פתאום אני מבין איזה מבאסת ג'יי קיי רולינג...ההוא גברא
היא לא מסוגלת לתת לגיבור של הסדרה שלה לפגוע אפילו באויבים הכי גדולים שלו.

הוא נהיה גוש מצפון כשהוא חתך את מאלפוי, שלא לדבר על זה שהוא הציל אותו מהאש שהוא ניסה לשלוח על הארי עצמו!

הוא רק מפרק את האוייב מהנשק במקום לתקוף.

והכי מבאס זה שאחרי ששבעה ספרים מתקדמים לזה שהארי חייב להיות זה שהורג את וולדמורט, בסוף בקרב האחרון ביניהם הוא מת מקללה של עצמו בגלל שרביט תקול... היא לא נתנה להארי להרוג אפילו את וולדמורט!

ספוילר?!Blondy
למה, לא קראת הארי פוטר??????ההוא גברא
הארי פוטר זה די סוטה.רוקדת בגשם
ברצינות?ריעות.
ככה זכור לי.רוקדת בגשם
באיזה חלק של הספר בדיוק הוא סוטה?ענבל

????????????????????????ההוא גברא
את רצינית??? טוב, כל אחד וגבולות הטעם הטוב שלו...מתנחלת גאה!
שוב, ככה זכור לירוקדת בגשם
זה לא קשור.ענבל

בס"ד

אפילו קטעים לא צנועים יש רק בספר השביעי וגם זה בקטנה ממש. 

אין פה הרבה מה להיות חלוקים..

אפשר לומר שהוא רדוד, אפשר לומר שיש בו רמזים נוצריים, אפשר לומר הרבה דברים, לא שהוא סוטה.

אא"כ היא מתכוונת סוטה לא מבחינת צניעות.

תגדירי סוטה..רוקדת בגשם
בעצם אל תגדירי. אבל העיקרון...
קראתי את הראשון והשני. חלק מהשישי וזה דחה אותי...
ההגדרה שלי לסוטה היא מבחינת צניעות.ענבל
בס"ד

אם יש לך הגדרה אחרת את זאת שצריכה להגיד אותה כי את זאת שקראה לספר סוטה.
יש הבדל בין "דחה אותך" ל"סוטה"
אוקיירוקדת בגשם
סוטה הוא משהו שסוטה מה מטרה המקורית שלו.
המטרה המקורית שלו הוא ללא לספר לנו את סיפור אהבתם של רוד ומה שמו, וגם לא של ארמוני ומה שמו. נכון?
גם התיאור ים שם נוראיים.
חולקת עלייך.מתנחלת גאה!
זאת לא ההגדרה הרגילה של המילה סוטהברגוע
ואיך את יודעת מה מטרת הספר?
הסופרת קובעת
מה מה מהענבל

בס"ד

א. ההגדרה הכי מקורית שראיתי למונח "סוטה".

ב. אין לי שמץ ניחוש מי זה רוד אבל להגיד שכל הספר מדבר עליהם ושזאת סטייה מהמטרה המקורית [מונח מעניין אגב. ממתי את יודעת מה המטרה העיקרית של ספר?] זה מוזר. מתוך שבעה ספרים לא הרבה סובב סביב סיפורי אהבה.

ג. אם את רוצה ספרים בלי סיפורי אהבה בכלל אז ספרים של גויים פחות יתאימו בכללי...

לא יודעת.רוקדת בגשם
פתחתי בשני מקומות רנדומליים וזה מה שראיתי... אני לא יודעת מה מטרת הספר כי לא קראתי אותו.
גם אם איכשהו ברנדומליות פתחתי בשני העמודים הכי גרועים בספר, זה מספיק.
מממ אז איך את מביעה דעה על ספר שלא קראת?ענבל
בס"ד

ועוד בלי לכתוב שלא באמת קראת אותו או שפספסתי את האמירה הזאת..
אז ככהרוקדת בגשם
קראתי ראשון, שני והיו בסדר.
באתי לקרוא את השישי, ופתח י העמוד רנדומלי קודם לראות על מה הוא מדבר וראיתי תיאורים.
פתחתי העמוד אחר ושוב היו. מאז לא חזרתי לקרוא אותו.
גם בספרים לפני יש קצת קטעים לא צנועיםברגוע
אבל נכון שא"א להגדיר את כל הספר כסוטה
אז כנראה לא שמתי לב אליהם...ענבל

בס"ד

בכל מקרה אי אפשר להגיד שזה ספר לא צנוע בעליל. הקטעים האלה מינוריים לעומת כל העלילה.

קראתי את השמיים הראשוניםרוקדת בגשם
וכמה עמודים מהשישי...
מה מהניגון הלב
קראתי את כלללללל הסדרה בערך 20 פעמים ואני אחת שכל סטיה צורמת לה בעין
מהקריאה הראשונה פשוט הופתעתי לטובה מרולינג יחסית לספרים אחרים לנוער שנכתבים כיום הספר הזה נקי ותמים
אין שם התעסקות בכלל באהבת נוער (מגע אחד בספר החמישי בשישי יש קצתתת ובשביעי אולי פעם אחת) וזה מדהים בעיני אפילו הסרטים נשמרו יחסית צנועים
לדעתי מתחיל להיות מעט סוטה רק בסביבות פרק שבע שמונה, בקטנהבראבו

אכן, הוא נוצרי בעליל, אם כי פחות מנרניה.הגיגים בע"מ

נרניההההפוסעת
נרניה רק השביעי נוראי, השאר סבבה יחסית מהבחינה הזאתהנסיך הקטן.
דווקא אין שם כל כך רמיזות לנצרותניגון הלב
יש כמה אימרות על כמה קברים מהברית החדשה וזהו
רולינג אתאיסטית היא פשוט לקחה דברים שהיא מכירה מאמינה שאם היא הייתה בעלת שורשים יהודיחם היא הייתה לוקחת מהתנ''ך
התרגום בעברית קסום למועצת הקוסמים אשכרה קראו קסמהדרין (כאילו שילוב של סנהדרין וקסם)
גם בסרטים הרבה שחקנים יהודים
זה שהארי לא מסוגל להרוג אף אחד אפילו אם השני עומד להרוג אותוהגיגים בע"מ

מה זה אם לא נוצרי?

או הפרק האחרון (או אחד לפני, כמובן לא כולל הפרולוג המזעזע. אני לא זוכר במדויק), שבו הארי מקריב את עצמו למען כולם ואז מתעורר לתחיה? על זה את לא יכולה שזה לא נוצרי!

מה מהניגון הלב
כאילו רק נוצרים לא מסוגלים להרוג את מי שרוצה להרוג אותם? והוא לא קם לתחיה מהסיבה הפשוטה שהוא לא מת רק החלק נשמה של ולדי מת (יעני מוות קליני)
היא עשתה את זה כדי להראות את הניגוד בין טוב לרע שאוכלי המוות הורגים סתם וכל דבר שנלקע לדרכם (בתכלס ולדי יכל לשתק את ההורים של הארי ולהרוג אותו בנחת אבל לאאאא הוא בחר להרוג אותם בשביל הכיף) והארי לא מסוגל להרוג גם במחיר המוות שלו (כמו שהוא הוציא את מאלפוי החדר הנחיצות הנשרף למרות שמאלפוי היה אוכל מוות)
ראשון ראשון ואחרון אחרוןהגיגים בע"מ

א) בערך, ביהדות יש את דין רודף, ולעומת זאת בברית החדשה כתוב שאם מישהו סוטר לך הפנה לו גם את הלחי השניה.

ב) ברור שיש לה הסבר לזה, אבל המצב שבו מיהו סובל בשביל כולם, ועובר מסע השפלה, ומת, ומתעורר לתחיה. מאוד מזכיר לי מישהו (ודרך אגב, את הדבר הזה במדויק אני יכול להגיד גם על נרניה, סוף הספר הראשון, וזה לא מקרי, שניהם הושפעו מאותו מקור)

ג)נכון מאד, בדיוק מה שאני אומר, והרעיון הזה הוא נוצרי בבירור, כמו שכבר הסברתי ב-א'

כאילו אין מקרי חמלה ביהדותניגון הלב
לא כל ספר שכתב אדם לא יהודי מיד הופך לספר נוצרי או מטיף
את הסדרה אני יודעת בעל פה והייתי גם בכמה הרצאות עליה גם מהכיוון הזה
הארי לא רצה להרוג אף אחד מוות שובר את הנשמה (אגב הוא כן רצה להרוג את ולדי פדוט הוא לא רצה להשתמש בקללה במידה ויש קרב קוסמים כזה וחיבור שרביטים בעצם ברגע שולדי יפורק מנשקו הקללה תחזור אליו וזה בעצם מה שקרה) ושוב הוא לא מתעורר לתחיה כי זה בעצם מוות קליני כאילו הוא בכלל לא מת רק החלקיק נשמה ההורוקרוס מת (ויש כמה מאות סיפורים על מוות קליני ופגישה עם אנשים למעלה חפש בהידברות) אפשר לומר שברוב הפעמים כולם סבלו איתו או בשבילו
תשובההגיגים בע"מ

מעולם לא אמרתי שזה ספר נוצרי מכיוון שרולינג לא יהודית.

יש מקרי חמלה ביהדות, לא טענתי שאין, מה שאני טוען שביהדות לא אמור להיות רחמים על אויבים (המרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים. הקם להורגך השכם להורגו, לדוגמה)

גם על אותו האיש ניתן לומר שהוא לא באמת מת, מכיוון שהוא אל או איזו שטות כזאת, זה לא שונה.

ודיברתי דווקא על הסוף, שבו הוא החליט להקריב את עצמו בשביל כולם.

ובתגובה הבא בבקשה תראי מקורות, ולא לתקוף אותי על מה שלא אמרתי, ולא לחזור על נימוקים קודמים, ולנמק.

וסליחה אם זה יצא מתקיף, לא מצאתי ניסוח יותר טוב.

אבל הואניגון הלב
הוא לא ריחם עליו הוא ידע שהקללה תחזור אליו וזה יהרוג אותו בול כמו לעשות אבדה
הארי לא מת מכיוון שזאת לא הייתה הנשמה שלו שמתה אלא החלקיק הוא בעצם עבר מוות קליני
אגב גם ביהדות היו מקרים של הקרבה עצמית למען כולם (ע''ע שמשון הגיבור(
מאיפה את מסיקה שהארי חשב על זה?הגיגים בע"מ

וגם אם הוא היה יודע הוא להיה בטוח בזה במאה אחוז, אז למה הוא לא השתמש באבדה, שבטוחה במאה אחוז?

וגם אם בנוגע לוולדמורט הוא באמת הרג, מה בנוגע לשאר אוכלי המוות

האם הוא מת או לא מת זה עניין של הגדרה, הנקודה היא שכמו אותו האיש, הופעלו עליו דברים שהיו אמורים להרוג אותו ו(לפי הנוצרים )הוא חי והלך כעבור זמן מה

בנוגע להקרבה העצמית הגעתיע למסקנה שאת צודקת. ההקרבה העצמית היא גבולית, אמנם זה מזכיר את סיפורו של אותו האיש, אבל עדיין יש לזה הצדקה.

בעיקרון הכל מתחבר בסוף הספר השביעיניגון הלב
אבל כל הסדרה מפוצצת ברמזים מטרימים
בפעם הראשונה אמא שלו הפעילה כישוף עתיק ושמה את עצמה חוצץ בינו לבין ולדי ולכן כדי לשמור על הכישוף הזה הוא היה חייב לחזור כל שנה עד גיל 17 לבית של שושים שלו שפטוניה היא בעצם קרובת הדם היחישה של מטילת הכישוף כלומר של אמא של הארי
בספר החמישי הוא אומר שתמיד הוא ניצל בזכות חברים באיזשהו מקום זה אכן נכון כמעט תמיד שהוא היה בסכנת חיים רון והרמיוני היו איתו
אמרתי לפני שקראתי את הסדרה כל כך הרבה פעמים שאני זוכרת משם כל פרט קראתי גם בפוטרמור שזה האתר הרשמי של הסדרה וגם היינו בכמה כנסים של גיקים שיש בהם הרצאות על הסדרה (עולמות וכו)
בטח שכן! הארי הרג את וולדמורט מה יש לך?בראבו

לא מדויק, הקללה של וולדמורט הרגה את עצמוהגיגים בע"מ

הקללה חזרה אליו בגלל השרביטיםההוא גברא
הוא לא השתמש בקללת המוות.בן-ציון
כל פעם היה אקספליארמוס וזהו.
כיייניגון הלב
כשיש קרב קללות כזה ברגע שולדי יפורק מנשקו (מהשרביט) הקללה תחזור אליובול כמו להשתמש באבדה קדברה
זה לא נכון.בן-ציון
אקספליארמוס לא עובד ככה, זו רק תגובה בגלל שרביט הבכור כפי שנושם ובועט הזכיר. בד"כ יש תגובה מיוחדת של השרביטים הרגילים שלהם (המקורי של וולדמורט) בגלל ששניהם עם נוצות מאותו עוף החול.
בדיוק מה שאמרתיניגון הלב
השרביט במקור היה של הארי בספר גם לפני המאבק האחרון הוא אומר את זה אז כנראה שהור כן ישע שהקללה תחזור
מה זה משנה?בן-ציון
בכל מקרה זה לא נקרא, כי וולדמורט זה שהשתמש בקללה. זו לא כוונה להרוג.

כל יצירת המציאות הזו בעצם נותנת לרשע להיעלם בעצמו, בלי שהגיבור יצטרך להרוג אותו.
נוניגון הלב
הוא השתמש אבל הקללה חזרה אליו כי השרביט חזר להארי ברגע שהשרביט המקלל מופנה לאדם אחר ממי שהקללה הייתה אמורה להגיע אליו הקללה תמית את האדם האחר
נו!בן-ציון
עצם זה שג'יי קיי רולינג קבעה את החוקים ככה - זה כל העניין, שהארי לא יצטרך להרוג אלא וולדמורט ימות לבד.
אבלניגון הלב
הוא לא מת לבד
הקללה החוזרת הרגה אותו היא פשוט לא רצתה שארי ישתמש בקללה ההורגת כשי שהוא ישאר שלם
וזנ גם הקאץ' כאילו שוולדמורט כל כך פחד מהמוות והרג אנשים כשי לחיות לנצח ובסוף הקללה ההורגת שלו הרגה אותו
|נאנח|בן-ציון
זו כל הנקודה.
זה שזה חייב לקרות כך זה הדיון, שהיא לא רוצה שהארי יהרוג.
נו, כמו אווטארבן-ציון
מנטרל את האויב וזהו.

סמולנים
כן אבל מנטרל בצורה כזאת שהאויב בסוף מת ניגון הלב
או נרקב באזקבאן
או מקבל נשיקה מסוהרסן
או חי לעד עם סימן דוחה על היד וכולם יודעים שהוא אוכל מוות (נידוי חברתי סה גם סוג של עונש)
הכוונה פה הייתה לאווטאר.בן-ציון
קיסר האש לא מת.
תכל'סנושם ובועט

אבל בסוף השרביט לא היה תקול, פשוט השרביט הבכור לא יכל לתקןף את הארי כי הוא היה הבעלים שלו (כשהוא הביס את מלאפוי שהביס את דמבלדור שהביס את גרינוולוד...)

סמולנית יפת נפש נטולת מגדרבוז
מה אתה מצפה
היא בטח קוראת לישראל פלסטין.

/מחכה בדומיה לעגבניות/
למה עגבניות, כולנו איתךהנסיך הקטן.
תודה פילפילונתבוז
אוי,הנורמלית האחרונה
זה ממש מזכיר לי כמה אנשים פה בסביבה. מדינת ישראל, מכיר?
מעניין למה זה ככה כאן.בן-ציוןאחרונה
לא אנחנו המצאנו את השטות הזו.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך