אבל יהודי ש(רח"ל) רוצה להתנצר\להתאסלם לא יכול?
הסבר:
גר שמתגייר-נחשב כיהודי לכל דבר, אבל יהודי שמתאסלם\מתנצר-תמיד יחשב כיהודי (אפילו רק אם יחשוב לעשות תשובה-מקבלים אותו מייד)?
אבל יהודי ש(רח"ל) רוצה להתנצר\להתאסלם לא יכול?
הסבר:
גר שמתגייר-נחשב כיהודי לכל דבר, אבל יהודי שמתאסלם\מתנצר-תמיד יחשב כיהודי (אפילו רק אם יחשוב לעשות תשובה-מקבלים אותו מייד)?
גם אם ינסה ח"ו לא להיות כזה..
ואני ינסה להסביר-
כדי כביכול להתנצר או להתאסלם אתה צריך לעבור ת'טקס לפי הדת של אותה דת..
בתור יהודים אנחנו לא מאמינים לדת שלהם ולכן מה שתעשה לפי הדת הזאת הוא לא בעל משמעות..
חוץ מיזה
גוי שעובר טקס יהודי כשר לפי ההלכה בליווי רבנים עושה את זה על פי הדת שלנו ולכן הוא חלק מאיתנו..
מקווה שהייתי ברורה
***כל זה רק לדעתי.. לא לקחתי את זה משום מקור מוסמך או משו.. פשוט ככה אני חושבת
אבל בשבילם כן!!!
אז איך זה יכול להיות-זה כמו שהם יגידו בדיוק הפוך....
את מאמינה להם?
על כל דבר, גם הנוצרים חושבים שהתורה שלהם היא נכונה ואמיתית אבל אנחנו מאמינים שהתורה שלנו היא הנכונה והאמיתית (שזה באמת ככה!!!), זה תלוי במה את מאמינה.
אני חושבת שזה כמו לימוד זכות על יהודי שהיה צריך לקבל עונש מוות בימים של הסנהדרין,
בימים האלה שהיה מגיע ליהודי עונש כזה היו צריכים לעשות הכל כדי להוציא אותו זכאי ואם אחד מהסנהדרין אמר עליו איזה זכות אסור לו לחזור בו אבל אם משהו אמר משהו שהוא חובה מותר לו לחזור בו
מקווה שהסברתי את עצמי טוב
מילי דשטותא
להיות בשמחה!!!אבל בפשטות,
היהדות היא אמת, השאר לא.
לכן כניסה ליהדות שווה משו
כניסה לאסלאם (שהטקס כניסה הוא כלום.. כי הרי זה שקר) זה כלום
ולכן נשאר יהודי
וכן נצרות.
הדיון מתחיל כשהוא נקרא מומר וכו
והוא ישמיענו
והוא ישמיענו
עברי אנכישמומר-נשאר (ונחשב) תמיד יהודי (ושחוזר-מקבלים אותו ישר) וגר נהיה יהודי (במידה והגיור שלו כדין וכהלכה-ועשה זאת באמת!) ולא נחשב כגוי
שבן-אדם עובר כביכול את אותו תהליך (טבילה, המרת (החלפת) דת) אבל במקרה אחד-הטקס יחשב, ובמקרה שני לא..
זה קשור לזה שאם אתה יהודי אתה יהודי וזהו.
הגר הוא נולד לאמא גויה
לא יהודיה
הרי לא כל העולם הוא מזרעו של אברהם..
מי שנולד לאמא יהודיה זכה
הרי היהדות היא דבר אמיתי.
לכן התהליך הזה הוא אמיתי
ואם אני פתאום ממציא דת ואומר שכל מי שקופץ 3 פעמים על רגל שמאל קשור לדת שלי
אז זהו?
הוא צריך לעבור גיור?
ברור שלא
זה חרטה
יש לי עוד שאלה @עברי אנכי
איך מומר שעשה צרות צרורות וגדולות לעמ"י-עדיין יכול לחזור לחיק היהדות כאילו לא קרה כלום?!?!?
אם ניקולס דונין למשל היה מחליט לחזור לחיק היהדות-איך היו מקבלים אותו בחזרה?
איך אדם שחלקו היה במעל שריפת התלמוד-מקבלים אותו כאילו לא היה כלום?!?
אבל ההתיחסות-איך היא צריכה להיות?
ואהבת לרעך כמוך
הוי דן כל האדם לכף זכות
וכו'..
אם היה בעל תשובה לא יאמר לו זכור מעשיך הראשונים אם הוא בן גרים לא יאמר לו זכור מעשה אבותיך שנאמר (שמות כב, כ) וגר לא תונה ולא תלחצנו:
על אותו רעיון
כל הכבוד
נניח זה,
זכרתי "זכור מעשיך הראשונים" ושזה בבא מציעא
אז כתבתי בגוגל זכור מעשיך הראשונים בבא מציעא
בום.

עדיין..מילי דשטותאאבל התחושה, שגרם סבל לא קטן (בלשון המעטה) לעמ"י...
אבל אני מדברת על אדם-שעזב את היהדות-הפנה עורף, עשה צרות איומות, ובסוף-צריך לקבל אותו כאילו כלום לא קרה?
תאמיני לי,
שאם אחרי כל זה הוא חזר בתשובה
כואב לו הרבה יותר משלך יהיה כואב לאהוב אותו מחדש.
אם הוא עשה את זה הוא הבין שהוא טעה
וזה עמוק
וקשה
ולמרות הבושה
והכאב
והצער
הוא עשה את זה.
אז לאהוב יהודי? מה זה בשבילנו?!
הוא זה שסובל! לא אנחנו!
להיות בשמחה!!!לעומק
@עברי אנכי שכתב-
ש 'אין לך דבר העומד בפני התשובה'
במיוחד שזה מבוסס.. ולא המצאה..
מי שחוזר בתשובה בעצם פותח דף חדש והוא יהודי לכל דבר
גם אם לא- הוא יהודי
זה לא משו שמשתנה
אבל מבחינה ריגשית-איך אני אמורה לקבל את זה, אותם?
ליהודי יש שתי נפשות- נפש אלוקית ונפש בהמית. הנפש הבהמית של היהודי היא מקליפת נוגה שיש בה גם טוב וגם רע.
לגויים יש רק נפש בהמית שהיא משלוש קליפות הטמאות (שאין בהן טוב בכלל)
אבל לגר שנתגייר מלכתחילה הנפש הבהמית שלו היא מקליפת נוגה ואחרי שהוא מתגייר נוספת בו נפש אלוקית.
ליהודי לא משנה מה יעשה תמיד תישאר בו הנפש האלוקית שזה חלק אלוקה ממעל ממש- פשוט חלק מהקב"ה בעצמו! וזה ההבדל בינינו לבין הגויים.
(מספר התניא שחיבר אדמור ההזקן)
מקווה שכתבתי מספיק ברור... אם משו לא מובן אשמח לענות
זה משהו מעל ההבנה השיכלית שלנו נכון?
זו אמונה וידיעה!!!
את כן יכולה להבין את זה.
ברגע שאת מאמינה ביהדות- אז כל גר צדק שמתגייר על פי ההלכה הוא גר אמיתי.
אם את מאמינה ביהדות, אז את גם לא מאמינה בדתות אחרות- ולכן מי שמתיימר לדתות האלה הוא עובר טקס שהוא חרטה ולכן הוא נשאר יהודי.
הייתי מובנת?
משהו למעלמה מהבנה והשגה...
לאבד אותה אי אפשר
כמה פעמים.
לאזוכר/ידוע מקור

עברי אנכיאחת הפעמים שמעתי את הרב אלבז אומר את זה 
![]()
תלמיד של הרב עובדיה
של הרב בן ציון אבא שאול
ועוד המון גדולים
הוא המחזיר בתשובה הגדול ביותר שתראי בדורנו
גם ביוטיוב תראי אותו
שבת קמו א
גמרא ומפרשים
חיפשתי בגוגל.
לא מזכרון 
מילי דשטותא![]()
נראלי אף פעם לא היה דבר כזה![]()
לפחות לא שאני ראיתי..
אנחנו הבנים של המלך.
אבא יכול לאמץ עוד ילד(יעני הגרים) ,
ועולם לא יכול לנתק את הקשר הביולוגי מבנו הביולוגי.
מילי דשטותאאבל מחפשת קצת יותר פירוט ועוד תשובות....
האמת היא אחת![]()
להיות בשמחה!!!אבל גם אשמח להסבר מה משנה פה דת ללאום
ולא משנה מה.
בדיוק כמו שדג לא יכול להפוך לציפור וציפור לא יכול להפוך לדג.
תהליך הגיור זה לא קסם.
זה נשמה עם נציצות יהודיות שחוזרת לעם ישראל על ידי קבלת עול מלכות שמיים ומתקבלת על ידי הבית דין שמיציג את העם.
זה ההלכה למעשה.
מפני שיהדות היא לא (רק) דת, אי אפשר להמאיר או להחליף אותו.
ומי שכבר שם- יהודי- לא יכול לרדת. עד כדי כך ה' אוהב אותנו! שהוא לא נותן לנו אפילו אפשרות לרדת.
גם את הגויים ה' אוהב ולכן להם הוא נותן אפשרות לעלות.
ברגע שנכנסת באדם נשמה אלוקית - חלק מה'.. זה נצחי. לא מתבטל.
היא כאל גוי אבל זה לא סותר את זה שהוא יהודי
מקבלים עירי למניין-גם מומר שהירר בתשובה-אז איך זה מסתדר שלא מקבלים את תשובתו?
גם הנוצרים יכולים להחליט שנוצרי לא יכול להתגייר.
ברגע שאתה לא מאמין ביהדות, ממילא בעיני עצמך אתה לא יהודי, ולא משנה מה היהודים חושבים.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...