כנסווו..חרדית!

בס"ד

אני מרגישה סתם מעפן שאני כותבת פה..כיי אני אם שמתם לב לפיי התגובה שליי חרדית..למרות שיש לי אינטרנט בביית...

ואניי סתם רוצה לספר לכם תחושות שליי..

אניי כמובן לא לומדת באולפנא..אלה "בבית יעקב" וסתם רציתייי להגיד לכם שאנחנו בתור ציבור מרגישים שמזרוכניקים..                                                                                                                        לא סובלים אותוו ממש דוחים אותנוו..וזהה מז'ה קשה להרגיש כך גם לפי התגובות שאתם כותבים..ואתם מכללים אותנוו בתור אנטיי ..וזה לא נכון!!..קיצרר זהה מאוד מסובך מי שרוצה בשח"א..אני יסביר לווו!!

אבל זהה מעצבן שאתם לאא אוהבים אותנוו בלשון עדינה!!

את לא ממש נשמעת חרדית.... אבל גם אם כןקוגל ירושלמי
אני חושבת כמוך,
(בתור אחת לא חרדית)
שבאמת יש קצת קרע ביננו
(ליפעמים אפילו יותר מהחילונים)
אני לויודעת מי אשם
וזה אפילו קצת מוזר
שמנסים לקרב את החילונים(שזה טוב מאוד)
ואילו את החרדים משמיצים.
אני חושבת שמותר שהיו מחלוקות
אבל לא לשנוא סתם כך.
אני אישית-
לפעמים קצת מקנאה בחרדים.
אחרי הכל
זו חברה אחרת.
טוב יאללה ביי
יומצמעות שמח לכל עמ"י
תגובהלהבת-כוח

דבר ראשון אני ממש מצטערת אם פגעתי בך, לא לכך הייתה כוונתי.

דבר שני, מבחינתי לפחות. אין בכלל חוסר אהדה או אהבה בכלל. יש דברים מסויימים שאני לא מסכימה לגביהם, אבל לרוב אני מאוד מעריכה.

סתם כהערת אגב, מזרוחניקים זה לא כינוי יפה במיוחד...

לחרדית...זכוכית מגדלת

ככה זה בחברות שונות , תמיד יהיו מחלוקות וצורת מחשבה אחרת , אבל זה לא אומר שאנחנו לא אוהבים אתכם , אולי פחות מתחברים , אבל פחות אוהבים !? חס וחלילה ....

הרבה פעמים יצא לי להיות  בין חרדים , ואני הרגשתי שהם לא מבינים אותי , מבחינתם הייתי ממש כמו ''עוף זר'', אפילו שאני לבושה צנוע ומתנהגת בצורה , הולמת (איזו מילה מרגיזה ..)

זה פשוט שהמנטליות שונה.....

חרדית---טל_טול

(וואי, כמה זמן לא הייתי פה, אבל זה דרש, אזזז- )

קיצור-

אני לא בעד שינאת חינם ולא בעד החרדים- כך, דוגרי. גם כשאני נחשפת לחברה חרדית מסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח ,לא סובלים אותי ודוחים אותי.. "גוועלד! איפה הגרביון! והחצאית שלה וואי-וואי (ו-לא שהחצאית של מי שמדבר יותר טובה..) אלה, לומדות באולפנא! איכס! איזה מזרוחניקים!"

כך זה תכל'ס.

וכמו שאמרה להבת-כוח. לא נעים לי שקוראים לי מזרוחניקית. זה ישמע יותר נחמד כ-"דתיה לאומית". תודה.

לכולם!!חרדית!

בס"ד

טוב אני יקרא לכם דתיים לאומים!!!..

טוב אני לא יודעת אני לא כ"כ מבינה שחסידיות וזה..כי אני סתם חרדית רגילה..והחרדים זה דבר מסתעף..

מליווןן חסדיות ודעות בקיצור מבובלל..לא פשוט אני מאוד!! אוהבת אותכם..ואניי מרגישהה שממש נגיד הבנות דודות שליי הם לומדות באולפנא..וכול הזמן הם מדברים על בני עקיבה..ועל כול מיניי דברים מעניניים מאוד!!..

ואנייי תמיד מרגישהה שהם לאא אוהבת אותיי כז'הה כיי אני לא בקטע..וגם בגלל שאחים שלי אם מגבעות וזה..בקיצורר זה מאוד קשה!!...

אניי ממש מרגישהה ששונאים אותנוווווווווו!!!!;(

תגובהלהבת-כוח

שנאה זאת המילה הלא נכונה, יש לפעמים תחושות קשות כלפי החרדים- שלדעתי נובעות מחוסר הבנה. וככה זה בחזרה מהחרדים כלפינו, ישנה חוסר הבנה כללית כלפי אחד את השני.

לא שונאים אותך, ואני בטוחה שאת יכולה לנסות לתקשר עם בנות דודות שלך, אל תחשיבי את עצמך או אותן כשונות. אתן בנות דודות, תדברו על בית ספר, מבחנים, וכל מה שמשותף ביניכן. כולכן בנות של מלך בעלות קשר דם, ויש ביניכם מלא במשותף, תכניסי לך ולהן לראש שאין ביניכן שוני. תנסו להתגבר על גבי הדברים החיצונים (והחשובים) אבל חיצונים. כולנו עובדים את הקב''ה בשמחה ובדרך כלשהי, אין צורך להבדיל בין כולם. אבל גם טבעי שיהיו חוסר בהסכמה.

ואם אחים שלך גרים בגבעות, תראי להם שאכפת לך ותבואי לבקר בשמחה ובאהבה. אני בטוחה שהן לא מרגישים שונים ממך.

ב''הצלחה

איזה מעצבן להרגיש כך..אוויש!!!!!-Rעות-
אני ממש חושבת שאת צודקת!!!חיימשוגעים!!

חציא מהמשפחה שלי חרדים ואני לא מבינה למה צריך לקלל...

גם אם הם מחמירים... מה הבעיה בהחמרה...

(זאת הסיבה היחידה שאני חושבת שבגללה צוחקים ומקללים חרידים...)

ואם יש סיבות אחרות תודיעו לי בקשה....

אבל אם תעשו דוגרי.... תראו שאין שום סיבה לשנוא אותם...

(תחשבו על זה...)

לילה משוגע...(מהצד הנחמד...)

חיים משוגעים!!-Rעות-

בס"ד

משפחה קרובה?או בני דודים???????????

אני באמת לא מבין אותךב.ש.

יש אנשים טיפשים בעולם!!!

מציאות!

זה אומר שצריך להתייחס אליהם???

אני גר כבר תשע שנים ברמת בית שמש ב'.

אני מתאר לעצמי שאת יודעת איפה זה.

אני יכול לומר לך שהציבור שמכנים חרדים כולל בתוכו ציבור אחד בלבד.

לא. אין טובים ולא טובים אצל החרדים.

החרדים זה ציבור איכותי וחזק שצריך ללמוד מהם המון.

הסוג השני שרק מכנים אותו חרדים הוא בעצם ערב רב או בשפה יותר פשוטה חילונים עם כובע וחליפה.

בקיצור, הם לא חרדים.

ולערב רב הזה כבר נתוודעתי אליו לא מעט פעמים (חלקם בתור מתנדב במד"א...).

הציבור החרדי מקיא את אותם ערב רב מתוכו!

מי שמשמיץ את הציבור החרדי הוא טיפש פשוטו כמשמעו!

הוא מדבר דברים שהוא לא מבין וחושב שהוא מציג את הדברים הכי נכונים והכי אמיתיים שיש בעולם.

אבל בעצם הוא לא מבין את אפס קצהו של הציבור החרדי האמיתי.

ויותר מזה הוא אפילו לא מתקרב לקרסוליו של הציבור החרדי.

הוא צריך לשאוף אליהם.

ולסיכום כל מה שנותר זה רק להתפלל שאותו אחד יקבל שכל ויבין מה זה באמת הציבור החרדי.

ממני, הדת"ל.  

ד"אב.ש.

בנוסף לכך הצד של אבא שלי הוא חרדי.

אז אני כן מבין טיפה בדברים האלה...

(דוד שלי זה אורי לופוליאנסקי)

מסכימה עם ב.ש.^^~~אני~~
צריך ללמוד הרבה מהציבור החרדי, יש בהם הרבה קדושה, יותר מכל סוגים אחרים של מגזרים. אבל בכל מגזר יש גם יתרונות וחסרונות, וזה כ"כ מטומטמם לחשוב שאנחנו יותר טובים מהם או משו כזה... בכל אחד יש יתרונות וחסרונות. החיסרון שלהם זה הסגירות, וזה טיפשי גם להכליל, כי לא כולם כאלו.
בקיצור- אל תשמיצו, אנחנו לא יותר טובים מכל אחד אחר, ועוד יותר אל תכלילו- זה מטומטם.
ב.ש חביבי..טל_טול

תקשיב..

נגיד לך מה הבעיה בציבור שלנו? שרואים ת'ציבור החרדי כציבור אידיאלי, שצריך לשאוף אליו. וזה לא נכון!!!

אנחנו, הציונות הדתית, הולכים עפ"י דרכו של הרב קוק שדורש לדקדק בכל מצווה קלה כבחמורה פשוטו כמשמעו. זה שיש כאלה דת"ל שנתפסים ל-"לייט", זו בעיה וצריך לעקור אותה מהשורש.

אני לא מסכימה בכלל לאמירה שהחרדים זה אידיאל. ממש לא!!! הדרך של הצינות הדתית, של הרב קוק היא האידיאל שאליו אנחנו שואפים.

אומנם, בכל ציבור יש טוב ויש רע ואפשר ללמוד מכל דבר דברים, אבל מכאן עד להגיד-

הוא צריך לשאוף אליהם.

זה השלכת אבן לבאר ממנה אתה שותה. במקום זה, המלצתי היא לך שתלך ללמוד כמה פרקים בתולדות הציונות הדתית.

שנזכה באמת להיות דתיים לאומיים אמיתיים...!

תודה, יום טוב וחג שמח!

תודה רבה לכול המגיבים כאן, ממש עזרתם לי...אנונימי (פותח)

ממש עזרתם לי לשנות את היחס שלי אל החרדים. תמיד חשבתי

שהם ממש ממש לא קשורים אלינו ושהם משהו אחר בכלל.

מהיום אלמד לשנות את השקפתי. סליחה מכול הלב ל"חרדית",

שיהיה לך אחלה בחיי'ם, ושתסתדרי מעולה עם כולם.

זה ידוע-דינה ברזילי

שהמנטאליות והגישות של דת"ל וחרדים מאוד שונות, בכל מיני נושאים, כמו צבא וימי שואה/עצמאות/זיכרון.

אני אישית לא שונאת חרדים, בפירוש לא, (יש לי צד שלם חרדי.) אבל הדבר הצורם בהם, לי ואולי לעוד רבים, זו הסגידה לדרך שלהם (כל מי שלובשת חצאית ג'ינס /טריקו /בלי גרביים היא -), הסגירות (אין פלאפונים לא כשרים, אינטרנט וכו') הגישות שלהם כלפי העם, הארץ והגאולה ווהווי החיים השונה שלהם ששונה משלנו. אולי זה מה שמשניא אותם (כן כן, משניא, יש לי חברה שכל הזמן אומרת את זה.). זה נורא עצוב לי ששונאים זרם כה גדול בעמ"י, כי הם יהודים לא פחות ממנו, ואנחנו חייבים לאהוב אותם.

[את שמה לב שאת מכלילה עכשי'ו בעצמך? =]הסנה-בוער
אני חושב..מיסטר דום

ותקראו עד הסוףף חשווב!

שחשובים ככה כי מאכילים אותנו מגיל קטן הרבה שקרים ומוגרים לנו לוקשים על חרדים ערבים ובקיצור כל דבר ששונה מאיתנו..

אני חושב שלפני שחרדי הוא בנאדם עם מגבעת וחליפה הוא בנאדם ע םנשמה ורגש ומחשבה כמוני כמוך וכמו החילוני וכמו הנוצרי וכו' וכונלנו פרי יצירותיו של הקב"ה...ואסור לנו לשנוא אפחד מהם וחבל שיש שנאה ויתעוב כזה לומרות שזה מובן דווקא למה יש הרבה שנאה בין דת"ל לחרדיים בגלל שאנחנו יותר קרובים מחילונים אז יש יותר פחד מהשינווים הקיצונים כי אנחנו הרבה יותר פתוחים והחרדים רובם סגורים ושמים מלא גדרות וסייגים שלא אכפת לע מי שרוצה לחיות ת חייו ככה שיהיה לו לבריות מה שמנו כשופט או דיין על אנשים בארץ מה אנחנו הקב"ה רוצה להחמיר לא לראות טלטוויזה לא לגלוש לא כלום החלטה שלו וזה ישר קופץ למסקנות שחרדים עלוקות מוצצים את כספנו שאנחנו משלמים מיסים והם רק מביאים ילדים וכו' זה לא נכון וגם אם הם רוצים 18 ילדים בכיף שיונעם להם ואם חילוני רוצה 2 ילדים שיבושם לו כי לא כמות האיכות ואם אתה מצליח להביא ;8 ילדים ולחנך ולגדל כמו שצריך פשוט כל הכבוד הדרן...אבל אם לחילוני היה 18 ילדים לא היו אומרים כלום אבל לחרדים ישר הוא חיי מהכספים שלנו... שטות לא לכל החרדים יש מיליון ילדים וזה כיף הרבה ילדים והם עובדים רובם וזה סתאאם הכללות וגזענות מיותרת והייתה פעם גזענות לפני 62 שנה וזה נמגמר ברצח המוני של 7,000,000 מיליון איש לחינם דם ניגר על עצם זהותם ואמנותם לא קשור אם היה חרדי או דתיל אומי או חילנוי או אפיקורס או מתנצר...רצחו כי היה לו גזע יהודי אז במקום שנפיק לקחים מטעויות עברו אנחנו ממשיכים כמו אהבלים לעשות אותם טעויות שטובים מאיתנו נכשלו בהם אני יודע שמי שנכווה ברותחים מבין יותר אבל לא צריך להגיע למצב טרום קטסטרופה בשביל להבין שגזענות זה הסרטן הלאומי והעולמי שלנו שחייבים למגר ולהוציא להוקיע מקרבנו!

ל-טל_טולב.ש.

קודם כל אני באמת לא יודע מהן ידיעותייך בנושא הציונות הדתית אולם לי גם יש ממש לא מעט ידיעות בנושא (במיוחד שאב סבתי שתח' היה אחד ממנהיגי הציונות הדתית).

ולגבי מה שכתבתי. אכן. אני לא חוזר בי.

אני דיברתי על אותו אדם שאיננו יודע להבחין ולהבדיל בדברים אלה מהם החרדים.

ואילו את הסבת את דבריי על הציבור הדתי לאומי בכללו.

אינני אומר שהציבור הדתי לאומי הוא המקולקל והציבור החרדי הוא המושלם, כי כמו שהזכירו קודמיי ישנם בכל ציבור מעלות וחסרונות.

אולם אני ייחסתי דבריי לדברים שהמכונה "חרדית!!" כתבה.

ההערה שלי היתה מופנית לאותם שמלעיגים על הציבור החרדי.

וכך כתבתי:

"החרדים זה ציבור איכותי וחזק שצריך ללמוד מהם המון."

ואין סתירה בזה שכתבתי ש"אין טובים ולא טובים אצל החרדים." כי כמו שכבר כתבתי בכל ציבור יש את המעלות והחסרונות שלו ואף אחד לא "יותר טוב" מהאחר.

אלא במה שכתבתי "לא טובים" התכוונתי לאותו ערב רב שהתקשורת ושאר מרעין בישין חושפים אותם בפנינו. 

ב.ש---טל_טול

בעזי"ת=]

אני דיברתי על משהו אחד, אתה דיברת על משהו אחר.

תנסה לענות למה שכתבתי בלי להסיט, אם אפשר, לנושאים אחרים.>>>

תקשיב..

נגיד לך מה הבעיה בציבור שלנו? שרואים ת'ציבור החרדי כציבור אידיאלי, שצריך לשאוף אליו. וזה לא נכון!!!

אנחנו, הציונות הדתית, הולכים עפ"י דרכו של הרב קוק שדורש לדקדק בכל מצווה קלה כבחמורה פשוטו כמשמעו. זה שיש כאלה דת"ל שנתפסים ל-"לייט", זו בעיה וצריך לעקור אותה מהשורש.

אני לא מסכימה בכלל לאמירה שהחרדים זה אידיאל. ממש לא!!! הדרך של הצינות הדתית, של הרב קוק היא האידיאל שאליו אנחנו שואפים.

אומנם, בכל ציבור יש טוב ויש רע ואפשר ללמוד מכל דבר דברים, אבל מכאן עד להגיד-

הוא צריך לשאוף אליהם.

זה השלכת אבן לבאר ממנה אתה שותה. במקום זה, המלצתי היא לך שתלך ללמוד כמה פרקים בתולדות הציונות הדתית.

שנזכה באמת להיות דתיים לאומיים אמיתיים...!

תודה, יום טוב וחג שמח!

רק טוב ושמחה!

ל-טל_טולב.ש.

ברשותך.

התייחסתי לכמה נקודות שצצו בין התגובה שלי לתגובה שלך.

אשמח אם תמקדי לי יותר את הנקודות שתרצי שאתמקד עליהן. 

ואויי תודה!!חרדית!

בס"ד

שלום לדת"ל..!!

תודה רבה על התגובות שלכם!!...

מאוד שמחתי לשמוע..בדודע שלי תמיד אמרה לי אם נגיד אם היו מדברים על משוו..ורציתי להצתרף.. אז מנחמות אותיי שאני לא מבינה..זה ממש הציק לי..ותמיד חשבתי לעצמי..למה הם מתייחסים אלינו כך!! למה.!!סה"כ אנחנו ברעיון משפחה חרדית..אבל אנחנו מאוד מתחברים לסוג של הדת"ל..אני בכול אופן!!..

ו..אני יודעת שאנחנו ציבור אולי קיצוניי...אבל לא כמו שכולם מראים אותנו...[לפעמים אני וחברות שלי מתוכחות..ותמיד אומרים שהבנות שלמדות באולפנא הם יותר חזקות מבחינת צניעות מהחרדיות..זה שאנחנו שמות גרביים זה לא אומר ... אנחנו למשל יותר מקובל חצאיות קצרות...בעוד שאצליכם הרוב הולך עם ארוך..ועוד כול מיני דברים כאלה..!!!

זה מאוד קשה להיות חרדים ..זה דורשש המון המון המון!! אבל המון כוחות..כיי לי תמיד היה נראה שהציבור הדת"ל לוקח את כול ההקלות..בעוד שאנחנו את כול ההחמרות..

וביקצור..מאוד שינתם לי את התפיסה גם של עצמי על עחרדים..

ממש תודה לכם!!

חרדית גאה!!...

או.קיי. לכולם פה..טל_טול

בס"ד=]

תקשיבו חבר'ס (וגם אתה, ב.ש..).. יש פה נקודה שאתם לא מבינים.

לפי דעתכם, ולפי דעתם של המון, הציבור החרדי בשבילם אידיאל. למה? הם מקיימים מצוות לפי החומרא, החברה לא מעורבת, יש שם יותר צניעות וכדומה. הם כביכול הכי למעלה מבחינה דתית.

לא מסכימה, והרבה לא מסכימים איתי.

לציונות הדתית יש דרך משלה, היא לא איזה משהו שתקוע באמצע, בין החילונים לחרדים. אנחנו דרך בפני עצמה! אנחנו הולכים בדרכו של הרב קוק וכל רבני הציונות הדתית שלפיהם אנחנו צריכים לנהוג - ולפיהם צריכים לקיים את כל המצוות קלה כבחמורה! לא פחות משל החרדים. זה שהציונות הדתית 'לוקחת' על עצמה גם את הקטע של יישוב הארץ לא אמור לסתור פה כלום.

ב.ש: האומנם-

הוא צריך לשאוף אליהם.

?!

זה ענין אחרב.ש.

בבקשה לא לפתוח דיון בתוך דיון.

חוץ מזה שהחוק במדינת ישראל קובע שבישוב שיש רוב שומרי תורה ומצוות אסור ליסוע בו בשבתות וימים טובים.

נכון!!!..וחצמז'ה זה אמור גם לפריע לנו.לא רק לחרדים-Rעות-
תשמעאנונימי (פותח)

נגיד שבנאדם לא שומר תורה ומצוות יבוא לאדם דתי ברור שהוא לא ידליק את הלויזיה ויחלל שבת בבית שלו.

יכול מאד להיות שיהיו לו קצת פאשלות אבל הוא ישתדל.

ככה אדם לא יבוא לשכונה חרדית ויעשה להם דווקא ללכת בלבוש לא הכי צנוע או ליסוע לידם בשבת זה כבר בעיות שלו אים הוא יצא משם בחיים או לא!!! 

או-או! איזה הגזמה!טל_טול

יצא משם בחיים או לא! בלי להגזים אנשים..

גם אבנים לא מתעופפים שמה, אא"כ זה משהו ממש מוגזם.. תמיד יש נטייה להקצין בדבר הזה..

-->בת שמש

קודם כל שכוייח על השרשור.. כי הוא באמת חשוב..
דבר שני- לא צריך לשקר בשביל להעלות נושא מסויים בלי שידעו מי את או סתם בשביל צומי... כי אני חושבת שברור לכולנו שאת לא חרדיה..

יום טוב.

ישמצב שאני יחזור על התגובות כי פשוט לא היה לי כוחחיוכים

לקרוא את כולם...

טוב אז ככה, אני פשוט חושבת שהדתיים לאומיים והחרדים זה שתי גישות שונות!
בכל ציבור יש את הדברים היותר טובים ואת הדברים הפחות טובים...
לא חושבת שצריך בגלל זה לשנוא...
אז נכון, יש דברים שאני פשוט לא מסכימה איתם אצליכם, לפעמים אני אפילו לא מסוגלת להבין אותם... אבל אז מה?! בגלל זה לשנוא?!
היה לי ויכוח גדול עם חברה שהיא פשוט שונאת חרדים [טוב, היא ממש קיצונית לגמרי!],
ואמרתי לה שנכון שיש דברים שאני לא מסכימה איתם, אבל למה לשנוא בגלל זה?!
זאת פשוט שנאת חינם!!  והאמת היא שהיא לא השתכנעה... כי היא פשוט לא הייתה מוכנה לקבל... הייתה בתוך בועה כזאת... אבל בתכלס אין יותר מידי אנשים כאלה, יש! אבל לא יותר מידי...

אישית ישלי בנידודים ודודים חרדים, אז נכון שיש דברים שאני לא ידבר איתם עליהם, כי בכל זאת הם לא יבינו. אבל הם לא רואים אותנו בתור... לויודעת... זרים... ואנחנו גם לא...
כולנו משפחה אחת!! וישלנו יחסים מדהימים ביננו! אז נכון יש דברים שאנחנו חלוקים בהם, לא מסכימים, ולפעמים אפילו אחד מהבנידודים הדת"ל [בדר"כ אחים שלי...] מתווכחים איתם על דברים כמו צבא וציונות, אז נכון... הם לא מסכימים איתנו, אנחנו לא מסכימים איתם... ובכל זאת מכבדים אחד את השני לגמרי עם הדעות שלו.

לבת שמש..!!חרדית!

בס"ד

לא אני רצינית!!! אני באמת חרדית מאוד!!!..אין לי שום ענין לשקר...מבטיחה לך!!!

אחים שלי וגם הגיסים עם מגבעות..ואני הולכת רק עם גרביים וכו'...אני לומדת בבית יעקב!!..ואין לי אפילו בת אחת בכיתה שיודעת שיש לי אינטרנט בבית..

למה שאני ישקר!??[פשוט ראיתי את בדודעע שלי באתר הזה...ונכנסתיי ומאז אני לפעמים פה..]

ישמצב שהיא חרדית..!!!-Rעות-

בס"ד

למה שתשקר?אה..למה??..

לא נרא ליי היא נשמעת מאוד אמתית..

יהודיב.ש.
בחיים לא משקר.
הלוואי1hadar1

והיה אפשר להגיד אתזה בכזאת נחרצות.

צדיק..!! נכון..צריך ללמד זכות!-Rעות-
אוהה,חרדים,טוב, זה נושא מסובך מידי...r.u המחודש
חח לא כל כך...1hadar1
מה לא כ"כב.ש.

זו עובדה.

יהודי בחיים לא משקר!

יש לי מספיק קרובי משפחה חרדיים,בת שמש
בשביל שאני שאת משקרת. כאילו... כל הכתיבה שלך פקאצית. חרדיות לא כותבות ככה. באמת שלא. וזה שאת לומדת בבית יעקב, אם את באמת לומדת שם, לא אומר כלום.. יש הרבה דתיים לאומיים שלומדים בבית יעקב/חנה- בצפת לדוגנה..
בשביל שאני אדע*בת שמש
נכון..............................................כיפה אדומה!!!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך