שרשור חשוב!!!!!! קשר עם בנות בנות גיליהכל מה' יתברך
עבר עריכה על ידי הכל מה' יתברך בתאריך י"ב בתמוז תשע"ח 15:57
עבר עריכה על ידי הכל מה' יתברך בתאריך י"ב בתמוז תשע"ח 14:41

שלום לכולם. אני בכיתה ט'.

יש לי נושא שנראלי בוער אצל כל בן ולא רק אצלי.

אז ככה, אני גר בשכונה  ויש 3 בנות בגילי, שאני שם עליהם עין, אולי בהמשך עוד כמה שנים וכו'... ואחת מהם גרה מתחתינו, ואני כל הזמן מציץ למרפסת שלהם לראות אם היא שם, קיצר אני מה זה "דלוק" עליה ורוצה להיות בקשר איתה, ואפילו פעם אחת הם לא היו בבית ונכנסתי לביתם ושכבתי לה על המיטה ונגעתי ביומנים וכו', ואפילו לקחתי תמונה שלה.

קיצר אני לא יודע מה לעשות עם החשק הזה.

הסתמסתי איתה פעם שלחתי לה שהיא מאד חמודה ויפה והייתי מתקשר עד שזה עושה 'טווווו' 1ואז הייתי מנתק, עד שאמא שלה שלחה לי להפסיק להטריד את ביתה.

ובערך אותו דבר עם ה2 בנות האחרות שבגילי.

תקשיב ממקום של בת שעושים לה את זה זה מממש נורא ,טבע חיי
אני לא יכולה ללכת בישוב בלי שישרקו לי ( ב"ה בורכתי בגוף יפה... ) יש כאלה שממש מטרידים טלפונית
א- אם היא לא מגיבה זה אומר שהיא לא פנויה נפשית לזה...
ב- תהיה בטוח שהיא לא בסטייל שלך זה די מעצבן ההטרדות האלה , אני אומרת שפשוט תוציא את זה החוצה... אבל לא אליה שיתוף של אחד החברים/ הורים נורא יעזור ותישמור את החשק הזה בפנים חזק...
קשה לי קצת להבין איך אדם ששומר הלכה מגיע לפינות כאלה...-דרייב

אני מציע שתרד במהירות מהעניין. עניינים של בנים בנות עוד בגיל תיכון מאוד בעייתים. לא ברור לי מה אתה רוצה לעשות? להתחבר אל אחת מהן? איסור הלכתי חמור! קשר ללא מטרת נישואין אסור בהחלט! (אם הלכה היא משהו שמחייב אותך...) אתה רוצה עצות איך לצאת מהפלונטר? אני מציע  שתקרא את הספר "קדושים תהיו" של הרב שמואל כץ. הספר נכתב לתנועות נוער מעורבות (בני עקיבא) הוא כותב שם על עניינם של בינו לבינה אבל לא במבט חרדי אלא בהרחבה תוך כדי הכרת המציאות בציבור. 

אחי הוא לא בא לקבל שיחת מוסר .קשה לואוהב אותך ה

כן כי החיים לא ניגמרים רק בהלכה ...

מסכים ממש.מבשר שלום
גם ליחתולה פרסית
גם לי שמים עיניים אבל אני פשוט מתעלמת. זה ממש קשה אבל דורש
אני דוס מאוד וברור לי שזה איסור הלכתי חמור אך היצר חזק יותרהכל מה' יתברך
עבר עריכה על ידי הכל מה' יתברך בתאריך י"ג בתמוז תשע"ח 11:09

פעם הסברתי לחבר שלי שגם האדם אם הפאות הכי גדולות- יש לכל הבנים אותו יצר מין ולא משנה איך הוא לבוש, ואכן הוא הגיע אלי אחרי כמה ימים ואמר לי שצדקתי, שהוא ישב מאחורי חסיד באוטובוס, וראה אותו רואה בסמארטפון דברים לא הכי צנועים בלשון המעטה...

וגם אני בעוונותיי בגלל הסמארטפונים ללא סינון של אחותי ואימי נפלתי כמה פעמים לזבל של הזבל וזה כזה מגעיל ודוחה עד שאני סוגר באמצע, זה לא מתאים ליהודי טהור הג'יפה הזאת, אבל אני מפחד להגיד להם שיסימו סינון, יותר נכון מפחד להגיד להם למה צריך שהם ישימו סינון בנות חושבות שזה כזה פשוט להתגבר בעניינים האלה.

וכן אשמח לעצות.

אשמח שנדבר באישימבשר שלום
אני אנסה לעזור צדיק:)
אחי תקשיבאוהב אותך ה

כל העיניין הזה הוא חלק ממכלול אחד

מכלול של עבודת ה' .

אדם שמתחזק בעבודת ה' ,שיש לו רצון,שלומד ,שעובד ממילא זה עושה לו קו אדום שגם הוא רוצה משהו הוא יודע שלא,כי הוא עובד את ה'.

זה יצר מאוד מיוחד,יצר מאוד חזק.

העיניין הוא שגם מיצידך זה אמור להשמר לעוד כמה שנים ,אבל נגיד וזה לא מעניין אותך...

אז לפחות תחשוב עליה,היא רוצה להיות שמורה,היא כרגע לא מוכנה לזה נפשית .. אז למה לעשות דברים שיזיקו לה...

אחי העיקר זה עבודת ה' .

הבעל שם טוב אומר סור מרע ועשה טוב זה שאתה עושה טוב ממילא הרע הולך לבד...

בהצלחה אחי

צודק, תודה על ההבנה!הכל מה' יתברך

מבין אותך ולליבךמבשר שלום
אם אתה רוצה,אשמח לעזור בפרטי…
בטח בנים יותר יבינו אותך..אבל-טוהר-
אבל אתה פשוט צריך לשחרר משהו בך או לעשות עבודה פנימית אבל לא להוציא את זה כלפיהם..יפגע בך וגם בהם..(במיוחד שהיא לא רוצה בזה!!)
*בהצלחה*
אני מקוה שהיא חושבת עלי מה שאני חושב עליההכל מה' יתברך

השאלה אם אתם בגיל נישואין או לאזיויק

אם לא אתה רק תסבול

כתבתי שאני בכיתה ט'.הכל מה' יתברך

"אל תקרב אל פתח ביתה" משלי שם, שםזיויק

במישור מולה תפסיק את זה!-טוהר-
ומול עצמך שזה תכלס הנקודה..תעסיק את עצמך בדברים אחרים וכמו ש@דרייב אמר תנסה לנתק מגע מדברים שקשורים לזה.
ואם לא?אחותךך=)אחרונה

מבינה שאתה דלוק עליהעדן ירושלים
אבל זה חוצה גבול לשכב לה במיטה ולגעת לה ביומן.
אסור לעשות את זה. זה לא מוסרי.
כשתתחיל לשלוט בעצמך ולהפעיל את השכל תוכל אולי שתהיה לך חברה.
בנתיים כדאי שתעסיק את עצמך בדברים אחרים
צודקת לגמרישי ליברל

זה פלילי. זה לא הגיוני. זה לא רגיל. זה גזל. זה חוצה גבול, להיכנס למישהי לבית, זה נורמלי?

היא הגיבה ממש בעדינותניגון הלב
על דבר כזה, אישית הייתי מגישה תלונה במשטרה
מבינה שאתה בשיא ההתבגרות וגיל הטיפשעשרה וקשה לך (כאילו למי לא) אבל כשזה תופס אותך לפחות תזכור שהיא לא אשמה בזה ולא צריכה לסבול מזה
פשוט תשכח ממנה (ומקשר דומה עם בנות בתקופה הקרובה) תשקע בדברים אחרים, תמחק את המספר שלה ותשתדל לא לחשוב עליה או לנסות ליצור איתה קשר כלשהו
כי אולי הפעם היא הגיבה בעדינות אבל פעם הבאה אתה יכול לסיים בתיק במשטרה
סליחה אם נשמעתי מתקיף. זה לא מה שהתכוונתי...-דרייב

אני די מבין את הקשיים שלך. אל תדאג אתה לא לבד... לכל אחד יש התמודדויות וגם אני לא 100 אחוז(בלשון המעטה...). לצערנו כיום אפשר להיחשף בקלות להרבה דברים מקולקלים... אבל קשה לי קצת להבין איך אדם דתי מגיע לקשר אישי ודי פרוץ עם בנות... אני חושב שיש הבדל בין מישהו שנופל מדי פעם בשמירת העיניים לבין מישהו שיש לו קשר אישי עם בנות המין השני (וכבר בכיתה ט'!) כל זה אני לא כותב בשביל לייאש אותך ח"ו, כל דבר אפשר לשנות ולחזור בתשובה. אני חושב שחשוב שתובן הבעיה הגדולה בדבר קשר כזה לא מוביל למקומות טובים כ"כ (בלשון המעטה) כמו שאמרה @ניגון הלב זה יכול להיגמר גם בפלילי!  אם אתה רוצה עזרה לצאת מזה אפשר ללכת על הרעיונות שהציעו פה (התחזקות בעבודת ה' ולימוד תורה, ניתוק קשרים עם גורמים המעוררים את היצר{סמרטפון/אינטרנט פרוץ} וכו') 

ניתן גם  ליצור קשר(אנונימי לחלוטין!) עם ארגונים המטפלים בעיניין. (לא עולה לי שמות כרגע...) 

מחיפוש קצר בגוגל יש באינטרנט הרבה עצות מועילות... 

שוב סליחה שפגעתי בך

ובהצלחה!!!

מחילהמבשר שלום
אבל לא הבנת כלום.
אם קשה לו-לקבל שיחת מצפון ואיומים כזו טיפשית לא תשנה את המחשבה.
היא תשקיט רותה עד שהוא יחשוב-מספיק להיות במשטרה,כדי להיות איתה.
הדרך היא לשנות את הגישה בראש.
אם את לא מבינה ראש של בנים,אל תגיבי
הגבת אלי? נראה שאתה לא הבנת. אני הסברתי לו את חומרת הבעיה-דרייב

לא באתי לאיים עליו... אין לי שום אינטרס בזה.  אני רק באתי לעזור. (אגב אני בן ולא בת...) 

אפילו הצעתי לו שיטות שיעזרו לו...

סליחה...דרייב

סליחה?ניגון הלב
אולי אני לא מבינה מאוד את הראש שלו (כי זה הוא ולא כל הבנים וההכלה הזאת ממש לא טובה) אבל אני חושבת על הילדה הזאת ומה שהיא עברה התגובה שלה מדהימה אותי שזה הסתכם ככה כי דבר כזה הוא בהחלט עילה מצויינת לפתיחת תיק פלילי במשטרה במיוחד בגיל הזה! (מכירה מקרוב מקרים שעל פחות מזה פתחו תיק והתנהל משפט) וכן, למדתי לא מעט מחקרים פסיכולוגים על מקרים כאלה ואם הוא ניגש לקבל עזרה ופותח את זה (גם אם זה מגורם מפוקפק כמו פורום נוער באינטרנט) אני מקווה שנשאר לו מצפון והוא באמת רוצה להשתפר
רק שיזכור שהיום כבר לא שותקים על הטרדות
אוקימבשר שלום
הדרך זה לטפל היצר,לא באיומים.
אממ. זה שטות שבנות לא מבינות ראש של בנים. אבל נניח לזהעדן ירושלים
גם אם אנחנו לא מבינות או גם אם לבנים קשה
הם לא חיות שלא שולטות בעצמן.
אם אתה מגיב ככה זה כי אתה מתרץ לעצמך התנהגות שלא מקובלת.
לא משנה כמה קשה לכם אסור לכם להוריד בנות
ולעשות דבר כזה לבחורה זה להטריד אותה.
מה זה קשור?לך דומיה תהילה
מה. זה. קשור?

גם בנים, שמבינים ראש של בנים, לא מתקרבים לדבר כזה. זה לא סתם קושי, זה ממש פשע.
נכוןמבשר שלום
אבל יש דרך לטפל בבעיה,לא?
וואו.. בתור בת אני ממש לא הייתי שמחה אם זה היה קורה לי..הגיע הזמן

זה ממש מטריד. כנראה היא לא רוצה עכשיו קשר ולפי דעתי אתה צריך להפסיק עם זה דחוף.

לא בכוונה להעליב! באמת!

אם אתה רוצה פתרונות איך להדחיק את היצר הזה13544
אז הנה:
במקום להתאהב בבנות תאהב יותר את הקרובים אליך (חברים , משפחה וכו) אני יודעת שזהסוג אהבה שונה אבל תנסה אני ניסיתי ובאמת ראיתי שזה עובד, אני לא יודעת להסביר איך ולמה זה עובד אבל זה פשוט עובד (כמובן זה לא שהיצר מודחק לחלוטין אבל יש שינוי משמעותי)
ועוד שיטה שממש ממש עזרה לי תשמור את כל החשק לאשתך תדע שיש מישהי בעולם שאוהבת אותך ותתחתן איתך והיא תהיה הכי מושלמת בשבילך , אתה יכול לכתוב מכתבים אפילו לאשתך , לחשוב מה תגיד לה , לילפחות זה עזר ואני יכולה לומר שיש שינוי משמעותי באיך שהיצר שלי היה לפני חודשיים (והוא היה ממש ממש חזק)
וגם אפשר לדבר על זה עם חברים בהשתתפות וזה לדוגמה אתה אומר לחבר שלך "היום התגברתי וזה היה קשהה" והוא מפרגן לך , לא יודעת אם יעזור אם זה הסוג חברים שלך אבל אם יש לך כאלה אז תנצל את זה!

טוב, מקווה שעזרתי,
בהצלחה
לא רוצה לבאס אבל אני לא בטוח שהטיפים האלה יעזרו...-דרייב

היצר הרע לא עובד ככה ולא נכנע בקלות כלל. אם היית בן היית מבינה...

טוב אני לא בן אבל יש לי יצר ממש ממש חזק13544

ניסיתי לעזור אבל אני לא באמת מכירה ממש את גודל היצר הזה (אין לי אחים) אז אם עוזר- מעולה ואם לא - כנראה שזה לא התפקיד שליחיוך

לבנות יש משיכה לגברים??? מה יש לכם לחפש אצלנו?הכל מה' יתברך

זה הקטע, שאני בטוח שאתחתן עם אחת מהם ובמיוחד היאהכל מה' יתברך

לא כל הנוצץ זהב!!!טוב השם לכל

פעם ממש ממש אהבתי איזה מישהו אחד מהרחוב שלי.. קיצור (זה מפדח אותי להגיד את זה... אף אחד שמכיר אותי לא באמת יודעחצי חיוך) היה נראה לי מושלם- גם דוס רצח, גם חברמן וגם שיא החמוד.. ואני מזה אוהבת לכתוב כזה ובמשך איזה שנתיים כתבתי לו לפעמים דברים ושמרתי אצלי (לא הראתי לו!!) ויום אחד כייצרי התגבר עליי השגתי את המספר שלו ושלחתי לו הודעה כאילו 'בטעות' וקיצור איזה יומיים התכתבנו בטירוף (ממש לא ברמה של מה שאתה מתאר שאמרת לה..) אבל מהר מאוד פשוט גיליתי שכל כך קל לטעות בבן אדם. הוא כל כך שונה ממה שהוא היה נראה לי... קיצור חפרתי, אני יכולה לפרט אם תרצה כי היו לי עוד כמה סיפורים כאלה והמון המון מסקנות...

תקשיב לי יש שכן שכולם בטוחים שאני אתחתן איתו (בצחוק)13544

אני בכלל לא אוהבת אותו אבל זו לא הנקודה הנקודה היא שאני חושבת שגם עם השכנות שלך אתה יכול לדמיין את עצמך בעוד כמה שנים איתן.

(למרות שאני לא בטוחה שיעזור כי אם זה לא יקרה זה יכול ממש לבאס)

קוראים לזה קראשניגון הלב
וקוראים לזה ככה כי בסוף...זה נשבר ומתפוצץ לך בפרצוף!
ואם תמשיך ככה אני בטוחה שזה רק ירחיק אותה ממך והיא רק תגעל ממך
*סליחה על התוקפנות*
הקטע של להתחתן עם מישהי מהן לא נשמע רציני...אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"ד בתמוז תשע"ח 15:00

זה לא רק שאתה בכיתה ט', ויש עוד כמה שנים, ואלה שנים שמשתנים בהם מאוד.

זה הרבה מעבר לכך.

כל ההתנהלות שלך לא שייכת לכיוון של נישואין. 

בשביל קשר בוגר, שיכול להוביל לנישואין מוצלחים, צריך לכבד את הצד השני ואת הגבולות שלו. 

אתה נשמע שאתה במקום לגמרי אחר. אז עצם זה שבכיתה ט' אתה לא בשל לנישואין זה נורמלי, אבל חשוב שתבין שהדברים האלה [הטרדות טלפוניות, פלישה לבית והתעסקות בחפצים אישיים] אינם הדרך לנישואין, ולא תטעה את עצמך עם הטיעון הזה .

קפוץ לבקר ב"לקראת נישואין וזוגיות"לך דומיה תהילה
תראה שהדרך לחתונה היא לא תוכנית כבקשתך.

ואל תעשה מעצמך צחוק. אתה אוהב מישהי אחת וחותר לעוד שתיים? תתאפס, בן אדם.
אני בטוחה שזה עדיף אבל... סתם עוד נק'טוב השם לכל

אני במאמצים על טבעיים הפניתי את היצר הזה והיום אני משוגעת על חברה שלי ושתיינו חולות אחת על השנייה ברמות מטורפותת (מה שכמובן בא לידי ביטוי גם במגע פיזי (אני יכולה לתת דוגמאות אם זה קריטי למישהוחצי חיוך). זה גם דורש הרבה תשומת לב...

למזלי היא ילדה באמת מיוחדת ואנחנו מאוד מדברות על הקשר בנינו ויש דברים שאנחנו לא מדברות עלייהם אבל ברור לשתיינו שלא נגיע אלייהם אבל זה ממש לא ברור מאליו שזה ככה...

זה לא הדרך…מבשר שלום
את רוצה שהוא יתחיל לאהוב ככה בנים??
או שלא הבנתי אותך
לאלאלא!!טוב השם לכל

רק הגבתי ל"מושפעת מהעולם" שאמרה שכדאי לאהוב את מי שקרוב וחברים, באופן עקרוני אני מסכימה עם זה ובאמת כבר שמתי לב שבכללי ובגיל הזה במיוחד יש כמו כמות של אהבה שאתה בוחר איפה למקד אותה ולהשפיע אותה.

רק אמרתי שגם בזה צריך לשים לב ולא להגזים.... סליחה אם הובן אחרת..

כמובן אני מדברת על יחסים של חברות טובות13544

וקשר כזה לפי דעתי יכול מאוד להעצים בתקופה הזו

לא, זה לא טוב!!!!!!!!!הכל מה' יתברך

הנה לזה התכוונתי13544

יש לי חברה ממש טובה אנחנו מתחבקות מדברות וממש כיף לנו בייחד (ובניתי את הקשרים איתה בעקבות היצר)

תקשיבימבשר שלום
משיכה לגברים זה לא תחליף למשיכה לנשים.
ואם זה כן,אוי ואבוי אם ככה יהיה.
אם היצר יהיה מופנה לגברים-הוא יעבור על משכב זכר.
עדיף ליפול עם חברה שלך,ולא עם גבר.
וואי אני ממש לא מדברת על קשר כזה13544

אני מדברת שברגע שיש לך חבר טוב הוא משתתף איתך בכאב וגם מעסיק אותך.

אני יודעת שזה לא תחליף אבל זה כן מומלץ בגיל הזה

אה ועוד שיטה לאו דוקא ליצר , לנסיונות בכללי13544

לזכור שה' שלח לך את הניסיון וה' מאמין שאתה מספיק חזק כדי לעמוד בו

מה שאתה מתאר, זו הדרך לתהום..אדם כל שהוא

ולא רק מבחינה רוחנית ודתית.

כמעט כל הבנים מתמודדים עם היצר, אבל רובם לא מגיעים לפלישה לחיים של בנות נגד רצונן.

אתה לא רחוק מלהסתבך משפטית, בדברים שמאוד לא נעים להסתבך בהם.

אני מקווה שהידיעה הזו מספיקה כדי שתפסיק עם ההתנהגות הזו, באופן מיידי. 

אם לא, כדאי לשקול טיפול.

הצלחתם להפחיד אותי עם כל מיני הסתבכויות שעלולות לקרות ליהכל מה' יתברך

רק באלי להגיד אחרי כל ההתקפות האלו-מתגעגעת...

שאני מבינה..מבינה מאד ולא משנה למה בהצלחה יהודי-ה' באמת מאמין בך...

וסתם שתדע..שהיצר-יוצר..ההתגברות עליו תיצור אצלך דברים מיוחדים..אני עדה לכמה אנשים כאלו שהיה מדהים לראות מה ההתגברות על היצר יצרה בהם..

אשריך..

השתגעת?לך דומיה תהילה
פרצת לבית, גנבת חפצים, מטריד טלפונית.
למען ה', וזו רק אחת מתוך שלוש.

אל תתקרב אליהן, אל תיצור קשר עין, אל תחליף איתן מילה, אתה הולך ומדרדר. אתה חייב חייב לשקול ייעוץ וטיפול.

אל תעשה שטויות שתתחרט עליהן.

(חוץ מזה שאתה יכול לשכוח מלהיות בקשר איתן אחרי התנהגות כזאת).
היא יודעת שנכנסת אליה?כפכף פוזל

נראה לך?????????????????????????????????????????????????????הכל מה' יתברך

זה פלילי אחשליזיויק

כן אמרו לי פההכל מה' יתברך

ועליי אם היא הייתה יודעת נראלך שזאת הייתה התגובה שלה?!ניגון הלב
וואו ב''ה אצלינו איןבלחית מן המניין

דברים כאלה, כל אחד מכונס בתוך עצמו...

אבל הייתי ממש שמחה לגור באיזה יישוב בלי קשר למה שכתבת פה לא יודעת מה לענות...

טוב, אני חושב שעם השכנה זה לא ילך אז אפשר להגיש פה מועמדות..הכל מה' יתברך

ולגבי הכרטיס האישי, זה טעות הגיל (כתוב 69 כי חירטטתי כשנרשמתי לפורומים), אני בן 15 וחצי

אה חחחניגון הלב
כאילו חשבת שאחרי השירשור הזה מישהי תראה ותגיד יואו איך באלי חבר כזה?!
באמת בלי להעליב אבל כדאי שתטפל בעצמך
בחייאת תעשה עם עצמך משוו דחווףףאחותךך=)

ודרך אגב לפחות על תעשה אתזה בצורה כלכך מגעילה וקטנוניתתת

מהצד השני זה ממש אבל ממש מזעזעעעע

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך