@לעבדך באמת! הנה כתבתי באורך. בגלל שעתקתי את זה ממה שהיה שכתבתי לפני הרבה זמן, אז יש הרבה דברים שחוזרים על עצמם מהקודם. ו@שה אובד. תקרא גם אתה...
פעם היה מלך אחד שקרא ליועץ הזקן שלו וביקש ממנו שיביא לו את כל חוכמות העולם, הלך היועץ וחזר אחר זמן רב עם ערמה גבוהה של ספרים עבים, אמר לו המלך, לא הבנת, אני צריך שתתמצת לי במשפט אחד את כל חוכמות העולם. לקח היועץ את המלך לשדה גזר כשהם רכובים על סוסיהם, הגיעו לשדה, שאל היועץ, מה יש בשדה הזאת? ענה לו המלך, סתם עשבים ירוקים. משך היועץ פלומת ירק אחת בחוזקה, וגילה גזר.. הסביר היועץ, חוכמת העולם נמצאת מתחת לאף שלנו, אך רוב העולם הוא כמו הסוס שלך, מסתפקים בחלק העליון, בגבעול, ומפסידים את הירק האמיתי (יניב קנדל).
לאחר 4 שנים, בהם השתדלתי ללמוד תורה יחד עם אמונה, אני רוצה לומר משהו. אני רוצה לדבר על השטחיות, על כך שאנשים לא לומדים מספיק לפני שהם חורצים את דינו של ההוא שאמר משהו שלא מוצא חן בעינהם, ומיילא זה, אבל הם גם לא חושבים מחוץ לד' אמותיהם, ובקיצור הם שטחיים. הם כמובן לא ציונים (בר מינן) כמו אבותיהם שחינכו אותם על ברכיה של המדינה הציונית כי המדינה היא כך וכך, אבל (לדעתי) כל זה נובע מבורות ביחס לכתוב בדברי חכמים, מוכנים לבטל בהינף יד תורה שלמה רק בגלל שטחיות וחוסר מוכנות להתמודד עם האמת, והאמת, עמוקה היא מני ים, ובשביל לגלות אותה צריך לעבוד ולעבוד. מעט פילוסופיה מביאה את האדם לאתאיזם, העמקה בה מגלה לאדם את אור הדת (פרנסיס בייקון) .אבל אתם לא מוכנים לעשות את זה, אז כמובן שהמזרוחניקים (בר מינן) מסלפים את התורה, אין להם לא אורות ולא כלים, ואז בפורים למשל מתלבשים לבושי שחורים (לא אומר שזה בהכרח רע, אלא רק מעניין מאיפה הרצון להתחפש לכך נובע) כי כנראה מרגישים אתם יותר קרובים לחרדים מאשר למזרוחניקים (שוב, בר מינן). גם בענייני אמונה אחרים הם מרגישים כאלה שיודעים את כל התורה כולה. אתם ידעתם שמרן הרב קוק זצ''ל אמר שהאבולוציה לא סותרת את התוה''ק והיא (יכלה) להיות אמת? לא. אתם ידעתם שהוא דיבר בשבח המוסר הטבעי שצריך להיות ליהודי לפני לימוד התורה, וזהו בעצם דרך ארץ שקדמה לתורה? את זה אתם יודעים, הרב אמר את זה בשיעור, אבל גם שם כמובן היו לכם השגות לגבי תוקפם של הדברים, ובסוף זה מגיע לכך שזה לא שהוא באמת אמר את זה אלא אלו תלמידיו (שהם כבר מחוץ לחוק) עם הראש המעוות שהוציאו את זה מדבריו, אהה הבנתי הרב***(דיין חשוב) מעוות את דברי הרב קוק, ר' אלעזר מלמד מעוות גם הוא את דברי האחרון, ר' דודי דודקביץ' (ובאמת אמרו את זה, רק שעל הרב דודי לא אמרו מעוות, אלא ''גם הרב דודי הוא לא... וכו', קיצר הוא טועה, מסקנה הוא מעוות. זה כואב, אבל כמו שאמרתם על הרב אליעזר מלמד שהשוחד יעוור עיני חכמים וכו', אז גם הרב דודי לא איתנו...) מעוות גם הוא. ובכלל הרבי מלובביץ' גם הוא מעוות את התורה. לאן תגיעו? למדתם תורה כמוהם? לא, אתם יודעים תורה כמוהם? לא, מה אתם רק צעירים בני שמונה-עשרה, בישיבה תיכונית/קטנה. אז איך אפשר להגיד דבר כזה על רבנים כל כך גדולים, מורידי רצון ה' לעולם הזה?? אתם יודעים מה עוד אמר הרב זצ''ל? עזבו עדיף שלא תדעו, אחרת גם הוא יהיה לשום דבר בעינכם החכמות ויודעות התורה וכו'.
אני מציע שלפני שאתם גוזרים את דינו של רב כלשהו, פשוט תלמדו... זה לא בא בקלות, אבל אם אתם באמת רוצים לדעת את האמת, זה לוקח זמן, לא ביום ולא בחודשיים.
אתם אומרים שבציבור הדתי-לאומי אין קבלה של הסמכות הרבנית והקשבה לדבריהם, זה (אולי) נכון, אבל אתם, מקבלים סמכות של רב כלשהו? תבדקו היטב תגלו שאף רב לא כמוכם (כי כמובן הרבנים צריכים להתאים עצמם אליכם)אף רב לא דולג על שני סעיפים...
אני אוהב אתכם, באמת, אבל אל תחשבו שאתם מבינים יותר מהם, הם גם היו צעירים כמונו. אני לא אומר שרבנים אף פעם לא טועים, אבל בשביל לתקן אותם, ולהשיג עליהם צריכה להיות קודם כל ענווה, והנחה שהם מבינים יותר ומן הסתם יש להם תשובות לשאלותי ''החכמות''.
שמא תגידו, ובצדק, למה אתה חושב שאתה מבין יותר טוב מאיתנו את התורה, הדור וכו', אז לא, אני לא חושב שאני מבין יותר טוב מכם וק''ו לא מרבנים גדולים וצדיקים שאצלם התפיסה שונה מאצל רבותי, אני פשוט נתלה באילנות גדולים ממני בחכמה ובמניין, גאוני הדור, הזקנים...