תגידו....רוקדת בגשם
מה עושים כשאתה וההורים לא מסכימים על כמעט כלום?
לא מדברת על השקפה... זה כבר דיון גדול ועקרוני יותר...
אבל למשל צניעות. במקרה הזה אני וההורים שלי לא מסכימים בכלל...
ההורים שלי חושבים שהעיקר זה שאתה לבוש, לא משנה אם זה כמעט מינימלי...
אני לעומת זאת לא מסכימה איתם ובה כן זוכה להקפיד על שרוול ופתח צוואר וגרביים וכו...

או למשל בלימוד תורה... אבא שלח טוען שאנשים לא אמורות ללמוד תורה. בכלל.
אבל גם לנשים יש מצווה ללמוד תורה! גם אם לא את כולה...

וכן, אני לא אבוא עכשיו ואלמד דף. יומי בבית, כי אני יודעת עד כמה הוא יכעס... אבל תנך? מסילת ישרים? ספרי הלכה למעשה וכדומה?

חוץ מזה שגם אם לא מסכימים איתי זה לא סיבה לקחת ממני דפים שעבדתי עליהם מאות שעות... של מאמרים חידושים וכו... זה מאות שעות של עבודה! וזאת העבודה שלי! בסופו של יום, *אני* זו שהשקיעה את הזמן והכסף...

אז בסדר, זה נובע אולי מהבדלי השקפה (לא שהששקפה שלי מעודדת לימוד תורה לנשים, אלא שאין בזה פסול כל עוד הן שומרות לעצמו יבזמנו ה חופשי וכו...) אבל זה מתנגד מבחינה פרקטית עם המון המון דברים בחיים...
וזה לא ריאלי...
אני צריכה לוותר על האמונה שלי כי ההורים שלי לא מסכימים איתה?
תשמעי..גיטרה אדומה

ישלי מלא מה להגיד לךחיוך גדוליכולות לדבר בפרטי אם את רוצה..

לא. את לא צריכה לוותר, והם לא צריכים לקחת לך את מה שעבדת עליעדן ירושלים
יש תופעה של הורים שהם פחות דתיים שמלחיץ אותם
שהילדים שלהם מתחזקים.
אז אני מחזקת את ידייך. חזקי ואמצי. תמשיכי ללמוד.
אני הייתי מסתירה את הדפים יחד עם דפים של חול.
ולכבד אותם ואת ההשקפה שלהם.
ואולי לבקש מהם שכמו שאת מכבדת אותם שהם יכבדו אותך גם אם אין בינכם הסכמה הדדית.

לבקש שוב ושוב ושוב ותמיד לכבד אותם. גם אם הדרך שלך היא הצודקת. והיא הצודקת. אשרייך
אבל זה נגד רצונם.רוקדת בגשם
ו כיבוד הורים וכו...
הורה לא יכול לכפות על הילד שלו מה לעשות!נער גבעות מצוי

אין כזה דבר לכבד הורים בלהקשיב להם בכל דבר, אתה יכולה לכבד ולא ללמוד מולם או להסתיר את הדפים, אבל אולי תגידי שאת צריכה ללכת בלי צניעות מיוחדת כי זה מכבד אותם?! באותה מידה שלא תכבדי אותם כאן, כך גם בלימוד תורה את לא חייבת (ואולי אסור לך?) להקשיב להם לגמרי..

מסכימה לגמרי!654321

כמו שאם אבא אומר לך לחלל שבת או לאכול בשר עם חלב אסור לך להקשיב לו...

כיבוד הורים זה לא להיות חילוני. מעלים הקודש ולא מורידיםעדן ירושלים
לא כל דבר שההורים רוצים עושים.
ישנם דברים שההורים לא מהווים שיקול.
ואפשר לכבד את דעתם ואותם
לא לנסות לחנך אותם גם לדרך שלך
אבל לא להפסיק להיות דתיה.
בהצלחה!! זה ממש קשה!!
מכירה את זה יחסית מקרוב.. ולא. לא חשבנו מעולם לרדת ברמה הדתית שלנו בגלל דבר כזה.
את חזקה וה' אוהב אותך
האמת שדי ענית לעצמךu

צריך לכבד את ההורים מצד אחד אבל זה לא צריך לבוא בניגוד למה שהתורה אומרת...

יש פה שתי שאלות שונות לגמרי.אני77

אחת- מה עושים עם זה שיש ביניכם פערי השקפה?

שאלה מעניינת, אפשר שיישארו פערים, אפשר גם לנסות לדון עליהם לפעמים, בצורה מכובדת.

והשאלה השניה היא-מה לעשות עם זה שהם מתערבים בחיים. לפני שאני אענה, אקדים שזה משתנה עם הגיל.

אבל ברמת העיקרון עד כמה שאני מבין- צריך ליצור תקשורת מכובדת, שבה כל עוד את לא חוצה גבולות שבהם את הורסת משהו ממש, אז אין סיבה לפעול בכח, וצריך להגיע להדברות, ואם אי אפשר להגיע להידברות- צריך לתת לכל אחד את המקום לבטא את מה שהוא מאמין בו. אי אפשר להכריח בן אדם שלא יחשוב.

לענ"ד, מומלץ שגם על המסר הזה עצמו לא לריב עם ההורים, כי כל מריבה רק תגדיל את הצורך שלהם להבהיר לך גבולות, ולהסביר לך את הטעות שלך. צריך להסביר בנועם ובבגרות שאת ברוך ה' גדלה, ומתחילה לחשוב בעצמך, ואת מבקשת (לא דורשת, מבקשת) מהם שיתנו לך את המקום שלך ולנסות לחפש את הדרך שתעשה אותך אדם טוב יותר. (וכמובן שתשמחי ללמוד גם מהם מה שהם יכולים לעזור לך בללמוד איך להיות בן אדם טוב, אבל את גם תלמדי בעצמך מרבנים וממי שיכול ללמד אותך)

ככל שזה יבוא יותר בצורת בקשה ופחות בצורת דרישה ותביעה, ככה זה יותר טוב. בדרך כלל כשמבקשים ממישהו דבר מסוים- אז הוא שוקל את זה ושואל את עצמו האם הוא מוכן לזה, וגם רואה את הצורך של מי שמבקש, ואז זה לפחות פותח אותו להבין את הצד השני. אבל כשדורשים הרבה פעמים אדם לא רואה את הצד השני ושומע רק מישהו שנאבק בו ואז נאבק בחזרה.

מי שרגיל לדרוש מהשני דרישות, מטבע הדברים גם לא יענה לבקשותיואמא של דיתה

ועוד משהואמא של דיתה

אם הם לא ייענו לבקשה היא כבר לא תוכל לעשות מה שהיא רוצה, שהרי היא ביקשה והם סרבו (מבחינתם כמובן)

אני באמת חושב שלא צריכה להיות רק בקשה,אני77

אלא שהתביעה צריכה להיות יותר ממקום של עמידה על שלך, ופחות משהו מלחמתי.

ובאופן כללי הנושא הזה קשור מאד גם לגיל. בגיל צעיר יותר מרד כזה הרבה פחות מתקבל ועשוי להראות כמשהו ילדותי וחצוף. בגיל בוגר יותר העמידה על שלך היא משהו שאין להורים הרבה מה לעשות נגדו, ובכל מקרה- לא צריך להחריף את תחושת חוסר הנעימות...

לגבי הטענה הראשונה- אני חושב שאף על פי שמי שרגיל לדרוש לא יענה לבקשות, עם הזמן זה ירכך וירגיל אותו לשיח אחר, ככה שבטווח הקרוב זה קשה יותר, אבל בטווח הרחוק זה נעים יותר.

ואולי ניסוח מוצלח יותר יהיה לומר שלא התכוונתי לבקשה במובן הרגיל אלא ל'בקשה רטורית', כלומר- זאת הדרך שלי. עובדה. אני מבקשת מכם שתכבדו את זה. (כשמאחורי הדברים עומדת האמירה- לא תכבדו את זה? חבל, זה לא ישנה אותי, אבל לצערי עלול להעכיר את האוירה בינינו)

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך-אני77

הבקשה היא לא בקשת רשות לחיות לפי מה שהיא רוצה, אלא בקשה כלפיהם שיכבדו את זה.

בניסוח הזה זה יותר הגיוניאמא של דיתה

מתוקה שאת.זוהרת בחושך
תמשיכי איך שאת,
להלחם על הדרך היפה הזאת שלך,
בלי שהיכנע להורים (אבל כן לכבד)
ו.. ואו. ואו.
עוד תצאי אדם גדול מאוד
את צריכה לכבד הורים עד שזה מגיע לענייני דת..גיטרה אדומה

אל תתפשרי על משהו בגללם אך מצד שני תכבדי אותם,אל תעשי דברים שיעצבנו אותם,תעשי את זה בשקט שלך..בהצלחה נשמהה

כן נו זה בדיוק מה שאמרתי.זוהרת בחושך
ככה "בלי להיכנע להורים (אבל כן לכבד)"
..פיצוחית

חלק מהתורה זה כיבוד הורים ולימוד תורה.

וזה אמור להשתלב ביחד.

אם ההורים אומרים לא ללמוד תורה לקיים מצוות\ התורה אומרת לא להישמע להם! אבל בדרכי נועם ושלום. 

הקיום מצוות גובר על כיבוד הורים. 

זה לא שאם ההורה אומר לך לעשות עבירה את צריכה להישמע לו בגלל כיבוד הורים. אלא אסור לך להישמע לו. זה חלק מהתורה.

מצד שני זה לא אמור לבוא בקטע של התרסה. (כמו שכתבת) יאללה עכשיו אני עושה את זה בשביל להראות שאני צדיקה ומתפללת ועושה את מה שהתורה רוצה. ואז להכעיס תהורים ולעצבן. כי זה לא מה שההוראה..

מכירה תסיטואציה ממשבחות של חוזבשים- חוזרים בתשובה. שההורים לא אהבו תדרך. אבל גם הילדים לא ידעו מה לעשות בגלל כל הפרטים הרחבים.. מוזמנת לפרטי לעוד שאלות וכו אם את רוצה..חיוך

ונראלי שענו לך חלק מהתשובות ממש יפות

אבל זה לא בדיוק ככה...רוקדת בגשם
אין להם בעיה שאני אלמד תורה.כל עוד זה מחוץ לבית במסגרת תעודת בגרות.

ולאישה עצמה אין חיוב על לימוד כל התורה... רק על חלק.

ולא תמיד זה אפשרי בדרכי נועם ושלום..
מסתומרת חלק מתעודת בגרות?פיצוחית

רק מה שהולך בלימודים?

מעבר לכך לא צריך?

אם ככה זה לגמרי לא לצורך לימוד תורה- 'לא לשמה'

ועיקר חוסר המחוייבות לבנות הם בזמן שהם נשואות.

והשורה השלישית לגמרי נכונה!!חצי חיוךאפאטי

לדעתםרוקדת בגשם
לכי, תעשי בגרות, מצדי תרחיבי תושבע ותנך ל5 וזהו. לא תוכלי לעשות מזה כסף.

זה לא חוסר מחויב ות, אלא מחויבות אחרת...
וכמה את עושה?פיצוחית

תכלס תלוי במה מתעסקים ביחידות האלה..

רוצה לפרט?(לא הבנתי תמחוייבות)

5 5, אבל זה לא היה נתון לבחירתי.. זה המסלול באולפנהרוקדת בגשם
לנשים יש מחויבות ללמוד חלק מהתורה
וואו יפה!פיצוחית

אה. זה נכון.

אבל לא להבטל מהתורה.

...רוקדת בגשם
קל ממש לומר את זה. לא אפשרי לגרום לאנשים אחרים לפנים את זה..
מסכימה ממש.פיצוחית

צריכה גם להפנים את זה טוב.עצוב

מעריכה אותך. 

אז כל חומר של לימוד תורה654321

תגידי להם שזה לבגרות. "מותר לשנות מן האמת מפני השלום"

אממרוקדת בגשם
נראה לי שלמות שהם לא מכירים את התרבות הישראלית זה כן יהיה להם ברור שלא...וזה עוד לפני שמדברים על ההיתר בהקשר הקצת מפוקפק הזה...
נראלי שפחות.פיצוחית

תמשיכי בדרך שלך...הולך בדרכך

ההשקפה שלך נכונה, ומה שאת עושה זו עבודת קודש..
גם על נשים יש מצווה ללמוד תורה, כמובן תלוי מה ואיך..
אבל התורה שייכת לכולם! והתורה שלנו כלכך גדולה שהיא מתאימה לכולם..
אם את חוששת לגבי הכיבוד הורים, אז תדעי שמצוות לימוד התורה גדולה על מצוות כיבוד הורים..
את לא צריכה לוותר על שום טיפת אמונה בשביל ההורים שלך, "איש באמונתו יחיה"..
לא חושב שיש זכות לבנאדם כלשהו בעולם להפריע לנו בקשר שלנו עם בורא עולם..
תמשיכי בדרכך, את עושה עבודת קודש!!
יש כמה סיפורים על גדולי הדור, שלא ממש הקשיבו להוריהם והמשיכו בלימודם.
וזכו להיות גדולי הדור..אז את בדרך הנכונה
והכי הכי מומלץ זה להתייעץ עם רב שאת סומכת עליו ומכירה היטב..!

תשתדלי כמה שפחות לדבר איתם על זהReminder

אמונה זה דבר פנימי... אף אחד לא יכול להכריח אותך לשנות את הדברים שבהם את מאמינה...

אבל מצד שני, את יכולה גם לנסות פחות לדבר עלזה ופחות להתעמת על זה. 

תביני הם בתור הורים, חינכו אותך בדרך שהם מנסתם חשבו שהיא האידיאלית. ופתאום, את באה ומחליטה על דרך קצת שונה... 

אז לכן הם נרתעים אולי מדברים מסוימים שאת עושה, 

ולדעתי אם לא תעשי מזה מדי ענין ותכבדי אותם ואת הדרך שלהם, ותיהי עקבית עם הדרך שלך זה יעבור להם בסופו של דבר והם יותר יבינו אותך... ויתמכו בך

בכל אופן המון בהצלחה

ההורים שלך לא יכולים להגיד לך איך תיראה האמונה שלךעצת חושי

​​​​​​​ואין בזה שום צד של כיבוד הורים.

כיבוד הורים זה לא להקשיב להורים. כיבוד הורים זה לעזור להורים.

לדוגמא, אם אבא שלך מבקש ממך להביא לו כוס מים אז את חייבת להביא לו כוס מים.

אבל אם את לא מסכימה עם ההורים שלך על איך את צריכה להתנהג

את לא צריכה להקשיב להם ואין לזה שום קשר לכיבוד הורים.

כמובן שאסור לך לבזות אותם או להתריס מולם והכי טוב זה שתהיה הדברות בנועם וברגיעה

אם ההורים שלך הורסים לך משהו שהשקעת עליו המון זה לא בסדר

וכדאי שתדברי איתם על זה אבל כמובן בכבוד.

ואל תשכחי שבסוף הם ההורים שלך ורוצים בטובתך

ואולי כן יש אמת בלפחות חלק ממה שהם אומרים (לא הצלחתי להבין במדויק על מה הוויכוח בניכם אז אל תתפסו אותי על זה)

ובנוגע ללימוד תורה לנשים, לנשים אין מצוות תלמוד תורה, בכלל.

כמובן שמי שלומדת בכל זאת זה מבורך והיא מקבלת על זה שכר.

ונשמע שיש לך בית מעניין לא ממש מקפידים על צניעות אבל נגד לימוד תורה לנשים חושב

בכל אופן בהצלחה ממש בדרך שלך

אמי חושבת שרוב ההורים ישמחו אם תיהי הבת שלהם ניגון הלב
ואו קודם כל את פשוט צדיקה!!!משיח!!!

ההורים שלך לא אמורים להגביל אותך בכלום במיוחד שזה להתחזק בעבודת ה'

אם את מתחזקת בעבודת ה' את לא צריכה להקשיב להם אלה לכבד אותם ויש אנשים שטועים לכבד זה לא לעשות את מה שהם אומרים זה להקשיב ולהסביר מה את חושבת מפה תעשי מה שאת חושבת והם מה שהם חושבים כדאי כמה שיותר בקרוב בכיף ובשמחה אבל אם הם מתנגדים אז רק תפילה וה' ישמור אותך תהיי חזקה אוהבתותך ופה לצידך...

עושים מה שחושבים לנכון ותכלס בסופו של דבר יעברו חילוקי הדעותבראבו

וואו, את כזאת מיוחדת!כל זמן

בס"ד

הייתי בטוה שתתארי מצב הפוך - צניעות - ההורים שלך רוצים שתלכי יותר צנוע וכו' כמו שמצינו בהרבה מקומות ולך זה מפריע...

והנה - את זאת שיש לה יראת שמים כנראה יותר מההורים.

באמת זה קו דק - איפה עובר הקו בין כיבוד הורים וכיבוד התורה. ממה שאת מתארת הם יכולים להסתפק בסגנון לבוש שנוגד את ההלכה... וזה כבר קודם לכיבוד הורים. מצד שני צריך בצורה מכבדת לעמוד על העקרונות ההלכתיים וכו'.

העצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה להתייעץ עם רב שאת מתחברת לדרכו - ומה שהוא יורה לך תעשי. כי זו שאלה הלכתית בעיניי.

ולגבי לימוד תורה לנשיםכל זמן

באמת אין חיוב לנשים ללמוד תורה.

העניין של לימוד תורה אצל נשים הוא יותר כדי להתחזק, לבנות השקפה, ללמוד הלכה כמובן זה חשוב, ובעז"ה זה גם יכול לתת לך כלים לחינוך ילדים תורני וכו'. ופחות או יותר כל מה שתיארת שמושך אותך בלימוד נוגע בדברים האלה

תקראי בפניני הלכה את ההלכותu
הפוך הפוך הפוךדעתן מתחיל

את צודקת. במאה אחוז.

ולא כי אני חושב כמוך, אלא גם אם היית חושבת הפוך היית צודקת.

כיבוד הורים נוגע להלכות מסויימות (הביאו כבר קישור לפניני הלכה שמסכם נפלא) וממש לא לאיך *את* צריכה לחיות את חייך.

כמובן שאין צורך ועניין לריב עם ההורים, ולכן אני הייתי נמנע מלהפגש איתם בנושאים כאלו, ושומר אותם לעצמי.

איך זה בא לידי ביטוי?

ללמוד בחדר. לשמור את הספרים והדפים במקום מוגדר לי. וכן הלאה.

מתפלל שתהיי חזקה, תמשיכי באמת, ושהוריך יקבלו באהבה.

כיבוד הוריםdror7777

אלף צריך לשמוע בקול ההורים בדברים רגילים. 

בנוגע למצוות לא תעשה כמו צניעות שהזכרת אין שאלה כיוון שבנות חייבות בלא תעשה.

בנוגע ללימוד תורה המצב קצת יותר מסובך כיוון שמצד אחד בנות באמת לא חייבות אבל בא השולחן ערוך וקבע שבת שלומדת תורה  יש לה שכר.

אז ככה: בנוגע לצניעות תלכי לפי ההלכה ואם ההורים מעירים לך על זה אז תנסי במקום להסביר שזה דרך חייך להסביר את המשמעות הפנימית של צניעות ובנוגע ללימוד תורה אולי תנסי ללמוד בבית את מקצועות החול ובחוץ קודש.

ואם זה לא מסתדר אז תזכרי שני דברים אלף: כתוב "כי היא חיינו ואורך ימינו" ומצד שני "דרך ארץ קדמה לתורה" אבל רק במקום שיש התנגשות חריפה שההורים שלך יעלבו.

ולסיום המשנה במסכת אבות אומרת שלפי הצער שמצטערים במצווה כדי לקיים אותה זוכים ליותר שכר.

אשרייך הלווי שירבו כמותך בישראל. 

תלוי במקרהאוויל מחריש

לעניות דעתי זה ממש תלוי באופי ובגיל שלך, לדוגמה אם את עצמאית אז הם ישמשו בתור יועצים ואם לא אז בתור רודנים... (ויש הבדל משמעותי בין מישהי בת 20 שלא עושה כל מה שהיא חושבת שנכון לבין ילדה בת 6 במצב דומה)
בסופו של דבר הם רוצים בטובתך, את יכולה להסביר להם את המצב ולהראות שההתנהגות שלהם רק מזיקה לך אבל תישארי פתוחה לעצות שלהם ותחליטי בעצמך מה טוב ומה רע וצריך להרחיק...

שירבו גיבורות כמוך בישראל!לא סתם יהודיאחרונה
לפעמים מה שהכי קשה זה ההרגשה כככל שאתה הולך ומתחבר לאבא שבשמיים, אתה הולך ומתרחק מאבא ואמא שבארץ. אמנם הלב נקרע, אבל צריך להחזיק ראש ולזכור שדווקא פה רבש"ע הציב אותי ודווקא מפה הוא דורש ממני לעבוד אותו, וככל שאני עובד אותו, אני משפיע יותר טוב לעולם ולמשפחתי שלא מודעת לזה, בגלל השטף התרבותי שמציף את ראשם בטלוויזיה, ברדיו, ברחוב, בשלטי חוצות, ובשלל אפליקציות מתקדמות. באמת איך אפשר לעמוד בזה? אשרייך שזכית, אבל הם לא זכו, ובסופו של דבר מובטחים גם הם לשוב בתשובה בתוך כל עם ישראל. תמשיכי באותה גבורה ותלחמי על עצם החיים שלך, על מה שמגדיר אותך כבן אדם. צריך תמיד לזכור לא לנסות לחנך את ההורים, רק איפה שזה פוגע בך אישית תלחמי, אבל בכבוד רב ובעין טובה. תקופת המעבר היא תקופה קשה, אבל יום יבוא ובעז"ה תזכי להקים בית נאמן בישראל מלא בתורה, הורייך יסתכלו על ילדייך וליבם יימס באהבה. בהצלחה בדרכך ובטחון בנצחונך. שתזכי לסיעתא דשמיא בכל אשר תלכי. שירבו אנשים גיבורים כמוך בישראל!
נ"ב לפעמים שבן אדם מקפיד הלכתית זה מאיים על מי שמקפיד פחות כייוון שזה מציב אותו בעמדה של לייט (סתם כדאי לשים לב לתופעה)
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך