1) פעם היה מלך אחד שקרא ליועץ הזקן שלו וביקש ממנו שיביא לו את כל חוכמות העולם, הלך היועץ וחזר אחר זמן רב עם ערמה גבוהה של ספרים עבים, אמר לו המלך, לא הבנת, אני צריך שתתמצת לי במשפט אחד את כל חוכמות העולם. לקח היועץ את המלך לשדה גזר כשהם רכובים על סוסיהם, הגיעו לשדה, שאל היועץ, מה יש בשדה הזאת? ענה לו המלך, סתם עשבים ירוקים. משך היועץ פלומת ירק אחת בחוזקה, וגילה גזר.. הסביר היועץ, חוכמת העולם נמצאת מתחת לאף שלנו, אך רוב העולם הוא כמו הסוס שלך, מסתפקים בחלק העליון, בגבעול, ומפסידים את הירק האמיתי (יניב קנדל).
ראיתי רבים מחברי וכן מן הקטנים ממני שפותרים את השאלות שעולות להם בשטחיות, וע''י תשובות שטחיות מגיעים גם לאמת שיטחית והיא בד''כ לא האמת, ואז אנשים מתחילים להתנהג לפי האמת הזו, ומוכנים אפילו לבעוט בכל מה שגדלו עליו, מוכנים להפוך את עצמם לאחרים מהוריהם. ראיתי בשבת הורים כמה מחברי שלא דומים להוריהם בכלל. ולמה? בגלל שאלה שטחית שככל הנראה התשובה שלה גם שטחית. אנשים, מתי תבינו שבשביל לגלות את האמת צריך ללמוד! ובסופו של דבר, האמת בד''כ מצויה אצל הבוגרים, כן, אצל המבוגרים הזקנים האלה.
מעט פילוסופיה מביאה את האדם לאתאיזם, העמקה בה מגלה לאדם את אור הדת (פרנסיס בייקון)
למה אתם חושבים שאתם מבינים את דברי מרן הרב קוק זצ''ל, יותר מר' אליעזר מלמד, מר' דודי דודקביץ'. וגם בלי קשר לרב קוק, למה אתם חושבים שאתם יודעים יותר מהם? למדם תורה כמוהם? לא... אתם ידעתם שהרב קוק אומר לדוגמא שהאבולוציה לא סותרת את הכתוב בתורה? ועוד ועוד דברים רבים שכאלה, עדיף שתגידו שהוא טועה (שזאת גם טעות גדולה שהרי הוא אף פעם לא טועה...) מאשר לסלף את דבריו הק'.
אז אנשים יקרים, בשביל לדעת מה התורה אומרת, צריך ללמוד תורה, מדהים נכון? לא כל תחושה שמרגישים, היא דעת תורה. כי אם זה לא כך, כל הרבנים טועים, ורק אתם בני השמונה -עשרה, צודקים. אבל כמה כואבת היא אמת שמחייבת בדיוק הפוך. אני אוהב אתכם, באמת, אבל אל תחשבו שאתם מבינים יותר מהם, הם גם היו צעירים כמונו. שמא תגידו, ובצדק, למה אתה חושב שאתה מבין יותר טוב מאיתנו את התורה, הדור וכו', אז לא, אני לא חושב שאני מבין יותר טוב מכם, אני פשוט נתלה על אילנות גדולים ממני בחכמה ובמניין, גאוני הדור, הזקנים...
2) "אני חושב משמע אני קיים" משפט גאוני ביותר, גאוני כמעט כמו ההסבר למה הוא לא נכון.
3) לא הגעתי מוכן לגיל 18, ולא כי אני לא בוגר, אלא דווקא בגלל זה.
4) פרידות זה דבר כואב, כל כך כואב עד כדי כך שאנשים לא מרגישים אותן, משום שאם היו מרגישים, רוב הסיכויים שלעולם לא היו נפרדים.
5) מחכה לשקט, אודי דוידי. השיר שהכי הזדהתי איתו אי פעם.
6) אורייתא מה אימא לגבך? שום דבר. דבר כל כך מתוק ונצחי אי אפשר להכניס במילים.
7) יש כל הרבה דברים שלא הספקתי עוד ללמוד (אליעזר בוצר).
8) הקב"ה הוא לא משהו/מישהו שנמצא למעלה. ואין מה לדון בו כי אי אפשר לדבר על האינסופי.
9) התורה לא נוגדת את החיים, הפוך היא הולכת איתם יד ביד.
10) צדיק הוא בן האנוש שנהנה הכי הרבה מהחיים, כי הוא חי אותם הכי טוב שאפשר (אוכל טוב, ישן טוב וכו').
11) "איש שכל שכולו לב" משפט שיעמוד לנגד עיני בעז"ה תמיד.
12) האנשים שלא טועים אף פעם- מרן הרב, הרמב"ם, הרב אורי שרקי ואאפיפיור.
13) יום יבוא וכולם יהיו ברסלב..
אפשר להגיב.