וקשה לי עכשיושורקת

פתאום קשה לי

כבר חודשים

פעם הייתי שמחה

היום אני עצובה עצובה

אין בי כוחות להתמודד

מנסה ללמוד משהו, לעשות דברים שאני אוהבת

או שזה משפיע לרגע ואז חולף או שאני נשארת אדישה

כל כך חלול לי בפנים

אני לא יודעת מה לעשות

רוצה חבר

ולהוריד את הגרביים

וחור שני

ומקצרת חצאיות

ושומעת שירים שלא הייתי שומעת פעם

עצובה מיואשת דיכאונית

אמא ואבא בקושי מבינים מה עובר ואני לא משתפת

ולא מכבדת אותם למרות שהם הורים מדהימים

אני צועקת עליהם

וחסרת סבלנות

והאופי שלי הוא שאני בכלל ילדה מתלהבתתת

ויש שעות ששוב אני "דוסית" כמו פעם

אבל רוב הזמן לא

למרות שאני יודעת שהתורה היא האמת ומאמינה בזה לחלוטין

התחושה בפנים היא של לזרוק הכל, שאני כ"כ קרובה כבר לאבד כל מה שיש לי...

יצא קצת מבולבל הלוואי שמישהו יבין ולא ישפוט

מה עושים???

וואו! כ"כ תחושה מוכרת, באמת קשה..קופקליפטוס

אני הסתובבתי\ מסתובב עם התחושות האלה כבר כמה חודשים, זה באמת לא פשוט... תקופה קשה...

לא ממזמן ראיתי פיסקה של הרב קוק שמתארת בדיוק את החושות האלה, זה היה מדהים, מומלץ בחום לקרוא בנחת ולחשוב על זה:

"שתי נטיות מתרוצצות הננו פוגשים בנפש האדם, לשתי מגמות מחולפות. נטיה למלא את כל שאיפת הרע, את כל התאות היותר שפלות, בין מצד החומר בין מצד הרוח, שהן עוד מתרחבות ומסבכות בעוזן את האדם, כקנאה ושנאה וכיוצא בהן, - ולעומתה לא נוכל להתעלם מלראות את שאיפת הטוב, המתגלה לפעמים ברוחו של אדם, שכל העולם כולו כדאי הוא לה, להשכילו ולהיטיבו, ולמלאות אותו חסד אהבה ואורה. אבל כל נטיה חפצה להתגדר בלבדה ולהיות היא השלטת בקרב הלב ומלאה את כל רוח ונפש. והניגוד הזה הוא מרעיש את הלב וממלא את החיים חלחלות, והאדם מתאמץ תמיד איך להשלים בקרבו השלמה פנימית, ובלבד שיחדלו ממנו מצוקות נפשו. והשלום מתכונן ע"י כבישת אחד מן הצדדים בדרך כניעה לצד השני, או - מה שהוא למעלה מזה - בדרך כריתות ברית והתאחדות גמורה, באופן שהצד המנגד מתהפך כולו, עם כל כחותיו, להצד שכנגדו לחם. 

על כן ישנם שני דרכים בהשאיפה לההשואה של התשוקות, שיסודי חיי האדם, הפרטי והחברותי, נבנים עליהן, והם הם הלוקחים את המקום היותר גדול בכל ערכי החיים וסעיפיהם. הדרך האחד הוא דרך הירידה, כלומר להדריך את האדם בחינוך כזה עד אשר סוף כל סוף ישתקע קול אלוקים אשר בלבבו, ויהיה כולו יכול להיות מסור לשאיפותיו המוטבעות בעומק חומרו, ויצר הרע של הכעס והתאוה השנאה והזדון שבנפשו, וזאת היא מחשבת הרשעה, המקפלת את החלק היותר חזק שבקיבוצים האנושיים.

הדרך השניה היא דרך העליה, לבקש לחנך את האדם עד שיבא למרום המטרה, שרק קול האלוקים ישמע בלבבו, ורק הטוב האור החסד והאהבה יהיה חלקו, זה הדרך הולך ונכבש לאטו, בצעדים מדודים ואופן חשאי למאד

באומות הוגלמה בישראל השאיפה אל השלום העליון, השלום האמתי, שהוא בטוח בנצחונו, אע"פ שדרכו רחוקה והיא עומדת בקשר מלחמה נגד השאיפה ההפוכה, אשר סופה לפול ולהוכיח את אפסותה לעין כל, ואז יהיה ד' אחד ושמו אחד."

(אורות ישראל, א', ו')

תודה רבה!שורקת

קראתי ברפרוף ונשמע לי ממש מעניין, אדפיס את זה

מה בתכלס עושים כשזה תופס?

בכיף.קופקליפטוס

זה באמת מעניין מאוד!

מה הכוונה?

כשתכלס מגיעים רגעים כאלהשורקת

של עצבות וכו, איך מתמודדים?

כי זה משתק זה גורם לי פשוט להיות במיטה כל היום בלי לעשות כלוםם וגם אם אני יוצאת לאיזה מקום- אז הלב לא שם...

פשוט מחליטה!!גיטרה אדומה

את נותנת לעצמך כמה דק' לשקוע בעצמך ואז את מחליטה שזהו!!עכשיו את שמחה עד הערב!ואם ישלך דברים שאת רוצה להתבאס עליהם,תשאירי ללילה..

אני אישית חסידת חב"ד,יש את ספרי ה"אגרות קודש",לאידעת אם שמעת..זה מקבץ מכתבים שהרבי מליובאוויטש שלח לאנשים.אני ברגעי עצבות ובאסה(והיו מלאאא כאלה,אוכל להרחיב לך בפרטי..)פשוט פותחת ומה שיוצא,אני קוראת..זה נותן מלא כוח!!

בהצלחה נשמהה!!תזכרי תמיד שלאמשנה מה תעשי,תמיד תשארי הבת של אבא שבשמייםננה-בננה

דווקא אני מכירהשורקת

אפילו טוב, אתמול הייתי בשיעור של חבד. זו דווקא דוגמא טובה- השיעור עצמו היה מעניין וגם פגשתי חברה צתוקה שלא ראיתי המון זמן, וכשחזרתי הביתה אחרי שעתיים שוב אני על המיטה בוהה באוויר ואדישה...

אני חושב שזה מתחיל עוד מלפני שרגעי העצבות מגיעים:קופקליפטוס

המלחמה בעצבות היא מלחמה קשה. קשה מאוד.

הרבה יותר קל להיכנס לעצבות מאשר להישאר שמחים, לכן זה באמת מכריח מאמץ ומלחמה.

ולכן אני חושב שהמלחמה הזו צריכה להתחיל עוד לפני שנמצאים ב - 'מצברוח באסה'...

- הרבה פעמים העצבות מגיעה בגלל שאנחנו כל הזמן בתחושה שהשמחה היא אי שם בחוץ, ועסוקים ב'לחפש' אותה...

וכך כותב מו"ר הרב דוד אביחיל שליט"א (מח"ס 'תיקון המידות'): 

" "תַּחַת אֲשֶׁר לֹא עָבַדְתָּ את ד' אלוקיך בְּשִׂמְחָה וּבְטוּב לֵבָב מֵרֹב כֹּל, וְעָבַדְתָּ אֶת אֹיְבֶיך..." (דברים כח, מז.)

"אוֹר זָרֻעַ לַצַּדִּיק וּלְיִשְׁרֵי לֵב שִׂמְחָה." (תהילים צז', יא'.)

יש לדעת שהעצבות וכינוס הכוחות התמידי, נובעים מהמחשבה שהאושר שלנו מצוי מחוץ לנו! רק כאשר נדע שהאושר טמון בתוכנו, נוכל להגיע למידת השמחה, שהרי, הנשמה שלנו מצויה בתוכנו ולא מחוצה לנו: "המחשבה שהאושר תלוי במה שהוא חוץ ליכלתו של האדם, ממה שהוא חוץ להוייתו, וחוץ לרצונו, מחשבת פגול הוא, רשעות וסכלות היא מרופדת. והיא מעוררת את כל התכונות השפלות  וכל המידות הרעות שביסוד הרשעה, שכחת ד' וטובו, אורו וישעו, חכמתו חסדו וגבורתו. על כן ישרי לב שמחים תמיד, שמחו בד' וגילו צדיקים והרנינו כל ישרי לב." (אוה"ק ג, עמ קה.)"

- הרבה פעמים העצבות מגיעה בגלל 'חוסר מעש', כלומר - אדם שלא פעיל בקלות מגיע לעצבות. (לי אישית היו תקופות קשות שהייתי המון פעמים ב'מצבי רוח מבאסים', ושמתי לב שכאשר הייתי עסוק, פעיל, מתקדם, 'חי' - זה היה עובר..). כאשר האדם פעיל - זה נותן חיות! 

- מומלץ מידי פעם לנסות לחשוב על מהם הגורמים למצבי רוח האלה... (חוסר סיפוק עצמי? בילבול? ספקות? שאיפות שמעבר לכוחות?...)

דרך אגב, אני באמת ממליץ ממש בחום ללמוד את הספר 'תיקון המידות'. זה כ"כ חשוב ובסיסי!

מעורר מחשבהשורקת

תודה. אנסה. גם "היערן" יכול להועיל?

'היערן' יכול להועיל גם בלי קשר... קופקליפטוס

סתם, פשוט אני לא זוכר במדויק אם הוא מתייחס שם לעניין העצבות, יכול להיות שכן.

אבל בכל מקרה - הוא מתייחס שם לעשרות נושאים חשובים ובסיסיים שכדאי וחשוב ללמוד...

זה אחד הספרים שאני מכיר שיש בו הכי הרבה נקודות חשובות...

ספר יפיפה ומומלץ בחום!

לחלטויןשורקת

חיוך גדול

נ.ב. כמובן שגם 'בצומת העולמות' מומלץ..קופקליפטוס

ממה שאני זוכרת שפעם קראתי אותושורקת

הוא היה לי קצת כבד, בשונה מהיערן

אגב,כדאי לך גם ללמוד את פרק כ"ו בתניאגיטרה אדומה

הוא מדבר בדיוק על השמחה,הוא מדהייםם!!

ישלי את הפירוש שלו את את רוצה

היzeevo
ניסית לחשוב עם עצמך למה את עצובה?
מה אין לח כח לעשות ?
מה חסר?
בדכ עצבות נובעת ממשהו, צריך לדבר עם עצמך כדי לדעת ממה
ממש ממש מזדהה ומכירה!*אור קטן*

ממש!!

@קופקליפטוס תודה, עזרת לי!

בשמחה! אשריי...קופקליפטוס

מותק את שאיכפת לך!!להיות בשמחה!!!

אני לא אחת שיודעת לעזור בכתיבה, מחילה.

מברכת אותך שתצליחי לעשות את הדבר הנכון וה' יתברך ינחה אותך!!!

אוהבת המון המון המון

מוזמנת לאישי

תודה מתוקה!שורקת

ואו אני במצב מאוד דומה....רבקי למברג

רק לצערי או לא לצערי אני כבר ממשתי הרבה מהרצונות האלו...אפאטי

אזרעיה =)

עוד לא מאוחר... תחשבי מה באמת חשוב לך בחיים ומה רק מגיע  מהיצר הרע שרוצה להפיל אותך ולגרום לך אח"כ סבל.

תהיי חכמה, אל תפלי בשטויות שלו. תהיי גיבורה אחותי!

החיים עוד לפנייך, את תחליטי איך הן ייראו. וגם איך העולם הבא שלך ייראה..

ממ טוב זה קצת פחות פשוט ממה שאת חושבת אבל תודהרבקי למברג
אני מבינה שזה לא פשוטרעיה =)

אבל בכל זאת. יש לך דרך לצאת מזה ולהיות מאושרת באמת ושלימה עם עצמך

לא בקטע תודהרבקי למברגאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך