היום נפרדתי מחבר יקר שאותו שנאתי ממש עד לרגע הפרדה...ההוא גברא
יש בצה''ל ציוד מגעיל קרוע וישן רצח שעבר כבר דורות של חיילים, אותו נותנים לטירונים. בסוף ההכשרה מחזירים את הציוד הדפוק ומקבלים הכל חדש מהנילונים, ולא רק חדש אלא גם מסוג אחר לגמרי, לא הרי ווסט של טירון כהרי הווסט של לוחם בקו...
חודשים שאני מחכה לקבל 'מרום דולפין', כך נקרא הווסט המדהים והכי חדש בצה''ל, אותו מקבלים הלוחמים בסוף ההכשרה. חודשים אני מחכה להעיף בחזרה לאפסנאות את הווסט הבלוי והקרוע שלי שדורות של טירונים השתמשו בו. כל פעם שאני רואה את המפקדים עם 'מרום דולפין' יוצאות לי העיניים, ואני רק זועק מעומק הלב 'מתי כבר נזכה להיראות כמו לוחמים, עם ציוד טוב, ועם הווסט המדהים הזה???' ובת קול עונה ואומרת 'אחרי מסע כומתה'...
והנה בא היום לו ציפינו, את הציוד החדש נקבל בסוף השבוע, אבל היום כבר החזרנו את הציוד הישן.
החזרנו פריט אחר פריט. מימיות, קסדה, מעיל, ואז הגעתי לגולת הכותרת, לרגע שלו חיכיתי חודשים, הרגע שצריך להחזיר את הווסט...
הרמתי אותו לכיוון הארגז של הווסטים כדי להחזיר אותו, ואז הבנתי שזה הווסט שליווה אותי בגשם המטורף בחורף כשהלכתי ארבעים דקות כל פעם כדי להגיע לעמדה, בשבועות שטח מלאים בוץ וזיעה, בזחילות בקוצים, במסעות, ברגעים של ייאוש, בלילות מלאים רבאק, בשעות של שביזות בשמירה ובלילה המאושר של המסע כומתה. את האיפוד הזה לבשתי במשך כל האימונים עד שהפכתי ללוחם, ביחד איתו הפכתי למה שאני.
הוא ישן, קרוע ומגעיל, אבל אני בכלל לא בטוח שאני רוצה להפרד ממנו...
מבט אחרון וזרקתי אותו לפינה של הווסטים, שם הוא התערבב עם כל הווסטים הקרועים והבלויים כמוהו. בקרוב טירון חדש יגיע מהבקו''ם ויקבל אותו במקומי, יעבור באותה הדרך שלי ויהפוך גם הוא ללוחם, יחזיר אותו לאפסנאות, ואז טירון אחר יקבל אותו ויצא גם הוא לאותה דרך ארוכה, יסיים אותה, ויחזיר לאפסנאות את הווסט שיחכה בסבלנות לטירון הבא שיקבל אותו, כי זה הוא מעגל החיים של הווסט...
כל הפלוגה ישנה, ורק אני ער במיטה וכותב תובנות על החיים...ההוא גברא
היציאות שלך הורגות אותיזמרת מיוחדת
אבל אני לא משועמם כמו שאני נשמעההוא גברא
באמת חיכיתי לזה בערך כמו למנומרת, באמת התבאסתי להפרד מהווסט אחרי כל הזמן הזה, ואני בערך איזה חצי שעה עובד רק על הפוסט הזה... כולם ישנים ואני משקיע רצח בפוסט שיסכם רגע שחיכיתי לו חצי שנה...
וואי וואיזמרת מיוחדת
נראה לי שראוי לעשות תמונת 'לפני ואחרי'...ההוא גברא
רק צריך לחכות ליום רביעי שנקבל מרום דולפין...⁦🐬🐬🐬
יאללה מחכים!!זמרת מיוחדת
הגיע הציוד הקטלניההוא גברא

אוף, אני לא מצליח לעשות תמונת לפני ואחריההוא גבראאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך