מציינת שאני בת 21. תודה!
אשמח להמלצות לספרים תורנים שכתובים בצורה קלה וברורה1356
מציינת שאני בת 21. תודה!
אמונה ברורהוהוא ישמיענו
גם תמתי תאומתי שלו מצוייןnobody
דע מה שתשיב לעצמך - אמונהישי יונה
מסילת ישריםישי יונה
ספר די קשה..ענבל
לדעתי חובה עם פירוש וראוי לציין שזה ספר מוסר.
(אישית לא התחברתי)
הרמח"ל כותב הכי ברורלך דומיה תהילה
(סתם, באמת שהלשון שלו גם צחה, גם מדוייקת וגם ברורה, שזו תופעה בפני עצמה).
(כן אבל בשביל הפרופורציות הנכונותענבל
אני מרגישה שעדיף ללמוד את זה עם פירוש או עם שיעור. אבל זאת רק אני, ברור שאפשר גם סתם ככה)
שמעתי שבחים על הספר 'בסתר עליון' של הרב גיא אלאלוףאניוהוא
הספרים של מיכאל אברהם כאלה.ענבל
גם הספרים של הרב נבון לדעתי יכולים להתאים. אולי יותר ממיכאל אברהם. מיכאל אברהם כותב על מדע ויהדות בעיקר ומתוך זה גם אמונה אבל זה כן בכלים מדעיים (כצוב בצורה פשוטה, רק רוצה להבהיר את המתודה)
חוץ מזה, לא יודעת מה זה קל בשבילך, אבל הספר "פשוט להאמין" של משה רט.
קראתי כבר ב"ה את מה שהצעתם1356
אשמח לעוד ספרים בסגנון הזה
ואיזה עוד ספרים יש לרב מיכאל אברהם חוץ מ'אלוהים משחק בקוביות'?
תודה לכולם
שתי עגלות וכדור פורחעוד סתם אחד
מיכאל אברהם הוא אישיות במחלוקת מאד גדולה. ואני כותב בעדינות.אניוהוא
למה מחלוקת צריכה להרתיע מישהו מספר?התר
שאלה מצויינת. אולי כי יש כאלה שלא יודעים להתמודד עם אישיותנפש חיה.
שנויה במחלוקת
מתייחסים לגופו של אדם ולא לגופו של רעיון
האישיות מוטלת במחלוקת בגלל הרעיונות שלהאניוהוא
אז מה. יש לנו שכל בין האוזניים, לא?!נפש חיה.
נכוןוהוא ישמיענו
אז הנקודה הזאת שנויה במחלוקת
(שימו לב שלא קבעתי שום עמדה...)
נכון. ובכל זאת חכמינו ז''ל אסרו לקרוא בספרי מינים.אניוהוא
למהנפש חיה.
משום 'אל תפנו אל האלילים' - אל תפנו אל מדעתכםאניוהוא
בעבריתק"ש
(לא דברתי לגופו של אדם כיון שלא בדקתי, אבל כמדומני שראיתי שהוא עצמו הודה שלפי הגדרות גדולי הראשונים הוא כזה)
מה באמת?! אז למה הוא כתב?נפש חיה.
לא הבנתי, מה השאלה?ק"ש
בין "שנוי במחלוקת" ל"ספרי מינים" המרחק רב..התר
כתבתי שנוי במחלוקת בגלל כללי הפורום.אניוהוא
לא, תודההתר
צריך לעשות משהו דרסטי כדי לצאת מחוץ לארון הספרים היהודי, והוא בהחלט לא שם. אפילו "אחר" נשאר בתוך השיח התורני בסופו של דבר - והוא עשה דברים הרבה יותר קיצוניים מהרב מיכאל אברהם.
בעיני, אם יש משהו שראוי להוציא מחוץ לתחום זו הגישה הפנאטית ששוללת את מי שלא חושב כמוך.
אני לא אדון עליו שוב. האדם הזה אפיקורס.אניוהוא
איך אפשר למצוא את ה
דעתי בנושא ברורה.
זו לא 'פאנטיות' זו נאמנות לדברי חז'ל (להבדיל...)
אניוהוא שלום לכהימ''ל
ביקשו יפה בעבר, אז אבקש שוב - נא לכבד (לא את הת''ח, שאינו ת''ח לדעתך, אלא את החברים האחרים כאן בפורום שבשבילם הוא כן). |מוציא כרטיס צהוב|
התאפקתי יפה עד כאן, פשוט ביקשו ממש שאכתוב בצורה מפורשת.אניוהוא
שלום גם לכה
הויכוח בינכם הוא עמוק הרבה יותר..חופשי בכלוב
על פי אניוהוא חזל = אמת.
וכאן יש יצוג מושלם של הגישה הפונדמנטליסטית.
על פי הרב מיכאל אברהם - חזל היו אנשים שחיו בתקופות שונות, והיו בניהם מלא מחלוקות, ואין שום סיבה לומר שחכם יהודי מסויים שטען טענה מסויימת על העולם, או על אלוהים = אמת.
ולכן על פי הרב מיכאל אברהם - השכל הישר הוא הקרטריון לאמת. ואין שום סיבה לומר שחז"ל = אמת. ולכן אפשר לטעון טענות על העולם ועל אלוהים, והנהגתו בעולם במאה ה21, מתוך עיון שכלי עכשוי, בלי שום התחייבות לדעות קדומות.
ואגב, הוא הולך להוציא טרילוגיה בנושא היהדות והאונה הדתית ומחשבת ישראל.
וכידוע אחד מעקרונות היהדות שתורה מן השמיםאניוהוא
לא הבנתי אותךחופשי בכלוב
העיקרון היחיד שעליו מבוססת תורת ישראל ואמונת ישראל זה תורה מן השמים. ברור שלא כולה מהשמיים!! אבל לפחות החלקים של החוקים שנקראים "תורה" בלשון המקראית.
כולל דברי חז"ל???
מי גילה לך רז זה??
מאין הבאת את הדברים הללו???
לדעתי..חופשי בכלוב
אבל יכול להיות שהוא בארון ספרים אחר. מרתק לא פחות. ומאתגר הרבה יותר.
אגב, לי אין ארונות.
הוא לא אפיקורסהתר
אני מבין שלא יצא לך?
ללא קשר, אין צורך לנעול כדי למנוע מאנשים קושי להתאפקארץ השוקולד
אם קשה לאנשים להתאפק שיצאו להתאוורר.
חבל לפעמים לנעול שרשור יפה רק בגלל דיון צדדי.
לא בא לדון לגופו של עניין או אדם
יש לי כאבי בטן זה לא אשמתי.אניוהוא
אף אחד לא מאשיםארץ השוקולד
פותחת השרשור חיפשה ספר/ים בתחום מסוים, הצעות כאלה יכולות להועיל. חבל שהדיון יגרר לאדם מסוים וממילא כל השאר יזכה להתעלמות.
^^^^^חופשי בכלוב
קראתי.חופשי בכלוב
ולגבי שז"ל, הוא לא התיר, הוא הצביע על כך שזה איסור דרבנן. ולדעתי יש סברא טובה לכך.
עיון שכלי שלא בא מהסתכלות של אמונת חכמים הוא כפירה.אניוהוא
ולשז'ל
הוא אולי לא התיר לגמרי, תלמיד שלו המשיך והתיר לגמרי
אתה אומר פה משפט שאין לו ביסוסחופשי בכלוב
אני מבקש שתבין שאין למשפט הזה שום ביסוס תורני.
אין מושג של אמונת חכמים שמחייבת מישהו להאמין בה.
ואין מושג של לכפור בה.
וכן.. זה דעות קדומות של בני אדם שבמקרה היו חכמים, שבמקרה היו יהודים, שבמקרה גם היו כתובים בתלמוד, ושבמקרה היו בניהם מלא מחלוקות.
הדרך לאמת היא לבחון אותה בשכל ישר.
לא לעקם את השכל הישר בגלל שאדם כלשהוא אמר משהו לפני x שנים.
החובה לשמוע לתלמוד זה רק בנורמות מדין לא תסור. לא בעובדות
אשמח לשמוע מי התיר..
*חבל שמנצלשים לפותחת. אפשר להמשיך בדיון נפרד*נפש חיה.
אני מסכים איתך. גם חבל שהתגובות מונעות מרגש ולא מעיוןחופשי בכלוב
רמב'ם הקדמה לפרק חלק והיסוד השמיניאניוהוא
נו.. מה הקשר??חופשי בכלוב
גם אם זה פירוש שהם פירשו וחידשו מדעתם, אני מחוייב מדין לא תסור.
אבל בנושא אמונות ועובדות אין להם סמכות בכלל.
והיסוד האחד עשר - שהוא יתעלה נותן שכר...אניוהוא
מביש שצריך להוכיח דברים פשוטים כאלה..
אחד עשר עיקרים לא מייצגים את היהדותחופשי בכלוב
ולדעתו השתנתה ההנהגה ומה שהרמב"ם כתב זה לא מחייב ולא נכון.
זה בדיוק מה שאמרו צדוק וביתוס.אניוהוא
לא על מה שכתבת בהמשך.
אני באמת באמת לא מבין אותך.חופשי בכלוב
לדעת הרבה ראשונים ובכללם הרמב"ם , דרשות חז"ל הן דרשות יוצרות. כלומר יוצרות הלכה.
הרבה מתורת ישראל פותחה על ידי הסנהדרין, הם גזרו גזירות, תיקנו תקנות, דנו וחידשו הלכות, דרשו במידות, הנהיגו מנהגות.
וה' אמר לא תסור. אפילו אם אני חושב שהלכה מסויימת של התלמוד היא מוטעית, אני מחוייב לשמוע לו, מדין לא תסור, אפילו "על ימין שהוא שמאל ושמאל שהוא ימין", למה? כי כאן זה כבר לא שאלה של נכון או לא נכון, צודק או לא צודק, זו שאלה של סמכות, צדוק וביתוס כפרו בסמכות הזו.
רב תורת ישראל התפתחה על ידי סנהדרין שבכל דור ודור, ולאחר מכן התלמוד התקבל כמעמד סנהדרין אחרון, (לצערינו).
עיין הלכות ממרים פרק ב.
והקדמת קצות החושן.
(וטעיתי זה 13 עיקרים לא 11)
זה לא מה שהם כתבוסתם 1...
רבי יוסף אלבו צמצם לשלושה וביניהם שכר ועונש.
אצל חז"ל היה דבר שנקרא מסורת. אחד המשברים הכי גדולים בהשתלשלות זה הפסקת מסורת קל וחומר לגבי תורה ותורה שבעל פה.
מסורת סייג לתורה.
שמעתי כמה שיעורים שמסביריםאניוהוא
אצל חז"ל לא היה דוגמטיות בנושאחופשי בכלוב
שחלקן לא נכונות לדעת כמה מהגדולי ענקי מחשבת ישראל בימי הבניים/ימינו
נכון.חופשי בכלוב
והתשבץ צמצם את הכל לתורה מן השמיים.
אבל אני מקווה שאתה מסככים שגם אם זה העיקר שכל היהדות מושתת עליו, גם העיקר של תורה מן השמיים דורש הוכחה שכלית אבייקטיבית ככל שניתן.
חז"ל לא היו דוגמטים בשום אמונה. הם לא חייבו להאמין במשהו, והיו הרבה דעות. יש אפילו מחלוקת על תחית המתים לגופות בתלמוד.
ממליץ על הספר "אמונה שאינה מגיעה לעיקר"
ולגבי מסורת, אין הרבה דברים שהם מסורת ממשה, אבל יש הרבה דברים שהם מסורת מסנהדרין קדומה שחידשה הלכה, וסנהדרין שאחריה (אם היא עומדת בקרטריונים) יכולה לבטל.
בעולם של סנהדרין הרבה הלכות דוגמטיות בימינו יכולות להשתנות, ומסורת ממשה שעוברת דור ודור היא מעט מאוד דברים, אם בכלל אפשר להצביע על משהו וודאי, כי זה כמעט בלתי אפשרי.
לא הבנתיסתם 1...
"אבל אני מקווה שאתה מסככים שגם אם זה העיקר שכל היהדות מושתת עליו, גם העיקר של תורה מן השמיים דורש הוכחה שכלית אבייקטיבית ככל שניתן".
לגבי מסורת, היא לא לגבי הלכה ספציפית כזו או אחרת אלא לכלים לדרוש את תורת ד' (עזרא)
ממליץ על הלכות ממרים לרמבם והקדמת הרמבם למשנה לגבי מסורת של כלים לדרישה ומה נקרא דאורייתא, דברי סופרים, דרבנן, אסמכתא וכו'. גם מסכת עדויות.
התכוונתי ש..חופשי בכלוב
אם זה לא מוסבר שכלית, אז זה הדבר הכי תלוש להיות יהודי דתי, כי אין סיבה הגיונית לכך.
כלומר הסיבה שמקבלים את העיקר של תורה מן השמיים זה שכל ישר, ולא מאמינים שזה כך בגלל שכך אמרו חז"ל, או בגלל שזהו עיקר שעליו מושתת היהדות.
לגבי הכלים. אם התכוונת למידות שהתורה נדרשת בהן, אני מסכים. (למרות שאני לא תמיד בטוח במאה אחוז שהכל היה ככה)
ולגבי ההמלצות שלך... קראתי אותן.
לגבי עיקריםסתם 1...
הוא מודיע ולא מסביר או מוכיח. הרמבם בעניין הזה דוגמטי לחלוטין וכך גם מי שהמשיך בעיקרון העיקרים אך הפחית אותם.
איזה הסבר ראציונלי יכול להיות לתורה מן השמים. איך שלא תנסח את זה, ראציונלי והגיוני זה לא יהיה.
אחרת מה ההיגיון בלהיות יהודי ולא בן דת אחרת? מדובר באמונה ולאו דווקא בדעה.
תחיית המתים היא לא הגיונית בלשון המעטה, שכר ועונש רוחני לא הגיוני, בטח שלא תורה מן השמיים או בכלל לא נתחיל עם אמונה ותפילה לאל שזה לא הגיוני איך שלא תסתכל על זה.
יש גבול לראציו בדת והגבול די ברור.
נקודת המוצא היא האם הדת טוענת שהאדם במרכז ועל פי קנה המידה שלו הכל פועל או האל במרכז ומה שלא מובן לא מובן כי אנו מוגבלים במידה די מגוחכת לעומת האל. ענוה וגאוה.
אני לא מסכים עם ההשקפה הליבוביציאנית הזוחופשי בכלוב
זה משהו מרכזי שאני לא מסכים עם ליבוביץ הפוזיטיבי.
אני לא מקבל את העיקרים של הרמב"ם, והטענה שלי היא אותה טענה על הפרדוקס הרמבמיסטי שטוען ר' חסדאי קרשקש בהקדמה לאור ה' על המצווה להאמין בה'.
אי אפשר לומר לי להאמין שהתורה מן השמים, כי אלוהים אמר לי בתורה להאמין בזה..
שום עיקר אמונה לא מחייב ביהדות כדי להיות דתי, העיקר היחיד שחייבים לבסס שכלית זה תורה מן השמיים. כל השאר ממש לא חייב ואפשר לא להאמין בהם. נקודה.
אתה רוצה הסבר שכלי לתורה מן השמיים?
תפתח בגוגל "מיכאל אברהם שו"ת ומאמרים" כנס ללשונית " מחברות בעייני אמונה" המחברת החמישית.
וודאות לא תהיה לך בשום דבר העולם.
אני דורש הסבר הגיוני וסביר שכלית.
אם לא, אם לאדם אין הסבר שכלי, אז להיות דתי זה פשוט הדבר הכי טפשי
לא יודע מהיכן הכנסת אתסתם 1...
אני אינני מסכים כלל להתחמקות המיכאלינית שלך לכיוון ההסבר ה"סביר".
לאחר שמראים לכם שאין הוכחה מוחלטת ההוכחה הופכת לסבירה ולכן מתקבלת.
הטענה דומה לזה שמיליון זה יותר גדול מאחד לעומת האינסוף. לעומת האינסוף שניהם סבירים ולא חשובים באותה מידה.
אני מעוניין שאתה תסביר לי ולא לגגל שם כזה או אחר.
טענת רחק ידועה, לאחר שסילפת את דבריהם של כמה מהראשונים מתוך מחשבה שיש כאן כאלה שלא מכירים אתה ממשיך.
טענת הקושיה המפורסמת של רחק נאמרה לגבי מניין המצוות ולא לגבי העיקרים. מדובר בכשל לוגי קלאסי שהרמבם משתמש בו, מן הסתם בכוונה.
ומדוע?
מכיוון שהאדם הדתי מחוייב להניח הנחה אמונית בבסיסו ולא ראציונלית. יש גבול בראצינליזציה בדת וזה מה שהרמבם אומר בעיקריו.
זו גם הסיבה שהגריד שלל את תרגום הדעה והכריע ל"אמונה" במילה אעתקאד אצל רמבם.
כי התגובה שלך היא ליבוביציאנית.חופשי בכלוב
לכנות את ליבוביץ פוזיטיביסט זה אחרי שקראתי את כל כתביו... ועיינתי הרבה בהנחות היסוד שלו. אם תרצה נוכל לפתוח על זה דיון. קצת תמוהה בעיני שאתה מנסה לערער על כך.
אתה יכול לא להסכים. בסופו של יום בגישה שלך, אם כמו שאתה מציג אותה כך, ספקנית, לא יהיה שום עניין לדון איתך, כי לא תגיע לאמת בשום דבר, כי אין וודאות בשום דבר, והדיון יהיה עקר. פשוט אין וודאות, אין דבר כזה הוכחה מוחלטת גם במדע, גם בדברים הכי הכי הכי מוחלטים בעיניך.
להסביר יקח לי הרבה זמן לכתוב. אז אולי בהמשך. כתבתי לך לגגל רק אם זה חשוב לך ואתה רוצה. כי לנסח את הדברים יקח לי זמן ואני כלי שני.
לא סילפתי שום דבר. טענתי דבר פשוט מאוד שהראשונים הללו לא קיבלו את הדוגמטיות של 13 עיקרים של הרמב"ם, והם פרצו את החומות הדוגמטיות הללו. זו היתה הטענה שלי, ואלי הסברתי את עצמי לא טוב. אבל לא התכוונתי לומר משהו אחר, או להשתמש בחוסר ידע של אחרים.
אין לי בעיה להביא את דברי רח"ק קרקש לכאן ולדון בהן..
רח"ק מסביר שהאמונה באלוהים היא לא מצווה, אבל הוא נותן לכך סיבה, ובסיבה שלו השתמשתי באנלוגיה. משום שהיא צריכה קודם ביסוס שכלי מחוץ לבית המדרש, היא היסודות של בית המדרש, ולא ניתן לבקש את הביסוס הזה מתוך בית המדרש עצמו (כעין הפרדוקס הליבוביציאני על האמונה שהיא יסוד התורה ונובעת מתוכה, שמשום מה מרגיש לי שהיא בוקעת מגרונך בתגובה הזו), והשתמשתי באנלוגיה לדברי ר' חסדאי קרקש כדי לומר שלא ניתן לבקש ממני להאמין באלוהים כנותן התורה, בגלל שאלוהים אמר כך בתורה. זו כמו אקסיומה שצריכה ביסוס מין החוץ. השתמשתי בטענתו של ר' חסדאי.
לא מסכים עם זה. הדבר הכי טפשי זה להיות דתי ולהאמין בדת ללא ביסוס שכלי. זו גם הטענה שעומדת בבסיס הקושיא של ר' חסדאי. עיין שם.
ריבונו של עולם, תעברו לשרשור נפרד.נפש חיה.
אני אגיד לך מה עשיתסתם 1...
עוד דבר שטענת ולכן ציינתי במילה "מעניין" זה שטענת על נקודת המוצא הספקנית שלי או הדוגמטית שלי, כדבריך, ליבוביציאנית פוזיטיביסטית.
פוזיטיביזם זה אדם ודאי שלא דן בדברים ספקניים לכן כלל לא ברור למה השתמשת במילה הזו שאין לה כאן קשר.
אני כלל לא ספקן וכלל לא יחסי. אני אדם מוחלט וודאי בעולם הדתי שלי אך ישנם דברים שמונחים בבסיס האמונה שהם... אמונה ולא יכולים להיות מוכחים מטבעם. כמו שרמבם כותב במורה ובעוד מקומות שבמטא פיזי אין הוכחות.
דווקא השיטה המיכאליאנית שלך היא היחסית מכיוון שהוא דוגל, בגלל סיבות שהוא מחוייב אליהם- קאנט, עיקרון ההפרכה של פופר וכו', באמת סבירה ולא ודאית.
האמונה מתחילהאניוהוא
את זה אמר אחד האפיפיורים כששאלו אותו על ההגיון בשילושחופשי בכלוב
אמרו את זה הרבה אנשיםסתם 1...
אני בדיוק מחפש את השם שלו..חופשי בכלוב
שיחות הר'ן לב, לג. עיין שם.אניוהוא
וואלה.. איפה הקשר?והוא ישמיענו
השכל של האדם מוגבל. גם שלך. תפנים את זה..
לא נועלימ''ל

אבל גם אין סיבה שתתאפק - אתה יכול להעביר כל ביקורת בכבוד. לחילופין אתם מוזמנים לעבור לאישי ושם תתבטא איך שאתה רוצה.
תודה ימ"לארץ השוקולד
נערךענבל
את האמת...חופשי בכלוב
מה איכפת לי באיזה ארון ספרים זה??
הגישה המקטלגת לארונות ספרים, זה גישה שצריכה לצאת מחוץ לתחום של האדם החושב ומחפש האמת לאמיתה.
לדעתיnobody
אגב, אין לי מושג למה בדיוק התכוונת כשאמרת השכל הישר אבל אם זה הזה האנושי אז ידוע שהוא טועה שוב ושוב ואי אפשר להגיד שמה שקולע אליו הוא האמת...
לא להרתיע מישהו מספרמחפשת^
כולל את ספרי מיכאל אברהם וכל ספר אחר
זה נכון לגבי כל ספרהתר
יש בעייתיות רבה ההפחדות האלה מדעות שאתה לא מסכים איתן... המרחק בין התעוג כ"שנוי במחלוקת" ל"מין" קטן ביותר, כמו שהדגימו מעלי...
האמת שזה נכון לגבי כל דבר.מחפשת^
לפני שמנכסים דיעה צריך לשקול אותה, הכי טוב שאפשר,
מה שנכוןהתר
כי לא לכל אחד יש את הכלים לסנן כמו שצריךחדשכאן
כי צד אחד במחלוקת אומר שדבריו הם דברי כפירהאניוהוא
פשוט להאמין לא פשוט לך, אבל שתי עגלות כן?התר
לא קראתי את שתי עגלות.ענבל
"פשוט להאמין" הוא לא קשה הוא פשוט היה הרבה יותר כבד בשבילי מ"אלוקים משחק בקוביות".
וואו, הספרים של הרב מיכאל אברהם קשים!פסידונית
לא היית מכניסה אותם להגדרה של משהו קל וברור
אני מרגישה די סתומה עכשיו :/
סליחה
ענבל
אלוקים משחק בקוביות מסביר די טוב את מה שהוא אומר. את השאר לא קראתי אבל הבנתי שהם די דומים..
אותו לא קראתיפסידונית
טענו פה למטה שהם כבדים יחסית לאלוקים משחק בקוביות...ענבל
הם בהחלט שוקלים יותר, אם לזה התכוונת
עוד סתם אחד
”רעה אמונה” של הרב משה שפיראמחפשת^
(יותר אמונה פחות פילוסופיה יהודית)
אם את מתחברת
בצל ידך. בדרך סיפרתי מעשה. חסידים צוחקים מזה. לב חדש.נפש חיה.
זה של הרב פרומן?סתם 1...
חסידים צוחקים מזה? שיחות קצרות של הרב פרומןנפש חיה.
הרב פרומן חזק. קראתי מהספר הזה בעבר ושכחתי מי כתב.סתם 1...
מאד.נפש חיה.
תלוי מה רמת השכלתנות שלך...חופשי בכלוב
למה דווקא הוא?
כי אני לא מכיר אדם אחר שמקיף את הנושאים החשובים ביותר, בצורה מקיפה, עניינית, ועמוקה.
אז מה אני ממליץ לך לקרוא בכתביו?
1. תגגלי בגוגל "מיכאל אברהם שו"ת ומאמרים", תכנסי באתר שלו ללשונית - מחברות בענייני אמונה. אלו 5 מחברות שכליות פילוסופיות שמבססות את קיומו של אלוהים, ותורה כהתגלות.
2. ספר חשוב מאוד שלו "אמת ולא יציב" - מהי אמת ואיך מגיעים אליה.
3. אלוהים משחק בקוביות - התמודדות עם האבולוציה - ובריאה, ובעיקר עם ספרו של דוקינס "יש אלוהים - האשליה הגדולה של הדת".
4. מדעי החופש - התמודדות עם רעיון הבחירה החופשית לאור הפיזיקה ומדעי המוח.
המליצו לך פה על "שתי עגלות וכדור פורח" - זה ספר מאוד כבד. לא ממליץ עליו בתור התחלה.
זה ספר שמנתח פילוסופית את הפוסטמודרניזם אל מול הגישה הסינטתית.
יש לך כינוי מעניין. בכוונה?נפש חיה.
אכןחופשי בכלוב
2. זה יכול להתפרש בבקונוטציה חיובית, או שלילית.
אני חופשי אף על פי שאני בכלוב.
אני בכלוב אפילו שאני מרגיש חופשי.
אני כתבתי בהקשר של הקונוטציה החיובית..
כמו מהשנתן שרנסקי אמר, נכון?נפש חיה.
מה הוא אמר?חופשי בכלוב
שאמנם הם כלאו את הגוף שלו בכלובנפש חיה.
וזה הרתיח את החוקרים חחחח
מופיע בספר שהוא כתב "לא אירע רע"
נכון. לחוקר שלווהוא ישמיענו
לגבי הסוף -פסידונית
הוא מעמת את האנליטיות מול הסינטתיות.
נכון שהפוסט מודרניזם מזוהה אצלו עם הגישה האנליטית, אבל זה בכל זאת לא ממש אותו הדבר.
עם כל השאר הסכמתי בהתלהבות 
צודקת..חופשי בכלוב
כעיקרון אנלטיות זה לא פוסמודרניזם,
פוסטמודרניזם כמו הפונטמנטליזם הוא תוצאה של אנלטיות, ודרישה אנליטית.
כתבתי את זה בקיצור, ולכן זה יצא לי בניסוח כזה

וומדהים כל כך שרכשת את התלהבות לנושאים הללו..
צדיקה בעולם שנכבש על ידי הפמיניזם החסידי
...... הפונדמנטליזם הוא תוצאה של אנליטיות?פסידונית
לא מסתדר לי. אבל עבר זמן מאז קראתי את הספר, אז 
(לא יודעת אם יש משהו רע בפמיניזם חסידי, אני פחות מתחברת לסגנון הזה)
סינתטי ואנליטיסתם 1...
למשל
הכדור הוא עגול- אנליטי
הכדור הוא צהוב- סינתטי
אפשר לשחק עם זה קצת ולומר שבגלל שפונדמנטליזם מניח את הדת כפשוטה מתוך עצמה אז הטענה היא אנליטית.
בכל אופן המשפטים האנליטים והמשפטים הסינטתיים הם כלי עבודה. קאנט ניסח אותם בשביל החידוש שלו מה דורש ניסיון ומה אפריורי וכיצד זה חופף עם האנליטי והסינתטי.
לדעתי זו טעות ומוביל לאחר מכן לבלבול ליצוק תוכן רעיוני לתוך מושגים שמשמשים ככלי עבודה להעברת מסר.
במיוחד אני חושב שבסוגיות דתיות כמו כאן זה בעייתי לטעון שהדת היהודית נמצאת באחת משתי הגישות הללו כמו ש חופשי בכלוב טען.
ההוספות במהלך הדורות תוך שימוש ב13 מידות וכד' הן אנליטיות או סינטתיות? הלכה למשה מסיני שאין לה זכר בתורה היא אנליטית או סינתטית?
קיצור- הכלים הללו הומצאו לשימוש ספציפי ולכן יובילו לבלבול בהשאלה לתחומים שונים.
אני יודע כמה החיבה הגדולה של הספרים שהזכרתם להשתמש באוצר המילים הקאנטיאני, לא תמיד זה מתאים ולעיתים מכשיל קוראים פשוטים שמחפשים שפה ברורה.
Simple is elegant

simple is elegant but not necessarily right
פסידונית
(לא שזה קשור. סתם משפט נחמד).
כתבת יפה, תודה 
אם כי עדיין לא ברור לי הקשר לפונדמנטליזם. הסיבה הזאת נראית לי די דחוקה. לפי מה שאני מבינה, אנליטיות לא מניחה את עצמה מתוך עצמה (או לפחות לא אמורה לעשות את זה).
אנליטיסתם 1...
הכדור הוא עגול או רווק זה גבר לא נשוי הם משפטים אפריורים שנכונים מתוך עצמם. אין בזה מחלוקת...די בסיסי
אוך כן, הבנתי אותך לא נכוןפסידונית
התכוונתי שהיא לא יכולה להוכיח *נכונות* מתוך עצמה, אלא רק לגזור מסקנות מתוך ההנחות שניתנו מראש.
בקיצור, חשבתי שהתכוונת לומר משהו אחר ממה שאמרת בפועל.
תלוי בכמה המשפט הוא "טהור"סתם 1...
עזרתם ממש, תודה!1356
אני התחלתי בכתה יא עם 'שתי עגלות וכדור פורח'עוד סתם אחד
כמה הצעות הנוגעות לכלל התחומים שם:ארץ השוקולד
2. אמונה ובטחון של החזון איש. (עדיין באמצע שלו)
3. שאל נא של הרב אבינר. (עברתי על חלקו)
4. שו"ת דבר חברון בכרך של השקפה וענייני אמונה של הרב דב ליאור. (עברתי על חלקו)
5. והארץ נתן לבני אדם של הרב יהודה עמיטל. (עברתי על כולו, לא מסכים עם חלקים רבים אבל ספר טוב)
6. אומרים שאמונות של הרב ישראל הס מצוין.
7. כנ"ל לגבי דע מה שתשיב לעצמך של הרב זאב קרוב, אומרים שהוא טוב.
8. מכתבים לטליה של דב אינדיג מעניק זוית מעניינת.
9. סדרה שיכולה ללמד רבות על השקפה גם אם היא סיפורים, שרי המאה של הרב יהודה לייב מיימון.
לגבי כלל הספרים שהובאו פה, אני לא עברתי עליהם ולכן אני לא יכול לומר כלום. (מלבד מסילת ישרים, אבל אישית התחברתי יותר לתומר דבורה)
בהצלחה רבה
לגבי אמונה וביטחוןאריק מהדרוםאחרונה
אני לא חושב שאפשר לומר שהוא נכתב בצורה קלה וברורה.
תומר דבורה גם לא.
כמובן שיש גם דיונים למדניים יותר בענייני מוסרארץ השוקולד
אם צבאי, אז בשו"ת משיב מלחמה של הרב גורן ובשו"ת של הרב ישראלי (נדמה לי חוות בנימין)
ואם רפואי, ניתן למצוא בציץ אליעזר גם.
וכמובן, איך אפשר לא להזכיר את השו"ת בנושאי אקטואליה שדן גם בשאלות מוסריות של הרב חיים דוד הלוי "עשה לך רב".
אבל אלה כבר פחות ספרים מסודרים (מלבד תורת הפילוסופיה של הרב גורן), אבל יש בהם חשיבות.
(הספר של הרב גורן לא נחשב ספר קל לקריאה...)ענבל
בכותרת הזאת אמרתי שזה למדני יותרארץ השוקולד
אוקיי, לא כך הבנתי את ההמלצות.ענבל
יצאו עכשיו ספרים חדשיםברגוע
מארז סודות היהדות – צמאה – יריד החסידות
ישעיהו ליבוביץ' ברורסתם 1...
מעניין מה ההבדל בין פרופ' לייבוביץ' לאחותו נחמה...והוא ישמיענו

גם היא היתה פרופסור, אז כנראה שלא התוארעוד סתם אחד
קשה להסביר כשאסור לכתוב כאן על כופרים שהם כופרים...ק"ש
. היטבת להגדיר החבר!אניוהוא
ישעיהו לייבוביץ' לא מוגדר רב על פי אף אחד למיטב ידיעתי...ענבל
מה זה משנה איך מישהו מוגדרק"ש
העובדה שמישהו בעבר כיהן כרב, לא משנה. יש רשימה 'מפוארת' של רבנים שסטו מהדרך החל מיוחנן כהן גדול, דרך שבתי צבי ובני חבורתו ועד כמה וכמה כוכבים בדורינו.
חוץ מדקדוק אחד?עוד סתם אחד
פשוט הרבה דקדוקים הם דרבנן, אז קצת קשה להגיד שהם מן השמיים.
גם אם זה 'פסוק' ולא דקדוק , נו בחייאת ..... ולמה לאנפש חיה.
כי לא זכור לי שישעיהו ליבוביץ אמר שאיזשהו פסוק אינו מן השמיםעוד סתם אחד
וכנראה הסיבה לכך שלא פתחו שרשור חדש היא שאף אחד לא רצה לפתוח אותו. את מוזמנת אם זה דחוף לך.
היא רוצה לברר על ספרי אמונה, למה זה לא קשור?סתם 1...
כי זה כבר דיון *בתוך* הנושא שלה, שהסיט אתנפש חיה.
וסתם זה מוזר לי שדיון שבאמת חשוב
לא מופיע כשרשור נפרד
סתם לנוחיות
ברגע שיסיטו את הדיון לשרשור חדשסתם 1...
אהה לא חשבתי ככה.נפש חיה.
לעניין הפורום זה משנה.ענבל
מענייןסתם 1...
בדקה 3:11
הרב סולובייצ'יק נפגש איתו, ישעיהו ליבוביץ' ישב עם הרב קוק ודיבר איתו בלימוד בצעירותו.
אפשר ורצוי לחלוק אך חבל לשלול שיטה בלי להכיר כשהיא לגיטימית בעיני גדולי הדור.
אין קשר, אגב, בין התבטאויותיו הפוליטיות בעל פה לשיטתו הדתית בכתב. אמת קנה ואל תמכור.
וזה בכלל...סתם 1...
http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=55114
ראיון עם הרב קאפח, ציטוט
"נודע לנו שהיית מקורב לפרופסור לייבוביץ המנוח שהיה גם הוא רמבי״סט. האם הוא הבין את הרמב״ם היטב?
אכן לייבוביץ הבין את הרמב״ם היטב ויתכן ולו הייתה פרשנות אחרת משלו".
קישור
מורה נבוכים ראיון בעיתון בראש אחר עם הרב יוסף קאפח
הרב סולובייצ'יק נפגש איתו, ישעיהו ליבוביץ' ישב עם הרב קוק ודיבר איתו בלימוד בצעירותו.
אפשר ורצוי לחלוק אך חבל לשלול שיטה בלי להכיר כשהיא לגיטימית בעיני גדולי הדור.
אין קשר, אגב, בין התבטאויותיו הפוליטיות בעל פה לשיטתו הדתית בכתב. אמת קנה ואל תמכור.
מעשה לסתורק"ש
דברי הרב קפאח מתייחסים רק לנקודה אחת - הבנת הרמב"ם ולא לכלל משנתו. בגדול עושה רושם בראיון הזה, או שהכתבים ערכו, או שהרב התחמק מהם ולא אמר את כל דעתו בהרבה מהשאלות. (כמי שמכיר דברים שכתב)
'נפגש איתו' - ממש לא אומר כלום בדורנו, אין לנו כח להחרים.
'למד אצל בצעירותו' - אז מה? רבים למדו אצל מרן הרב זצ"ל בצעירותם והלכו לכל מיני כיוונים. מהתלמידים המובהקים, שהרב סמך עלייהם הוא לא היה.
באו נגיד שחיים מלאך למשל, לא רק היה תלמיד של גדולי דורו, אלא גם הספיק להיות רבם של כמה מגדולי ישראל בהמשך, לפני שנתפס לשבתאות.
את הרב ערוסי שאלתי אישית. את התשובה סתם מצאתי ויש רבות כמוה.סתם 1...
הרב קאפח וליבוביץ הכירו והעריכו אחד את השני.
על כל רב שעוסק במחשבה ניתן לומר שהפיל חללים... לא אתפלא אם לא קראת מילה מדבריו ואתה מתיר לעצמך התבטאויות כאלו.
הרצי'ה אמר עליו -אניוהוא
אבל לייבוביץ 'זכה' לתואר הזה.
יפה !נפש חיה.
אז כנראה שזוסתם 1...
אבל לדעתי אין כאן שום מחלוקת ואכמ"ל
ספרי/שיעורי הרב שרקיnobody
יש גם אפליקציה שמרכזת שיעורים שלו בשם שיעורי הרב שרקי.
היעד הבא שלי בתחום של הספרי אמונה היותר "מודרניים/חדשים" זה בעז"ה ספרי הרב זקס ששמעתי שהם מעולים אבל בנתיים יצא לי לקרוא רק מאמרים קצרים שלו בעלוני שבת וכד'.
לכשתרצי ספרים כבדים יותר ממליץ מאוד על חובות הלבבות של רבינו בחיי, ספר קצת קשה אבל מעולה!
חיכיתי שמישהו יזכיר את הספרים של הרב שרקי;) תודה1356
זה לא רק הספריםnobody
תענוג
האם מעניין אתכם להירשם בספרי ההיסטוריה של העולם?Lavender
שבדורות הבאים ילמדו עליכם?...
לא להירשם אבלאני:)))))
אהבתיזיויק
וחוץ מזהאני:)))))
זו ההנאה בחייםזיויק
למה שידברו עלי?אני:)))))
הסברתי לך את ההיגיון של אדם מטריאליסטזיויק
לא בקטע של כבודLavender
בקטע של להשאיר משמעות לנצח בעולם
אהבתי ממש
Lavender
לאל המשוגע היחידי
אם כבר להיות מפורסם עכשיו יותר קורץ לי
אבל גם זה לא באמת
מה זה לאנעמי28
מדהיםזיויקאחרונה
מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרום
יום ראשון שלי בעבודה.
השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.
הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום
בהצלחה רבהזיויק
בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.
בהצלחה!משה
אבל קודם כל..לך!נחלת
זה בא ביחדמשה
מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.
בהצלחה!פשוט אני..
איך משלמים במוניות בימינו?יעל מהדרום
כמו בכל מקום אחר, אשראיפשוט אני..
לא הכרתי. ואני נוסעת די הרבה במוניותיעל מהדרום
אני אשאל בפעם הבאה. תודה!
אני לא מכיר מקום שלא ניתן לשלם בו באשראינפשי תערוג
אולי דוכן מיצים בפארק
או שערות סבתא ביום העצמאות
שאר המקומות מקבלים בעיקר אשראי
לאט לאט גם לא מקבלים מזומן.
לדוגמה היום הלכתי לקנות משהו בקניון
היו 2 ילדות-נערות לפניי שרצו לשלם במזומן
אבל הדוכן הזה מקבל רק אשראי
(רציתי לעזור. אבל לא היה לי כסף להחזיר להם עודף.)
לא ידעתי 🤷♀️ זה ממש יקל עלי...יעל מהדרום
לק"י
אף נהג מונית לא הציע לי.
זה מוזר שהכל עובר לאשראי. מה יעשו ילדים שהולכים לקנות....
הם לא מציעיםנפשי תערוג
אני אשאל. תודה!יעל מהדרום
למה שלא כל נהגי המוניות אמינים. כך הבנתי.נחלת
סיבה מעולה לא לעבוד במזומןפשוט אני..
בהצלחה רבה!שלג דאשתקד
המון בהצלחה!!!ארץ השוקולד
מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.
בו"ה!אשר ברא
אם אפשר ללמוד חוסן ממישהו כאן זה אתהנקדימון
זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.
לכן אני לא דואג לך
שיהיה לך בהצלחה רבה!
חוסן? מאן דכר שמיה?אריק מהדרום
יפה!נחלת
בהצלחה !
אנוני.מית
איך היה?נפשי תערוג
כיףאריק מהדרום
ב"הנפשי תערוגאחרונה
קייטרינג מזון מוכן לשבתנקדימון
יש לכם המלצות לקייטרינג שאפשר לקנות אוכל מוכן לשבת? באזור המרכז והשרון...
אתם יודעים, לא כזה שמזמינים ממנו ל50 איש אלא כזה שקונים בו קצת הביתה. עדיף קייטרינג יחסית "בריא", כלומר מנות עם שמן ולא שמן עם מנות...
בחלק מסניפי יוחננוף זה קייםנפשי תערוגאחרונה
תבדוק בסניפים שקרובים אליך
זה מוזראנוני.מית
להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?
דיברו פה על זה בעברריבוזום
בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)
הייתי בטוחה שאני בהו"ל :-Oריבוזום
הגיוני לגמרי ולא מוזר בכללזמירות
יש פורומים אחרים לנושאי זוגיותפשוט אני..אחרונה
הגשמת חלומותאשר ברא
האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?
לדוג'-
ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.
לשדך רק אם כבר נשואים..
וכו'.
לא, ומבחינתי זאת נקודה חשובה.אני:)))))
כן, בוודאי - כפי שהגדיר היטב שלמה המלך:פ.א.
א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:
ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:
ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:
ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:
ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:
ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:
ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:
ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:
ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:
י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:
יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:
>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!
השאלה אם מה שנראה בעינייאשר ברא
הזמן המתאים הוא בהחלט אינדיבידואליפ.א.
שלמה המלך לא מדבר על חלומותLavender
לכל דבר יש את הזמן שלו
אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.
ג
אם לכל דבר יש את הזמן שלו, ויש דברים שיותר תואמיפ.א.
(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל… לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)
אני חושבת שהגשמת חלום תלויה אך ורק בכוח הרצוןLavender
אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו
יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.
יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...
ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.
ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי
ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!
ממה שאני רואהאני בעצמי זה
ככל שהגיל גבוה יותר -
קל יותר להגשים חלומות.
כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות
והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל
אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים
וודאיאשר ברא
למה שימנע?אני בעצמי זה
אני נתקלתיאשר ברא
באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.
אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..
הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..
ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה
אוי..אני בעצמי זה
מסכים איתך לגמרי,
וחבל שככה הורידו לך.
(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)
ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר
אפשר לעשות שידוכים בכל גיל. מה הקשר?נחלת
אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!
כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.
אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק
ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...
אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף
בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן
שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -
אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום
לראות לוויתנים במקומם הטבעי,
ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר
או משהו...
איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.
ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,
אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -
מה הבעיה?.....
חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על
הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת
בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב
הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)
אל תגזימו.
לראות לוויתנים במקומם הטבעי >> יש מגוון של פתרונותפ.א.אחרונה
בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.
לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.
...ל המשוגע היחידי
אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה
זה נותן מחשבות על החיים
כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום
כל אחד עבר וצמח
איפה אני יהיה עוד 10 שנים?
מכניס אותי קצת לעצבות על החיים
(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)
נכון מאודאני:)))))
ובמיוחדל המשוגע היחידי
שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי
אז עוד יותר מרגיש ככה

פעםנחלת
אמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי:
אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם.
חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה
למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר
ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות
אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן.
לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים
כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך)....
כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת
זאת לעצמי.
אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב
זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת
לעטוף את המחשבה/חרדה הזו
עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט
נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...)
למעלה.
ה ו א יקבל זאת באהבה, בהבנה,
בחיוך, בליטוף רך על הראש:
הכל בסדר, בני היקר, ויהיה
עוד יותר ועוד יותר ועוד....
ולדבר עם מישהו וכו' וכו'....
אתה שיא הצעיר. שיא!
עוד כל כך הרבה דברים
טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש!
יודעת שאינך זקוק לנחמה,
סתם...
נחמה זה מנחם מסתבר
ל המשוגע היחידיאחרונה
וגם להזכיר לי שאני עוד צעיר,
כי בקטעים האלה אני תמיד מרגיש כאילו יש הרבה
דברים שיכולתי לעשות בשנים שעברו ולא עשיתי
ואז זה גם מעציב
..אנימה
נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.
מכירה את הרהורים העצובים.
דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.
דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.
נכון. הרבה יותר עמוק וחושב ממה שכתבתי.יש"כנחלת
תודה, זה באמת עוזרל המשוגע היחידי
רק צריך לזכור לא לשקוע בזה...
אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק
איך בכלל אתם מודדים את זה?
מה נחשב הצלחה?
טובל המשוגע היחידי
נשמע שחייך כרגע על מי מנוחות סך הכל
היי, מחפשת אפליקציה של ספרים מוקלטיםלומדת כעת
אפשר בתשלום.
אשמח להמלצות מנסיון.
סטוריטל ועבריתתמיד בבטחהאחרונה