באווירה הזאת- של השאלות הרציניות...אנונימי (פותח)

הייתי רוצה ג"כ לשאול משהו...(וסליחה אם נמאס לכם מזה..)

(אני באמת אחת ממכם..כותבת ומגיבה..- רקהחלפתי כינוי לבינתיים..)

אז ככה,בתור אחת שלמדה בבית יעקב כמה שנים (עכשיו אני לומדת באולפנה מצויינת ב"ה!) אני רואה 2 צדדים שאולי רובכם אינם רואים בעצם, והייתי רוצה לשאול את דעתכם על כך : (ואני לא רוצה להכליל או משו כזה ח"ו..)

בתוך החברה החרדית (ולא רק),משתדלים מאד לחסום,להסתיר את העולם שמעבר למתרס.. (וזה כולל מחשבים,טלוויזיה,אינטרנט,פלאפונים וכו'..) ולמה? כדי שלא יראו,ישמעו וידעו דברים שלא צריכים לדעת... שלא יסתנוורו,יחשבו על כך,יתמודדו.. וההורים מנסים כמה שיותר שהילדים לא ילכו לחברים,משפחה,מכרים שקשורים לכל העניינים הללו וייחשפו לזה..

אבל אני לא מבינה! למה הם עושים זאת? הם חושבים שהילדים לא יחשפו לזה בהמשך חייהם? הם לא מבינים שככל שסוגרים,ככל שמסתירים, אז רוצים יותר לראות,לדעת..? אוקיי,אז אולי תגידו שכשהם קטנים אז אם הם ייחשפו לדברים אלו כשהנפש רכה זה יגרום לשאלות,אי הבנות וכו'..

אבל מה? הם לא חושבים שכדאי לחשוף לאט לאט דווקא בגיל צעיר לדברים אלו,לשתף,להסביר, להציג ברוח היהדות וזה מה שיבנה אותם הכי טוב ולא כשהם ייחשפו לזה מתישהו (ולרוב ללא ידיעת ההורים-אצל חברים,משפחה מורחבת..) אז הם יראו ולא יבינו,ולא יהיה להם את מי לשאול (כי הרי ההורים לא רוצים שידעו וקל וחומר המורים..), הם יראו את הכל בצורה מעוותת, לא ברורה.. וככה יתהלכו עם זה עד שיגיעו לגיל המתאים לדעת הוריהם..ועד אז מי יודע,אולי כבר נפשו התקלקלה,הוא התנסה בדברים, שלולא הוריו היו לצידו זה לא היה קורה.. כמה עבודה אפשר היה לחסוך אם היו מדברים איתם ע"כ,מסבירים..

מניסיון-כשעוברים זאת ללא תמיכה,הרבה יותר קשה,יש הרבה שאלות שאין את מי לשאול.. ואח"כ קשה מאד להוציא את הכל מהראש,לתקן את מה שצריך ולהחזיר.. כל מה שראית כל מה ששמעת-נשאר בצורה כ"כ מעוותת ולא יפה,,ואין דרך להתמודד אם זה!!

ולעומת זאת,יש צד אחר,שמראה,שמסביר..הילדים גדלים כשהם יודעים הכל-אך יציבים בנפשם! יודעים מה עומד מאחורי כל דבר.. ולא רצים לחברים שלהם לדעת עוד ועוד.. לכל שאלה יש למי לפנות ולקבל תשובה מיידית ללא התחמקויות והליכה סחור סחור.. בקיצור,גם ההורים יודעים מה הילדים שלהם חושבים ויודעים ויכולים ליישר ולבנות מתוך כך.. וגם לילדים יש דיעות מוצקות והם יודעים שלא מסתירים מהם כלום וכך להיות רגועים ולא לחפש מתחת לרצפות מה הם עוד צריכים לדעת..

אז זהו, אני מבינה שיש דיעות לכאן ולכאן,ולכל דבר יש יתרונות וחסרונות.. אבל כשאתה עובר את החוויה הזאת.. (דוג' ראשונה..והמבין יבין..) זה קשה לקבל את זה,ולהבין מה עומד מאחורי דעתם..

אז הייתי שמחה לשמוע מה אתם חושבים ע"כ,ואולי תצליחו לשכנע אותי-שמה שאני עברתי..היה בעצם לטובתי.. ושחינכו אותי בדרך הנכונה.. (מקווה שהבנתם למה הייתה כוונתי..) -תודה מראש!   

שאלה מצוינת!ב.ש.

יש המון הגיון בדברים שלך.

אבל תגידי לי.

כמה שפעמים שאלת את עצמך "למה?" על דברים שאחרים עושים לך?

אפילו יותר מזה.

בקרים חינוכיים כמו שאת הצגת זה הרבה פעמים לא מובן.

אולי את המטרה מבינים, את הרעיון מבינים, אבל הדרך שבה מובילים אותך אל דברים ממש לא מבינים.

יכולים להתעורר הרבה קושיות במקרים אלה.

לדעתי, תתחילי עם "מה את היית עושה במקרה ש...?"

הרבה דברים לא מבינים כי לא מתחילים עם הנקודה הזאת.

האדם החכם הוא האדם שחושב גם מנקודת מבטו של האחר.

אדם זה יכול להיות בין רגע למוד נסיון.

ולעניננו.

הדברים שאמרת נאמרו מאוד בהכללה.

אולם אפשר להבין מתוכם שעצם הידיעה בגיל המעבר וההתבגרות את מה שמעבר לפרגוד היא זו שמציקה לך.

ההסתרה בגיל הילדות והנעורים.

אם כך דמייני לעצמך מצב הפוך.

מצב בו כל חיי הילדות בקרב הציבור החרדי היה נכנס לחיי המבוגרים לאינטרנט, טלויזיה, וכל השאר.

ואז היתה עולה השאלה. "במה נשתנינו מהציבור החילוני?"

חיי הילדות צריכים להתמקד בדרך הסלולה לפניך ללא נטיות ימין ושמאל מדרך המלך. חיי תמימות.

תארי לך שכל ילד בן שלוש היה מסתובב כל היום עם פלא' ביד ומרגיש חופשי ומאושר בכל הכלים שיש לו בעולם.

היכן היה נמצא עולם הערכים שלו בשלב מאוחר יותר?

אני הייתי אומר..אם בכלל נשאר משהו.

לגבי החינוך שקיבלת בשנים עברו...אל דאגה, הוא לא היה לשווא.

אני מסכים עם זה שבמהלך התפתחות האדם צריך ואפילו חובה לחשוף בפניו את הכלים והדברים שיש לנו בעולם הזה.

אך בלבד שהילדות בעיקר והתפתחות האדם בפרט - תישאר שלמה.

*תיקוןב.ש.
בשורה החמישית צריך להיות כתוב "במקרים חינוכיים"
תודה שהגבת!! ...אנונימי (פותח)

אמרת שהעיקר שהילדות והתפתחות האדם..-תישאר שלימה..

אבל כמו שכבר כתבתי.. זה ששומרים ככה זה לא עוזר! מה לעשות? עדיף להמשיך ולהתחמק מהאמת ולהגיד "אני עושה את שלי/תפקידי..אני מונע מהילדים שלי להגיע לדברים אלו..." אבל בפועל זה לא מה שקורה!!! לצערינו, היום-אין בגיל הילדות-חיי תמימות.. וא"א לסגור את הילד בפני חברה..וכך הם נחשפים לזה מתישהו ובאמצעים לא כ"כ טובים.. ואין להם את האמצעים להתמודד עם זה! אז אין מצב כזה שהילדות תשאר שלימה אחרי ובלעדי זה..!!!

אני מבינה מה שאתה אומר,אבל,ולדעתי, כשההורים מחנכים עם פתיחות ובד בבד עם גבולות, אז הילד כן גדל עם ערכים! וזה לא אומר שאנו זהים לעולם החילוני.. פשוט זה דרך שונה של חינוך.

...ב.ש.אחרונה

כמה דברים.

קודם כל כתבת דבר שלכאורה נראה סותר.

"כשההורים מחנכים עם פתיחות ובד בבד עם גבולות"

אני מבין למה את מתכוונת.

אבל ברגע שההורים מחנכים עם פתיחות אז הילד מתיר את הגבולות.

ולהפך, כשההורים מציבים גבולות אזי אין מקום לפתיחות.

ולעיקר הדברים שכתבת.

מה שכתבת זה פחות או יותר מה שאני כתבתי רק בלשון קצת שונה.

"אני מסכים עם זה שבמהלך התפתחות האדם צריך ואפילו חובה לחשוף בפניו את הכלים והדברים שיש לנו בעולם הזה."

כמדומתני שדברים אלו התכוונת לומר.

אם כן אז אנו באותה דעה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך