יש לכם הצעות איך מסבירים לאדם חילוני שבני זוג חד מיניים זה לא סבבה?
אני מדגיש, לאדם חילוני. כלומר "זה כתוב בתורה" לא עובד.
יש לכם הצעות איך מסבירים לאדם חילוני שבני זוג חד מיניים זה לא סבבה?
אני מדגיש, לאדם חילוני. כלומר "זה כתוב בתורה" לא עובד.
מה אתה חי בסרטטט ישלי ככה סיבות לומר לךמי לה' אליהתשובה היחידה שיש לך זה התורה
יש הרבה שלא רואים בעיה בהקטנת האוכלוסיה האנושית ואף יתרון... כי כבר היום יש מדי הרבה אנשים
(של ניר מנוסי, עם אתה מכיר)
https://nirmenussi.files.wordpress.com/2016/09/nir-menussi-loving-the-other-hashiloach-1.pdf
השלמה נןבעת מכל שיש שוני בין בני הזו- והם משלימים זה את זה.
אבל הבסיס הוא להבין שיש הבדל בין איש לאישה.
ארחיב בעזה שאוכלל... ( אם לא, תתייג אותי..)
ואם יהיו רק נשואים חד מניים העולם יושמד ולא יהיה פה ילדים נוספים שהם לא ממזרים
להביא ילדים בימינו גם אם לא חיים כזוג של בעל ואשה... אני לא אפרט אבל עובדה שטכנית זה כן אפשרי ככה שזה לא טיעון משכנע..
מה שאני טוענת, שבעיני זה פשוט לא נכנס תחת הגדרה של משפחה.. כמו ששלוש גברים ואשה וגם לא ילדה שתתחתן עם הבובה שלה או עם כל דבר אחר שהוא לא גבר ולהיפך, זה לא משפחה ולא זוגיות למרות שיכולה להיות כימיה וחברות טובה ובמקרה הנ"ל גם משיכה אבל לפי ההגדרה שלי זה לא משפחה וגם לא יכולה להיות זוגיות כי זה נוגד את תפיסת העולם שלי שה' ברא את העולם ולכן צריך לנהוג על פי מה שהוא ציווה בתורה שזוגיות כזו היא תועבה..
וגם איש ואישה לא מתאחדים רק כדי להביא המשכיות לעולם אלא בעצם החיבור ביניהם יש השלמה הדדית בזכות השוני והחיבור הזה מחזיר אותם למצב הטבעי לפני שהאשה נוסרה מהצלע של הגבר.. דבר שביברור לא קורה בזוגות חד-מיניים..
בקיצור- כל הטיעונים האלה מבוססים על התורה ככה שזה לא יעזור אם האנשים שאתה מדבר איתם לא מאמינים בתורה אפילו בצורה בסיסית (למשל שחווה נוסרה מהצלע של אדם)
יש גם טיעונים הגיוניים ופיזיים כמו זה שאין ילודה והמשכיות אבל כמו שאמרתי בימינו יש כל מיני דברים מוזרים שאנשים עושים בקטע הזה אז הטיעון הזה לא רלוונטי ופשוט צריך להבין שככה ה' אמר אז כנראה שזה דבר לא נכון גם אם זה נראה שזה כן טוב "זאת חוקת התורה"...
אולי לא ברמה של גבר ואשה אבל כן ברמה מסוימת..
של גבר וגבר עם ילדים שהם הביאו בכל מיני דרכים..ואז הם כביכול מקימים משפחה

פעם זה היה הזוי כזה וכולם אמרו שהם חולי נפש
עכשיו ..
חופש הביטוי ... קבלת השונה
וכל החראטות האלה
כאילו זה סבבה בן ובן בת ובת איככככככ
זה מגעיל אותי
זה כבר רגיל היום ..במיוחד בתל אביב
זה לא טבע העולם
עם נולדת בת סימן שאת צריכה לחיות כמו בת ולהפך גם לבן ..
לכל סיבה שתגיד תהיה להם תשובה מפורטת:
"זה לא נורמלי או זה לא טבע העולם":
התנהגות "הומוסקסואלית" נפוצה מאוד בכל ממלכת החיות, מחרקים ועד יונקים.
באופן פרדוקסלי, ברוב הפעמים, לגמישות מינית יש חלק חיוני להמשכיות המין (אם תרצה אני יכולה לפרט ולהביא דוגמאות, אבל לא בטוחה אם זה נאות לפורום).
"השלמה נובעת מכך שיש שוני בין בני הזוג- גבר ואישה משלימים זה את זו":
ישנם זוגות הומוסקסואלים המשלימים זה את זה באופן הרמוני יותר מזוגות הטרוסקסואלים. נכון שהפכים נמשכים זה לזה, ואכן, גם בין זוגות מאותו המין כל אדם הוא עולם בפני עצמו וכמובן יכול להיות שונה מאוד ממשנהו. שוני בין בני אדם אינו מסתכם רק במגדר. בנוסף לכך, יכול להיות שדווקא הדמיון בין בני הזוג: העובדה שקו המחשבה, גופם והחוויות שעברו דומות מאוד יחסית לאלה של אישה מול גבר, יצור תקשורת טובה ושקופה בהרבה ומכך גם קשר חזק יותר.
"זו התאבדות קולקטיבית":
בכדי לשמור על המאזן הטבעי יש צורך ששני אנשים (גבר ואישה מן הסתם) יצרו יחדיו עוד שני צאצאים. עד המהפכה התעשייתית נשים היו יולדות בין ארבעה לשישה ילדים* אך רק שניים מהם היו מגיעים לבגרות (הכול בממוצע כמובן). עם התפתחות המדע והרפואה, שיעור התמותה צנח באופן דרסטי ואוכלוסיית העולם התפוצצה. תוך קצת יותר ממאה שנים הפכנו ממספר יציב של כמיליארד וחצי בני אדם לכשבע וחצי מיליארד.פיצוץ האוכלוסין גורם לאיבוד משאבים (מזון, מים, טריטוריה וכו') ויכול להוביל לסיום האנושות. יחסים חד מיניים באחוזים הנכונים, כפי שיש כיום, אינם מסכנים את המין האנושי אלא להפך, הם מהווים 'תשובה' טבעית לבעיה זאת.
------
*נתונים מאירופה בלבד.
אני יכולה להמשיך הלאה והלאה, אני יכולה גם לנסות לתת מענה נגדי לכל אחת מהתשובות שרשמתי, אבל זה מיותר לדעתי, כי אז המהות תתפספס. התשובות האלו (שנמצאות ודאי גם בפיהם של מתעמתייך), טובות מכיוון שהושקע בהן מחקר (ולו השטחי ביותר). גם הם כנראה ישבו, במודע או לא במודע, ועשו להם 'פרקליט השטן'. אם אתה רוצה באמת ליצור דיון אמיתי אז אתה חייב להיכנס לעומקו של העניין ולעשות את המחקר שלך- לא יעזור לך לקרוא ולשנן תשובות קצרצרות של אנשים.
בתור התחלה קח את התשובות שרשמתי ונסה לבנות להן תשובה נגדית (בעזרת מאמרים, ספרים וגם תיאוריות עצמיות). ברגע שתעשה את זה אתה תראה כמה יותר קל לך לנהל את הדיון הבא.
המאמר "לאהוב את השונה", ש@בדרך אליו פרסם כמה הודעות מעלי, נחמד מאוד וגם כתוב נהדר. ממליצה לקרוא.
בנוסף כדאי גם לדעת מתי צריך להגיד 'נסכים שלא להסכים'. לפעמים הדיון מוצה וחבל על המאמץ אם הוא נופל לאוזניים ערלות.
סליחה על החפירה הנוראית!
זה תלוי
א. במי שמסביר, אם הוא חדור אמונה ואהבת ישראל - יוגדל סיכויו לשכנע בטענת 'זה כתוב בתורה'.
ב. איך מסביר.
ג. למי מסביר.
יש עוד מלא הסברים.
1. זה לא יהודי, אנחנו יהודים, זו לא תרבותנו לחיות כמו המצריים, גבר עם גבר. זה גם לא תופס בהלכה. אצלנו (גם החילוני יהודי, תגיד 'אצלנו', זה יגרום לו מעט קרבה) זה נורא לחיות חיים כאלו.
2. זה לא אנושי, אפילו בהמות לא נמשכות מין למינו, כלומר, אם גבר חי עם גבר - זה פחות מבהמה. זה לא נורמלי (לא דיברתי ח"ו על מי שיש לו משיכה, זה עניין אחר).
3. זה לא מוסרי, זה בונה חברה מופקרת, כמו יוון של פעם, אנשים בלי ערכים, חסרי רסן, תרבות פרוצה ונוראה של חוסר חיים אנושיים תקינים.
4. זה הורס את המשפחה המאושרת, א"א לחיות חיי משפחה אמיתיים כששני ההורים הם שני גברים. הילדים יקלטו שזה מוזר ויקלטו שיש פה משהו לא נורמלי וזה עלול לפגוע בהם קשות. וכן ב'זוגיות', א"א לחיות חיי אהבה אמיתיים שבנויים על משיכה גופנית נהנתנית, 'לא אנושית'. זה בדוק.
הבעיה העיקרית כאן שמי שבאמת נוטה הפוך (וכן הפוך) קשה יהיה לו להבין למה הוא הלא-נורמלי, הוא יכול להסתכל על זוגות רגילים ולתמוה על 'נורמליותם'. קיצור, צריך הרבה סייעתא דשמיא, אהבת ישראל ונועם.
כי כל טענה שעובדת על דת או על מוסר לא מתקבלת על הדעת (הן כי ביקשת, והן )בשל העובדה שהיא סובייקטיבית וצריך להיות כפופים למשהו עליון יותר על מנת להסכים עליו. הטענות לגבי ילדים והמשכיות אולי תופסים כרגע, אך בפועל יש לכך פתרונות כיום וייתכן ובעתיד זה ייעשה אף ללא סיוע מזוגות נורמליים, מלבד זאת הם יכולים לטעון שזה לא מעניין אותם כי הם בלאו הכי מתמקדים במה שטוב להם. כל הטענות האלה לגבי איזון, משפחה נורמלית וכו' הם חלשות לעניות דעתי מכיוון שהם בנויות על זווית ראייה ונורמות שגדלנו לתוכם, באותה מידה שאנחנו טוענים שזה לא נורמלי אנחנו גם טוענים שפוליגמיה זה לא נורמלי, ועד לפני 1000 שנה גם אצלנו זה היה נהוג, ויש קהילות שנוהגות כך כיום.
לעניות דעתי ייתכן שהטענות היחידות שעשויות להועיל הן שזה עלול להזיק לבן אדם נפשית, חברתית ובריאותית. חברתית ונפשית בעקבות כך שהרבה מהאנשים הללו מתנהגים בצורה מופקרת ונהנתנית הנכנעת ליצרים, הרבה מהקשרים האלה לא יציבים לאור חוסר התאמה ביולוגי ומנטלי ובנוסף לכך שאין דבר שקושר את השניים בצורה מחייבת (לדוגמה נישואים בעלי משמעות, ילדים משלהם) ככל הנראה בטווח הרחוק קשרים כאלה יגרמו למקיימים אותם רק צער.
מלבד זאת קהילת הלהט"ב מאופיינת בשיעורי התאבדות ודיכאון מוגברים וזה מצריך התייחסות מצד אדם שרוצה להצטרף לזה גם אם הוא תקין לגמרי, כאשר הקהילה בכללותה נגועה בתופעה, זה ישפיע עליו לרעה נפשית וחברתית.
מבחינה בריאותית, מחלות מין נפוצות בצורה משמעותית בקהילה זו והסכנה הבריאותית שבדבר עולה, במיוחד לאור ההתנהגות המופקרת שצוינה לעיל.
למרות הטענות שהבאתי, עשוי בעל הנטיות לבוא ולומר שהוא מוכן לקחת את הסיכונים כי לו זה לא יקרה ולא כל הזוגות הם כאלה (במיוחד לאור העובדה שהאפשרויות שלו הם לעבוד עם עצמו בצורה משמעותית וקשה לעומת מילוי תאוות.) אבל אז הוא מתנהג בצורה נאיבית וטיפשית וצריך לשקול האם כדאי לו להיכנס לבלאגן הזה...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים