כנס לפההההההnamber 1
1.זה לא קשור לירידה רוחנית זה קשור לבריאות שלך ושתחשוב שהריאות שלך יהיו שחורות מלאות עשן.....
2. כן, זה מראה על ירידה רוחנית כי התורה אומרת: " ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" ואם יש לך שכל תבין לבד מה זה אומר..
כן. ממש.אוהבת את אבא
בס"ד
זה גם הגיוני. כי למה שאנשים יחפשו דבר מה שהם לא צריכים..?
אממ........מתו"ש
בס"ד
לעניות דעתי, מתחילים לעשן משתי סיבות: או שאתה עושה דאווינים/או שבאמת רע לך...
אם אתה עושה דאווינים-סימן שאתה לא שלם אם עצמך-אזי אתה לא שלם עם אלוקיך...(פירוט למבקשים במסר"ש...)
ואם רע לך-סימן שאתה לא סומך על ה'...
בקיצור, לעניות דעתי-כן, זה ירידה...(זה שמתחילים לעשן-אח"כ זה כבר משו אחר...)
שאלה קשה..והתשובה עליה זה -לי זה לא יקרה...סתם אחת!
זה מראה שיש נסיונות בחיים .זית שמן ודבש
אני ממש לא חושבת שזאת ירידה רוחנית!!ואחת עם חצאית
אתם יודעים מה?!זה תלוי באנשים..ומה הסיבות.
בנאדם יכול להתחיל לעשן בגלל פוזות,וזה לא בהכרח מראה על ירידה רוחנית זה פשוט שהוא חושב שככה הוא ישיג קצת כבוד..וברגע שהוא מבין שזה לא הולך ככה וזה לא מה שיביא לו כבוד(ובסוף,כולם מבינים)כי מתחילים להתייחס אליו רק בגלל זה וזה בכלל לא אמיתי,הוא מנסה להפסיק בד"כ בגלל שזה לא בריא וגם כי הוא הבין שזה לא כזה נכון..אבל הרבה פעמים..הוא כבר עמוק בזה..אז..זה קשה.
ובנאדם שעושה אתזה בגלל שבאמת רע לו-הכרחי שזה משפיע לו על הרוחניות?!
ממש לא!
זה פשוט דרך שלו לברוח מזה.וזה מרגיע,אז למה לא?
בקטע של הבריאות אני לא ידבר אבל בעיקרון,
לא,זה לא מראה על ירידה רוחנית.חושבים אתזה רק כי אלה שיורדים רוחנית גם ככה לא בגלל הסיגריות הם מעשנים,ועושים את זה לפני כולם כי זה קוול.אבל,יש הרבה כאלה שמעשנים,והם לא ירדו רוחנית,פשוט לא רואים אותם ברחובות ולא מכירים אתזה כי הם לא יבואו להראות לכולם-הנה אני מעשן!בדיוק בגלל הסיבה שכולם חושבים שזה קשור לירידה רוחנית!
אגב,זה לא רק על בנים..
אבל,אל תיכנסו לזה בכל מקרה,רק כי זה לא בריא..וזה הורס את הקול
שבוע טוב חברים!
ואחת עם חצאית, הרשי לי לחלוק עליךשמחה ואמונה
בס"ד
סיגריות ברוב המקרים זו אכן ירידה רוחנית..
הרי אדם שמעשן מצא את הפתרון "המושלם" לאן לברוח כשאין לו על מי להשען..
סיגריות זה בעיקר פוזות, בעיקר בהתחלה..
אחרי שהוא כבר התמכר לסגריות הוא קולט שזה טעות, אבל הוא כבר לא יכול להשתלט על עצמו..
ואז הוא עוד יותר נופל רוחנית."אויי עכשיו אני מכור למשהו שהוא פוגע בי, וגם בסביבה שלי..." עוד יותר מתסכל לדעת את זה..
באיזה שהוא שלב הבנאדם כבר בכלל מתחיל התייאש. ואז-
הסוף נשאר אותו דבר ולא משתנה- אלא אם כן,
הוא זכה ומתעוררת נשמתו אל רבונו של עולם..
ירידה או לא? חח
ואני חולקת עלייך!ואחת עם חצאית
כי מה שאת אומרת זה מה שכולם מכירים-זה מה שרואים ברחובות ובמקומות שהנוער מדרדר..וזה לא ככה..אומנם,יש כאלה ואפילו הרבה שזה ירידה רוחנית,פוזות וכו'..אבל מה רע לברוח קצת אל הסיגריות כשצריך קצת שקט?כשזה עוזר קצת לחשוב?זה כמו שאני אוהבת ללכת לים,לשבת מול הגלים ולחשוב..זה מה שמרגיע אותי-ככה הסיגריות-מרגיעות..אז זה לא כזה נוראי,ולא כזה בעיה.
בכל מקרה,תלוי מה הצורה שעושים אתזה.אני אישית שונאת כשעושים אתזה עם החבר'ה כי אז זה באמת פוזות(למרות שגם שם יש בטוח אחד או שניים שזה בשבילהם דבר רגיל,לא לפוזות)
אז זה תלוי מה את מכירה.ואם את מסתכלת על אלה שמסתובבים ברחוב הקוולים האלה-כמו שלא תקחי מהם דוגמה לדברים אחרים,אל תקחי מהם דוגמה לזה..
אז זה עצובשמחה ואמונה
בס"ד
אם זה המקום שיש להן לאן לברוח..
ואם את בעצמך אומרת שהם בורחים לסגריות כשקשה אז זה בכלל מראה על ירידה רוחנית
כי למי אנחנו צריכים לברוח? לתאוות שיצר הרע מביא לנו?..
אדם שבורח אל היצר הרע כשקשה לו, זה מראה שהוא לא מחובר אליו מספיק, ועל כן זה רק מחזק את העובדה שהוא נמצא בירידה רוחנית כאשר הוא מעשן..

את בעצם אומרת שסיגריות זה יצר הרע?!שטויות במיץואחת עם חצאית
עגבניות!!!זה ממש לא יצר הרע!!!לאכול שוקולד-זה יצר הרע??(נראה מיש שיגיד שכן!!)
אפילו סמים זה לא יצר הרע!!למה זה לא חוקי?למה זה לא מראה דברים טובים?כי זה מזיק לבריאות וזה באמת לברוח ממציאות אחרת אבל לגמרי שונה מסיגריות..סיגריות לא עושה בנאדם מסטול וגם לא ב"היי"..עדיף לברוח לזה מלברוח למקומות אחרים תאמיני לי..מה את עושה כשקשה לך?מתמודדת בדרך שלך..לכל אחד יש דרך.
נכון,אני מסכימה שמבחינה בריאותית זה לא טוב..
וזה שוב מביא אותנו לזה שזה לא מראה על ירידה רוחנית!
זה ממש תלוי...יש גם תלמידי חכמים שמעשנים...שרון.
זה לא אומר כלום העישון עצמו...
יש כאלו שיורדים רוחנית וזה מתבטא בעישון, ויש כאלה שסתם מעשנים, כי זה כיף או כי הם התחילו וקשה להפסיק....
זה תלוי מה המצב שלך...
למה זה לא ירידה רוחנית?.שמחה ואמונה
בס"ד
"ואחת עם חצאית"
עישון זה האמא אשל היצר הרע..
על שוקלד אפשר עוד אכשהו להגיד (אני מדגישה אכשהו) שזה לא.. כי זה אוכל והגוף זקוק לאכול.
אבל עישון? למה הגוף של צריך עישון אה? מזה תורם לך חוץ מתאוות היצר הרע?
זה טיפשי לומר שזה יצר הרע!ואחת עם חצאית
שוקולד זה לא אוכל שהגוף לא יחיה בלעדיו,לכן את מכלילה אותו גם ביצר הרע.וזה כבר היסחפות לגמרי!!
עישון?מה זה תורם?קצת שקט נפשי?אני מסכימה שזה לא אמיתי וכו'..ובסוף צריל להתמודד עם הבעיות וכל הפסיכולוגיה הזאת שתגידי עכשיו אבל,מכאן ועד עישון זה יצר הרע-הדרך ארוכה.
למה בנות צריכות שיער ארוך?הגוף צריך אתזה?הנשמה צריכה אתזה?לא!זה גם יצר הרע?לא!למה?כי זה יפה..כי זה תלוי בכל בת איך היא תיראה ומה היא תשדר.יכולה להיות בת עם שיער ארוך ועדיין בחורה צדיקה לגמרי.ככה-סיגריות.יכוליות בחור קליל המעלות רק מה?הוא מעשן..חוצמיזה שזה קצת מסריח..ולא בריא..זה לא אומר שהוא ירד מבחינה רוחנית..
איזה היסחפויות הולכות פה..
מה הקשררר!!!!!!!סתם אחת!
מה את משווה בין זה לשוקולד!!!וכן שוקולד זה תעבה לא רעה אבל כן יש בזה איזשהו יצר כול דבר שהוא בהתמקרות בהספקה לרצונות חיצוניים יש בו יצר..לכול אחד יש את הדרך שלו להתמודד אם הצרותת וזה לא דרך כי זה לא להתמודד זה ליברוח!!!!!!
איך את יכולה להגיד שאין פה יצר הרע!.את יודעת ליפעמים היצר הרע מיתחפס כול כך טוב עד שבקושי סמים לב שהוא שקר ולא האמת!!!
באנ'ה נובלס אתה חולה על סיגריות אה?!עדן!!!

אוהוו כול הכבוד!!!מה אתה רוצה?!שקל..סתם אחת!
דווקא שמעתי שהרב עובדיה אמר למחנכיםזית שמן ודבש
לתת פליק למי שמעשן.
ודרך אגב, צריך להזהר מאוד כשמדברים על תלמידי חכמים כי מעשיהם אינם פשוטים בכלל
אממ...דעתיי בעניין..-Rעות-
בס"ד
א. לעשן זה פשוט דו-חה!!..פייכססס!!
ב.טוב זה ממש לא מראה על ירידה ברוחניות..רק בשבדור של היום בחור מעשן..זה בחור מקולקל..
אייך אנשים מסוגלים לעשן..אוייש!!
שוב שטויות!!יואווו!!צאו רגע מהסטיגמות!ואחת עם חצאית
גם היום-בחור שמעשן-זה לא בחור מקולקל!!זה שאתם רואים מה שאתם רוצים ונוח לכם לראות זה לא אומר שזה מה שנכון.
לדעתי לא..זה פשוט.דברים שאנשים מנסים בחייםשלהם..יקירה
"ואחת עם חצאית"שמחה ואמונה
בס"ד
וואי אחותי.. זה מזה לא אותו דבר... על השוקולד נדבר אח"כ
עכשיו שוב. עצם העובדה שאת אומרת שהעישון תורם לאדם לשקט נפשי-פה נמצא שורש הבעיה.
נראה לך הגיוני שסגריות ירגיעו בן אדם? מה מטרת האדם בעולמו.? לעבוד את ה'.. וה' בכבודו ובעצמו אומר לך- קשה לך, את צריכה עזרה..?
בואי אלי.. אף אחד אחר לא יעזור לך עם הבעיות שלך.. רק אני יכול..- בואי אלי דברי איתי- ותסמכי עלי.. הכל יהיה הטוב
הסגריות לא פותרות לך את הבעיות.. הן רק מגדילות אותן...
השיער נשמה לא קשור בכלל.
כי את השיער לא היה הבאפשרותינו לבחור.. נולדנו ככה
זה מצב נתון.
אבל עישון, אנחנו בוחרים האם להכנס לזה או לא..
סלחי לי צדיקה אבל אין שום קשר שיער לעישון..
את יכולה לחשוב שזה הסחפות... אני מציע לך לחשוב שוב..
ומי אמר שלעשן זה מרחיק אותי מה'?ואחת עם חצאית
בנאדם יכול לעשן ובאותו זמן לדבר עם אבאל'ה שלנו!ראי זה פלא-שתי פעולות בפעם אחת.
והשיער,רלוונטי..לא התכוונתי אם יש שיער או לא..התכוונתי לבנות עם שיער ארוך,ממש ארוך..שאפשר לקצר-אבל זאת בחירה שלה לא לעשותתזה.
כל מקרה-לא תצליחי לשכנע אותי.נראלי שפשוט כי את לא יודעת מה זה קשה לך להבין..ב"ה..בכל מקרה..זה לא קשור להידרדרות רוחנית.
לילה טוב,שבוע דבש
יודעת מה..שמחה ואמונה
בס"ד
אולי את צודקת..
אני עדיו נשארת בדעה שלי.
נחמד היה לי לנהל איתך דיון מעמיק זה
חחחח
שבוע נפפפפפפפלא
בכיף..תמיד פה לרשותך
ואחת עם חצאית
לא,רק על חוזק ועמידה,בלחץ חברתיבקטנה
לדעתי עישון לא מראה על ירידה רוחנית דווקא~~אני~~
זה מראה שחסר משהו תכלס זה איסור אי אפשר להתווכח...לב שבור
מיניסיוןןן -->>חבל..סתם אחת!
זה מראה שמשהו חסר לך בחיים!!שיש בך קצת רקניות כזו שעובדה שאתה מחפש במה למלא את עצמך...אם לא היה חסר לך לא היתה הולך לדברים האלה שנותנים אשליה מתוקה ובריחה מהריקנות.
"אם אין שאיפות יש שאיפות"..מישהו חכם אמר לי..
זה כן מראה על נפילה קטנה..אבל היא יכולה להעצר ותוכל להתגבר עליה מהר..כי אם ניכנסים אל זה עמוק..זה ניהיה ירידה גדולה ומאוד קשה לצאת!!!התמקרות זה הכי קשה אתה ניכנס לזה עמוק ואתה חייב את זה כל הזמן אבל עם המוןן כוחות אתה תיתגבר על זה!!!
באמת חחבל אל תתחיל עם זה בכלל אף פעם אי אפשר לדעת מתי תיהיה הפעם האחרונה!!!מינסיוןן אל תיגע בזה!!
שוב פ'ם לקחת לי תתשובה! (;הסנה-בוער
מה אני חח..למה?מתי עוד פעם?סתם אחת!
במה גרם לך להי'ות מאושר הי'ום =]הסנה-בועראחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.