שלום!אנונימי (פותח)

קודם כל אני יכולה לכתוב עכשיו מה שאני חושבת בדוגרי ....

כי פתחתי כינוי  אחר .......

הממ..ועכשיו לענין !

בגיל הזה שכולנו פחות או יותר נמצאים בו , גיל ההתבגרות ....

מישום מה יש נושא שתמיד מציק לרבים מאיתנו , בנים ובנות

אני בטוחה , שאין כאן מישהוא /מישהי , שהם לא חשבו על הנושא , גם אני (מודה ומתוודה)

אבל  נתקלתי בתופעה מענינת , הבנות שיש להן חבר הם לא יותר יפות או יותר מוצלחות , אפילו לפעמים הרבה פחות , אז למה....להן יש חבר !?!

אשמח אם תסבירו .....

לפני שאני עונה לך תעני לי תשובה לשאלה הבאה:namber 1
את רוצה חבר???????????????
כן, כמה דברים.הירהורי הלב

א. איזה טון זה נכתב? קנאה, עצב? זלזול...

ב. למה אני בתור בת אמורה להמדד בגלל היופי והכישורים שלי, מי שרוצה אותי כי אני יפה או מנגנת מהמם אז זה לא שווה כלום וזה גם לא קשר שיחזיק, רק זוגות שיש להם בסיס עמוק יותר ישארו לאורך זמן.

להרהורי הלבאנונימי (פותח)

לא ,  זה נאמר מתוך סקרנות

אני לא אומרת חס ושלום שמודדים לפי יופי או כשרונות , ולפעמים אני רואה בנות שאני תוהה , מה יש בהם , כאילו , אני לא באה להתנשא , אבל .....

אולי אני נשמעת ממורמרת , אבל  תביני   לפעמים בנות שיש להם חבר תופסות את זה כמעין מותג ,  מבחנתי זה בכלל לא  רלוונטי בגילי .......

לא ממש....אנונימי (פותח)

בעצם אולי קצת , אבל סתם בכללי מעניין אותי ....

דעתי..אנונימי (פותח)
מי שבאמת רוצה- מוצאת! לא לכולם משנה המראה!..כמה פעמים שמעת בן שאומר"לי לא איכפת המראה.. אצל חלקם זה אמיתי! וליפעמים זה באמת אמיתי!!
כל אחד עם הדיעה שלו וחוצמיזה-מתו"ש

בס"ד

רק היופי זה מה שקובע????????

חבר'ה מה זה נותן לכם?לב שבור
...אנונימי (פותח)

שאמרתי שאני לא מבינה מה יש בהם , התכוונתי בעיקר לאופי , להתנהגות  ולדברים כאלה....

*בהןאנונימי (פותח)
כי יש להן אופי.מיטל
ועכשיו תשובה יותר מפורטת:מיטל

יש בנות יפות שהאופי שלהן דוחה.. או שהן סתם לא יודעות להסתדר עם בנים..

ויש בנות פחות יפות שיש להן וואחד אופי..

אם הבן קצת מתאמץ ומתגבר נגיד על המראה החיצוני (שכן חשוב אך לא קובע) הוא יכול למצוב בבת הרבה דברים טובים.

יש הרבה בנות שהבנים פוסלים אותן רק בגלל מראה חיצוני ובכלל לא נותנים לבת אפשרות.. ויש את הבנים, האיכותיים יותר והטובים יותר, שישימו פס על זה שחברה שלהם היא לא דוגמנית... .

חוצמזה, את מקנאה? כאילו.. את כנראה יפה עם את שואלת את זה.. וכנראה גם אין לך חבר ואת רוצה אחד ולא מבינה למה לא הולך לך.. כנראה זאת בעיה באופי.. ואולי זאת לא בעיה- אולי את פשוט לא קלה להשגה.. שזה טוב! אפילו טוב מאוד!

אם תחכי בסבלות גם לך יגיע האחד, לא משנה עם את יפה או מכוערת.. ותזכרי שלא משנה גם אם הוא יפה או מכוער..

קיצר.. מקווה שסיפקתי אותך..

ואם היתבטאתי יותר מידי זה רק בגלל שהסכמתי לעצמי בגלל שאין לי מושג מי את והכינוי חסוי..

או שדווקא להן אין (:הסנה-בוער
לה"ו.
נראה לי שזה לא קשור, וזה פשוט אצלך יצא ככה בסביבה..
אני מכירה הרבה בנות יפות ומוצלחות שיש להן חבר...
ואולי מי שמוצלחת לא ממש צריכה חבר, כי אין לה את הזמן לזה כרגע... והכח לזה. פשוט יש לה חי'ים מסודרים, ואין לה שום עני'ין שיבוא מישהו ויתערב בהם כרגע...
זה רק ורק בגלל האופי שלהם!!תהילה=]...

והחברים שלהם נורמלים מאוד!!

וכל הכבוד להם!! באמת!!

הבנות היפות בד"כ יש להן אופי מסריח ממש....כי הם מרימות אף אחרי שמחמיאים להם......ואז יש להם אישיות שלא שווה גרוש!!

כל היפות  בד"כ לא הכי אמיתיות עם החבר [שזה מה שהכי חשוב בתכלס...] כי הם עסוקות בלהתיפייף ולעשות רושם..מה זה שווה??

אחר כך הם נדפקות....

קיצור....תלוי בן..אם הוא דביל שמסתכל על יופי או על האופי...

לא הסברתי את עצמי טוב...אנונימי (פותח)

אני  לא מקנאה , חבר  מבחנתי זה מישהו שאפשר להגיד לו כל מה שחושבים בלי לפחד שילגלגו עליך ..

אני מצטערת אם נשמעתי  סנובה או אחת שמרימה את האף , אני מקווה שאני לא כזאת ..

באמת נתקלתי במקרים מסוימים , וחשבתי מה מצאו בהם , מילא לא יפות ,כי כמו שאמרתם היופי פחות חשוב ....אבל גם האופי שלהם , לא הכי..

ושאני מסתכלת על זה עכשיו אני שמה לב שהבנות האלו מחליפות חבר כל שבועיים , וזה מראה לי שהן רוצות חבר רק בשביל הפוזה ..ולא בשביל הקשר .

נו..מה הבעיה? אם זה לפוזה אז זה לא חברות אמיתית...חיימשוגעים!!
נתחיל בזה שחבר/ה זה רעמשה
לא בגלל כל הבבל"ת של הדוסים כמו בגלל שזה פשוט עסק יקר מדי. חשבונות טלפון של מאות שקלים וזמן רב המבוזבז על  קשר ש... מי יודע מה יצא ממנו.

בתור מי שעבר אי-אלו דייטים כושלים בחייו, המסקנה העיקרית שלי הייתה ונשארה היא שמדובר בבזבוז זמן/כסף מהסוג הגרוע ביותר, ושם זה עוד למטרת חתונה.
אז קשר סתם? מי צריך את הכאב ראש הזה? יש דברים יותר חשובים לעשות בחיים.

תסתכלי על החברות שלך עם החבר ותראי שחלקן מחליפות אותו כל שבועיים, ואחרות נשארות איתו לאורך זמן. יש כאלה שצריכות את החבר להצגה (דאווין) ולכבוד העצמי שלהן, ויש כאלה שבאמת רוצות לבנות קשר אמיתי ונכון יותר גם אם זה בגיל צעיר.

בצד הבנים - יש כאלה שמה שהם מחפשים זה דוגמנית, אבל לרוב הם יגלו (בהמשך הקשר / אחרי החתונה) שלדוגמנית הזו יש גם חסרונות, כמו זה שהיא מוציאה הרבה כסף על איפור וטיפוח וכל מיני שטויות, ושהיא תרצה שהם יקנו לה את זה ואת זה ויבזבזו עליה ומה לא.

למה אנשים רוצים חבר/ה אני יכול להבין (שיקולים אישיים-רגשיים, ומינון בינוני של יצר הרע), אבל מעבר לשיקולים האלה צריך לחשוב בצורה יותר רצינית - הוא מתאים לי? הוא רציני? הוא בקו שלי מבחינה דתית ? הייתי רוצה להתחתן איתו?

בסופו של דבר מראה חיצוני זה עניין זמני שככל שעובר הזמן הוא נעלם, מי שיקבל החלטות על פיו - מסכן.
אתה נשמע בעל נסיון כואב....שתי צמות
איזו פרסומת סמוי'ה... (;הסנה-בוער
גם לא כול הנים מושמיםסתם אחת!

אני חושבת שזה מאוד נכון מי שמחפש מוצא!מה וכול הבנים מושלמים ויש להם אופי אחלה!!לא!!

אם תירצי תימצאי!וברור שכול אחד חושב על זה..כןן אבל תלוי בהתמודדות יש אנשים שניכנעים לרצונות שלהם..ויש אנשים שלמרות שהם מאוד רוצים הם מיתגברים כי הם מבניםמה נכון ואיפה האמת!!

מצטרפת לADMIN... חבר\ה זה לא טוב...חיימשוגעים!!
היי קפה הפוך!! ---> כנסי נא..גייטל רייזל

קודם כל, ת'חדשי על הכינוי.. 

חחח את מצחיקולה...באררררררור שכולנו חושבים על הנושא..ולפעמים גם לא משאירים את זה רק למחשבות...האממ..

דבר שני, האמממ, תראי, ת'כלס, למה את צריכה חבר? זאת אומרת, זאת דיי שאלה מטופשת למה את רוצה, כי התשובה ברורה כשמש בשמיים הכחולים...אבל תחשבי על זה- (ואני מכריזה בזאת: התגובה הכי נורמלית, חכמה, ונראית הכי מנוסה ואמינה: היא של Admin!! קראי נא אותה שוב.)- מה יצא לך מזה? תחסכי לעצמך גם רגשות וגם כסף!! תשמרי אותם לאחר כך...ואז תהיה עשירה!!  (בשתיהם! c השווה!) ומה עם שמירת נגיעה? זה קצת לא נעים ליפול בזה, לא?!  דיבורים אל תוך הלילה? זה גם משפיע על הלימודים, ואני בטוחה שכל אחת רוצה תעודת בגרות, לא מדברת על ממוצע 100 שאת זה נשאיר לגאונים, אלא ממוצע נורמלי...ובשביל זה צריך שהראש יהיה עסוק בלימודים..וביננו, יש מספיק קשיים ותיסבוכות בחיים שמקשיים על הלמידה גם בלי איזה חתיך הורס שיש לו עיניים של איילה, אוזניים של עטלף, שיער כחול ועיניים בלונדניות...אופי מטורף, חמוד לאללה, מקשיב, תומך..(וגם מחבק?! )  שאת קוראת לו חבר שלך...לא ככה?! ונגיד ויהיה לך חבר! סבבה?! מזל טוב! איזה יופי...ועוד כמה זמן תיפרדו...ואז הוא מתארס לו?! ולא איתך...את קולטת איזה משבר זה (במלעיל. דוסלך...)? וזה קורה...זה קרה...זה יקרה...ויכול להיות שגם לך...כי ה' מזווג זייווגים ואנחנו לא יודעים כלום. כלום. (מזכיר לי שיום אחד באיזה שיעור באולפנא כתבתי על דף מלא פעמים "ה' מזווג זיווגים..ואני מאמינה...שיכנס לתת מודע, לאמא שלו, לאם אמא שלו...הנה לך, באאארור שאת לא היחידה שחופרת על זה..)

הוקצור, אחות שלי, אל נא תעמיסי עליך צרות מיותרות...אני ממש מבינה אותך, באמת. ות'דברים שאני כותבת לך אני בעצמי צריכה להבין, להפנים וליישם בע"ה ובהשתדלותי..לכן אני כותבת לך, שבאמת, חבל. והרבה ממה שכתוב למעלה ^^ זה מניסיון...וזה ממש לא נחמד להיות מנוסה בכאלה דברימים..

-אה,  ועוד משהו חשוב (מטורף חשוב...חחח..: זה שאין לך חבר עכשיו, לא אומר כמה את לא טובה-אלא כמה את טובה!!! את קולטת!? אין לך חבר!! עוד כמה שנים תכירי ותוכלי להגיד בשמחה ובצהלה, שהוא הראשון שלך! את קולטת איזה עוצמות?! איזה אושר! שווה לך...רובנו לצערנו, אני חושבת, לא נוכל להגיד את זה בלב כ"כ שלם..

זהו. כל הכבוד ששאלת...שיהיה לך רק סבב"ה וב"הצלחה! (הדוסים האלה, כל דבר ממציאים ראשי תיבות...)

גייטל. (נה, לא באמת קוראים לי ככה. למרות שת'כלס, זה יותר יפה מהשם שלי..)

[הא! היי כולם! מה קורה? מלא זמן לא כתבתי פה תגובה...השקעתי! אז ד"ש לכולכם! אבל היתה לי נבואה הלילה בחלום...וולחשו לי שאני צריכה להגיב פה, אז עד שיש נבואות היום-שאתעלם מזה?! להתראות עד הפעם הבאה! ]

קפה הפוך--הירהורי הלב

כמה דברים--
דבר ראשון הבנתי שאת מדברת גם על האופי, ולא רק על הכשרונות והיופי. כמעט בכול נשמה יהודית אפשר למצוא את הטוב. לפעמים את לא רואה את הטוב במשהי ומישהו אחר, מכיוון אחר רואה.

עוד משהו, את אומרת שהם מחליפות חבר כל שבוע--דוואינים.... הם רוצות חבר כי זה נראה להם מגניב, כל אחת יכוטלה למצוא איזה פריאר ולקרוא לו חבר, השאלה מה עומד מאחורי זה.
בנות שרוצות חבר בשביל הפוזה הם בנות חלשות, שצריכות ומנסות להראות את עצמם באור יותר טוב, ככה את רוצה??????! זה מה שאת מבקשת!? אני בטוחה שלא...

בסה"כ הכול חבר בגיל הזה לא תורם הרבה, ומזיק בד"כ הרבה, וזה יותר מכסף וזמן, זה שהלב שלך כלל הזמן שם ואת לא מצילחה להתרכז בשום דבר אחר, זה לפעמים נגד רצון ההורים, זה יכול לשבור ולשנות אותך אם הוא יעזוב, את יודעת איך לפעמים זה קשה? יש אנשים שלא יכולים אם זה....
 אז בחייאת בשביל מה!?!?!

אני מבינה ממש למה בכלל חושבים על זה, וזה קשה פשוט להתנתק, וגם לפעמים זה קשר טוב, וגם עם הוא נגמר אז הוא נגמר טוב ויפה, אבל באמת שמי שזה ככה אצלו הוא בר מזל גדול, אז בשביל מה לקחת סיכון??
אני לא אומרת על תסתכלי על בנים כי בסוף הם ישברו לך את הלב, אבל חבר זה משהו אחר, חבר זה קצת יותר מסתם משהו, מה רע בחברה טובה? ועם בניםאת יכולה להיות בסחבק, אבל קשר רציני מידי באמת שרק יכול לגרום לך ליפול (עמוק עמוק...)

אז שיהיה לך המון המון בהצלחה!!! ותחשבי לפני כל דבר שאת עושה...

תודה לכולם !אנונימי (פותח)

נתתם לי נקודת מחשבה שונה ...

טוב , נראלי שאני יחזור לכינוי הרגיל

בי...

בהצלחה!!!ב.ש.

לקפה הפוך עוד כמה הערות חשובות*מוריה 2*אחרונה

אני לא יודעת בת כמה את, קשר בין בן לבת בגילאי התיכון הוא קשר לא פשוט בכלל. רמת הדיבורים עולה רמה הבן מתעניין בבת והבת בבן וכבר חושבים קדימה. לנתק קשר כזה זה תהליך ארוך וכואב...

את נקשרת לאדם את משקיעה בו והוא בך. לשמר קשר על אש נמוכה זה קשה! ולא מדובר בכמה חודשים בד"כ מדובר בשנים מכמה סיבות, אניאכתוב לך רק שלוש שבעיני הן העיקריות:

1. בן מתבגר בד"כ בצבא

2. בת רוצה לסיים שמינית עם תעודת בגרות והיא גם רוצה בד"כ ללכת לשרות לאומי או למדרשה.

3. לפעמים את נקשרת לבן כי הוא מקשיב לך ואוהב אותך אבל את לא ממש רואה אותו בתור בעלך...

לכן אם את רוצה תיכון מאושר בלי בעיות ודילמות על חתונות תחסכי את זה ממך. 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך