היה לי קשה למצוא מקום שבאמת אני אוהבת ומרגישה שזה המקום שבו אני אתרום, והמקום המתאים לי. וב"ה מצאתי מקום אבל, יש בעיה ההורים שלי מתנגדים לזה. השירות הוא לא בעיר והם לא מסכימים שאצא מהעיר ומהבית, הם רוצים שאשאר בבית וזה באמת מעצבן אותי. אני מאוד רוצה לצאת מהבית כי מרגישה שזה יבנה אותי ויעזור לי אבל ההורים שלי בשלהם, איו גם אפשרות להסביר להם למה אני רוצה את זה הם לא יקשיבו, מה לעשות? קשה לי לעשות דברים ללא תמיכה של ההורים , וגם ממש חוששת שיש בזה בעיה של כיבוד הורים
ההורים שלי מתנגדים לשירות לאומי שאני רוצההכל לטובהה
היה לי קשה למצוא מקום שבאמת אני אוהבת ומרגישה שזה המקום שבו אני אתרום, והמקום המתאים לי. וב"ה מצאתי מקום אבל, יש בעיה ההורים שלי מתנגדים לזה. השירות הוא לא בעיר והם לא מסכימים שאצא מהעיר ומהבית, הם רוצים שאשאר בבית וזה באמת מעצבן אותי. אני מאוד רוצה לצאת מהבית כי מרגישה שזה יבנה אותי ויעזור לי אבל ההורים שלי בשלהם, איו גם אפשרות להסביר להם למה אני רוצה את זה הם לא יקשיבו, מה לעשות? קשה לי לעשות דברים ללא תמיכה של ההורים , וגם ממש חוששת שיש בזה בעיה של כיבוד הורים
תשאלי רבאבטיח מלון
למה הם מתנגדים ליציאה מהעיר והבית?44444
איך הם יגיבו שתתחילי שירות?
בעקרון כיבוד הורים לא קשור לעניין כל עוד היחס להורים מכבד.
לא רוצה לקבוע אם ההורים שלך צודקים או לאשקופה
אבל כבת שרות לשעבר וכאמא, אני רוצה להגיד לך שההורים שלך רואים את הדברים מזווית אחרת.
את מסתכלת על הנושא הזה מכיוון של עד כמה את והמקום הספציפי הזה מתאימים זה לזה.
ההורים שלך רואים את זה בראיה רחבה יותר. האם זה מה שאת צריכה בחיים כרגע, האם טוב לך לצאת מהבית כפי שהם מכירים אותך. גיל 18 הוא אמנם גיל של עצמאות אך עדיין צעיר מאוד. בגיל כזה אפשר בקלות לנצל בנות, להשפיע עליהן בצורה כזו או אחרת וההדרדרות הרוחנית היא סכנה ממשית.
אני לא חושבת שהשיקול שלך צריך להיות הלכתי בלבד - האם לכבד את ההורים או לא. אני חושבת שאת צריכה לקחת את דבריהם כעצה של "חכמי השבט". הם מכירים אותך והרבה יותר מודעים למורכבות של הנושא. כמו שאמרתי, את אמנם בת 18 ועצמאית אך עדיין צעירה מאוד. עוד רק יצאת מהחממה של האולפנא ובחוץ יש אתגרים גדולים מאוד.
גם לשמוע בקול ההורים ולשמח אותם יבנה אותך מאוד. אני אישית לא רואה מצווה גדולה בתרומה לחברה על חשבון הנחת של ההורים.
רק לגבי ה"יציאה מחממה".44444
אני למדתי במקום שרב הבנות בו היו מסורתיות ועשיתי שרות בביה"ס יסודי דתי עם צוות תורני וכמעט כל הבנות שרות שהיו איתי היו תורניות, הרבה יותר מהבנות מביה"ס.
ולגבי הניצול וכד'.... הבעיה בשרות לאומי שזו שנה ראשונה שיוצאים לעולם. הסיכון ישאר דומה גם אם תצא לעבוד לראשונה בגיל 19.
לגבי הסיפא אני לא חושבת שזה נכון להחליט החלטות משמעותיות לפי הנחת של ההורים. כמובן שצריך להשתדל לא לצער ולהתנהג בצורה מכובדת אבל זה לא אמור לשנות החלטות מהותיות.
אני כן חושבת שצריך להבין למה ההורים מתנגדים.
ואגב, גיל 18 זה לא כזה צעיר. בהתחשב בעובדה שכנראה עוד גג שנה היא כבר תתחיל ללכת לחתונות של חברות זה גיל סביר ביותר לצאת מהבית.
הלכתית - אין בזה בעיה של כיבוד הורים, אבל...אני217
מבחינה הלכתית אין לך חובה לשמוע להם (אבל כמובן צריך לעשות את זה בצורה מכבדת), כפי שמבואר כאן:
כא – באילו נושאים חייבים לשמוע בקול ההורים? | פניני הלכה
אבל מומלץ מאוד לחשוב על טוב, כי כנראה שההורים רוצים את טובתך וגם הם חכמים...
גם נראה לי שכדאי להתייעץ עם רב/מורה שמכיר/ה אותך טוב וכך לשמוע דעות נוספות לגבי זה.
אולי אפשר גם להציע אם לדוגמא המחנכת שלך חושבת שזה טוב, שהיא תדבר עם ההורים ותגיד להם שלדעתה זה טוב.
נכנסתי במיוחד כדי להגיב לךנרות
ואחרי כל זה אני חייבת להגיד שהקשבתי להורי ועשיתי שירות קל"ב, עם שינה בבית. אבל היה לי שירות כזה משמעותי! זה תלוי בתוכן שאת יוצקת לשנה הזאת וברמת ההשקעה שלך והנתינה מעצמך! ובמבט לאחור אני לא מתחרטת על זה, ואפילו מבינה קצת את אמא שלי ואת המקום שלה ומאיפה זה נבע.. הכעס כבר לא קיים
בהצלחה בכל החלטה שתבחרי!!
לא אגיד לך מה לעשות כי רק את יכולה לענות לעצמך (כמובן שחשוב להתייעץ, עם רב, מחנכת או כל אדם אחר שמכיר אותך טוב..) רק רציתי לשתף
ברב מוחלט של המקרים למקום השרות עדיף44444
היתרונות הם לבת לא למקום השרות.
אני לא פוסקבסדר גמור
תתיעצי עם רב - בעדיפות שמכיר את ההורים או אותך
ההורים המדהימים שלך עושים בחכמה ובהרגשה נכונהעף על עצמו
משום שבת שהולכת למדרשה ובונה את אישיותה בצורה עמוקה ומדהימה, היא תורמת לעם ישראל הרבה יותר!!,
הן מבחינה "הטוהר וההארה הפנמית" שהיא מזריחה בעם ישראל,
והן מבחינת "מעשים טובים",כי מי שבונה את אישיותה במדרשה, לאחר מכן במימלא היא תורמת הרבה הרבה תרומות משמעותיות לעם ישראל בצורות שונות (גרעין תורני, מפעלי חסד שונים וכו')!, ולכן זה הדרך הכי טובה וההורים של אותן בנות עושות בחכמה רבה! (במקרה הכי גרוע,שבתמתעקשת לעשות שירות לאומי, אז חובה שזה יהיה "במקום מעולה" שיש בו בנות טובות, ויש בו הפרדה בין בנים לבנות, וכן אם מדובר במקום רחוק מהבית, אז חובה לשלב זאת יחד עם מדרשה, יש היום הרבה מדרשות בכל הארץ שעושות מסלול כזה)
אם המקום שבחרת תורני ושמוראורין
אז אןלי כדאי לשכנע את ההורים בכך. אולי רכזת או מישהו מהמקום שיסביר להם על טיב השרות שלך. זה בהנחה שהורייך חוששים כי יש כל כך הרבה בעיות במקומות שרות ודירות שרות- אבל לא בכל מקום.
זה לא קשור לעניין של דתהכל לטובהה
ורוצה לציין שהמקום שאני רוצה הוא דתי וזה גם בשילוב מדרשה, אז ככה שאין בזה בעיה של דת. מה גם שאבא שלי לא דתי מאוד אז זה בכלל לא העניין כאן. הם אומרים לי שאני לא אסתדר, גם לא עם הכסף שזה ממש מעט וגם לא לגור בשותפות . גם אחותי הגדולה עשתה שירות בתקן בית והם חושבים שאני צריכה להיות כמוה,תמיד משווים ביננו. הם לא מבינים בכלל למה אני רוצה את זה ומה ההגיון בזה ולהסביר לא יעזור הם בשלהם. לבקש מרב שידבר עם ההורים שלי לא ממש יעזור , את אבא שלי זה לא ממש מעניין.הם פשוט מתייחסים אלי כאל ילדה קטנה ולי נמאס מזה. ואני לא עושה את זה בגלל שזה משהו שנחשב או כי אני חושבת שרחוק יותר תורם - ממש לא. זה נטו מהרצון שלי להפתח ולהסתדר בעצמי, חושבת שזה יעשה לי טוב לגור עם עוד בנות ויעזור לי להפתח.
נשמע שהם מאוד חמים, קשורים אלייך ומפחדים בשבילךתופיאחרונה
זה ממש נורמאלי.
הגיוני שבת שפעם ראשונה יוצאת מהבית, כשכל העניין חדש להורים (ובאמת הם לא מבינים מה בוער ללכת רחוק) הם יגיבו כך, זה נורמאלי לחלוטין.. הם כנראה יותר דאגניים מהורים אחרים. תסבירי להם שאת חושבת שככה תתפתחי ותהיי עצמאית יותר ושלא ידאגו כי תחזרי לשישי ושבת ותתקשרי הרבה.. כנראה הם חוששים מהניתוק הזה. תשדרי להם כבוד למה שהם אומרים אבל גם החלטיות בדרך שלך.. שתהיה לך הרבה הצלחה!!
תבדקי באמת את הנושא. הרי באיזשהו שלב תצאי בעז"ה מהבית...אדם נוף מורשתו
ושאלה - האם את בכורה?
לא בכורההכל לטובהה
לא בכורה - אך הראשונה שרוצה לעשות שרות בחוץאורין
כנראה הפתעת את ההורים ולכן סופגת את ההתנגדת
גיל של עצמאותישראלי מאמין!
במקרה שלך גם ההורים שלך במעבר, הם רגילים שאת הבת שלהם שנמצאת איתם ובאחריותם ופתאום את רוצה לצאת מהבית ולגור במקום אחר וכו' וזה טבעי לגמרי שזה מה שאת רוצה וככה זה אמור להיות, וכמו שאמרו לפני את לא צריכה להקשיב להם במקרה כזה וגם הלכתית זה נכון.
אבל בכל מקרה חשוב להבין את הצד שלהם ולמרות שאת נשארת בשלך ומבהירה שזה הזמן שלך לצאת, את צריכה במקביל להראות להם שאכפת לך ממה שהם מרגישים, להרגיע אותם שזה יהיה בסדר ותבואי שבתות ותשמרי על עצמך וכו'
במשפט אחד- התעקשות על עצמאות ובמקביל התחשבות.
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..
סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו