לה"ו
נכון, יכלה להי'ות לנו מדינה הרבה י'ותר טובה. אבל לא הי'ינו פה, בסדר? אנחנו, כבוד הדתי'ים, הי'ינו שם, בגלות, ורק מעטים- אמנים לא מעטי מעטים, היתה קבוצה אפילו מכובדת- אבל ממש לא הרוב- עלו לארץ. איפה הי'ו הדתי'ים כשהרצל דיבר על מדינה? למה החרדים ישבו להם על כספי החלוקה בי-ם ולא טרחו להקים לעצמם מקומות עבודה, ולהקים שמירה משהלם? למה המזרחי הי'ו כ"כ קטנים ומנודים?
הממ, קצת פיספסנו ת'רכבת. אז נכון, מי שמבשר את התחלת הגאולה הוא לא האדם האידיאלי בשבילנו. [כדאי לקקרוא את המאמר של הר' חנן פורת על זה השבת, במעט מן האור]. אז נזרוק פשוט הכל? 'ד' בא לנו גאולה, מושלמת לגמרי, ואם אתה לא תביא אותה ככה- שלום'? אתה קורא לעצמך מאמין בד'? באמת שתתבי'יש לך!
איך אתה יכול להשוות קיבוץ גליו'ות כזה ענק והפרחת שממה כל כך מדהימה להמצאת החשמל? כן, החשמל זה דבר חשוב, אבל לא הי'ה פה נס גלוי והצלה המונית של עם!
אני יודעת שאני בוטה- אבל אתה בכלל מאמין באלוקים?! נראה לך שהוא איזה סבא טוב שמביא לך גאולה איך שאתה רוצה? אתה לא מתבי'יש להיות כל כך כפוי תודה?
וכן, כן צריך להודות על יולדות, ועל חשמל, וכו'! אבל יש הבדל בין גאולה עמית לגאולה פרטית או לסתם משהו נחמד שעוזר לכלל העולם.
והגאולה היא לא פתאומית, היא איטית, ודחילק, אם לך אין סבלנות וכח רצון לזרז אותה, אחי, זו בעי'ה שלך! אל תלכלך לנו את הראש בדברי כפירה כאלו בהנהגה של ד' ובאיך שהוא מגלגל דברים ועל ידי מי!
ואני לא בנאדם שחולה על השלטון שלנו ומעריץ בעיניים עצומות את המדינה- אבל העולם הוא לא שחור או לבן! קורה לפעמים בטעות, שיש דברים שיש בהם גם טוב וגם רע! אבל אי אפשר שלא לראות איזה תהליך אלוקי מדהים מתחיל פה!