הייתי רוצה ג"כ לשאול משהו...(וסליחה אם נמאס לכם מזה..)
(אני באמת אחת ממכם..כותבת ומגיבה..- רקהחלפתי כינוי לבינתיים..)
אז ככה,בתור אחת שלמדה בבית יעקב כמה שנים (עכשיו אני לומדת באולפנה מצויינת ב"ה!) אני רואה 2 צדדים שאולי רובכם אינם רואים בעצם, והייתי רוצה לשאול את דעתכם על כך : (ואני לא רוצה להכליל או משו כזה ח"ו..)
בתוך החברה החרדית (ולא רק),משתדלים מאד לחסום,להסתיר את העולם שמעבר למתרס.. (וזה כולל מחשבים,טלוויזיה,אינטרנט,פלאפונים וכו'..) ולמה? כדי שלא יראו,ישמעו וידעו דברים שלא צריכים לדעת... שלא יסתנוורו,יחשבו על כך,יתמודדו.. וההורים מנסים כמה שיותר שהילדים לא ילכו לחברים,משפחה,מכרים שקשורים לכל העניינים הללו וייחשפו לזה..
אבל אני לא מבינה! למה הם עושים זאת? הם חושבים שהילדים לא יחשפו לזה בהמשך חייהם? הם לא מבינים שככל שסוגרים,ככל שמסתירים, אז רוצים יותר לראות,לדעת..? אוקיי,אז אולי תגידו שכשהם קטנים אז אם הם ייחשפו לדברים אלו כשהנפש רכה זה יגרום לשאלות,אי הבנות וכו'..
אבל מה? הם לא חושבים שכדאי לחשוף לאט לאט דווקא בגיל צעיר לדברים אלו,לשתף,להסביר, להציג ברוח היהדות וזה מה שיבנה אותם הכי טוב ולא כשהם ייחשפו לזה מתישהו (ולרוב ללא ידיעת ההורים-אצל חברים,משפחה מורחבת..) אז הם יראו ולא יבינו,ולא יהיה להם את מי לשאול (כי הרי ההורים לא רוצים שידעו וקל וחומר המורים..), הם יראו את הכל בצורה מעוותת, לא ברורה.. וככה יתהלכו עם זה עד שיגיעו לגיל המתאים לדעת הוריהם..ועד אז מי יודע,אולי כבר נפשו התקלקלה,הוא התנסה בדברים, שלולא הוריו היו לצידו זה לא היה קורה.. כמה עבודה אפשר היה לחסוך אם היו מדברים איתם ע"כ,מסבירים..
מניסיון-כשעוברים זאת ללא תמיכה,הרבה יותר קשה,יש הרבה שאלות שאין את מי לשאול.. ואח"כ קשה מאד להוציא את הכל מהראש,לתקן את מה שצריך ולהחזיר.. כל מה שראית כל מה ששמעת-נשאר בצורה כ"כ מעוותת ולא יפה,,ואין דרך להתמודד אם זה!!
ולעומת זאת,יש צד אחר,שמראה,שמסביר..הילדים גדלים כשהם יודעים הכל-אך יציבים בנפשם! יודעים מה עומד מאחורי כל דבר.. ולא רצים לחברים שלהם לדעת עוד ועוד.. לכל שאלה יש למי לפנות ולקבל תשובה מיידית ללא התחמקויות והליכה סחור סחור.. בקיצור,גם ההורים יודעים מה הילדים שלהם חושבים ויודעים ויכולים ליישר ולבנות מתוך כך.. וגם לילדים יש דיעות מוצקות והם יודעים שלא מסתירים מהם כלום וכך להיות רגועים ולא לחפש מתחת לרצפות מה הם עוד צריכים לדעת..
אז זהו, אני מבינה שיש דיעות לכאן ולכאן,ולכל דבר יש יתרונות וחסרונות.. אבל כשאתה עובר את החוויה הזאת.. (דוג' ראשונה..והמבין יבין..) זה קשה לקבל את זה,ולהבין מה עומד מאחורי דעתם..
אז הייתי שמחה לשמוע מה אתם חושבים ע"כ,ואולי תצליחו לשכנע אותי-שמה שאני עברתי..היה בעצם לטובתי.. ושחינכו אותי בדרך הנכונה.. (מקווה שהבנתם למה הייתה כוונתי..) -תודה מראש!