אשמח לתשובותלב סדוק

נכון אומרים שהשלמות של הנשמה היא בעולם העליון?(הרמח"ל והרב צייטלין נדמה לי)

שהנשמה תמיד מתגעגעת למשהו אחר, משהו שהיא לא יכולה להשיג בעולם הזה?

שהעולם הזה הוא לא המקום הטוב לנשמה?

אוקי.

 

 

אז למה להודות לה' על החיים שלנו?

למה להגיד לה' תודה שאני חיה?

החיים שלי לא טובים לי.. לא טובים לנשמה שלי.. כי הנשמה שלי- המקור שלה הוא העולם העליון ורק שם טוב לה. כשהנשמה שלי כאן, בעולם החומרי, בתוך גוף- לא טוב לה..

 

בעצם(ואני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי), זה שנולדנו זה כבר משהו רע שה' עשה לנו??? זה לא הגיוני...

העולם הזהניגון הלב
"העולם הזה דומה לפרוזודור בפני העולם הבא, התקן עצמך בפרוזדור לפני שתיכנס לטרקלין"
להודות על זה שיש לנו את הזכות הזאת של הזמן לתקן את הנשמה שלנו בעולם הזה כדי שתגיעה טובה וקשושה באמת לעולם הבא
להודות על זה שאנחנו יכולים להשאיר חותם של טוב וקדושה בעולם הזה ולעזור לתקן נשמות
איזה צייטלין?שטרודל


הרב הלל צייטלין זצ"למבשר שלום
בגלללהיות בשמחה!!!

שאם אנחנו רוצים להגיע לשלמות הנשמה למעלה אנחנו צריכים לעבוד למטה, בעולם הזה. וגם פה בעולם הזה יכול להיות לנשמה טוב, אם אנחנו נעשה את מה שה' יתברך רוצה ממנו הנשמה תתעלה ותתנקה ותהיה טובה ומקושרת לאבא.

מקוה שהצלחתי להסביר את מה שרציתי לומר

--דרייב

זה מסביר טוב: למה לא ישר עולם הבא?

הקב"ה לא רצה להאכיל אותנו "נהמא דכיסופא" (לחם בושה) שנתבייש שקיבלנו אותו ללא מאמץ מצידנו.  כלומר הקב"ה רצה שאנחנו נתאמץ למען השכר בעוה"ב 

רבי חנניה בן עקשיא אומר:"רצה הקדוש ברוך הוא לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם  תורה ומצוות, שנאמר: "ה' חָפֵץ לְמַעַן צִדְקוֹ, יַגְדִּיל תּוֹרָה וְיַאְדִּיר"  

באמת יש מחלוקת בית הלל ובית שמאילגמרי חדשה

אם טוב לאדם שנברא או אילו לא היה נברא. אבל בתכל'ס הוא נברא. והנשמות "כלואות" בגוף, ורק במסגרת הזו של נשמה בגוף אדם היא יכולה "לשדרג" את התנאים שלה בעולם הבא. 

זו גם הסיבה שלא מסתובבים עם ציציות בחוץ בבית הקברות- לועג לרש. כל המתים כבר לא יכולים להועיל עוד לנשמתם וללבוש ציצית.

החיים שלך טובים לך ולנשמה שלך: אמנם המקור שלה במקום עליון, אבל היא לא יכולה להיות שם בלי לתקן את עצמה בעולם הזה. ולתקן את עצמה היא יכולה רק כשהיא בגוף חי. 

 

השלימות בעולם הבא...נגרינסקי
אבל אי אפשר להגיע לשלימות בעולם הבא בלי הכשרת הנפש בעולם הזה...

בעולם הזה יש דברים המהווים התמודדות לנפש כדי להכשיר אותה... ע"י התמודדות אפשר להתקדם... והתמודדות זה לפעמים נראה לא טוב...
וגם על התמודדות צריך להודות כי היא המקדמת אותנו...

אז צריך להודות על החיים במובן הפיסי כיוון שהם המכשירים לעולם העליון שהוא משכנה האידאלי שלנפש למרות שחיים אלה נראים רעים לנפש...
מטרת הנשמה זה לרדת לעולםפלפלחריף

ולתקן אותו.

שלמות הנשמה, שלימות העולם, שלימות הבריאה תהיה בגאולה בקרוב.

 

עוד משהו שקראתי לאחרונהלגמרי חדשה

אני לא יודעת כמה זה יעודד אותך לבקש אריכות ימים, אבל כשהנשמה יורדת לעולם היא לא רוצה את זה. היא רוצה להישאר שם. ואז ה' מראה לה את הסרט שהיא הולכת לעבור בעוה"ז והיא מסכימה לו ואז כן יורדת. 

אח"כ כשאדם נפטר הוא לא רוצה למות, אבל אחרי שהוא מת טוב לו יותר. גם רשעים שחוו מוות קליני מתארים את האור והחום והרוך האינסופי הבלתי יתואר הזה- שזו הנהגת ה' בעולם- להיטיב. ברמות שאנחנו אפילו לא יכולים להעלות על דעתנו. 

לגבי שכר ועונש אני לא ממש מצליחה להבין, מה שכן הבנתי שהעונש בעוה"ב הוא לא עונש ברמה שאנחנו מגדירים כמו חיסול חשבונות או נקמה או משהו כזה, אלא סוג של "רמת תנאים" לפי מה שהנשמה הצליחה לצבור בעוה"ז. ושם זה בעצם המתנה לימות המשיח. בזמן ההמתנה הזה שבין המוות לימות המשיח, כל נשמה יש לה את המדרגה שלה. (גן עדן/גהינום)

אז לפחות אם כבר אנחנו פה- עדיף לנצל את הזמן ולהועיל לנשמה, כי מי יודע מה יהיה מחר ואם עדין היא תהיה בתוך הגוף הזה ותוכל לצבור...

 

מקווה שהצלחתי להסביר

כייחידי

נתאווה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים. הרעיון של בריאת עולם מושתת על הנחה כזאת. 

אני לא אוהב להרבות בציטוטים, ובכל זאת:

"להיות בבחינת שוֹב, והוא תכלית הבריאה. כי בשביל הרצוא [...] לא היה צריך להיות ירידת והתלבשות הנשמה למטה כי למעלה הרצוא יותר, ואין זה תכלית העבודה. אלא צריך להיות בחינת רצוא ושוֹב - "אם רץ לבך שוּב לאחד", דהיינו כשמתעורר אהבה ויראה ורצון להידבק בה' אחד - שוּב לאחד, להיות לו דירה בתחתונים להמשיך אלהות בזה העולם דווקא; על ידי לימוד התורה בעניינים הגשמיים [...] על דרך זה יהיה עיקר העבודה ולא בבחינת רצוא בלבד". (ליקו"ת שיר השירים)

 

אז על מה להגיד תודה? על האפשרות שניתנה לנו להביא לידי ממשות את הרצון הראשוני הזה של הקב"ה. או בתיאור יפה יותר של הרב אלחנן ניר "נקודת הרצון הראשונה ביותר המחייה את העולם" (אם רץ לבך, עמ' 90).

 

זה היה מספיק חשוב ע"מ שאגיב אחרי הרבה זמן.

....כוסף

האמת שהגעתי לכאן ממש במקרה (חיפשתי בכרטיס את 'בלונים' כדי להקבילו ל'אחרי שנגמרה המסיבה') אז אכתוב בקצרה אף שלא קראתי את שאר התגובות:

אם כבר הזכרת את הרב צייטלין וממנו נבעה השאלה, כדי פשוט להסתכל בספרו 'על גבול שני עולמות' שם בתחילת הספר בפרקי 'על שכינה' כותב כפי שכתבת ובסוף הספר עמ' 286 ב'שיחה השישית: הסוד של דירה בתחתונים' הוא עונה בדיוק לשאלתך כפתור בפרח בצורה קולחת מעניינת בהירה וברורה כדרכו. מומלץ.

תודה רבה על ההמלצה לספר, אחפש בעז"ה.לב סדוקאחרונה


חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 


מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com


 

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

 הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

 

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

 

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

 

 

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

 

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

 

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

 

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

 

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

 

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

 

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

 

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.


כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?


האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?


העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)


אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

 

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

 

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

 

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

 

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך