כל מי שמדבר על כפיות טובה לגבי ה'צלי אש

שיסתכל בראי של עצמו.

למה אתם לא חוגגים את יום המצאת החשמל, אתם חשבתם פעם על עולם בלי חשמל, שבלילה אי אפשר לעשות כלום.

למה אתם לא חוגגים את יום המצאת סם ההרדמה, אתם יודעים איזה ייסורי תופת אנשים סבלו לפני המצאת הסם, את יום האפידורל.

למה אתם לא חוגגים את יום המחשב והאינטרנט והרדיו והדפוס והבתי חולים והדמוקרטיה והטלפון.

תראו, זה לא חכמה לקחת מהמצוות רק מה שאתה מתחבר, צריך לקיים את כל המצוות בצורה שוה.

מזל שאנשים לא נסחפים פה...הסנה-בוער
לה"ו.
אתה משווה נס כ"כ גדול וגלוי, לדבר פעוט כמו חשמל? שהמונים מעמ"י חוזר לארצו, שחזון הנביאים מתחיל להתגשם, שיש לנו צבא ומשטר משלנו- שנכון, הוא די מעאפן, אבל הוא שלנו!- זה לא דבר שצריך להודות עלי'ו?
אז עכשי'ו זה התפקיד שלנו! לקדם את הגאולה הגשמית ולהביא את הגאולה הרוחנית לאט לאט!
מה רצית, שבבום ד' יביא דרקוני ענק ויעיף את כלל הי'הודים לא"י, ושם כווולם פתאום יאמינו בד'?! מה פתאום, גאולה זה תהליך איטי...

אין לך מושגים.צלי אש

אתה יודע איזה כאבים זה ניתוח בלי הרדמה?

אתה יודע מה זה שתוחלת החיים עלתה?

אתה יודע מה זה ש99.9 אחוז מהנשים אינם מתות בלידתן?

אתה יודע מה זה שמכל כך הרבה מחלות נעלמו?

אתה יודע שפעם כמעט רבע מהילדים מתו, והיום הצליחו להדביר את זה.?

תגיד, חיים של בני אדם לא מדברים אליך? וזה אתה משוה לזה שגרים בארץ משלנו.

אתה כנראה פינוקיו קטן ולא יודע איזה צרות נוראות יש בעולם, ומאיזה צרות הצלחנו בחסדי שמים להינצל.

אני ממש לא הבנתי מה רצית, אבל הטענות שלך ממש......r.u המחודש

לא קשורות בכלל,מה אתה משווה את יום המצאת החשמל ליום כזה גדול לאומה

ולעם ישראל, הרי זה כ"כ מטופש וחוץ מזה לפי הסברא שלך לא צריכים לחגוג

הרבה חגים חוץ מיום העצמאות, ומה לעשות שזה לא עובד ככה אולי זה לא נוח

לך,ואולי לא מקובל עליך אבל זה המצב

בחייך,קצת הגיון ישר [ממש טיפה]

לא לקחת אישי

לא דיברתי רק על המצאת החשמל.צלי אש

תראי רו המחודש, את נולדת בבית טוב, עם מספיק אוכל, עם אחים ואחיות, עם מכונית.

נולדת בארץ עם מטוסים, כשיש איזה כאב הכי קטן לוקחים אקמול.

את יודעת איזה צרות אנשים סבלו פעם, זה לא רק המצאת החשמל.

לא צריך לחזור על החשמל עוד פעם ועוד פעם.

ובקשר לשאלה שהרבה חגים לא צריכים לחגוג.צלי אש

קודם כל שאלה יפה.

התשובה שכל החגים שאנו חוגגים זה על זה שאנחנו יהודים, אם היינו גויים לא היה שוה לנו לחיות. מובן.

מצטרפת ללידור ומוסיפה--פגזניקית גאה!
שעל הדברים האלה בדיוק שפירטת אתה יכול להתפלל כל יום.
תפילה- כמה פשוט, ככה חזק.
אפשר באמת להודות על זה כל יום.צלי אש
דרך אגב על המצאת החשמל, אפשר לכוון להודות על זה בברכת מאורי האש.
ומה עם גילוי אמריקה?הירהורי הלב

אתה יודע איזה שוני וקידום זה גרם בכול העולם?
ומה אם...?
ומה אם...?
ויכול להיות עוד מלא, ההבדל הוא לא רק גודל השינוי שחל בעקבות זה.
זה לא רק שסוף סוף יש לנו מדינה וצבא, זה קיום ההבטחה של הקב"ה שנגיע לארץ,
זה "אתחלתה דגאולה" זה הרבה יותר מסתם מקום מפלט ליהודים...

קיום ההבטחה של הקב"ה שנגיע לארץ.?צלי אש
ומה עם קיום ההבטחה של הקב"ה שלא יעזבנו בידי הגויים, ושלא תישכח מאיתנו התורה. דוקא את ההבטחות האלה רואים יותר בגלות?
הסיבה האמיתית שאנחנו חוגגים את יום העצמאות -צלי אש
מפני שאחרי חורבן גוש קטיף חשוב לנו להגיש גם את הלחי השניה, וכמ"ש חז"ל "אם סטר לך אדם בלחי אחת הגש לו את הלחי השניה".
מה את משווה בכלל?!זלמן לוי

באמת גם על הדברים האלו צריך להודות.

אבל איך אפשר להשוות בין הקמת מדינה לעם שכבר נמצא אלפיים שנה בגלות, שרק שלוש שנים לםפני קום המדינה השמידו לו 6 מיליון אנשים?!

איך את משווה את זה שהמציאו את החשמל ליום שבו האומות שכל הזמן רצו להשמיד אותנו הסכימו לתת לנו מדינה?!

היש נס גדול מזה?

הסיבה היחידה שאנחנו חוגגים את יום העצמאות זה כיון שאנחנו חושבים שאנחנו נמצאים בתהליך של גאולה, וההוכחה לכך זה הנס בהקמת המדינה. הדבר הזה לא תמיד ברור לנו, ולפעמים אנחנו חושיבם ויודעים שהמדינה עושה טעויות אבל מי קבע שהגאולה צריכה להיות חלקה? אולי הקב"ה רוצה לנסות אותנו בדרך? אולי הוא רוצה שכך תהיה הגאולה כדי - כמו שאמר רבנו הרצי"ה זצ"ל, נהיה שותפים בתהליך של הגאולה? 

בכל מקרה: חג שמח!!! 

תגידו, החברה כאן לא יודעים לקרוא?צלי אש
אני שוב אומר לא רק על המצאת החשמל, גם על מאות מחלות איומות שהדבירו, על זה שאשה יולדת בבטחה בלי סכנת מוות, על זה שתוחלת החיים עלתה. אתם יודעים מה זה חיים?
אוקי.אוסנת

על המצאת החשמל היו שברכו שהחיינו (כשקיבלו מנורה ראשונה, אחד מאבות אבותי), וכל יולדת מברכת "שהחיינו" או "הטוב והמיטיב". כל אחד שמבריא מברך "הגומל".

ועל המדינה לא צריך להודות? ובכלל, מה פה ההשוואה בין תחילת הגאולה, לבין הגלגל?

זכינו להיות במדינה יהודית, את בכלל קולט מה זה?! כדאי שתדבר עם מישהו, אפילו לא ניצול שואה, שנולד לפני הקמת המדינה. מעניין שכמעט כולם שם ציונים, כולל החרדים.

אילו לא קמה התנועה הציוניתאנונימי (פותח)

אילו לא היתה קמה התנועה הציונית, האם המנדט הבריטי היה עדיין עד היום בארץ ישראל או לא?

אני בטוח שלא, כשם שהיא הסלקה מכל האיזור ללא מאבק.

אילו לא היתה התנועה הציונית נלחמת להקמת המדינה לא היה כל הגבלה לעלייה לארץ, וברור שכאשר הבריטים היו הולכים מפה היינו מקבלים את הארץ לכל האזרחים שהיו פה ללא צורך להילחם וללא צורך להקריב 25000 אנשים.

אולי המדיהנלא היתה מוגדרת מדינת עם ישראל, אולם בכל מקרה כיום זוהי מדינה שאינה מזכירה יהדות כלל.

גיחי גיחי.אוסנת

הבריטים היו עפים מפה, אבל השלטון היה ערבי. אני בספק אם אי מי מאיתנו היה קיים עד עצם היום הזה...

אילו התנועה הציונית לא היתה נלחמת למען הקמת מדינה, היתה הגבלת עליה ועוד איך (ההגבלה לא באה מצד הטרור היהודי, אלא מצד הטרור הערבי. תלמד היסטוריה), ואחרי הקמת המדינה הפלשתינאית - לא היתה הגבלת עליה. לא היתה עליה בכלל.

אתה סתם מנסה להראות שהמדינה לא מזכירה יהדות. חסר סיכוי להתחיל לפרט לך את כל החוקים והמוסדות היהודיים במדינה הזאת. תקח זאת כך - המדינה הזאת היא מדינה של עם ישראל. והיא מתנהגת פחות או יותר כמו שהעם שלנו רוצה. המדינה תחת שלטון יהודי, וזאת הגדולה - ותפקידינו להפוך אותה ליהודית לחלוטין.

[בכ"ז, קצת הוכחות ל"על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל" - רבנות ראשית, מועצות דתיות, נישואין לא אזרחיים, ירושלים עיר הבירה, סמל המדינה, החכי"ם כ-ו-ל-ם, ראש הממשלה והנשיא - חייבים לאכול כשר ולשמור שבת כשהם בתפקיד יצוגי או בכנסת. ועוד ועוד... לא כולל אינספור ציטטות מהתנ"ך]

המדינהאנונימי (פותח)

לולי התנועה הציונית לא היה כלל טירור ערבי.

לולי השאיפה הלאומית לא היה כלל איכפת לאף אחד שיהודים גרים פה כמו שלא היה איכפת לאף אחד שיהודים גרים במרוקו.

במדינת ישראל ימקבלים נישואים אזרחיים דנים שלא על פי תורה שר הביטחון מחלל שבת בפרהסיא, החמץ נמכר בפומבי, השבת מחולת בראש כל חוצות.

והחינוך בבית הספר הממלכתי הוא שהתנ"ך הוא המצאה של שבטים נודדים בדווים. ועוד עוד

אוך!הסנה-בוער
לה"ו
נכון, יכלה להי'ות לנו מדינה הרבה י'ותר טובה. אבל לא הי'ינו פה, בסדר? אנחנו, כבוד הדתי'ים, הי'ינו שם, בגלות, ורק מעטים- אמנים לא מעטי מעטים, היתה קבוצה אפילו מכובדת- אבל ממש לא הרוב- עלו לארץ. איפה הי'ו הדתי'ים כשהרצל דיבר על מדינה? למה החרדים ישבו להם על כספי החלוקה בי-ם ולא טרחו להקים לעצמם מקומות עבודה, ולהקים שמירה משהלם? למה המזרחי הי'ו כ"כ קטנים ומנודים?
הממ, קצת פיספסנו ת'רכבת. אז נכון, מי שמבשר את התחלת הגאולה הוא לא האדם האידיאלי בשבילנו. [כדאי לקקרוא את המאמר של הר' חנן פורת על זה השבת, במעט מן האור]. אז נזרוק פשוט הכל? 'ד' בא לנו גאולה, מושלמת לגמרי, ואם אתה לא תביא אותה ככה- שלום'? אתה קורא לעצמך מאמין בד'? באמת שתתבי'יש לך! 
איך אתה יכול להשוות קיבוץ גליו'ות כזה ענק והפרחת שממה כל כך מדהימה להמצאת החשמל? כן, החשמל זה דבר חשוב, אבל לא הי'ה פה נס גלוי והצלה המונית של עם!
אני יודעת שאני בוטה- אבל אתה בכלל מאמין באלוקים?! נראה לך שהוא איזה סבא טוב שמביא לך גאולה איך שאתה רוצה? אתה לא מתבי'יש להיות כל כך כפוי תודה?
וכן, כן צריך להודות על יולדות, ועל חשמל, וכו'! אבל יש הבדל בין גאולה עמית לגאולה פרטית או לסתם משהו נחמד שעוזר לכלל העולם.
והגאולה היא לא פתאומית, היא איטית, ודחילק, אם לך אין סבלנות וכח רצון לזרז אותה, אחי, זו בעי'ה שלך! אל תלכלך לנו את הראש בדברי כפירה כאלו בהנהגה של ד' ובאיך שהוא מגלגל דברים ועל ידי מי!
ואני לא בנאדם שחולה על השלטון שלנו ומעריץ בעיניים עצומות את המדינה- אבל העולם הוא לא שחור או לבן! קורה לפעמים בטעות, שיש דברים שיש בהם גם טוב וגם רע! אבל אי אפשר שלא לראות איזה תהליך אלוקי מדהים מתחיל פה!
אוסנת -צלי אש

גם על המדינה בירכו שהחיינו שהיא קמה, השאלה למה לחגוג אותה כל שנה.

אולי נחגוג את יום הדברת החידקים - את יודעת מה זה? את קולטת?

תדברי עם אחד שהיה חולה רח"ל.

את חנוכה למה אתה חוגג?הרועה

המלכות שהייתה אז נמשכה מעט מאוד זמן, וגם בזמן הזה היא לא הייתה משהו.

יש הבדל.אוסנת

חיידקים זה אומנם חלק מהחיים שלנו, אבל חלק מהחיים שלנו כיחידים.

מדינה זה חלק מהגאולה שלנו, החזון, המטרה של העולם (חיידקים הם לא חלק מהמטרה, נכון?), מדינה וגאולה זה חלק מהתכלית ומהחיים שלנו כאומה.

זה ההבדל.

כל אחד, יחיד, שהיה חולה - מוזמן לעשות מסיבת הודיה ולברך הגומל. אם זאת היתה מחלה קשה, הוא גם יעשה סעודת הודיה כל שנה. אבל אומה שלימה זוכה לראות עין בעין בשוב ה' ציון - כל האומה צריכה לחגוג זאת!

נכון בלי מדינה לא היה טרורהרועה
היו פוגרומים גזרות עלילות דם אבל אנחנו היינו מתייחסים לזה כאל שיגרה, אם זה מה שאתה רוצה אתה מוזמן ללכת לגור במרוקו.
למה חוגגים את חנוכה? חז"ל קבעו..chayale

ב"ה

פורים - כנ"ל היהודים ניצלו משמד - חוגגים

חנוכה - משמד רוחני..

מי קבע לנו שחוגגים את יום העצמאות? חז"ל? התורה אולי? אולי שהצלחנו להקים מדינה עפ"י יסודות התורה?

סתם כמה נקודות למחשבה.. וד"א, מלחמת השחרור נס ממש!! ועליו צריך להודות לה'.

ועוד ד"א, יום הזיכרון לחללי צה"ל היהודים הקדושים, אני לא חושבת שזה מכובד לציין עם סמלי גויים, איך שהם מציינים אבל..בשביל מה יש לנו את התורה א"כ.. ונראה שלחיילים הי"ד יהיה יותר נחת שם אם נציין זאת לפי התורה ובצורה יהודית יותר.. 

זה שחז"ל קבעו על זה חגהרועה

ועוד קראו לזה "מלכות ישראל" מראה שגם אם המצב לא מושלם זה עדיין סיבה לחג.

אוקי, אבל זה ח-ז-ל קבעו.. ולא אף אחד אחרchayale
ועוד משהו לגבי 'אתחלתא דגאולה'chayale

ב"ה

יש הלכה מפורשת בהלכות מלכים להרמב"ם, אני יכולה לחפש את המקור המדויק אם זה יעזור, ושם מפורט כל התהליך של הגאולה וזה מחולק ל: אתחלתא דגאולה, אמצעיתא דגאולה ו.. אני לא זוכרת את מילה.. אבל רק בחלק האחרון כתוב שיהיה קיבוץ גלויות.

עם הלכה מפורשת אין מה להתווכח..

למדתי את הפרקים האלההרועה
וזה לא מופיע ככה, בכול אופן את מתווכחת עם עובדות עמ"י שב לארצו כך שאו שאנחנו אחרי הגאולה או שזה קורה לפני. (אני מניח ששנינו נסכים שזה לא קרה לפני..)
חיה'לה,אוסנת

ידוע לי שאת חב"ד, נכון? ומה עם ההלכה המפורשת ברמב"ם שהמשיח צריך להיות לוחם מלחמות ישראל?

בכל מקרה, לא אמרנו שהיתה קיבוץ גלויות שלימה. אדרבא, יש עוד רבים שצריכים לעלות. אבל התקדמות משמעותית לקראת הגאולה - היתה גם היתה. רק מי שעוצם עיניים, שם משקפי שמש כהים, חתיכת בד שחורה, וקובר את הראש עמוק בחול - לא רואה את זה. אחרי 2000 שנה - מדינה יהודית בארץ ישראל!

זה לא נראה לי שייך לדיוןהרועה
גם אם חושבת שהרבי מה שבא לה. זה לא תשובה לטענות שלה (שלענ"ד הם לא כ"כ מוצקות אז בכלל לא שווה לרדת לפסים אישיים).
הרועה,chayale
(שלענ"ד הם לא כ"כ מוצקות אז בכלל לא שווה לרדת לפסים אישיים). בא לך לפרט או.. שנוח לך יתר לא לשמוע דעות.

אוף.אוסנת

די לחשוב שהשני לא מפרט בגלל שהוא לא רוצה לשמוע דעות.

אני יודעת בבירור, שכל מי שהשתתף פה עכשיו לא מתחמק.

אם לא עונים, כנראה שראין כח להתחיל לדוש ולדוש בעניין.

סליחה שירדתי לפסים אישיים, רק רציתי להראות כמה הניגוח שלך, חיה, היה מצחיק...

הויכוח הוא הרבה יותר עקרוני מקטנות כמו מי ואיך...שתי צמות

עצם הבעיתיות הגדולה היא בעצם הכרזת "חג" ע"י אנשים שאין בידם הרשות לעשות זאת.

מהתורה נקבעו לנו שלושת הרגלים, חז"ל הוסיפו לנו את חנוכה ופורים ומאז אין היתר לאף יהודי גדול ככל שיהיה לקבוע חג, לגרום לאלפי יהודים מאמינים (או שלא כ"כ ...)להוציא שם שמיים לבטלה באמירת הלל, לסלף את אחד מ13 עיקרי האמונה - ביאת המשיח והגאולה.

כיהודים מאמינים אנחנו מבינים שכל רגע שנשמה באפנו, הראש פועל, הידיים זזות וכו' וכו' זה נס. האם מישהו קבע יום חג לרגל קימתו בבוקר חי ובריא? אולי במידה והכינרת תתמלא בשפע יכריזו על חג המים לדורות????

הקלות שבקביעת מצוות וחוקים חדשים היא בלתי נסבלת. מדינת ישראל רק סובלת ממעשים אלו.

עורו אחים!!!!

אולי גםאוסנת

לא נשתמש בשעון שבת, או בפלטה של שבת (ושלא נדבר על כל "מכון צומת") כי הרי אין לרבנים שלנו סמכות...

מאיפה את מביאה שאין להם סמכות לקבוע יום חג?

א. להודות לה' - זאת אמירת שם שמים לבטלה? לא הבנתי.

ב. לסלף אחד מ13 עיקרי האמונה?! את לא מרגישה קצת נורא לומר את זה? מישהו אמר שהמשיח כבר הגיע? שהגאולה השלימה כבר פה? יש דברים שצריך להזהר לא לומר אותם, כי הם קטגוריה גדולה מדי על עמ"י.

וכן. אנחנו נקבע יום חג על כך שהאומה שלנו מתחילה לחיות. על כך שהמימוש העצמי והעולמי מתחיל להתקיים. על חזון הנביאים שקם לו לתחיה. למה לא?

את סותרת את עצמך אם לא שמת לב...שתי צמות

(בלהט ההגנה על עקרונותיך את לא עונה למה שנכתב....)

בהתחלה את רומזת לכך שלרבנים יש סמכות לקביעת יום חג (דבר שמבסיסו שגוי!!!!!!) ובסוף דברייך את מכריזה על כך ש"אנחנו" נקבע מתי מותר לנו "לחגוג" ובאילו נסיבות, כלומר כאשר אנו מרגישים צורך להודות לה' על דבר גדול שנתן לנו, בואו נחליק ת'קצוות, לא נסתכל מותר/אסור אלא נלך ע"פ הרגש שלנו. המשפט הזה הוא ההוכחה המרכזית עד כמה מסוכן הוא נטילת האחריות על ההלכה שגורמת לכלל העם להרגיש בעלות על האיסור וההיתר.

שעון שבת ודומיו נעשו בכך שנלקחו הדברים המותרים לעשות בשבת(מלכתחילה!) ושיפצו את היכולת שלהם ע"מ להתאים לדורינו. אין בכך אפילו משוםהיתר קל.

וכן - אמירת ברכת הלל והזכרת שם שמיים היא לבטלה. לא בכל פעם שתרצי להודות להשם תוכלי לעשות זאת כפי שאת מרגישה (אלא אם כן שמירת מצוות היא ממך והלאה....)יש כללים איך מודים להקב"ה.

ובקשר לסילוף יסודות האמונה - עוד כתבתי בעדינות.... זה הרבה יותר גרוע!! 

אויש.אוסנת

בלהט הנסיון להראות שאני טועה, אתה גם לא מנסה להתייחס לטענות שלי.

סמכות לקביעת חג - אני יודעת שמותר מבחינה הלכתית, לא יודעת עד כמה ואיך. אני לא בקיאה בהלכה. אני מסתכלת על כל דבר מבחינה מחשבתית (ככה זאת אני) - והגיוני לי מאוד מאוד, שבדור של גאולה, לחכמים יש סמכות לקבוע, גם אם הם לא חז"ל... הרי המציאות השתנתה.

כל דבר נובע מתוך היתר ומתוך הגיון של תורה. שום פסק הלכה לא הוחלט "ככה" ולא כי הרב חלם איזה חלום... כל הלכה חייבת להגזר מהתורה שנכתבה לפניה. כך שעון שבת, וכך קביעת חג העצמאות. אני סומכת בלב שלם על הרבנים הראשיים דאז, ועל כל הרבנים שאומרים זאת כיום.

גם הלל - לא אני החלטתי על פי הרגשתי אם לומר או לא. הכל נובע מתוך שכל של תורה! אתה לא יכול לבטל את גודלם של כל הרבנים שאמרו לומר הלל בברכה.

הי, אתה לא מסביר למה זה סילוף של עקרונות האמונה. בדיוק כמו שכעסת קודם (נראה לי שזה היה אתה) על מי שלא פירט...

וכמובן -אוסנת

לא סתרתי את עצמי. יש לנו סמכות לקבוע חג, והרבנים שלנו יחליטו מתוך שכל של תורה. הם החליטו כך, מה לעשות?

לומר עלי שאני קובעת לפי רגש? מצחיק.

אוי לנו אם את מייצגת מגזר...שתי צמות

את יודעת מי היו הראשונים לומר שהדור השתנה ויש צורך להתאים את התורה אליו? במידה ולא, התחילי ללמוד.

אם את לא בקיאה בהלכה, אז אני יכולה לומר בשמץ גאווה קטן שאני בקיאה (יותר ממך בטוח..)

מאחר וסנהדרין התפזרה ומאחר ואין לנו את חז"ל אין סמכות הילכתית שיש בידה ההיתר לקביעת חג. יהיו אלו הרבנים הגדולים ביותר בכל מגזר ועדה. משונה לי מאד שאת מרשה עצמך לכתוב משפט כמו: "אני מסתכלת על כל דבר מבחינה מחשבתית" זוהי פרבילגיה שלצערי אין לנו היכולת להשתמש בה. הדבר היחיד שהוא אקסיומה זוהי התורה. לפרש אותה מחשבתית (או במילים אחרות: רגשית!!!! - כן, עם כל המאמץ שלך להסביר שמחשבה שונה מרגש...) זהו חטא חמור.

לצערי גם אנשיים גדולים יכולים היו לעשות טעויות מתוך רגש, וזה כואב כ"כ כי זה מראה לנו כי אנחנו עדיין בגלות כ"כ עמוקה.

סילוף עיקר האמונה היא בכמה מובנים והגדול מבינהם שהגאולה  הוכרזה כתהליך שהחל עם קום המדינה... אבוי לראשנו אם בכל פעם שהיה ליהודים מצב טוב היו מכריזים על ראשית הגאולה.

בתור הזהב היהודים חיו במצב הרבה יותר טוב מאיתנו.... וזו רק דוגמא.

ד"א, שתי צמות לא מסמל בת????? אני בחורה לא "הוא" או "אתה".....

אני מייצגת מישהו?!אוסנת

אני מייצגת את עצמי בלבד. ברור לי שיש טיעונים שכנגד לכל מילה שהוצאת מפיך פה. אבל אני לא יודעת אותם, וזה גם לא מפריע לי - כי אני לא מסתכלת הלכתית (בגלל שברור לי שהרבנים שלי לא ממציאים הלכות).

במקום לחפש לי חטאים, אולי תחפשי לעצמך. קצת כבוד לרבנים לא יזיק. הפקפוק הזה, כאילו רב ענק יכול בכלל לטעות בעניינים של שכל ורגש, לא רק מורה שיש פה חוסר בהבנת המציאות (בנים הם שכליים, רבנים הם במדרגה ענקית), אלא על קצת חוסר באמונת חכמים... אני לא באה להאשים, והתוקפנות היא לא אישית. רק מגעיל אותי שהרבנים "שלנו" לא נחשבים רבנים לדעת ציבור מסוים - וכך הם דוחים דעות שונות...

לגבי הסנהדרין - מכיון שאין היום, כל אחד הולך לפי דעת רבותיו, ובכל צד יש מן האמת.

התחלת הגאולה לא הוכרזה עם הקמת המדינה, מצטערת לספר לך. התחלת הגאולה הוכרזה כבר ע"י הגר"א בתחילת שנות המאה ה - 18... קצת, אבל ממש קצת לפני.

בתור הזהב יהודים חיו יותר טוב ממנו, אבל למרבה הצער - לא בארצנו. אז אולי חומרית, רוחנית וגשמית היה להם טוב - אבל לא בארץ. וזה עושה את כל ההבדל.

אני האחרונה שבעולם שאת יכולה לומר עליה שקובעת דברים לפי רגש. האחרונה. אני להפך - אני בבעיה הפוכה של ריאליות יתר.

הבאתי כמה תשובות:אוסנת

http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=41079"

"מצווה לקבוע יום טוב לשמחה והודאה לה' ביום שנעשית לישראל תשועה, ועל סמך זה נקבעו פורים וחנוכה כימים טובים לדורות. ואף שיש איסור להוסיף מצוות על מה שכתוב בתורה, מכל מקום מצווה זו נלמדת בקל וחומר - ומה ביציאת מצרים שניצלנו מעבדות לחירות נצטוונו לחוג את הפסח ולומר שירה בכל שנה ושנה, קל וחומר בפורים שניצלנו ממיתה לחיים (עפ"י מגילה יד, א). ועל סמך זה קבעו את חנוכה (ריטב"א שם). ובאר החתם סופר (יו"ד סו"ס רלג, ואו"ח רח), שכיוון שמצווה זו נלמדת בקל וחומר, היא נחשבת כמצווה מהתורה. אלא שמהתורה אין הדרכה מפורטת כיצד לעשות יום טוב, וכל שעושה בהם איזה זכר לתשועה יוצא ידי המצווה מהתורה, וחכמים הם שקבעו לקרוא את המגילה ולעשות משתה ומשלוח מנות ומתנות לאביונים בפורים, ולהדליק נרות בחנוכה.

וכן נהגו ישראל בקהילות רבות, שקבעו ימי שמחה לזכר ניסים שנעשו להם. בקהילות רבות קראו לימים אלו על שם חג הפורים, כגון 'פורים-פרנקפורט', 'פורים-טבריה'. ויש מקומות שנהגו באותם ימים לערוך משתה ומשלוח מנות ומתנות לאביונים. וכתב מהר"ם אלשקר (סי' מט), שיש לקביעת אותן הקהילות תוקף, וכל זרעם חייבים לקיימם גם אם יעברו לגור בקהילות אחרות. וכן פסקו עוד אחרונים (מ"א תרפו, ה, וא"ר שם) 4 ."

הנה מקור הלכתי.

שימי לב אסנת היקרה למקור ההלכתישתי צמות

נהגו היהודים לעשות משתה, ומשלוח מנות ומתנות לאביונים!!! אלו דברים שאין כל איסור לעשות אותם בכל יום (אפילו רצוי...) הבעייתיות מתחילה בעצם זה שניתן לשנות הלכה ע"מ לספק את רגש ההודאה לה'. (כגון אמירת הלל שכרוכה באיסור וכו')

את לא מכירה אותי אבל אמונת חכמים זה בסיס ההלכה (אם דיברנו על 13 עיקרים - משה רבנו וכו') ובתור אחת "הלכתית" (כפי שסיכמת אותי) את מבינה שזה נר לרגלי.

יש פה בעיה עצומה שא"א לסבן אותה כ"כ בקלות. יכולתי לכתוב לך מגילות שלימות על הנושא אבל בל נטריח את החברייה.

ה' יעזור ויתן לכל הטועים בינה!

...אוסנת

כמדומני שיצאת כנגד היום עצמו, ולא רק כנגד ההלל... הנה, התקדמנו.

אני לא מכירה אותך, אבל מההודעות שלך לפחות נשמע - שאמונת חכמים זה חובה רק כלפי כמה רבנים שמתחלפים כמו גרביים...

ביקשת הוכחות הלכתיות - הבאתי. רק לא פתחת... וחבל שאני לא בבית, כי יש לי את הספר של הרב מנחם מקובר. וגם את "בנתיבי הגאולה" של הרב ערן טמיר - שיש בו הרבה מקורות מכל הדורות לכך שקיבוץ גלויות זה הדבר הראשון (אבל אפשר גם לפתוח "חזון העצמות היבשות" ולראות. אבל גם על זה יש מחלוקות - מתי הגאולה המדוברת שם תהיה...).

שלום לכבוד הרב,
ברצוני לברר מספר עניינים לגבי אמירת הלל ביום העצמאות.
1. האם על פי ההלכה הפסוקה אומרים הלל היום העצמאות? אם כן תפנה אותי לספר המתאים.
2. מי מגדולי ישראל אומר לעשות כן.(הרב מרדכי אליהו?
3. האם אומרים זאת אם ברכה או בלי? הנני מניח כי הדעות חלוקות, אך תאמר לי את הדעה הרווח.
4. בתור בחור המסתובב לעיתים עם כאלה שלא נוהגים לומר הלל ביום זה כיצד אוכל לשכנעם כן לומר, (מה המקור התורני של העיניין).

תודה מראש, ויישר כוח
תוכן התשובה
ב"ה ב' אייר תשס"ד

שלום רב!

א. על פי ההלכה יש לומר הלל ביום העצמאות, המקור לכך הוא הגמרא במסכת פסחים דף קי"ז האומרת שחכמים תקנו לישראל שיאמרו הלל בכל גאולה שמגיעה אליהם. יש ספר הנקרא "הלכות יום העצמאות ויום ירושלים" של נחום רקובר המרכז מאמרים רבים בנושא זה.
2. עיין בספר הנ"ל.
3. אין בהלכה הלל שלם ללא ברכה, בראש חודש אמירת ההלל היא מכח מנהג ולכן חלוקות הדעות בראשונים אם מברכים עליו או לא, הלל על נס הוא תמיד הלל שלם ולכן הוא בברכה.
4. לענ"ד שכנוע ממוקד בנושא זה לא יועיל, אני מניח שעוד מספר שנים הם יתחילו לומר הלל, ואם לא הם בניהם או נכדיהם, כך כנראה היה גם בשנים הראשונות אחרי נס חנוכה, וכנראה גם לגבי מצוות חג הפורים. רצוי למעט בויכוחים, הזמן יעשה את שלו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת

ורק שתראי שיש על זה פולמוס הלכתי נרחב...אוסנת
מוזר לי לשמוע דוקא ממךשתי צמות

משפט כמו "רבנים שמתחלפים כמו גרביים". איום הוא אם בת ישראל יכולה לומר דבר כזה (ווד את שאמרת שגדו"י הם נר לרגלייך)

המקור שנתת לי כמקור הלכתי מנוגד לבסיס דברי. הציטוט שהיא הרב במכתבו אומר שנהגו לומר הלל בכל גאולה שמגיעה להם. כעת הפולמוס הוא האם זו גאולה?

ותשובתנו אחת היא: לצערנו לא!!!

כשיבוא גואל צדק בב"א נאמר אנו ובנינו וצאצאינו הלל בברכה ובלב שלם לגרום לקב"ה נחת רוח ולא צער....

???אוסנת

אני, אם לא שמת לב, "ירדתי, על התופעה של החלפת רבנים כמו גרביים...

או. או. מלכתחילה - היה הדיון על "האם המדינה היא ראשית צמיחת גאולתנו". ואז הגיע גברת נכבדה בשם "שתי צמות" והסיטה אותו לעניין ההלל.

עזבי, מרגע שהשרושור קטנצ'יק - כבר אין טעם לדבר.

חיה'לה - כמו שהראתי, יש גם פסיקות שונות. לצערנו, עוגד לא הגיע הזמן שיש הלכה אחת בישראל...

אפשר גם להתחיל להתנצח על הרבנות הראשית שקבעה לומר הלל, אבל זה נושא מההפטרה.

אסנת,chayale

ב"ה

ציטוט:

ביקשת הוכחות הלכתיות - הבאתי. רק לא פתחת... וחבל שאני לא בבית, כי יש לי את הספר של הרב מנחם מקובר. וגם את "בנתיבי הגאולה" של הרב ערן טמיר - שיש בו הרבה מקורות מכל הדורות לכך שקיבוץ גלויות זה הדבר הראשון (אבל אפשר גם לפתוח "חזון העצמות היבשות" ולראות. אבל גם על זה יש מחלוקות - מתי הגאולה המדוברת שם תהיה...).

כמובן שישנם דעות רבות אבל, והוא משמעותי: רק מה שנפסק להלכה זה מה שרלוונטי לנו, ובשביל זה צריך לפתוח את ההלכה מול העיניים וכמובן להסכים כי זה מה שקובע, ולכתוב רק מה שבכפוף לכך.

אז נשאר 200 שנה עם אותה ההלכה?הסנה-בוער
לה"ו.
לא, העולם ימשיך, ואנחנו נמשיך עם סוס ועגלה? רק כי לא הי'ו סנהדרין שיתירו לנו ליסוע באוטו? מה ההבדל בין הרבנים של פורים לרבנים של הי'ום? גם ז לא הי'ו להם אורים ותומים או נביא אמת! פשוט התורה שלהם היא שמביאה להם את היכולת השכלית להגיע של מצב של לפסוק הלכה!
ואם את לא תופסת מרבנים ממש אדירים, כמו הרצי"ה- אז זו פשוט חוצפה! מה נראה לך, שיום אחד קמו בבוקר והחליטו לומר הלל?! מה פתאום, יש פה תהליך עצום שמתרחש לנגד העיני'ים שלנו, וצריך להי'ות ממש ממש עי'וור כדי לא לראות את זה!
ואתם ממש חכמים, לומר שלא צריך להקשיב לרבנים שפסקו לומר הלל הי'ום, ולקרוא לפסקים של הרמב"ם הלכה ברורה? מה הבדל בדי'וק, אם אפשר לדעת?
שימי לב, לא כתוב הלל וכיוצ"בchayale
הרועהchayale

ב"ה

להגדיר לך את המושג קיבוץ גלויות או שתגדיר לבד?

אם למדת את זה זה מצוין, תוכל להעלות את זה לפה וננתח ביחד..

ו..אסנת, א. מודה באשמה וב. נכון שמשיח צריך ללחום מלחמות ישראל ו..?

ואין כזה דבר לפי ההלכה 'התקדמות משמעותית לקראת הגאולה..' יש בה קווים ברורים מאוד מה צריך להיות אחרי מה, ואם כל אחד יקח קצת מההלכה, יוסיף עוד משהו, יגדיר קצת אחרת אז..

ונכון, היום אנו קרובים יותר מאשר אי פעם לגאולה, עמ"י נכון להבין שהגאולה ממש בפתח (מה שלא היה כ"כ פעם)..

נראה לי שעדיף לבקש בכל כוחותינו מהקב"ה שיביא את הגאולה עכשיו ממש , מאשר לשמוח על אושר די מפוקפק..

שנזכה.. 

...אוסנת

ב. לעניין ב' - אז אם את משיחיסטית, גם את לא לפי הרמב"ם...

אודה ולא אבוש, שמעולם לא התמודדתי עם מה שהרמב"ם אמר. אבל זה לא מפריע לי להמשיך להאמין במה שאני מאמינה - כי די ברור לי שאת מסתירה ממני פרטים (אנחנו משפחה של רמב"מיסטים, הכיצד?), וכי כשאני למדתי את הנושא, היו מקורות רבים לכך שקיבוץ גלויות הוא התהליך ההתחלתי שמורה על גאולה.

לפני קיבוץ גלויות - יש "סתם" רגש טבעי לארץ ישראל שאמור לגרום לנו לעלות הנה. ועקב הצהרת בלפור התבטלו שלושת השבועות...

הרב צבי יהודה אמר משהו שאני מאוד מסכימה איתו - שפשוט צריך ללמוד לפתוח את העיניים ולראות. הרי המטרה שלנו היא להקים מדינה, שלטון יהודי בארץ. אז הנה, אנחנו כבר התקדמנו משמעותית...

[אני לא כותבת בשביל להתווכח איתך, אני כותבת בשביל מי שקורא...]

יהודון,אוסנת

אם לא היה יהודים, באמת לא היה טרור ערבי, לא נסיון להקים מדינה, לא חילול ה', לא חפיפניקיות... כלום.

אתה בהחלט צודק.

אבא!!!!!!!!!!הצילו!!!!!!!!!אנשים פה פשוט מבולבלים!לב שבור

חברה נכון שיש פה ניסים ונכון שיש קיבוץ גלוית ואי אפשר להבין את גודל הניסים אבל מרוב שמחה אתם מתבלבלים!!!!!!!!!יש פה מקדש??????????לא!!!!!!!!!!!יש פה מלכות ה'?????????לא!!!!!!!!!!!!!!!                                  יש פה חוקי התורה?????????לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!                                      אנחנו חייבים לזכור שהמדינה היא כלי כמו כל דבר אחר העולם כלי לא יכול ליהות קדוש!!!!!!!! כל עוד מי ששולט במדינה לא מאין ברבונו של עולם אמונה מוחלטת

כמה נכון...שתי צמות
נאלצת לפרוש לבינתיים הודים יקרים!שתי צמות
היו שלום!
אסנת שימי לב שגם את סטית מהנושא.צלי אשאחרונה

בסך הכל הגבתי נגד הטענה שמי שלא חוגג את יום העצמאות הוא כפוי טובה כלפי ה', ועל זה אמרתי שממילא אף אחד לא חוגג על יום גילוי החידקים.

דרך אגב, אסנת זה שם מצרי.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך