שירים כמו "ירושלים של זהב" בביצוע של נעמי שמר או שירי חווה אלברשטיין למינהם, מותרים לשמיעת גבר?
ולמה (עד כמה שידוע לי) כן נוהגים לשמוע אותם גם בציבור הדתי?
יש הקלות בשירת נשים שאינו מכיר או ששומע ברדיו או במקהלה וכו', אבל יש בזה הרבה הסתייגויות וראוי להימנע. (עד כמה שידוע לי)
אם לא שומע ממש אלא באמצעי אחר (רדיו פלא' וכו') ממש לא משנה חיה או מתה.
יש כאלה שמחמירים גם בזה אני מניח...
וסתם לידע הכללי, מספרים שהרב עובדיה היה שומע אום כולתום ואז יום אחד מישהו הראה לו תמונה שלה
אז הרב עובדיה אמר (לא יודע אם הציטוט מדויק) "אם ככה היא נראית אז אין שום בעיה לשמוע אותה".
זה מה ששמעתי... אולי אני טועה, אבל שמעתי את זה ממישהו די אמין...
זה הקלטה ולא חי או ברמקול (שזה לא שלה עצמה) שאפשר להקל..
אצלנו בכל אופן גבר לא שומע נשים שרות (מגיל 3) אם הן לא מי שההלכה מאפשרת לו (אמא, סבתא, אישה, אחות, ילדה וכד')
*לא פוסקת!!!*
*אומרת רק מה שאני מכירה*
יש כאלה שמחמירים לא לשמוע בכלל
אבל ההלכה הפשוטה היא שאם לא מכיר את האשה (לדעת איך היא נראית) יכול לשמוע אותה בהקלטה
אז העדפתי לכתוב ככה-בהנחה שאני יודעת שיש אנשים שלא מקפידים על זה...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים