בעקבות עימות עם כמה שמאלניםמאיר הר ציון

יש לכם הצעות איך מסבירים לאדם חילוני שבני זוג חד מיניים זה לא סבבה?

אני מדגיש, לאדם חילוני. כלומר "זה כתוב בתורה" לא עובד.

אין עוד סיבה.............
חוץ מהסיבה שזה אסור מהתורה. כי בלי תורה טוב ורע זה עניין יחסי, שכל אחד יכול להגדיר אותו אחרת, ולכן גם בלי תורה אתה לא יכול להגיד למישהו שמעשה מסוים הוא רע.
אאאאא מה אתה חי בסרטטט ישלי ככה סיבות לומר לךמי לה' אלי

אז תגיד לי סיבה אחת בלי תורה.............
זה לא נורמלי, והעולם לא ממשיך להתקיים באופן טבעי בצורה הזאת.רינגטון

מי החליט? אני החלטתי שזה כן נורמאלי.עמירם

התשובה היחידה שיש לך זה התורה

שמעאדם חביב סך הכל
לא תצליח לשכנע אותו כנראה גם אם תביא טיעונים גאוניים מפה עד באר שבע.
א) לזכור שבסוף הטענה הסופית מבחינתנו זה ציווי התורה.
ב) נקודה מאוד משמעותית היא שזוגות הומוסקסואליים לא יכולים ללדת ילדים יחד. זה גורם משמעותי להקטנת האוכלוסייה האנושית
ג) צריך לזכור שזה ניסיון שעד שאתה לא עומד בו כנראה לא תבין אותו אף פעם...
ד) לא נעים לומר אבל אנחנו מצידנו מוותרים על זכויות טבעיות וחופש ושיוויון ועוד ערכים דמוקרטים חשובים, כי התורה אצלנו מעל הדמוקרטיה....
לגבי בReminder

יש הרבה שלא רואים בעיה בהקטנת האוכלוסיה האנושית ואף יתרון... כי כבר היום יש מדי הרבה אנשים

אם אתה רוצה להשקיע, הנה מאמר על הנושאהגיגים בע"מ
בשביל חיים תקיינים של זוגיוץ, צריך השלמה בין בני הזוג.האלן

השלמה נןבעת מכל שיש שוני  בין בני הזו- והם משלימים זה את זה.

אבל הבסיס הוא להבין שיש הבדל בין איש לאישה.

ארחיב בעזה שאוכלל... ( אם לא, תתייג אותי..)

זה דרך של התאבדות קולקטיביתמבשר שלום
כלומר גבר וגבר,או אישה ואישה לא יכולים להביא ילדים,בכך בעצם נהרס העולם.
כמובן ש5.778 שנים שהעולם קיים,זו לא הייתה דרך לחיות ככה.
ברוך שההתנגדות העיקרית היא בגלל התורה,וכל שאר הטיעונים הם פחות קריטיים...
כי זה לא דבר טבעי וכי זה משמיד את העולםגוזמבה

ואם יהיו רק נשואים חד מניים העולם יושמד ולא יהיה פה ילדים נוספים שהם לא ממזרים

מסכימה באופן כללי אבל כיום זה לא מדויק כי יש כל מיני דרכיםאניייי

להביא ילדים בימינו גם אם לא חיים כזוג של בעל ואשה...  אני לא אפרט אבל עובדה שטכנית זה כן אפשרי ככה שזה לא טיעון משכנע..

מה שאני טוענת, שבעיני זה פשוט לא נכנס תחת הגדרה של משפחה.. כמו ששלוש גברים ואשה וגם לא ילדה שתתחתן עם הבובה שלה או עם כל דבר אחר שהוא לא גבר ולהיפך, זה לא משפחה ולא זוגיות למרות שיכולה להיות כימיה וחברות טובה ובמקרה הנ"ל גם משיכה אבל לפי ההגדרה שלי זה לא משפחה וגם לא יכולה להיות זוגיות כי זה נוגד את תפיסת העולם שלי שה' ברא את העולם ולכן צריך לנהוג על פי מה שהוא ציווה בתורה שזוגיות כזו היא תועבה..

וגם איש ואישה לא מתאחדים רק כדי להביא המשכיות לעולם אלא בעצם החיבור ביניהם יש השלמה הדדית בזכות השוני והחיבור הזה מחזיר אותם למצב הטבעי לפני שהאשה נוסרה מהצלע של הגבר.. דבר שביברור לא קורה בזוגות חד-מיניים..

בקיצור- כל הטיעונים האלה מבוססים על התורה ככה שזה לא יעזור אם האנשים שאתה מדבר איתם לא מאמינים בתורה אפילו בצורה בסיסית (למשל שחווה נוסרה מהצלע של אדם) 

יש גם טיעונים הגיוניים ופיזיים כמו זה שאין ילודה והמשכיות אבל כמו שאמרתי בימינו יש כל מיני דברים מוזרים שאנשים עושים בקטע הזה אז הטיעון הזה לא רלוונטי ופשוט צריך להבין שככה ה' אמר אז כנראה שזה דבר לא נכון גם אם זה נראה שזה כן טוב "זאת חוקת התורה"...

אני רוצה קצת להוסיף על מה שכתבו כאן כברוהוא ישמיענו
עוד זוית:

חתונה זה שלימות. אנחנו מאמינים שכל בריאה היא חסירה, וכל מה שיש בעולם משלים אחד את השני. לכן יש תפקידים שונים בעולם, לא כולם בעלי חיים גם לא כולם אנשים; לא כולם גברים ולא כולם עם אותם התכונות.
מה שיש באחד- אין בחברו.

אז ברור שכפי שהעירו לך- בלי תורה אין על מה לדבר. כי הכל נובע מכך שה' ברא את העולם. אחרת- אם העולם נוצר איכשהו (ולא משנה איך המדע יסביר את התופעה), הרי שיש הרבה 'שכפולים' בעולם או דברים מיותרים.
אין תפקיד מיוחד ומשמעות מיוחדת לכל דבר בעולם.

לכן, האיש הוא חסר ומה שמשלים אותו זה האשה.
מדוע?
כי יש תפקידים שונים. איש ואישה זה שני הפכים (יש הרבה מה להרחיב בזה אבל ההבדלים יחסית ידועים). שני תפקידים. וכשיש חיבור ביניהם אז נוצר דבר שלם.

אנחנו רוצים להיות יותר שלמים. להופיע את הבריאה בשלימות.
אנחנו לא מתחתנים בשביל עצמנו- כאנשים פרטיים. אנחנו מתחתנים בשביל עצמנו- כאנשים כלליים. כי אנחנו רוצים שלימות.
אנחנו רוצים עולם מתוקן, להביא ילדים לעולם שיאירו את העולם.

אבל אדם שלא מאמין בתורה, אומר לעצמו: למה להביא ילדים לעולם? בשביל מה? זה סתם יקר וסתם מיותר... עזבו אותי בשקט ותנו לי ליהנות {= כאדם פרטי}.
ומי שכן מביא ילדים לעולם זה לטובתו האישית- כי הוא אוהב ילדים/ חושב שהם יעזרו לו בעת זקנתו וכו' וכו'. הוא אדם פרטי.

שנזכה להיות אנשים כלליים, ולהבין שאנחנו לא אנשים שלמים וכל אחד משלים את חברו . אמן ⁦
אפשר אוליה' רצה
להגיד שהפכים יכולים לחיות ביחד ואנשים דומים לא..
אצל הגבר ברור לנו שהשכל חזק יותר ושהאישה לעומתו רגישה יותר..איך אפשר לחיות כשרק הרגש מוביל?איך אפשר לחיות כשרק השכל מוביל?אי אפשר..צריל איזון!
^^^והוא ישמיענו
כשההפכים משלימים כמובן
גם בין 2 גברים יכול להיות שוני גדול והשלמה... לא?אניייי

אולי לא ברמה של גבר ואשה אבל כן ברמה מסוימת..

כן אבל הם לא יכולים ליצור בנייה משמעותית בעולםנפש חיה.
תפרטי אם אפשרי.. לא ממש הבנתי למהאניייי

נתחיל מהכי פשוט- גבר וגבר יכולים להקים משפחה וליצור המשך? לאנפש חיה.
הם אולי יכולים להקים מפעל תעשייה או פטנט אחר שיועיל ברמה הכלכלית - חיצונית של העולם
.אבל ברמת המהות- יש פה בזבוז מטורף של משאבים. מעבר לאיסור תורה שיש, מוסרית - לא נותן כלום התרבות האגואיסטית של "אני ואני " הזה , ההנאה המדומה שאני יוצא עבור עצמי.

רק גבר ואישה יחד יכולים לשכלל את העולם ולקדם אותו. להביא אותו למציאות טובה בעזרת (= משפחה ערכית) ילדים טובים שהופכים את העולם למקום טוב.

חפץ ההטבה הזה, הוא זה שתורם באמת, לדורי דורות.
כתבת ממש יפה ואני מתחברת למה שכתבת אבל בפועל היום יש זוגות שאניייי

של גבר וגבר עם ילדים שהם הביאו בכל מיני דרכים..ואז הם כביכול מקימים משפחה

זה לא משפחה אמיתית מבוססת. זה תחפושת של טלאים.....נפש חיה.
את מבינה?

מודל מוזר מאוד שהם המציאו כביכול בשם החופש והקדמה. כדי לחקות את הדבר האמיתי.

כמה צרות יש לילדים כאלו.
כמה בלבולים.
כמה בעיות בדימוי העצמי.

ילדים קולטים מבנים של משפחות.
המבנה שהוא לא נורמאלי, חריג.

אבא + אבא
או אמא+ אמא

לא יכול להתקבל בהבנה ברוב המקרים.
תודה רבה! דרך אגב השאלות שלי לא נובעותאניייי
ממקום שחולק, פשוט אני רוצה לרדת לנק השורשית ולא מספקות אותי התשובות הכלליות.. אז תודה שירדת איתי לעומק העניין.
נהדר. חופשי מתי שתרצי. יש ספר "מלחמת התרבות"נפש חיה.
וגם "מלחמת המינים" נראלי על זה.
כדאי לבדוק.
הם משנים את הטבעמיכלייי

פעם זה היה הזוי כזה וכולם אמרו שהם חולי נפש

עכשיו .. 

חופש הביטוי ... קבלת השונה 

וכל החראטות האלה 

כאילו זה סבבה בן ובן בת ובת איככככככ 

זה מגעיל אותי 

זה כבר רגיל היום ..במיוחד בתל אביב  

זה לא טבע העולם 

עם נולדת בת סימן שאת צריכה לחיות כמו בת ולהפך גם לבן ..

תגובה ארוכה (אפשר גם לקרוא רק את שתי הפסקאות האחרונות)"פרקליט השטן"

לכל סיבה שתגיד תהיה להם תשובה מפורטת:

"זה לא נורמלי או זה לא טבע העולם":

התנהגות "הומוסקסואלית" נפוצה מאוד בכל ממלכת החיות, מחרקים ועד יונקים.

באופן פרדוקסלי, ברוב הפעמים, לגמישות מינית יש חלק חיוני להמשכיות המין (אם תרצה אני יכולה לפרט ולהביא דוגמאות, אבל לא בטוחה אם זה נאות לפורום). 

"השלמה נובעת מכך שיש שוני בין בני הזוג- גבר ואישה משלימים זה את זו":

ישנם זוגות הומוסקסואלים המשלימים זה את זה באופן הרמוני יותר מזוגות הטרוסקסואלים. נכון שהפכים נמשכים זה לזה, ואכן, גם בין זוגות מאותו המין כל אדם הוא עולם בפני עצמו וכמובן יכול להיות שונה מאוד ממשנהו. שוני בין בני אדם אינו מסתכם רק במגדר. בנוסף לכך, יכול להיות שדווקא הדמיון בין בני הזוג: העובדה שקו המחשבה, גופם והחוויות שעברו דומות מאוד יחסית לאלה של אישה מול גבר, יצור תקשורת טובה ושקופה בהרבה ומכך גם קשר חזק יותר. 

"זו התאבדות קולקטיבית":

בכדי לשמור על המאזן הטבעי יש צורך ששני אנשים (גבר ואישה מן הסתם) יצרו יחדיו עוד שני צאצאים. עד המהפכה התעשייתית נשים היו יולדות בין ארבעה לשישה ילדים* אך רק שניים מהם היו מגיעים לבגרות (הכול בממוצע כמובן). עם התפתחות המדע והרפואה, שיעור התמותה צנח באופן דרסטי ואוכלוסיית העולם התפוצצה. תוך קצת יותר ממאה שנים הפכנו ממספר יציב של כמיליארד וחצי בני אדם לכשבע וחצי מיליארד.פיצוץ האוכלוסין גורם לאיבוד משאבים (מזון, מים, טריטוריה וכו') ויכול להוביל לסיום האנושות. יחסים חד מיניים באחוזים הנכונים, כפי שיש כיום, אינם מסכנים את המין האנושי אלא להפך, הם מהווים 'תשובה' טבעית לבעיה זאת. 

------

*נתונים מאירופה בלבד. 

אני יכולה להמשיך הלאה והלאה, אני יכולה גם לנסות לתת מענה נגדי לכל אחת מהתשובות שרשמתי, אבל זה מיותר לדעתי, כי אז המהות תתפספס. התשובות האלו (שנמצאות ודאי גם בפיהם של מתעמתייך), טובות מכיוון שהושקע בהן מחקר (ולו השטחי ביותר). גם הם כנראה ישבו, במודע או לא במודע, ועשו להם 'פרקליט השטן'. אם אתה רוצה באמת ליצור דיון אמיתי אז אתה חייב להיכנס לעומקו של העניין ולעשות את המחקר שלך- לא יעזור לך לקרוא ולשנן תשובות קצרצרות של אנשים. 

בתור התחלה קח את התשובות שרשמתי ונסה לבנות להן תשובה נגדית (בעזרת מאמרים, ספרים וגם תיאוריות עצמיות). ברגע שתעשה את זה אתה תראה כמה יותר קל לך לנהל את הדיון הבא. 

המאמר "לאהוב את השונה", ש@בדרך אליו פרסם כמה הודעות מעלי, נחמד מאוד וגם כתוב נהדר. ממליצה לקרוא.

בנוסף כדאי גם לדעת מתי צריך להגיד 'נסכים שלא להסכים'. לפעמים הדיון מוצה וחבל על המאמץ אם הוא נופל לאוזניים ערלות. 

סליחה על החפירה הנוראית!  

אין קשר בין דעה פוליטית לזהניגון הלב
ישגם אנשים בעלי דעה פוליטית ימנית שחושבים שזה בסדר
מניחה שאתה לא מכיר אנשים מהקהילה הלהטבי''ת ולא את ההתנהגות שלהם כי א כן היית מכיר היו לך הסברים אמיתיים
חשוב לזכור שגם אם אנחנו חושבים שזה לא בסדר אנחנו מחוייבים קודם כל לקבל אותם כבני אדם ולהתייחס אליהם יפה (ואת זה כל רב יגיד) הוא קודם כל אדם לפני הנטייה שלו ולפני הדעה שלו משהו שלרוב אנשים מהסקאלה באיזור שוכחים
כתבתם פה אחלה טיעונים, אבל...מאיר הר ציון
זה לא מה שחיפשתי,כמעט כל מה שכתוב פה מדבר על תורה ואמונה. וכל אלה שאומרים שבלי תורה אין על מה לדבר בכלל- אני לא מאמין בזה, זה דבר שהתורה אסרה, אבל זה גם רציונלי לאסור אותו, אני מחפש את הטיעונים הרציונליים
לפעמים התורה כן פועלת..נער גבעות מצוי

זה תלוי 

א. במי שמסביר, אם הוא חדור אמונה ואהבת ישראל - יוגדל סיכויו לשכנע בטענת 'זה כתוב בתורה'.

ב. איך מסביר.

ג. למי מסביר.

יש עוד מלא הסברים.

1. זה לא יהודי, אנחנו יהודים, זו לא תרבותנו לחיות כמו המצריים, גבר עם גבר. זה גם לא תופס בהלכה. אצלנו (גם החילוני יהודי, תגיד 'אצלנו', זה יגרום לו מעט קרבה) זה נורא לחיות חיים כאלו.

2. זה לא אנושי, אפילו בהמות לא נמשכות מין למינו, כלומר, אם גבר חי עם גבר - זה פחות מבהמה. זה לא נורמלי (לא דיברתי ח"ו על מי שיש לו משיכה, זה עניין אחר).

3. זה לא מוסרי, זה בונה חברה מופקרת, כמו יוון של פעם, אנשים בלי ערכים, חסרי רסן, תרבות פרוצה ונוראה של חוסר חיים אנושיים תקינים.

4. זה הורס את המשפחה המאושרת, א"א לחיות חיי משפחה אמיתיים כששני ההורים הם שני גברים. הילדים יקלטו שזה מוזר ויקלטו שיש פה משהו לא נורמלי וזה עלול לפגוע בהם קשות. וכן ב'זוגיות', א"א לחיות חיי אהבה אמיתיים שבנויים על משיכה גופנית נהנתנית, 'לא אנושית'. זה בדוק. 

הבעיה העיקרית כאן שמי שבאמת נוטה הפוך (וכן הפוך) קשה יהיה לו להבין למה הוא הלא-נורמלי, הוא יכול להסתכל על זוגות רגילים ולתמוה על 'נורמליותם'. קיצור, צריך הרבה סייעתא דשמיא, אהבת ישראל ונועם. 

תראה.עדן ירושלים
לו זה היה בסדר.. לא היו עושים על זה מצעדים.
לא היו מתווכחים על זה כל היום.
ראית פעם מישהו שהולך ומתווכח על זה שהוא חי עם אישה? לא.
ברגע שאדם מרגיש צורך כללל הזמן להוכיח שהוא בסדר ושזה מקור לגאווה וזה מעורר כל כך המון שאלות, זה אומר שזה לא בסדר.
דבר שני עד לפני כמה שנים, זה היה כתוב בספר של מחלות נפש.
דבר שלישי, אין כזה דבר לסביזם . התורה לא אוסרת משכב אישה. אם התורה יורדת איתנו לפרטי הפרטים כמו איך לשרוך שרוכים בנעליים תהיה סמוך ובטוח שאין מצב שעל נושא כזה היא דילגה בטעות.
זה לא אומר שזה מותר. זה לא נכתב= זה לא קיים.
הומואים, יש. זו בעיה שניתן לטפל בה.
האחוזים שנולדים עם זה נמוכים ברמות. היום, זה נהפך לטרנד עם הופעת מפורסמים כאלה, או אם יש לך בלבול בזהות המינית שלך- ישר אומרים לך שאתה הומו ..
זאת אומרת שזה דבר שמתפתח. לצורך העניין אם אאמין שאני לסבית אני אהיה לסבית.
הכל בראש.

זה אסור בתורה כיוון שזרע צריך להישפך במגע מסויים עם אישה. בלבד. לכן אסור לאונן ולכן אסור לעשות זאת עם גבר.
לאישה אין זרע, לכן אין עליה כביכול את האיסורים האלו.

עוד משהו, יש אנשים ששוכבים עם חיות. זה דוחה וזה מגעיל וזה נגד הטבע. כן? היום איסורי עריות הם כמו בזמן של מנשה שאמר לחכמים שאם הם היו בזמן הזה הם היו מפשילים שולי גילמותיהם ורצים לעבוד ע"ז? ככה היום זה עם פריצות.
אנשים שוכבים זה עם זה בלי שום גבולות, או מאוננים או הכל.. תופעה.
אוי נו באמתאדם חביב סך הכל
את שלושת הטיעונים האלה אפשר לדחות ברגע.
למה עושים מצעד וגאים בזה? כי עד עכשיו התביישו בזה ועדיין יש לזה מתנגדים (כמונו הדתיים לדוגמה) אז רוצים "להחזיר", רוצים להראות למתנגדים שיש הרבה כאלה, שיש להם תמיכה ציבורית וכו'.

זה שזה אובחן כמחלת נפש והיום לא, לא הופך את זה להפרעה נפשית, כי זה אבחון אנושי שיכול לטעות (לשני הכיוונים), יכול לטעות, וההגדרה של זה כהפרעה נפשית נבעה מנור ה שהיתה קיימת והשתנה. היום רוב העולם ה'נאור' לא רואה בזה מחלה נפשית כי רואים בזה משהו נורמלי.

לגבי הטענה השלישית שלך, היא כל כך טיםשית שאין מה לענות עליה כל כך. רוצה להתנגד למשהו? צריך להכיר בקיומו. לעצום עיניים לסתום אוזניים ולצעוק "זה לא קיים" מוציא אותך טיפשי, ובעיקר לא מקדם אותך לשום מקום. התופעה קיימת כי יש נשים שנטייתן השמינית היא כלפי נשים. להכחיש זה פשוט אדיוטי.
(חוץ מזה שהרמב"ם מתייחס ל"נשים המסתוללות", משמע אם הרמב"ם כתב על זה זה קיים לפי התורה, גם לפי ההיגיון הטיפשי מאחורי הטיעון הזה)

ההיגיון שלהם נראה לנו מעוות, אנחנו מתנגדים למעשיהם, אבל הם לא טיפשים, ויש מעבר טיעונים ואנשים ומחקרים ואג'נדות שמבחינתם קבילות לא פחות מהתורה שלנו. רק צריך לזכור את זה.

(לא אני לא משתייך לקהילה הזו, לא, אני לא תומך במשכב זכר, וכן, הטיעונים שלהם אינטליגנטיים בעיני, מה שלפעמים מקשה על ויכוח עם אנשים מהצד שלנו שמביאים טיעונים בשקל תשעים)
אני לא יכולה להגיב לך ברצינות כי אתה מזלזל וזה לא מתאים לי.עדן ירושלים
במשהו אחד אתה צודק. הם מאוד חכמים.
אולי הגיע הזמן לחזק אצלנו את זה...coffee
שההגיון במצוות זה רק בונוס. וההתחלה של הכל צריכה להיות "כי יש אלוקים. וככה הוא ציווה".
ולכן אין סיבה להתווכח בשפה של ההגיון, כי שום תועלת לא תצא מזה.
כמובן שאחרי שאנחנו מקיימים את המצוות כי ככה ה' ציווה, אנחנו רואים כמה הן טובות לנו. אבל הבסיס צריך להיות הציווי הפשוט.
אני בספק האם ניתן להסביר דבר כזהאוויל מחרישאחרונה

כי כל טענה שעובדת על דת או על מוסר לא מתקבלת על הדעת (הן כי ביקשת, והן )בשל העובדה שהיא סובייקטיבית וצריך להיות כפופים למשהו עליון יותר על מנת להסכים עליו. הטענות לגבי ילדים והמשכיות אולי תופסים כרגע, אך בפועל יש לכך פתרונות כיום וייתכן ובעתיד זה ייעשה אף ללא סיוע מזוגות נורמליים, מלבד זאת הם יכולים לטעון שזה לא מעניין אותם כי הם בלאו הכי מתמקדים במה שטוב להם. כל הטענות האלה לגבי איזון, משפחה נורמלית וכו' הם חלשות לעניות דעתי מכיוון שהם בנויות על זווית ראייה ונורמות שגדלנו לתוכם, באותה מידה שאנחנו טוענים שזה לא נורמלי אנחנו גם טוענים שפוליגמיה זה לא נורמלי, ועד לפני 1000 שנה גם אצלנו זה היה נהוג, ויש קהילות שנוהגות כך כיום.

לעניות דעתי ייתכן שהטענות היחידות שעשויות להועיל הן שזה עלול להזיק לבן אדם נפשית, חברתית ובריאותית. חברתית ונפשית בעקבות כך שהרבה מהאנשים הללו מתנהגים בצורה מופקרת ונהנתנית הנכנעת ליצרים, הרבה מהקשרים האלה לא יציבים לאור חוסר התאמה ביולוגי ומנטלי ובנוסף לכך שאין דבר שקושר את השניים בצורה מחייבת (לדוגמה נישואים בעלי משמעות, ילדים משלהם) ככל הנראה בטווח הרחוק קשרים כאלה יגרמו למקיימים אותם רק צער.

מלבד זאת קהילת הלהט"ב מאופיינת בשיעורי התאבדות ודיכאון מוגברים וזה מצריך התייחסות מצד אדם שרוצה להצטרף לזה גם אם הוא תקין לגמרי, כאשר הקהילה בכללותה נגועה בתופעה, זה ישפיע עליו לרעה נפשית וחברתית.

מבחינה בריאותית, מחלות מין נפוצות בצורה משמעותית בקהילה זו והסכנה הבריאותית שבדבר עולה, במיוחד לאור ההתנהגות המופקרת שצוינה לעיל.

למרות הטענות שהבאתי, עשוי בעל הנטיות לבוא ולומר שהוא מוכן לקחת את הסיכונים כי לו זה לא יקרה ולא כל הזוגות הם כאלה (במיוחד לאור העובדה שהאפשרויות שלו הם לעבוד עם עצמו בצורה משמעותית וקשה לעומת מילוי תאוות.) אבל אז הוא מתנהג בצורה נאיבית וטיפשית וצריך לשקול האם כדאי לו להיכנס לבלאגן הזה...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך