, מורות לחינוך מיוחד, עו"ס וכד',  אפשר למצוא יותר בקלות את התכונות של לב טוב וכו'.

אני חושב שכןאנונימי (פותח)
יהיה לך יותר קל למצוא את מבוקשך באנשי החינוך ולא בהייטק. (לכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל כשאין זמן חייבים להכליל, אלא אם יודעים מראש שזה משהו יוצא דופן).
אני דווקא כועסת על משהו אחר...שלה שוב

'אם היא מבוגרת כבר לא יהיה לה כ"כ הרבה ילדים...מצטערת לבשר לך שאני התחתנתי בגיל מבוגר יחסית ומאז פחות חמש שנים בעז"ה יהיו לי ארבעה  ילדים (אני בהריון הרביעי) והיום כידוע אפשר ללדת עד גיל מאוחר...

וחכה חכה עד שיהיה לך ילד אחד ותגלה כמה קטנצ'יק אחד יכול לתפוס את כל עולמך ועולם אשתך.

ודרך אגב אני באה מאזור המרכז והחברות שלי בפילוח (כשהן בנות 30++) - 2 רופאות, 2 עורכות דין, 3 כלכלניות, 3 עובדות בחברת הייטק, אחת עובדת בבורסה ועוד ועוד. אני היחידה שבבית ומגדלת את הילדים. ואם מציעים לך מורה-אחות-עו"ס וכו' שבעיני הן צדיקות עולם כי צריך להיות בעלת כישורים מרובים ומשכורת עלובה בתמורה, אז זה כנראה אומר משהו עליך...כנראה מי שמכיר לך מסביב בוחן את הנתונים שלך ומחליט להכיר לך בנות שהן לא 'נשות העולם הגדול' ואז כדאי שתסתכל על עולמך,מורכבותך והיכולת שלך להכיל שונות ומורכבות בעולם.

להיפך, אשפורד!דבורי

תסתכל על מערכת החינוך - האם אתה באמת רוצה אנשים כאלו שיחנכו את ילדיך? בערך ב- 50% מהמקרים אני בטוחה שלא.

ועכשיו תגיד - תלוי מי המורה, ותלוי איפה, ויש אנשים מדהימים (באמת מדהימים!), וכו'.

וזה בדיוק הענין - המקצוע יכול לחזות אולי 20% מתחומי ההתענינות של האדם, לא מעבר לכך. אינטליגנציה רגשית, חוש הומור ואופטימיות לא באים ביחד עם הסמכה למקצוע כלשהו.

אפילו בהייטק אפשר למצוא אנשים נהדרים, יצרתיים, עם חינוך נפלא מהבית שהם יודעים להעביר גם לדור הבא.

צריך להכיר היטב, ולא להפסיק להתפלל!

ובעזרת ה' תזכה להכיר את הגברת שלך, לשמוח איתה ולשמח אותה.

איזו הכללה בוטה!רחלקה
אני מכירה מישהי בת 31 שהיא יועצת השקעות...אפוש

בס"ד

מספיק מגוון?!?

אענה לךקשלש
אומנם אינני יותא עם מה שהזכרת אבל

א- יש כאלה שהולכים לשם בגלל אידיאל ולא מעטות (אלא שלא ליבי ליבי עליהן כי לעבוד במשהו שאתה לא סובל זה בכלל לא שוס)

ב- בכל עבודה יש יצירתיות ופתיחות והשאלה איך אתה מנתס אותה בעבודתך

ג- כסף זה לא הכל בחיים העיקר שתהיה בניכם אהבה ואחוה ושלום ורעות
ובחורה שמרוייחה 15K וביית אין שקט ברור שעדיף מורה עם 5K על פניה

ד- תאמין לי שגם אתה מעדיף אחת שלא תחזור כל ערב ב7-8
ולו בגלל שהילדים יראו דמות הורית בבית ולא איזה מטפלת או סבא וסבתא כל החיים
ולו גם מצד שני שהבית יהיה מסודר לתפארת ושאר הדבירם מסביב
כי אישה חוץ מעבודתה בחוץ מה שמקבול היום היא גם אמא ורעיה במשרה מלאה
אי אפשר להרוג בן אדם (או את בן הזוג וזה הרבה יותר חמור) עבור כסף

בהצלחה
ותיפתח קצת לעולם העיקר הבן אדם ופחות הסביבה והסטיגמות
^^^
עיצה טובה קמ"ל
^^^^^^ לא כי זה אני אבל זה באמת שווה קריאהקשלש
אלו מקצועות מאתגרים!המחיצה
כי אין להן זמן לצאת לדייטיםאנונימי (פותח)
היום הייתה החלטה של בימ"ש בעניין הוצצאות על מטפלתאנונימי (פותח)

בווינט כתבו שבימ"ש העליון פסק שהוצאות טיפול על ילדים זה מוכר לצוך  החזר מס. מה שזה אומר,  שלפחות מבחינה כלכלית, אם מחזיקים מטפלת, או משלמים לצהרון, אפשר לקבל החזר של הסכום או חלקו. מה שזה אומר שמצטמצם היתרון הכלכלי של מורות נניח שנמצאות בבית.

זה לא אמור לגבי עו"ס למשל.

בכל מקרה חבל שהדיון הולך לכיוון הכלכלי. אני מדבר דווקא על התחום של העניין האנושי. לא יכול להיות שבאוכלוסיה הדתית ל70% מהבנות יש את אותם כישורים ואת אותם תכונות ולכן הן בוחרות באותו מקצוע (בהנחה שכישורים רלבנטיים ביחס לבחירת מקצוע) ואילו למשל בעולם החילוני יש הרבה יותר מגוון. וזה משליך גם על העולם של הבנות שהופך להיות מאוד דוגמתי. וזה מצמצם את המגוון.

מעניין אתי באמת כמה מתוך הפורום הזה, מהמבוגרות יותר, עובדות במקצועות כמו הנדסה, רפואה, מחקר מדעי, שרברבות, חשמל, אגרונומיה, משפטים, חשבונאות וכד'. אולי נעשה סקר? אני מניח שזה יאשש את הטיעון שלי. מה גם, שנראה לי מהיכרות עם חברים שיש הרבה יותר מגוון במקצועות של הגברים.

אתה צודק לגבי צורך בתחומי עניין משותפים. אבל...אנונימי (פותח)

אני מבינה כי בסופו של יום אתה רוצה בבית מישהי שתוכל לדבר איתה על דברים שמעניינים את שניכם.

אמא שלי תמיד אמרה לי כי חייבים להתחתן עם מישהו שיש משהו אחד לפחות שמעריצים בו, זה שומר על עניין והערכה בחיי הנישואים.

אבל-

אתה מאוד מכליל. לרב האנשים יש  תחומי עניין שונים מהעיסוק שלהם.

אתה צריך לנסות לפתח שיחה בנושאים שמעניינים אותך וחשוב לך מאוד שיעניינו גם אותה, אם אתה מרגיש שאין עם מי לדבר- אז לא.

חשוב לזכור שהדבר הכי, אבל הכי חשוב בנישואים זה היכולת והרצון לתת ולהקשיב ולא המקצוע.

כאשר אני הכרתי את בעלי הוא ממש לא היה מה שחלמתי וכמה פעמים כמעט נפרדנו ועכשיו אני מאושרת שהתחתנתי איתו ושנקב"ה פתח את עיניי לראות כי הוא בן אדם מדהים, נותן ואוהב, ולא, לא היה לו המקצוע שרציתי ולא היה לו המראה שחלמתי עליו, ועכשיו אני מרגישה שהוא הרבה יותר טוב ממה שחלמתי עליו.

אתה צריך לשחרר איפשהו! דבר עם הקב"ה, תבקש ממנו שיכוון אותך יותר בבירור!

ודרך אגב- אני גרפיקאית במקצועי ואף עבדתי בזה עד שגיליתי שאני ממש נהנית וממצה את עצמי הכי טוב בהוראה! וזה לא בגלל שיקולים של בית או ילדים (יש לי 3 בלע"ה) אלא בגלל שזה ממש מרתק ומספק ללמד, להוסיף משהו לעולמם של הילדים ולהשפיע על מי שחשוב באמת! לא כמו עוד איזו פרסומת או לוגו שלא ברור במה זה מועיל לעולם, וכיום אני מורה ונהנית מכל רגע.

תברר קודם למה היא בחרה במקצוע הזה. ממש לא בטוח שזה בגלל שעולמה הפנימי רדוד, אולי אפילו ההפך.

בהצלחה!

מספיק עם זה!!! חתונה זה לא עסק כלכליאודי-ה

אתה לא מבין שזה לא יעזור שתתחתן עם מהנדסת שלא תהיה לה סבלנות לילדים?
שלא תחייך אליך כשאתה חוזר ולא תחכה עם ארוחת צהריים/ערב (כי היא תהיה גמורה אחרי יום עבודה או
שהיא עדיין תהיה בעבודה כשתחזור...)
אם לא תתעורר בזמן תמצא את עצמך בן 80 עם הרבה כסף שחסכת ולא עם אישה וילדים.

תשלים עם זה שנשים הן לא שכלתניות כמו גברים וגם אם כן, הן מעדיפות להשקיע במקצועות יותר אמהיים
כמו מורה וגננת או במקצועות שיש בהם חברה.
ואל תשווה את זה לחברה החילונית, כי אתה גם לא רוצה שהבית שלך ייראה כמו בחברה החילונית
ששם חיי המשפחה עלו על שרטון.

סליחה על הבוטות אבל נראה לי שאתה צריך ניעור קל!
ובע"ה שנראה אותך עוד השנה מתחתן עם אישה טובה בעלת מידות שתקים איתך בית מתוך אהבה
שמחה ואושר.

אשפורד במה עובדת אמא שלך?אנונימי (פותח)

אשפורד:

בכנות - במה עובדת\עבדה אמא שלך? ברור לי שהיא לא קרייריסטית.. זה לא נשמע שאתה ילד שגדל על אמא עובדת.

לא מאחלת לאף ילד שתגדל אותו מטפלת \ אומנת במקום אמא שלו שמבזבזת את זמנה בפיתוח הכור האטומי..

אם אתה רוצה כסף - תשקיע בעצמך, זה תפקידך וזה מספיק לגידול ילדים ולישר את שינייהם

תכלס בחיים 90% מהשיחות הן סביב גידול הילדים והאוכל לקנות במכולת ולא על הכור האטומי.

הכי חשוב שתיהיה איכותית ותשמח במה שהיא עושה, כנאמר למעלה.. ותשמח גם במעשיך 

אשפורד- אתה צודק!!!!!!!!!!!!מאמע צאדיקה
כן!- יש משהוא דפוק במערכת החינוך\ הכוונה מיקצועית שלנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לפני כמה חודשים היה לי מפגש מחזורי מהאולפנה- איפה אנחנו 4 שנים אחרי...
ואיפה?
בחינוך\ חינוך מיוחד\ גנוות\ יעוץ.... ב"מככלה" בבית-וגן....  (או שליוב הרובע- אפרתה)
האומנותיות יותר- עיצוב גראפי ב"אמונה" 
בהנות ה"ראליות"- מכון טל- במגמות שונות....
מישי אחת בעבודה סוציאלית- באונ' העיברית!!! (פפם פפם חידוש!) -וזה היה נחשב "קשה" "מורכב" "סביבה לא- תומכת- דתיות" וכו' וכו'
מישי בסטז' של טכנאית רפואית (או לא זוכרת איך קוראים לזה....)- וכמה היה נחנקת מהשעות המטורפות וכמה שההורים עוזרים לשמור על הילד....
מישי לא שיגרתית- לומדת עיצוב אופנה! בשילוב עם קורס בשנקר. (סוף סוף משו רבע נורמאלי...)
ואנוכי-
שלומדת קדרות שנה א' במכללת תל-חי
והרגשתי- חנוקה!
הלו!!!!!!!!!!!!! בנות!!!!!! אנשות!!!!!!
תפתחו ת'ראש! יש עוד מקצועות בעולם! יש עוד כישרונות! יש עוד צרכים ליישוב העולם!
בקטע הזה המכללות הדתיות לא עושות לנו טוב.... יותר מידי בועה. לכו לאוניברסיטאות!

מה כל זה קשור ללנ"ו?
שחלק גדול מליצור קשר עם בנאדם- זה לפתוח את האישיות שלך להתעניין בתחומי עיניין שעד עכשיו ממש לא דיברו אליך.
סוג של- "בגלל שזה שלו- זה מעניין אותי. "

שתזכה בקרור ממש למצוא את חברתך ואשת בריתך.

עכשיו ראיתי את התגובה שלך ושמחתי לראות שאני לא לבדאנונימי (פותח)
כבר חשבתי שאני עוכר בנות ישראל, והנה אחרי מפגש המחזור שלך את פתאום מתחילה להבין את מה שדיברתי עליו.
כנראה שבכל זאת יש צדק בתחושה שלי, לפחות בחלקה
אבלשרבוב
אלו מקצועות שבאמת מתאימים לרובינו...
מה לעשות?
(חוץ מהשעות..זאת נפש האישה..)
ואני ממש לא אלך לאונברסיטה, זה לא מתאים לי..)

וכן, גם אני רוצה ללמוד חינוך מיוחד (!)
שואפת לתואר שני בייעוץ, בעז"ה...

ממממ....אולי אני לא יכולה להגיב כאן...שתי צמות
אני לומדת מינהל עסקים......

לצאת מהריבוע זה חשוב. דחוף...
הבהרהשלומומון

אנו הגברים הם אלו שחיבים לזון ולכלכל את האישה והילדים אז תפסיק לחפש מחט בערימה של שחת

תמצא משהי טובה ושתהיה אהבה ביניכם

כסף זה לא הכל בחיים

אשפורדבת-אל .א.
עכשיו אולי חשוב לך העניין הכלכלי אבל אחר כך תבכה שאין לאישתך זמן להסתכל עליך,
וזה לא קשור לילדים, הבית זה גם איש לאישתו ואשה לבעלה.
ודבר נוסף חשוב, אל תזלזל, בחורה בת 35 יכולה בע"ה ללדת ילדים ולהקים משפחה, וגם אם יהיה לה ילד אחד (בתקווה ליותר) היא צריכה את כל העולם בשבילו -כשתהיה אמא תבין! אני מכירה מישהי שבשביל הבן היחיד שיש לה היא נשארה בבית 10 שנים כדי לגדל אותו ולהיות איתו כשיחזור מהגן וביה"ס ורק אחר כך יצאה לעבודה.

ועוד דברן...אני מניחה שכמו שהיינו קטנים הבנים יותר מתעניינים במכוניות ובנות בבובות כך גם כשגדלים, רוב (ולא כולן כי יש הרבה בנות שהולכות גם להייטק) הבנות מתעניינות בתחום החינוך וההוראה.

ודבר אחרון אחרון...יש בנות מוכשרות מאוד שעובדות במחשבים והייטק, כמו הבנות של מכון לב.

שיהיה ב"הצלחה רבה!
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך